Orijinalini görmek için tıklayınız : Spyder ön balata sesi
DorukAtak
22.June.2013, 14:02
Merhabalar, 2 hafta önce aldığım spyderin ön diskinden ses geliyor bazen bu ses çok artıyor bazen ise dikkat çekmiyecek kadar aza iniyor. balataları değiştirdik olmadı, balata spreyi ile yıkadık olmadı, balatalara bakır bir alaşım sürdük olmadı. en sonunda servis ile görüştüm ve şaşkınlık içinde kaldım
ben : Merhabalar motorumun ön sağ diskinden ses geliyor bıdı bıdı bıdı..
İlgili Kişi : O bütün spyderlarda var birşey yapamazsın ona
ben : bu şekildemi üretiliyor bu motorlar
İlgili Kişi : evet yapacak bişey yok
ben : Diski değiştirsem ?
İlgili Kişi : boşa para harcarsın, sen yeni almışsın belli ilk alan herkes arıyor sonra alışıyorlar sende alışırsın.
böyle bir konuşma geçti aramızda, bu konuda problem yaşayanlar var mı ? ne önerirsiniz ne yapmalıyım.
REALİST
22.June.2013, 14:13
Aynen adamın dediği gibi Doruk böylede kurumsal bir firma ve marka ile alışveriş yaptık aynı sorun bendede var dediğin gibi balatayı değiştirdik kaç kutu balata spreyi harcadık sorun değişmedi bir kere yaklaçık 2-3 hafta sanırım ses kesildi nasıl başardım söylim balata spreyi diye yanlışlıkla yağlayıcı sprey sıktım balatalara ses tamamen kesildi ama temizlenene kadar fren az tuttu :)
_KARADUT_
22.June.2013, 18:09
ben balataları değiştirdim ses kesildi şans herhalde :cheesy:
doruk bu ses hepimizde var malesef
bazılarımızda kesil bazılarımızda kesilmedi benimki kesildi
ben disk klperlerini söktürüp yataklarını yağlattım
fren merkezini söktürdüm(elciğin orası) merkezin pistonlarını temizletip yağlatarak takdırdım kesti
marlox
22.June.2013, 22:49
balataları değiştirince kesiliyor evet ama sonra tekrar geliyor bende değiştirdim kesili 1 hafta sonra tekrar geldi sonra bir ara kendiliğinden kesildi sonra yine geldi artık takmıyorum umursamıyorum uzun süredir de gelmiyor gerçi :D yarın gelir bunları konuştuk ya :D
DorukAtak
22.June.2013, 23:22
doruk bu ses hepimizde var malesef
bazılarımızda kesil bazılarımızda kesilmedi benimki kesildi
ben disk klperlerini söktürüp yataklarını yağlattım
fren merkezini söktürdüm(elciğin orası) merkezin pistonlarını temizletip yağlatarak takdırdım kesti
Celil abi izlediğiniz yöntemi deniyeceğim inş düzelir. motor sürmeyi ve trafiği spyder ile öğreniyorum çok keyif alıyorum harika bir görüntüsü var birde ses gittimi keyfime diyecek yok sonra :)
Celil abi izlediğiniz yöntemi deniyeceğim inş düzelir. motor sürmeyi ve trafiği spyder ile öğreniyorum çok keyif alıyorum harika bir görüntüsü var birde ses gittimi keyfime diyecek yok sonra :)
spyder hepimizin çok severek bindiği karizmatik bir makinadır en keyifli sürüşü uzun yoldur tadına doyulmaz 8)
Captain Future
06.July.2013, 21:37
Bu olay Daytona'larda da var mı?
gokhan0679
06.July.2013, 22:13
Bir Daytona sahibi olarak bende bu sikintili durumdan sikayetciyim. Tam 3000 km oldu. Hala kesilmedi. Sabirla bekledim ama malesef kesilecegi yok. Bende bu durumu isildaki arkadaslara soyledigimde banada yapacak birsey yok dediler. Ama bende ilk firsatta celil abinin yaptiklarini uygulayacagim.
Arkadaşlar 2011 den bu yana Daytona 350 (gerçekte 320cc niye 350 demişler anlamış değilim)kullanıyorum.Km si 8500 civarına geldi fren kaliperlerini söktüm WD-40 la temizledim yağladım ,balatalar kurumuştur diye balataları söküp su zımparasıyla zımparaladım ama hala 0-30 km arası düşük süratte cıyık cıyık ötüyor.Ne yapalım bu kadının kızı da böyle kusurlu.:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Böyle sevicez artık.
marlox
08.July.2013, 10:45
disklerden gelen sesin nedenini belki biliyorsunuzdur ama tekrar dillendireyim
şimdi bizde iki adet disk
her diskte bir adet fren sistemi
her fren sisteminde balataları sıkıştıran iki adet piston var
ama regal in kullandığı fren merkezi ( içinde hidrolik olan hazne ) tek disk frenler için uygun
yani basıncı yetmediği için 4 pistondan sadece 2 sini oynatıyor 1 tanesi yarım oynuyor diğeri hiç hareket etmiyor bağımsız çalışıyor tabi ilerleyip gerilemediğinde de balata diske sürekli bir sürtünme gerçekleştiriyor
zaten genelde bakarsanız hepimizin balatalarının tek bir tarafı aşınmıştır
bunu düzeltmenin tek yolu da ya disklerden birini iptal etmek yada çift disk e ait bir fren merkezi kullanmak...
AyhanBağcı
08.July.2013, 21:49
benim spyder da cıyaklıyor ama firene bastığımda, benim başımada ayrıca şu geldi, fren merkezi arızalıymış, basıyorsun basılı kalıyor, servis değiştirmemek için çok çabaladı ama sonradan (3000km sonra) değiştirdiler..
kofitürk
09.July.2013, 22:09
Iki yıldır motorda en sinir olduğum mevzudur bu ön disklerin ötmesi. Iki hafta önce eşimin ev koltuk temizlemesinde kullandığı asprın diye bir sıvıyı diske sıktım. Iki haftadır ses yok.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.