Orijinalini görmek için tıklayınız : yardım!!Motor durup dururken neden stop eder???
onurbahattin
18.May.2013, 23:42
bugün servisten motorumu geçte olsa aldım,gelirken motor çekişten düşüyor enjektör dedik değiştik bosh taktık iyi diye yine aynı sonra benzinde pislik var dedik doğruymuş gerekli yerler temizlendi düzeldi motor sonra çok pisti oto yıkamaya gitti güzelce köpük sonra uzaktan tazzikli su tertemiz oldu iş yerime döndüm yine sıkıntı yok ,
motoru park ettim stop etmedim çalışsın dedim biraz takriben 1dk sonra gaz kesilir gibi oldu stop etti kendi kendine,sonra yine çalıştırdım yine 40 50sn sonra yine gaz seviyesi azar azar azaldı yine stop etti tekrar çalıştırdım yine 1dk sonra stop etti neden böyle yapıyor daha önce yoktu yıkattım ondanmı oldu acaba ?
birde 60 70km hızla seyrederken gazdan elimi çekince km saatinin ordan zıı zııı diye ses duyuyorum sanki onun içinde birşey dönüyormuş gibi normami acaba :) motorla ilk defa bu gün 80km hız yaptımda :)
Emrehan
18.May.2013, 23:46
Rölantisini biraz yükseltirsen çözülür gibi geldi bana. 8)
onurbahattin
19.May.2013, 00:00
Rölantisini biraz yükseltirsen çözülür gibi geldi bana. 8)
Bir tık yükselttim ama yine stop etti,pazartesi biraz fazla yükseltip öyle denicem ,peki rolanti yüksek olsa bir zarar verirmi motora ??
cihan54
19.May.2013, 00:16
Rölanti değil kanımca.. Celil abi doğru tespitte bulunacaktır diye düşünüyorum. Bana da karbüratörde tıkanıklık var gibi geldi.. . .
onurbahattin
19.May.2013, 00:20
Rölanti değil kanımca.. Celil abi doğru tespitte bulunacaktır diye düşünüyorum. Bana da karbüratörde tıkanıklık var gibi geldi.. . .
bende anlamadım pazartesi ilk işim rolentiyi fazla yükseltip denemek olacak ,olmadı servise götürecem yine baktıracam ama bana regal rapdor çok kaliteli bir motor havası vermedi açıkcası....
daytona250
19.May.2013, 15:36
yakıt sorunu olabilir gibi..
başıma geldi 1 ay kadar önce, 90la giderken birden devir düştü ve stop etti..
içindeki yakıtı boşalttık, karbüratörü temizledik, senkron ayarı yaptık, OPET'ten mis gibi benzinimizi aldık, düzeldi..
bende anlamadım pazartesi ilk işim rolentiyi fazla yükseltip denemek olacak ,olmadı servise götürecem yine baktıracam ama bana regal rapdor çok kaliteli bir motor havası vermedi açıkcası....
valla bende bır suru baslık altında okuyorum sorunlar vs vs dıye.. gozumu korkutuyor acıkcası. daha motorum yok ama aldıgımda her hafta servıse gıtmekten korkuyorum. :(
onurbahattin
19.May.2013, 21:54
yakıt sorunu olabilir gibi..
başıma geldi 1 ay kadar önce, 90la giderken birden devir düştü ve stop etti..
içindeki yakıtı boşalttık, karbüratörü temizledik, senkron ayarı yaptık, OPET'ten mis gibi benzinimizi aldık, düzeldi..
zaten öncesinde benzinden dolayı biryerlere birşey kaçmış dediler tmizledi motorsiklet ustası ,belkide benzinden olabilir bundan sonra bp yada sheel den başka yerden almam bakalım yarın işyerine gider gitmez ilk işim rolentiyi yükselticem biraz sonra cikle çekicem çalıştırcam biraz çalıştıktan sonra cikleyi indircem yine istop ederse rolentiden değil olmadı yarın zaten aynalarım gelecek motorcuya göstericem aynaları takarken bakar....
onurbahattin
19.May.2013, 21:55
valla bende bır suru baslık altında okuyorum sorunlar vs vs dıye.. gozumu korkutuyor acıkcası. daha motorum yok ama aldıgımda her hafta servıse gıtmekten korkuyorum. :(
Şöyle birşey var ben yeni aldım bu benim ilk motorum daha 2000km ama tarz ve dış görüntü olarak regal çok güzel ama bence kalite olarak düşük geldi bana ...
onurbahattin
19.May.2013, 22:10
bu arada 2000 km deki motorun manifolt contaları plastik olan şeyler çatlamış nasıl iş anlamadım şuan tam delinmemiş ama yakındır ,regallerin spider dayton bobber hepsi aynımı acaba çiftine motomania ya sordum 68tl dediler ....
Anilgardiyan
20.May.2013, 02:05
tek cıkardığı sıkıntı şanzumandı o da bazılarında 2. vitesten atma oldu , başkada hiç bir sıkıntısını görmedim , o sorunlar sorunlar dediğimiz de burası Regal Raptor kullanıcılarının toplandıgı bir yer hani ufacık bişey bile olsa herkes birbirine soruyor sıkıntı olmasa bile , sana da önerim kanımca eğer hızı seviyosan , motoru haşat etmeye bayılıyosan , alma derim , biz sadece bakımdan bakıma gidiyoruz bizde neden bir problem cıkmıyor? sonuçta kimse kimsenin kafasına silah dayamıyor , bu motoru alıcaksın diye . Çin'lilerin ürettigi en güzel en dayanıklı makineler bunlar , eğer sen motoruna bakmazzsan o da sana bakmaz her günn servise gidersin , o yüzden dikkatli olmak lazım . Regalin cıkardığı sıkıntılar zaten ufak tefektir hemen halledilicek şeylerdir , eğer bu makinelerin sıkıntısıyla uğraşamazsan , bir dragstar'ın en500'ün viragonun sorunlarıyla hiç ilgilenemezsin o yüzden biraz açık düşünmek lazım hocam .
İyi forumlar.
tek cıkardığı sıkıntı şanzumandı o da bazılarında 2. vitesten atma oldu , başkada hiç bir sıkıntısını görmedim , o sorunlar sorunlar dediğimiz de burası Regal Raptor kullanıcılarının toplandıgı bir yer hani ufacık bişey bile olsa herkes birbirine soruyor sıkıntı olmasa bile , sana da önerim kanımca eğer hızı seviyosan , motoru haşat etmeye bayılıyosan , alma derim , biz sadece bakımdan bakıma gidiyoruz bizde neden bir problem cıkmıyor? sonuçta kimse kimsenin kafasına silah dayamıyor , bu motoru alıcaksın diye . Çin'lilerin ürettigi en güzel en dayanıklı makineler bunlar , eğer sen motoruna bakmazzsan o da sana bakmaz her günn servise gidersin , o yüzden dikkatli olmak lazım . Regalin cıkardığı sıkıntılar zaten ufak tefektir hemen halledilicek şeylerdir , eğer bu makinelerin sıkıntısıyla uğraşamazsan , bir dragstar'ın en500'ün viragonun sorunlarıyla hiç ilgilenemezsin o yüzden biraz açık düşünmek lazım hocam .
İyi forumlar.
yok hocam zaten gaza yuklenıyım motoru hasat edıyım gıbı kafalarda olan bı ınsn degılım. motor konusana cok yabancıyım. bu formu yaklkasık 1 haftadan az bır suredır takıp edıyorum. bunlar ılk ızlenımlerım. marka konusunda RR'dan baska bı secenegımın olucagınıda dusunmuyorum. goruntu / fıyat acısından. formu daha cok takıp edıp RRların genel eksıklıklerını ve bu eksıklıklerın nasıl gıderılıcegı hakkında daha cok bılgı toplıyım motorumu da oyle almak ıstıyorum. yanı kısacası bılgı bılgı daha fazla bılgı. yarın obur gun motoru elıme aldıgımda herhangı bır sorunla karsılasırsam sorunun ne oldugunu servıse gıtmeden bılmek ıstıyorum eger ogrenebılırsemde kendı basına halletmek tek amacım dıyebılırım.
yok hocam zaten gaza yuklenıyım motoru hasat edıyım gıbı kafalarda olan bı ınsn degılım. motor konusana cok yabancıyım. bu formu yaklkasık 1 haftadan az bır suredır takıp edıyorum. bunlar ılk ızlenımlerım. marka konusunda RR'dan baska bı secenegımın olucagınıda dusunmuyorum. goruntu / fıyat acısından. formu daha cok takıp edıp RRların genel eksıklıklerını ve bu eksıklıklerın nasıl gıderılıcegı hakkında daha cok bılgı toplıyım motorumu da oyle almak ıstıyorum. yanı kısacası bılgı bılgı daha fazla bılgı. yarın obur gun motoru elıme aldıgımda herhangı bır sorunla karsılasırsam sorunun ne oldugunu servıse gıtmeden bılmek ıstıyorum eger ogrenebılırsemde kendı basına halletmek tek amacım dıyebılırım.
Mantık güzel ama uygulanabilirliği az bir yöntem. Çünkü bu arızalar vs.. en hızlı motoru alıp başına geldiğinde öğrenebiliyorsun :mrgreen:
Kendine güzel bir usta bulup sürekli onunla irtibata geçip eksikliklerini orada tamamlamak daha hızlı bir yöntem. Bu sonuçta senin ilk motorun olacak ve bu sayede motoru tanımayı öğreneceksin gibi düşünebilirsin. En azından çevremde gördüğüm insanlar bende dahil olmak üzere hep böyle yapıyor. Yani her şeyi öğrenecem diye motor sevdanı erteleme bence.
Fikir vermesi açısından paylaşmak istedim 8)
korhan_751
20.May.2013, 12:13
bendede ilk aldığımda bu tarz bir sıkıntı olmuştur. jikleyi kaldırıp motoru çalıştırıyordum motor ısnınınca jikleyi kapatıyordum. ama meğersem jikle pimi kapanmıyordu ben kapatmama rağmen çok ufak bir yağ sürünce bu sorun geçti. jiklenin kaldırdığı pime bir bak istersen
onurbahattin
20.May.2013, 12:55
bugün rolentiyi az yükselttim çalıştırdım bir sıkıntı yok tu anlamadım bende :)
şuan gayet iyi çalışıyor rolentiyi yükseltmek gerekiyormuş sanırım :)
arkadaşlar ufak tefek sorunlar illaki olacak bu fiyata bu kasa ve çin malı bir makina alıyorsunuz sorunu çözülmeyecek makina yoktur herşeyden önemlisi iyi servis ve ustadır çünki sağlam makinanın ayarlarını bozup bir türlü ayarlayamayan ve motordan soğutan ustalarda gördük böyle bir makinayı alıp 0 gibi düzene sokan ustalarda gördük herşey ustada biter 8)
arkadaşlar ufak tefek sorunlar illaki olacak bu fiyata bu kasa ve çin malı bir makina alıyorsunuz sorunu çözülmeyecek makina yoktur herşeyden önemlisi iyi servis ve ustadır çünki sağlam makinanın ayarlarını bozup bir türlü ayarlayamayan ve motordan soğutan ustalarda gördük böyle bir makinayı alıp 0 gibi düzene sokan ustalarda gördük herşey ustada biter 8)
aslında herseyden once bır ustanın yanındamı gecırmsem yaz tatılımı dıye dusunmeden edemıyorum :D
onurbahattin
20.May.2013, 23:07
Arkadaşlar karbiratör manifoltu 70tl çok gibi başka motorların olmuyormu ,bu zamana kadar bu sıkıntıyı yaşayan olmadımı hiç orjinal parçamı kullanıldı hep mutlaka başka bir Çin motorunun manifoltu uyar diye düşünüyorum?
ozguralic
21.May.2013, 09:57
Ben geçen yıl değiştirdim çiftine 40 tl verdim sanırım. Hatta konusu olacaktı. Parçacıdan Regal parçası diyerek isteme, usta söksün numune göndersin çırağı varsa aldırsın. 1/3 oranında düşüyor fiyat
onurbahattin
26.May.2013, 12:39
ozguralic Nickli Üyeden Alıntı http://www.regalraptor.net/forums/tren_z/buttons/viewpost.gif (http://www.regalraptor.net/forums/showthread.php?p=133695#post133695)
Ben geçen yıl değiştirdim çiftine 40 tl verdim sanırım. Hatta konusu olacaktı. Parçacıdan Regal parçası diyerek isteme, usta söksün numune göndersin çırağı varsa aldırsın. 1/3 oranında düşüyor fiyat
evet çok mantıklı ama işte samsunda seçenek biraz kısıtlı ,bir kaç tane orta düzeyde motor servisi var onun için biraz şansa kaldı iş neyse zaten tamolarak yırtılmamış çatlamaya durmuş ben garantiye girer sandım ama girmiyormuş celil abi öyle dedi
dün aldım arkadaşlar ilk uğur mondial verdiler kısa geldi sonra değiştim 40tl verdim çiftine :)en kısa zamanda taktırıcam ...
Ama şu sabah ilk çalıştırdığımız da motorun stop etmesi beni çok sinir ediyor motor ısınınca sıkıntı yok ama işte sürekli gaz vermem gerekiyor gazı kesiyorum tık stop ediyor bunun bir çözümü yokmu acaba arkadaşlar...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.