PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sağ sinyalim =(

Erkan
17.June.2013, 16:03
Merhabalar. Gecen gun motorumu yıkayayım dedim ve kolları sıvadım bi güzel yıkadım. Sinyal kolumum tusu sağlıklı hareket etmiyordu. Ben de arasina vd40 süreyim dedim. Tuş gayet rahatladı ama sağ sinyal yanmamaya başladı :( sinyal sesim var sol sinyalde dit dit otuyor ışığıda yanıyor ama sağa basınca diiiiiiiiit diye kalıyor. Böyle son nefesini veriyormuş gibi :( lambası da yanmıyor tabi... Acaba sorun nerede? Motoru yıkarken yanlış birşey mi yaptım yoksa vd40ı o kola hiç mi sıkmamalıydım. Böyle bir sorun yaşayan veya yardımcı olanlara simdiden tesekkurler...

ozguralic
17.June.2013, 18:24
Sinyal lambasının içi muhtemelen su dolmuştur ve lamba patlamıştır. sinyal ampulünü değiştirirsen sorun kalmaz 8)

Emix
17.June.2013, 18:53
hazır başlamışken bütün ampulleri söküp iyice kurulayın terleme yapmış olabilir hepsi zamanla oksitlenerek bozulabilirler

Erkan
17.June.2013, 19:40
Ampuller sağlam simdi kontrol ettim... Zaten özellikle sağ arka ve önün yanmayip sol tarafin saglam olmasi tesadüf degildir sanirim... Ve dedigim gibi sol sinyal dit dit dit diye öterken saga alınca diiiiiiiitt diye pis bi ses cikariyor :D

CELİL
18.June.2013, 10:47
Erkan yedek ampul bulabilirsen sağlam görünsede yanmayan iki ampulü birlikte değiştirip dene tarifin ampul patlamasına benziyor ama değilsede sinyal flaşörü bozulmuştur yeri akünün yanında sinyal açıkken ses verirken yerini kolaylıkla bulabilirsin 5 tl lik bir parça zor olsada bir ihtimal sinyal düğmesinde olabilir wd40 bir daha temizle kolay gelsin 8)

Emix
18.June.2013, 11:11
benzinliğe gidin ama kompressör olan bir yere bütün ampulleri sökün komple hava tutun içine damla dahi uçsun gitsin aynı şekilde sinyal kolunuda havayla temizleyin kuruluğundan emin olduktan sonra wd40 ile azıcık sıkın sağ sol oynatın azıcık yağı yesin heryeri güzelce aynı şekilde Celil abinin dediği gibi Flaşörüde değiştirin

genelde tek ampul patladığı zaman sırayla diğerleride patlamaya başlar hepsini güzelce temizleyip veya değiştirip geri takın basit birşeydirde elektronik aksamda oksitlenme hoş olmaz :)

Erkan
18.June.2013, 13:54
En yakın zamanda dediklerinizi yapacağım çok teşekkür ederim :)