Orijinalini görmek için tıklayınız : Yağ Keçesi
korhan_751
20.June.2013, 10:33
dün ali ustaya yan kapakları almaya gittiğimde motorun çok az yağ damlattığını fark ettim. ali usta şehir dışında olduğu için yanındaki çırağı baktı. tapayı değiştirdi. yağı boşaltıp tekrar doldurdu. sonunda motorun ordan geldiğini farkettik yağın. yağ keçelerinin değişmesi gerekiyormuş. motor henüz 4500 km de.
pazartesiye kadar ali ustayı beklicem o geldiğinde gidip değiştircem.
sizde dikkat edin arkadaşlar motoru sürekli park ettiğiniz alanda yerde bir karartı varsa motorun altını kontrol edip yağ sızdırıp sızdırmadığına bakın. farkedilmezse motor yağsızlıktan yanabilir ve büyük masraf çıkartır.
Muhtemelen vites milinin motora giriş keçesindendir :|
korhan_751
20.June.2013, 13:15
motor kapağinin altından bir yerden geliyor vites tarafında
motoru iyice yıkayıp balata spreyiyle çıkmayan lekeleri çıkartın ve kaçağın nereden olduğunu daha net gözlemleyin
motor kapağinin altından bir yerden geliyor vites tarafında
kapaktansa oda nadiren görülen bir durum kapak contasını değiştiriyorlar düzeliyor kolay bir işlem 8)
daytona250
20.June.2013, 13:35
yere damlamış olan yağ koyu siyah ve püre gibimiydi yoksa koyu kahve ve sıvıya yakın bi kıvamdamıydı?
sorma nedenim, bende de oluyor yerde yağ birikintisi ama koyu we katıya yakın püre gibi, ben bunu hep zincir yağının, zincirin dönerken attığı yağın zamanla aşağıya düğşmesi olarak algıladım ve hiç kontrol ettirmedim..
daytonaların da kronik sorunu bu heralde. kapak contalarını değiştirdim düzelmedi. garantisi var motorun yetkili servise götürdüm 4 aydır istanbuldan keçe gelcek. 2 gün önce emre motordan murat beyle allah ne verdiyse kapıştım hatta bunun için. dedim yağsızlıktan şanzımanı elinize vericem ondan sonra bana laf yapmayın. baktım olmucak gittim sanayiden keçeleri buldum. vaktim ollduğunda değiştiricem.
korhan_751
21.June.2013, 01:07
hayatımda böyle saçma birşey görmedim. ali ustanın şehir dışından gelmesini bekleyemeyip bugün motorlanda gittim durumu anlattım. ordaki yetkili ahmet beyin bana ne demesini beğenirsiniz. ''yağ keçesi plastik bir aksam olduğu için garantiden değişmezmiş''. motorun içindeki olan bu parça ben fark etmesem motordaki bütün yağı bitirip motorun hararet yapıp yanmasını sağlıcak o zaman garantiden motoru değiştircekmisiniz dedim onada yok dedi. sakın motorunuzun garantisi var diye sevinmeyin o garanti sözde garanti arkadaşlar böyle servis anlayışı olmaz olamaz. keçeler için benden utanmadan 40 lira para istediler. inadına yaptırmadım para vermedim ali ustayı beklicem para kazanırsada ali usta kazansın bu adamlar kazanmasın. ahmet beyin yüzüne karşıda söyledim müşteri memnuniyetinden yoksunsunuz buraya gelen bir çok arkadaşımda bundan şikayetçi dedim.
malesef servislerde bu gibi durumlarla karşılaşıyoruz bu durumunların düzelebilmesi için mutlaka emre ltd ye mail atın durumdan haberdar edin ve düzeltilmesi aşamasında ısrarcı olun birlikte hareket edersek bazı şeyleri düzeltme şansımız olur :(:x
http://www.emremotor.com/images/email.png Email:info@emremotor.com (info@emremotor.com)
hayatımda böyle saçma birşey görmedim. ali ustanın şehir dışından gelmesini bekleyemeyip bugün motorlanda gittim durumu anlattım. ordaki yetkili ahmet beyin bana ne demesini beğenirsiniz. ''yağ keçesi plastik bir aksam olduğu için garantiden değişmezmiş''. motorun içindeki olan bu parça ben fark etmesem motordaki bütün yağı bitirip motorun hararet yapıp yanmasını sağlıcak o zaman garantiden motoru değiştircekmisiniz dedim onada yok dedi. sakın motorunuzun garantisi var diye sevinmeyin o garanti sözde garanti arkadaşlar böyle servis anlayışı olmaz olamaz. keçeler için benden utanmadan 40 lira para istediler. inadına yaptırmadım para vermedim ali ustayı beklicem para kazanırsada ali usta kazansın bu adamlar kazanmasın. ahmet beyin yüzüne karşıda söyledim müşteri memnuniyetinden yoksunsunuz buraya gelen bir çok arkadaşımda bundan şikayetçi dedim.
git itiraz et abi. bursa'da bir arkadaşa ücretsiz göndermişsiniz de. çünkü ben 2 küçük keçeyi garantiden aldım. yan kapağı açınca görmüşsündür ortada bir keçe daha var diğer keçelerden büyük. onu eksik göndermişler kendim satın aldım. bu nedir arkadaş garanti belgesinde motor aksamı diye geçiyor. plastik aksam hariç falan demiyor. her türlü şikayet ederim de. geri vitese atarlar.
ayrıca periyodik bakımları zamanın da yaptırdığını, yetkili servisin bunu sen söyleyene kadar farketmediğini belirt. bakım parasını sadece yağ değiştirsinler diye vermiyoruz. adam gibi kontrol etmiyosa o keçeyi de garantiden her türlü değiştirmek zorunda kardeşim.
korhan_751
21.June.2013, 01:57
Bugün ahmet beyle nerdeyse 35 dakika tartistim agzima ne geldiyse soyledim. Adam nuh diyor peygamber demiyor. Yok plastik aksammiş garantiye girmezmis. Bende bunu garantiden degistirmezsek daha neyi garantiden degistircez dedim. Simdi celil abinin dedigi yerede mesaj attim. Ne zaman bu adamlara garanti yuzunden işimiz düşse illa maraz çıkartıp çamura yatıyolar. Servis anlayışı yok. Müşteri memnuniyetide sıfır.
Bugün ahmet beyle nerdeyse 35 dakika tartistim agzima ne geldiyse soyledim. Adam nuh diyor peygamber demiyor. Yok plastik aksammiş garantiye girmezmis. Bende bunu garantiden degistirmezsek daha neyi garantiden degistircez dedim. Simdi celil abinin dedigi yerede mesaj attim. Ne zaman bu adamlara garanti yuzunden işimiz düşse illa maraz çıkartıp çamura yatıyolar. Servis anlayışı yok. Müşteri memnuniyetide sıfır.
mail atın dememin en önemli sebebi bu durumların çoğunun servis yöneticilerinden kaynaklanıyor olması patronun haberi olmuyor artı patrondan kaynaklananlar dahi bizlerin talebiyle mecburen düzeltilicek 8)
dediğim gibi ben keçeleri 5 kuruş vermeden garantiden temin ettim. sadece bi tane eksik gönderdiğini kendim aldım. beni örnek gösterebilirsin her türlü elimden geldiğince desteklerim. servis kayıtları var kaşeli, imzalı.
korhan_751
21.June.2013, 22:03
arkadaşlar bugün emre motoru aradım durumu izah ettim benden bu parça için ahmet beyin para talep ettiğini söyledim emre motordan murat beye. oda bana ahmet beyin yanına gitmemi ve ordan kendisini aramamı söyledi. sonunda yağ keçesinin garantiden değişmesine karar verildi. buna rağmen hala daha benden maliyeti yarı yarıya paylaşmamız için teklif ediyor ahmet bey acayip para göz bir adam. param yok dedim değiştirdim keçeyi kurtuldum bu işten. bursadaki arkadaşın durumunuda anlatttım adam put gibi baktı bana hiç mimik yok adamda : )
keçesi ağrızalananlar sakın para vermesinler arkadaşlar
Sorunun olması gerektiği gibi garantiden çözülmesine sevindim geçmiş olsun 8)
Selam arkadaslar...
Ben bi regal yetkili satici ve yetkili serviste çalışan biri olarak kesinlikle bu problem garanti şartları dahilindedir..Keçe patlaması genelde motoru asırı sikistirmaktan olabiliyor bazı servisler sadece bunu gözönüne alıp garantiye girmez diyorlar aldanmayın.Garantiden değişir..
Saygilar
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.