Orijinalini görmek için tıklayınız : Chooper ve boy ... ?
PeaceMan
10.June.2013, 22:32
Arkadaşlar selam ... foruma yeni katıldım, ismim barış ve ankara yaşıyorum.. bi fabrikada elektronik teknisyeniyim ...22 yaşındayım... senelerdi içimed yanıp tutuşan chooper , cruiser sevdasını ateşlendirdim .. sormam gerekn bir kaç soru var cevaplarsanız sevinirim :))
9 yaşımdan beri araba kullanıyorum... fakat motor tecrübem yok denecek kadar az ... yine de bunun benim için sorun olmayacağına eminim.. çabuk öğrenen ve alışan bir yapıya sahibimdir .. kapalı alanda bir kaç ay alıştırma ve egzersiz sonucu çözebileceğimden eminim ... sorunuma gelecek olursak almak istediğim motor daytona 350 yani şu motor
http://www.motosikletcim.com/?newUrun=1&Id=691180&CatId=bs436678&Fstate=&/Regal-Raptor-Daytona-350-%C3%9CR%C3%9CN-DETAYLARINI-%C4%B0NCELE---
tek sorunum şudur ki... boyum 1,60 bu bana ne kadar sorun yaratıcaktır ? cevaplarsanız sevinirim :))
PeaceMan
10.June.2013, 22:37
konuyu yanlış yere açtım özür dilerim :))
Merhana Barış aramıza hoş geldin :)
arabadan debriyaj kavrama sistemini biliyorsun denge içinde bisiklet kullanmayı bildiğini düşünürsek ikisini konbine ederek rahatlıkla kullanmaya 1 haftada alışırsın pek çok arkadaş hiç bilmeden aldı ve sorun yaşamadan kısa sürede alıştı
boy konusuna biraz sıkıntı olabilir bayiye gidip motorun üzerine oturup bakman lazım ayak parmakların debriyaj ve fren pedallarının altına giriyor uzanıyorsa sorun olmadan kullanırsın olmazsa küçük kasa 250e-9 kasalara boyun yeter
işallah kısa sürede gönlündeki motora kavuşursun 8)
konuyu yanlış yere açtım özür dilerim :))
ben konuyu doğru yere taşıdım sorun yok devam 8)
PeaceMan
10.June.2013, 23:12
Merhana Barış aramıza hoş geldin :)
arabadan debriyaj kavrama sistemini biliyorsun denge içinde bisiklet kullanmayı bildiğini düşünürsek ikisini konbine ederek rahatlıkla kullanmaya 1 haftada alışırsın pek çok arkadaş hiç bilmeden aldı ve sorun yaşamadan kısa sürede alıştı
boy konusuna biraz sıkıntı olabilir bayiye gidip motorun üzerine oturup bakman lazım ayak parmakların debriyaj ve fren pedallarının altına giriyor uzanıyorsa sorun olmadan kullanırsın olmazsa küçük kasa 250e-9 kasalara boyun yeter
işallah kısa sürede gönlündeki motora kavuşursun 8)
bu olayı çözmem lazım kesinlikle kısa boylu olduğum için bu motora binememeyi kabul etmiyorum :D :D
bu olyaı çözmem lazım kesinlikle kısa boylu olduğum için bu motora binememeyi kabul etmiyorum :D :D
çözülemicek şey yok ama biraz masraflı olabilir ne yapılabilir sağ ve sol pedal bağlantılarını modifiye edip geri çektirebilirsin olur ama yapacak usta bulman lazım 8)
Emrehan
11.June.2013, 01:23
Hoşgeldin sefalar getirdin Barış. nazar
Daytona hakikaten yakışıklı motor. Ama Celil Abi'nin dediği dışında çözüm yok maalesef. Bir üzerine binip denemen lazım; eğer pedallar ileride kalıyorsa da çok iyi araştırıp pedalları geriye çekebilecek usta bulmak lazım. 8)
Bence Ankara'da OSTİM veya Şaşmaz'da yapılamayacak iş değil. Muhakkak yapacak usta bulunur. :cheesy:
HannibALGan
11.June.2013, 15:47
Bende bu olayın tam tersi var. Boy 183 kilo 80den biraz fazla. 150cc makinam var ve virajlarda ayaklarımı fazla açamıyorum. Çünkü yere sürtüyor :)
PeaceMan
11.June.2013, 23:13
evet bugün arkadaşın yamaha ybr sini sürmeye kalkıştım... sonuç pert :)) devirdim aleti ayak bileğim ezildi ... yaklaşık 10 metre sürüklendik motorla :D kolum bacaklarım ve yüzümdeki yara bere de cabası :))
evet bugün arkadaşın yamaha ybr sini sürmeye kalkıştım... sonuç pert :)) devirdim aleti ayak bileğim ezildi ... yaklaşık 10 metre sürüklendik motorla :D kolum bacaklarım ve yüzümdeki yara bere de cabası :))
Barış çok geçmiş olsun çokmu hızlanmışdın çok sürüklenmişsin 8)
PeaceMan
11.June.2013, 23:41
evet hızlanmışım... ben fena heyecan yaptım,telaşlandım,korktum , sonucunda yanlış hareketler yaptım sanırım... ve devrildik sürüklendik... inanın kaza anını hiç hatırlamıyorum.. orda ne yaptım nasıl o hale geldim beynimde yok....dışardan gören arkdaşlar ucuz atlattın falan dediler kötü sürüklenmişim :)) neyse çok şükür kalıcı bir hasar yok... ama vazgeçmiş değilim hatta iyi bile oldu bu kadar aceleci olmamak hemen ben bu işi kaptım dememek gerekiyormuş :))
evet hızlanmışım... ben fena heyecan yaptım,telaşlandım,korktum , sonucunda yanlış hareketler yaptım sanırım... ve devrildik sürüklendik... inanın kaza anını hiç hatırlamıyorum.. orda ne yaptım nasıl o hale geldim beynimde yok....dışardan gören arkdaşlar ucuz atlattın falan dediler kötü sürüklenmişim :)) neyse çok şükür kalıcı bir hasar yok... ama vazgeçmiş değilim hatta iyi bile oldu bu kadar aceleci olmamak hemen ben bu işi kaptım dememek gerekiyormuş :))
çok üzüldüm keşke böyle bir başlangıç olmasaydı ama kalıcı büyük bir yaralanma olmaması sevindirici işallah kısa sürede toparlanırsın nazar
CrazyRider
12.June.2013, 00:39
Öncelikle hoşgeldin Barış.boy olarak benimde endişem vardı 190 boyumla 250 e9 kullanıyorum dizler hafif yukarıda kalıyor ama pozisyon güzel sanırım daytonada hani cuk oturmak deyimi vardır öyle olacağını sanıyorum.ben hiç vitesli motor kullanmış değilim ama arabadan çok daha zor olduğunu gördüm ve bugün motoru alalı 48 saat oldu ama 40 yıllık sürücü gibiyim eminim alışman en fazla 1 hafta sürer.boy konusunda hiç endişelenme 160 o motorda çok rahat ve uyumlu duracaktır.tekrar hoşgeldin...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.