PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : motor yagi

mrtckrt
01.June.2013, 13:02
Arkadaşlar yakın bi zaman önce spyderımın yağını değiştirdim ama aklıma takılan iki soru var
1 usta 1.5 litre yağ koydu daha önceki yazılarda sanki 1.8 litre yağ koyuluyor diye okumuştum yağın yeni olmasından dolayı yağ cubugundan da çok net anlaşılmıyor ama sanki biraz az gibi siz ne diyorsunuz bü konuda yağ eklemeyi düşünüyorum sizce ?
2 bizim makineler de yağ filtresi yok mu acaba çünkü usta onu değiştirmedi

cihan54
01.June.2013, 13:12
Yağ filtresi değişmediyse nispeten daha az yağ koyulur.Zaten yağın geri kısmı filtrenin içindedir. Bu arada yağ yeni olsa bile yağ çubuğunda seviye anlaşılır 8)

mrtckrt
01.June.2013, 13:14
Yani yağ filtresi var mı peki nerede

cihan54
01.June.2013, 13:28
Onu celil abi bilir. :mrgreen: ya da servis kitapçıklarına bakman lazım ben senin motorda yerini bilmiyorum malesef..

CELİL
01.June.2013, 13:53
Bizim RR blansör olmayan modellerde 1 litre 600 gr alır
blansörlü modeller 1 litre 800 gr alır
yağ filitresi yok
yağ süzgeci var o sabit değişmiyor 5-10 bin kmde bir serviste temizletmekte fayda var
yağı kontrol ederken motoru yan ayaktan kaldır dik duruma getir 3-5 dakika bekle yağ süzülsün yağ çubuğunu çıkar sil tekrar yerine tak vidasını sık sonra çıkar bak üzerindeki tırtıklı bölgenin ortası normal yağ seviyesidir altı dayanacağı son sınırdır en üstü dayanabildiği son sınırdır tırtıklı bölgeyi geçerse sorun yapabilir ne yapar fazla yağı motor kusmaya çalışır bujileri yağlar contaları keçeleri patlatabilir 8)

mrtckrt
01.June.2013, 14:11
Çok sağol celil abi yağ o zaman normal görünüyor tırtıllı yerin ortasında :) ben full yapayım diyordum gerek yok galiba

CELİL
01.June.2013, 14:33
Çok sağol celil abi yağ o zaman normal görünüyor tırtıllı yerin ortasında :) ben full yapayım diyordum gerek yok galiba
yağı ortadaysa normal eklemeye gerek yok altına düşerse eklersin 8)