Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Üyeye Yardım.
otisabi
30.May.2013, 15:32
Herkese Merhabalar
Bugun forumunuza üye olmak nasip oldu. Öncelikle çok güzel bir site kurmuşsunuz emeği geçen herkese teşekkürler.
2013 yılı şubat ayı sonu itibari ile DD 250 e10 Spyder (2012 model) regalimle yıllardır içimde kalan motor sevgisini tamamiyle yaşamaya başladım. bugun itibari ile 1100 km yapmış bulunmaktayım. Motorumdan memnunum hızlanması , durması sürüş keyfi çok güzel
Aklıma takılan ise tek bir şey var. Yedek depoya geçtiğimde 50 tl karşılıgı aldıgım 11-12 lt benzin ile yaklaşık 200 km yapabiliyorum. Bana biraz fazla yakıyor gibi geliyor. Normal midir yoksa rodaj bitmedigi için zamanla artıcak mı emin olamadım. Yakın arkadaşımda 250 cc lik hyosung gv250 var ve oda 50 tl lik benzinle 320 km yapabiliyor. Bizim motorlar çok mu yakıyor yoksa rodajı bitmediği için mi böyle bilemedim.
Şimdiden teşekkürler...
ozguralic
30.May.2013, 15:36
Hoşgeldin. Nickini sevdim, Otisabi hastasıyımdır 8)
Konuyla ilgili Celil Abi sana en doğru yorumu yapacaktır
REALİST
30.May.2013, 15:55
Merhaba 90 km yi geçme benzin alınca kmyi sıfırlamayı unutma çok farkeder 8)
1000 bakımını Büyük insan Ali ustaya yaptır bujileride değiştir,
Asla yedekte unutma düğmeyi çok acı oluyor:mrgreen:
Ön frenden den gelen sesi çok takma balataları değiştirdim %60 azaldı balataya yanlışlıkla zincir yağı sıkınca geçiyor uzun süre fren tutmasada kafan rahat ediyor:mrgreen:
Hala 2 den boşa atma problemin olmadı ise çok şanslısın sanırım hafif insanlarda geç oluyor benim gibi 100 üstü isen bütün sorunlar hep birden çıkıyor ozamanda üzülme beleş garantiden yapıyor emre motor 4 gün ayrılık koymazsa:mrgreen:
Radyatör kapağı,sinyaller niye e-9B gibi krom değil diye üzülme Arge departmanı bunun için çalışıyor yani biz :mrgreen:
Ama unutma en fiyakalısı spayder:cheesy:
cihan54
30.May.2013, 16:07
Motorunda anormal yakış mevcut. Karbüratör ve subap ayarlarını yaptır. Motorun elden geçmesi lazım. gv250 ile aynı yakıyor spyder... :ntr:
Hoşgeldin.. :happy:
otisabi
30.May.2013, 16:07
Şuana kadar teknik bir arıza olmadı ne vites kutusunda ne balatalarda herşeyi tıkır tıkır çalışıyor maşallahı var 100 kilo olmasamda 85 kiloyum. Uzun yol olmazsa 90 km hızı pek geçmiyorum. Rodajı bitmiş bir spyder ortalama bir sürüşte kaç km yapıyor acaba. Birgun yolda görürsem spyder adamı durdurup sorucam valla. Çok harcıyor yahu...
cihan54
30.May.2013, 16:09
Rodajı bitmiş bir spyder ortalama bir sürüşte kaç km yapıyor acaba.
bir depo ile 280-320 km
otisabi
30.May.2013, 16:19
Teşekkür ederim Cihan hocam yarın 1000 km bakımını yaptırıcam. Umarım düzelir aşırı yakıt harcaması.
Merhaba Emin aramıza hoş geldin :D
yeni spyder in hayırlı olsun Allah kazasız belasız keyifle binmeyi nasip etsin nazar8)
makina rodaj süresinde biraz fazla yakar ama seninki 1000 km yi geçmiş normalde yani 100 km ortalama 4 litre yakması gerekir yedek hariç bir depo ortalama 250 km gider yedekte 30-40 km gider hyo gv 250 yakıt göstergesi olduğundan yedek depo kullanmıyor fuul depo 320 km gidiyor bizimkide yedeği katınca 290 km gibi gidiyor 8)
cihan54
30.May.2013, 16:58
Merhaba Emin aramıza hoş geldin :D
yeni spyder in hayırlı olsun Allah kazasız belasız keyifle binmeyi nasip etsin nazar8)
makina rodaj süresinde biraz fazla yakar ama seninki 1000 km yi geçmiş normalde yani 100 km ortalama 4 litre yakması gerekir yedek hariç bir depo ortalama 250 km gider yedekte 30-40 km gider hyo gv 250 yakıt göstergesi olduğundan yedek depo kullanmıyor fuul depo 320 km gidiyor bizimkide yedeği katınca 290 km gibi gidiyor 8)
Alınma ama seninki de çok yakıyomuş abi :yesil:
Uğur Yalçın
30.May.2013, 18:55
Merhaba arkadaşlar benim 9b 1050 km oldu şimdi 2 ci bakıma ne zaman götüreyim burdaki ustalar bi 2000 bini geçirme bi 1500 de gel diyor adam gibi bi yanıt alamadım geçem ışıla gittim viteslerle ilgili geçişler iyi değil topuğumla geçiriyorum dedim bi deneme sürüşü yaptı geldi iyi abi bi sıkıntı yok dedi sağolsun bizim Levent olmasa gene motordan soğuyacaktım Levent motora bindi bi tur attı geldi oyun yanında 2 ci vitese geçmedi uyarmasa beni o şekil göndereceklerdi altdan bi ayar yaptılar 2 yi aşağı doğru çektiler o gün motordan ilk defa zevk alarak bindim pıtır pıtır vitesler geçiyor artık.
Merhaba 90 km yi geçme benzin alınca kmyi sıfırlamayı unutma çok farkeder 8)
1000 bakımını Büyük insan Ali ustaya yaptır bujileride değiştir,
Asla yedekte unutma düğmeyi çok acı oluyor:mrgreen:
Ön frenden den gelen sesi çok takma balataları değiştirdim %60 azaldı balataya yanlışlıkla zincir yağı sıkınca geçiyor uzun süre fren tutmasada kafan rahat ediyor:mrgreen:
Hala 2 den boşa atma problemin olmadı ise çok şanslısın sanırım hafif insanlarda geç oluyor benim gibi 100 üstü isen bütün sorunlar hep birden çıkıyor ozamanda üzülme beleş garantiden yapıyor emre motor 4 gün ayrılık koymazsa:mrgreen:
Radyatör kapağı,sinyaller niye e-9B gibi krom değil diye üzülme Arge departmanı bunun için çalışıyor yani biz :mrgreen:
Ama unutma en fiyakalısı spayder:cheesy:
Geç bunları geççç
En fiyakalısı spydermış
Ne spyder ne daytona
Hiç biri 1 9b olamaz
Merhaba arkadaşlar benim 9b 1050 km oldu şimdi 2 ci bakıma ne zaman götüreyim burdaki ustalar bi 2000 bini geçirme bi 1500 de gel diyor adam gibi bi yanıt alamadım geçem ışıla gittim viteslerle ilgili geçişler iyi değil topuğumla geçiriyorum dedim bi deneme sürüşü yaptı geldi iyi abi bi sıkıntı yok dedi sağolsun bizim Levent olmasa gene motordan soğuyacaktım Levent motora bindi bi tur attı geldi oyun yanında 2 ci vitese geçmedi uyarmasa beni o şekil göndereceklerdi altdan bi ayar yaptılar 2 yi aşağı doğru çektiler o gün motordan ilk defa zevk alarak bindim pıtır pıtır vitesler geçiyor artık.
uğur vites konusunda servislerin hepsinde bunun gibi durumlar oluyor ısrarcı olmazsan yok bir şey derler 8)
sıradaki bakım 2000 km de kullanma kitabının en arka sayfasında yazar 8)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.