Orijinalini görmek için tıklayınız : Uzun süre kullanılmayacak motorsiklet için ne yapılmalı ?
Mrtsvml
03.July.2013, 21:04
Herkese Merhaba
Memlekete gideceğim için motorumu 2 ay kadar kullanmayacağım.Koyacak yer olarak bir apartmanın girişi ve sığınak mevcut [smilie=greencolorz: sığınak yer altında değil ama yinede nemli, apartmanın girişi ona göre daha havadar gibi.Brandam var fakat bunlardan önemlisi döndüğümde motoru küfsüz ve sorunsuz bulabilmek için neler yapmam lazım
tavsiyelerinize ihtiyacım var arkadaşlar
korhan_751
04.July.2013, 10:17
Akü baglantilarini cikar motoru bir kartonun yada tahtanin uzerine koy brandasini ort benzinini komple bosalt baskada yapicak birsey yok :)
2 ay için hiç uğraşma boş yere.. geldiğinde marşa bas çalıştır ... büyütülecek bi zaman değil...
Akü bağlantısını sök lastiklerin altına tahta koy (beton üzerinde lastikler inme yapar )
2 ay yaz mevsimi için gerekmez ama paslanmaya karşı wd40 sık içindeki hafif yağ karışımı paslanmayı geçiktirir 8)
ozguralic
04.July.2013, 11:25
Kış olsaydı koruyucu sprey satılıyor Bp istasyonlarında onu kullan derdim. Ama yazın hiçbişey olmaz bence de. En fazla aküyü sökebilirsin.
Benzin boşaltmanı pek doğru bulmuyorum. Askere giderken aracımı takoza almıştım 5 ay yattı döndüğümde benzinsizlikten karbüratör contası felan dağılmıştı benzin akıtıyordu. Sebebi benzin uzun süre gelmeyince kurumuş olması. Belki motor için geçerli değildir ama ekstra bilgin olsun 8)
Mrtsvml
05.July.2013, 20:01
dün tavsiyeleriniz doğrultusunda akü bağlantılarını söktüm tekerlerin betonla bağlantısını kestim ayaklığın altına da bir takoz koydum ve motoru WD-40 ladım.
depoyu fullemek daha mantıklı geldi ama giderayak masraf yapmayım diye bende boşalttım :D Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim...
regalimi alalı 7 ay oldu.aldığım günden bu yana aralıksız hergün aktif olarak kullandım.2 ay geçmicek gibi dün brandayı örttüğümde sanki bir parçam kopmuş gibi hissettim :(
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.