Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dişlileri Sıyırdım :-/

HannibALGan
17.June.2013, 12:13
Merhabalar dostlar.

Cumartesi günü düz yolda giderken mekanik bir sıyrılma-kırılma arasında bir ses duydum. Bizim mahallede olmam şansım olsa gerek. Stop edip etrafına baktım. Bi ses yoktu. Tekrar marşladım, 1. vitesle kalkmıştım, 2. vitese almak için pedala ayağımı attım ama; anaaaaa pedal boşta.

nolduğunu anlayamadım. 1. viteste tin tin tin motorcuya gittim. Debriyaj balatası ve vites dişlilerini sıyırdığımı söyledi. Garantisi devam ediyor, birazdan servisi arayacağım.

Kaç para tutar bi ön bilgi alabilirmiyim? Birde neden böyle birşey oldu yahu durup dururken?

cihan54
17.June.2013, 12:15
Önce şu soruyo sormak lazım. "Dişli sıyırmak nedir? :?" Dişli kırmak, balata yakmak, senkromeç kırmak vs. duymuştum. Ama Dişli sıyırması tabiri bana garip geldi..

CELİL
17.June.2013, 12:27
Fatih geçmiş olsun
anlattığına göre 2 vites dişlisi kırılmış aynı anda debriyaj sıyırması zor bir durum bunların olması için makinanın çok sert zorlaması gerekli servis baksın kontrol ettsin bakalım dişli ve debriyaj bir arada 800 tl civarı masraf tutar :(

ozguralic
17.June.2013, 12:30
Cihancım esnaf ağzı işte aslında dişli kırmış demek istiyor.

Geçmiş olsun problem çok basit değil, şanzıman sökülecek, dolayısı ile motor komple sökülecek.

Sana tavsiyem hemen dişli seti fiyatlarını araştırmaya başla, 150'den başlıyor 400 e kadar değişiyor.

Eğer tornacı tanıdığın varsa kırılan tek dişliyi yaptırabilirsin. Belki daha ucuza gelir. Hazır açılmışken debriyaj setini de değiştir. Ama diğer dişlerde de aşınma yaptıysa problem tekrarlayabilir. En güzeli yeni set alıp ısıl işleme sokturmak..

tahmini 250 lira işçilik isteyecekler. Motor yağını kendin alarak biraz indirim yaptır, güzel bir yağ koy.

Tekrar geçmiş olsun.

HannibALGan
17.June.2013, 13:09
Az önce servisle konuştum, usta ile görüşüp dönüş yapacaklarmış. Motor aksamında ki bu enteresan arızanın garanti kapsamında yer alacağına inandığımı söyledim. Beklemelerdeyim. Eğer garanti dışı ise masrafı fiyatından düşüp takasa giricem mecburen...

Emix
17.June.2013, 14:29
aynı dişlinin örneğini bulursanız çok daha iyi kalitede daha iyisini yaptırıp gönderebilirim çok iyi bir tornacım var ama önce fiyat almak lazım fiyattan öncede dişlinin bir örneği olmalı çok geçmiş olsun bende şanzuman dağıttım komple blokla birlikte bilirim acısını

HannibALGan
17.June.2013, 14:32
aynı dişlinin örneğini bulursanız çok daha iyi kalitede daha iyisini yaptırıp gönderebilirim çok iyi bir tornacım var ama önce fiyat almak lazım fiyattan öncede dişlinin bir örneği olmalı çok geçmiş olsun bende şanzuman dağıttım komple blokla birlikte bilirim acısını

İş yerimde devasam makinaları imal ediyoruz. 14 tane CNC tezgahımız ve İzmir'de sayısı belli nitelikte ustalarımız var. Örneği olsa en fena dişlileri yaptırırım da... Örnek yok anasını satayım!

Emix
17.June.2013, 14:35
İş yerimde devasam makinaları imal ediyoruz. 14 tane CNC tezgahımız ve İzmir'de sayısı belli nitelikte ustalarımız var. Örneği olsa en fena dişlileri yaptırırım da... Örnek yok anasını satayım!

elinizde çok güzel imkanlar desenize.. bir ustayla servisle anlaşın uygun kapora gibi ücret ödeyerek ödünç almaya çalışın yazık günah tek dişli için set almaya

ozguralic
17.June.2013, 14:50
Fatih kardeşim özel mesajlarına bi bakarsın.

HannibALGan
17.June.2013, 18:19
Az önce servisten aradılar. Derdimi anlattım güzelce. Motor aksamı garanti kapsamına giriyormuş :) Cumartesi günü motoru kendi araçları ile gelip yerinde kontrol edecekler ve eğer taşınması gerekecekse yine geldikleri araca yükleyerek servise götürecekler. İlk 250-200 liralardan bahsediyorlardı. Pazarlık ede ede 130 TL'ye düşürdüm, onu da taksitle ödüyecem :D :D :D

Zafer
17.June.2013, 18:20
Az önce servisten aradılar. Derdimi anlattım güzelce. Motor aksamı garanti kapsamına giriyormuş :) Cumartesi günü motoru kendi araçları ile gelip yerinde kontrol edecekler ve eğer taşınması gerekecekse yine geldikleri araca yükleyerek servise götürecekler. İlk 250-200 liralardan bahsediyorlardı. Pazarlık ede ede 130 TL'ye düşürdüm, onu da taksitle ödüyecem :D :D :D

E hadi geçmiş olsun o vakit. 8)

CELİL
18.June.2013, 10:38
Fatih bu iyi bir haber açıkcası ben garantiye sokmıcaklarını düşünüyordum
rakamda çok uygun burda sadece arbaya yükleyip servise götürmeye 80-100tl yazıyorlar şimdiden geçmiş olsun diyelim işallah kısa sürede halledilir 8)

HannibALGan
18.June.2013, 10:45
Fatih bu iyi bir haber açıkcası ben garantiye sokmıcaklarını düşünüyordum
rakamda çok uygun burda sadece arbaya yükleyip servise götürmeye 80-100tl yazıyorlar şimdiden geçmiş olsun diyelim işallah kısa sürede halledilir 8)

Sağol abi, sürekli ve sadece yetkili servise gittim. Her serviste de çalışanlarla ve ustalarla insani ilişkiler kurdum. Telefon açıp ''ustam nasılsın, senin kız rahatsızdı iyileşti mi'' diyebiliyorum. Kimse yanlış anlamasın ama çin malı motora biniyorsak motorcuyla aramız iyi olmalı...

Bu samimiyetin verdiği etkili ile fiyatta pazarlık yapabildim. Ayrıca daha önceden far şase yapıp sigorta attırıyordu. Götürdüğümde sohbet-muhabbet, ne kadar ödeme yapacaz diye sordum; işçilik olarak 20 lira ver yeter kardeşim dedi. Oysa neredeyse tesisatı baştan çekmişti :)

Hani derler ya eskiler; tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır diye. Benim ki mesleki hastalıkla alakalı sanırım :)

Bu arada abi makinanın çamurluklarını çıkardım. 4-5mm et kalınlığında bobber çamurluk kıvırttırıyorum. Ancak ölçüleri yazdığım kağıt kayboldu. Bana ön ve arka çamurluk ölçüleri lazım, nereden bulabilirim? Bugün ölçüleri vercem ki kıvırabilsinler malzemeyi...

CELİL
18.June.2013, 11:39
Sağol abi, sürekli ve sadece yetkili servise gittim. Her serviste de çalışanlarla ve ustalarla insani ilişkiler kurdum. Telefon açıp ''ustam nasılsın, senin kız rahatsızdı iyileşti mi'' diyebiliyorum. Kimse yanlış anlamasın ama çin malı motora biniyorsak motorcuyla aramız iyi olmalı...

Bu samimiyetin verdiği etkili ile fiyatta pazarlık yapabildim. Ayrıca daha önceden far şase yapıp sigorta attırıyordu. Götürdüğümde sohbet-muhabbet, ne kadar ödeme yapacaz diye sordum; işçilik olarak 20 lira ver yeter kardeşim dedi. Oysa neredeyse tesisatı baştan çekmişti :)

Hani derler ya eskiler; tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır diye. Benim ki mesleki hastalıkla alakalı sanırım :)

Bu arada abi makinanın çamurluklarını çıkardım. 4-5mm et kalınlığında bobber çamurluk kıvırttırıyorum. Ancak ölçüleri yazdığım kağıt kayboldu. Bana ön ve arka çamurluk ölçüleri lazım, nereden bulabilirim? Bugün ölçüleri vercem ki kıvırabilsinler malzemeyi...
Fatih çok doğru bir dayranış insanlara nasıl yaklaşırsan onlarda sana öyle yaklaşır 8)
bober çamurlu ölçülerini ancak bizim bober cı arkadaşlar ölçüp verebilir kayıtlı bir bilgi yok malesef 8)