PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sağ silindir patlaması ve gaz kesme sorunu

herokles
27.June.2013, 20:28
Merhaba arkadaşlar.250 cc regale sahibim.Motorum örneğin 2.viteste 50 60 a kadar zorladığında pat pat pat die sağ silindir de patlama oluyo ve gaz kesiyo.Acaba sebebi ne olabilir?ateşleme sistemi ile bujilere bakıldı onlardan kaynaklanmıyor.Acaba karbüratör olabilir mi sorun?birde motorum 100ün üzerine bu problemden öncede şimdide çıkamıyor max hız 100 mü bu motorlarda?Şimdiden teşekkür ederim.

CELİL
27.June.2013, 20:33
selim 250 cc makinalar max.110 -120 yi görür
sorunun farklı daha önce denk gelmedim senin sorunun karbiratör olabilir iyi bir usta bulman lazım kolay gelsin 8)

Emix
27.June.2013, 20:54
karburator ve atesleme ile ilgili veya teki

yakit yetersiz geliyordur gaz kesip patlama yapiyordur

iyi atesleme yoktur surat yapamaz cig benzin atar bazende atamaz patlama gene yapar

karburatore el yordamiyla ayar degilde senkron ayarini makine yardimi ile yapsin

standart degerleri zorlanmadan 110-120 dur ancak iyi acilmis saglikli bir 250cc 130 u gorur ancak uzun sureli saglikli degildir yokus asagi ve ruzgarin yardimi ile 130 uzerine cikar ancak hic guvenli degildir saglikli degildir yetersiz yaglama olur ve motora ciddi zararlar verirsiniz

herokles
28.June.2013, 03:10
Senkron ayarı makine yardımıyla heryerde yapılabılırmı ki hangi makine lazım onun için? ben konyadayım çok iyi servisler yok burda genelde kenar mahalle motorcuları var.Bizim usta yeni karbüratör alalım dedi mct lerin uyuyor dedi ama sıkıntı olurmu ki regalin kiler baya pahalı 300 lira falan olması lazım mct 250 ninkiler 150 lira

ozguralic
28.June.2013, 09:52
Aynı motor bende var ben bu motorla 125 km ye iki kişi ve yükle birlikte çıktım.

Hemen parça değiştirmeden önce karbüratörde pislik birikmişmi diye bi ön temizlik yap, karbüratörün altından iki tane ince hortum çıkıyor o hortumların bağlı olduğu kısmın hemen üzerinde sarı vidalar var. o vidaları gevşetip bir miktar benzini akıtmak gerekiyor arasıra. Eğer karbüratörde pislik veya su birikmişse bunu temizlemezsen böyle sıkıtılar yaratabilir.

Eğer bu işlemle düzelmezse senkron ve supap ayarı yaptırmalısın. Senkron saati denilen alet üzerinde iki tane vakum saati bulunan hortumlu basit bişey.

Hortumları karbüratöre takıp çalıştırıyorsun sonra vakum saatlerinin ibreleri eşitlenene kadar ayar yapıyorsun. Ama bunu bilen bir usta yapmalı.

Supap ayarı ise motoun üst kapağı sökülerek içinde emme ve egzost supaplarının açılıp kapanma miktarını ayarlamaktır.

Özel bi sentil çakısı var, onunla ayarlama yapılıyor. Motor çok zorlandığında kaçabilecek bir ayar.

Eğer gereğinden sıkı olursa hem motorun hızlanmasına engel oluyor, hem de aşırı ısınarak motora hararet yaptırabiliyor. (gizli hararet deniyor)

Ne yazdım be sabah sabah. :|

cihan54
28.June.2013, 09:57
Özgürüm, dolmuşsun sen dolmuşsun :mrgreen:

ozguralic
28.June.2013, 09:58
Özgürüm, dolmuşsun sen dolmuşsun :mrgreen:

Cihancım doldum taşıyorum bunlar sızanlar :mrgreen:

cihan54
28.June.2013, 09:59
Cihancım doldum taşıyorum bunlar sızanlar :mrgreen:

Geleydin Ereğliye, alaydık gazını beyaaa :happy:

Emix
28.June.2013, 10:12
Senkron ayarı makine yardımıyla heryerde yapılabılırmı ki hangi makine lazım onun için? ben konyadayım çok iyi servisler yok burda genelde kenar mahalle motorcuları var.Bizim usta yeni karbüratör alalım dedi mct lerin uyuyor dedi ama sıkıntı olurmu ki regalin kiler baya pahalı 300 lira falan olması lazım mct 250 ninkiler 150 lira

sakın karbüratör değişimine gitmeyin yahu

neyi nereden söktüğünüzü not ederseniz yada fotoğraflarsanız 2 tane manifoltu sökünce karbüratör hemen ele gelecektir pislik birikmiştir komple dağıtıp benzinle temizlensin diyafram yırtıl olabilir o değişsin manifoltta çatlama olmuş olabilir hava alıyordur

paketçi ustalarına gitmeyin onlar scooter'la cbf'le ybr'yle uğraşır tek silindir tek karbüratör ve çoğunda senkron makinası yoktur varsa 2+ silindirli makinelerle uğraşan bir dükkan oraya girebilirsiniz gerekli ekipmanlar mecbur olmak zorunda

manifolt,diyafram,karbüratör temizliği,subab ayarı zincirin gerginliği iyicene bir elden geçsin çok farkedecek

herokles
01.July.2013, 04:52
bir kaç yere sordum ama o ayarı yapan makine yokmuş onlarda sanırım konyada yok öyle büyük tamirci

marlox
01.July.2013, 11:43
2. viteste 50-60 diyor arkadaş
zaten max 110 yapan makine 2. vites 50 60 ta kesiciye girer :D

korhan_751
22.July.2013, 10:56
bu konu ilgimi çekti benimkiyle benzer bu sorun yaşamış arkadaş ama sadece sorununu paylaşmış, dönüp tekrar sorunun çözümünü paylaşmamış. bizde deneyiminden yararlanamadık bu sayede

herokles
17.August.2013, 05:48
merhaba arkadaşlar uzun zamandır giremiyorum kusura bakmayın.Şuan için motor yatıyor çözümü okullar açılınca yapacagım yazarım ins buraya.teşekkür ederim yardımlarınız için :)

AyhanBağcı
17.August.2013, 16:48
Bana kalırsa 2. vites için 50-60 fazla bir sürat, 350 spyder var bende 40 km hızda 3. vitesi istiyor alet.. fazla zorlamamak lazım motoru uzun ömürlü kullanım için, yakıt konusundada farkeder düşük devirler..

herokles
14.September.2013, 19:36
arkadaşlar sıfır karbüratör aldım taktım gene düzelmedi sorun.daHA sonra ateşlemeler kontrol edildi ordada sıkıntı yok.En son motorun su devir daim pompasını değiştirmiştim aşırı hararetten dolayı sanırım o ara motor yağsız kaldığı için eksantrik mili ve piyanolarda hafif ezilmeler olmuş sorun bundan olsa gerek diye kanat getirdik.parça siparişi verdim bakalım sonuclanınca tekrar yazıcam size.Baya yordu benı bu regal raptor:) fan müşürü yok birde onu ne yapabılırız 60 tl ıstıyolar bir müşüre çok geldi bana

CELİL
14.September.2013, 19:49
arkadaşlar sıfır karbüratör aldım taktım gene düzelmedi sorun.daHA sonra ateşlemeler kontrol edildi ordada sıkıntı yok.En son motorun su devir daim pompasını değiştirmiştim aşırı hararetten dolayı sanırım o ara motor yağsız kaldığı için eksantrik mili ve piyanolarda hafif ezilmeler olmuş sorun bundan olsa gerek diye kanat getirdik.parça siparişi verdim bakalım sonuclanınca tekrar yazıcam size.Baya yordu benı bu regal raptor:) fan müşürü yok birde onu ne yapabılırız 60 tl ıstıyolar bir müşüre çok geldi bana
Geçmiş olsun selim durum sıkıntılıymış piston ve gömlekleride kontrol edin işallah sorunu kısa sürde çözersiniz müşür malesef 60 tl :(

kofitürk
14.September.2013, 21:57
Karbüratör ve eteşlemeyi elediysen geriye subaplar ve silindir kalıyor. Pakken'in "Motor Kompresyon Ölçeri" ile ölçüm yapmanı tavsiye ederim. Kullanımı çoğu sitelerde mevcuttur.

http://www.pakkens.com.tr/basinc-olcerler.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=219&category_id=75

herokles
15.September.2013, 21:51
Usta silindire girmeyelim şimdilik hiç dedi eksantrik mili ve piyanolarda ezilmeler var dedi sipariş verdik bekliyoruz bakalım inş çözülür bu kez. acaba motorun sıfırlanması kaça mal oluyo bızım 250liklerde

herokles
15.September.2013, 21:57
motor yenilemede değişmesi gerek parçaları tek tek yazabilirseniz fiyatları ile çok makbule geçer benim için bende ona göre motoru sıfırlayıp bikac sene daha binmeyi düşünüyorum motor 30 bini devirdi :)

CELİL
15.September.2013, 22:23
piston sekman takım 90 tl civarı komple gömlek 300 tl civarı gibi (yukarıda demirtaş motosikletin sitesine gir fiyatlar orda var ) 8)

herokles
15.September.2013, 23:12
piston sekman takım 90 tl civarı komple gömlek 300 tl civarı gibi (yukarıda demirtaş motosikletin sitesine gir fiyatlar orda var ) 8)

Şimdi Celil abi ben pek motordan anlamıyorum.Gömlek dediğin ne?ben tamamen motor kısmını yenilemek istiyorum(motorun içindeki parçaları) hangi parçalardan sipariş vermeliyim?isimlerini söylersen ben onlardan alacağım :)

CELİL
15.September.2013, 23:26
Şimdi Celil abi ben pek motordan anlamıyorum.Gömlek dediğin ne?ben tamamen motor kısmını yenilemek istiyorum(motorun içindeki parçaları) hangi parçalardan sipariş vermeliyim?isimlerini söylersen ben onlardan alacağım :)
Gömlek dediğim pistonların içinde çalıştığı ana dış gövde gövdede sorun yoksa piston ve sekmanlar takım olarak ve siboplar yenilenince temelde motor yenilenir bunun yanında krank(pahalıdır 350tl gibi) ve eksantirik milininin durumuna usta bakar gerekirse değişir bunun yanında içindeki rulmalanların hepsini kaliteli japon malıyla değiştirmek iyi olur tam listeyi kontrol edip usta verebilir 8)

herokles
15.September.2013, 23:29
Gömlek dediğim pistonların içinde çalıştığı ana dış gövde gövdede sorun yoksa piston ve sekmanlar takım olarak ve siboplar yenilenince temelde motor yenilenir bunun yanında krank(pahalıdır 350tl gibi) ve eksantirik milininin durumuna usta bakar gerekirse değişir bunun yanında içindeki rulmalanların hepsini kaliteli japon malıyla değiştirmek iyi olur tam listeyi kontrol edip usta verebilir 8)

teşekkür ederım abi.aşşa yukarı kaça mal olur bana bunlar :)eksantrik mili ile piyanoları aldım takılacaklar.

CELİL
15.September.2013, 23:41
teşekkür ederım abi.aşşa yukarı kaça mal olur bana bunlar :)eksantrik mili ile piyanoları aldım takılacaklar.
piston sekman birlikte takım olarak satılıyor aşağıda yazdım 90 tl civarı sibopların fiyatı aklımda yok ama pahalı birşey değil takımı 50-60 tl civarı komple fiyatı kestiremem ama genel olarak komple sıfır motor yapımı işçilikle beraber 1000 tl gibi parça fiyatlarına yukarıdaki demirtaş motosikletin linkinden bakabilirisin 8)

herokles
15.September.2013, 23:52
tamam teşekkür ederim abi bakalım bizim ustayla bi görüşeyim en iyisi :)Birde bu motorların hangi parçaları diğer motorlarla uyumlu bilinse çok faydalı olur. mesela karbüratör hava filtresi mct 250 ile uyuyor.