PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 100 km Hızı Geçemiyorum

korhan_751
10.Temmuz.2013, 22:34
Geçen hafta şileye gittim arkadaşlar otobanda rampalarda motor 100 km hıza kadar zor çıkıyor rampada ise 5. vitese 70 km hıza kadar düşüyordu.

bu sorun yüzünden beşiktaştaki ali ustaya gittim bujilerden biri patlamış dedi ve iki bujiyi şampiyon marka bujiyle değiştirdi.

tabi düşük viteslerde anlıyamıyorsunuz. bugün yenibosnadan iftar vaktinde fatihe gelirken e5 de tekrar test ettim motoru ve 100 km hızı yine geçemedim.

motor 5. vites 100 km hızda takılı kalıyor. tabi buda rampaları çıkarken zorlanmama neden oluyor. eğer bu sorunu halledemezsem motoru satmayı düşünüyorum aşırı derecede canımı sıkmış durumda.

benim süperligt 150 lik motorum hurda olmasına rağmen son hızı 100 km idi.

bu altımdaki 350 cc lik bir motor böyle yapmaması lazım. üstelik daha önceleri 145 km hıza kadar çıkmışlığımda var.

motora yeni egsoz taktırdık. ama benle birlikte taktıran arkadaşlarda böyle bir sorun olmadı.

neyyQ
10.Temmuz.2013, 23:02
hocam büyük ihtimalle makina senkron ayarı, subap ayarı istiyor. egsozla oynadıktan sonra bu ayarları zaten ister. ha birde makinayı aşırı sıkıştırdığın da yine subap ayarları bozulabiliyor. bir baktır derim.

CELİL
10.Temmuz.2013, 23:15
korhan can sıkıcı bir durum ama ali ustaya tekrar götür bırak makinayı incelesin
bence sibop , sekron ayarlarını kontrol etsin 8)

korhan_751
11.Temmuz.2013, 00:55
geriye zaten sübap ayarından başka birşey kalmıyor malesef. motor soğukken yapılan bir ayarmış umarım düzgün birşey olur

eralp_goksu
11.Temmuz.2013, 06:16
geriye zaten sübap ayarından başka birşey kalmıyor malesef. motor soğukken yapılan bir ayarmış umarım düzgün birşey olur

Abim sıkma canini kolayca hallolur merak etme, RR saglamdir.

korhan_751
11.Temmuz.2013, 10:02
acaba sübap ayarı yapıldıktan sonra tekrar egsoza bağlı olarak ayar bozulurmu kolay bir şekilde

ozguralic
11.Temmuz.2013, 10:09
Benim tavsiyem,

1. yağı kontrol etmelisin, yağ ok ise (bu çok önemli)

2. zincirde ve dişlide tortu pislik var mı, zincir yağı tamam mı, ok ise,

3. Karbiratörün altındaki iki sarı vidayı gevşetip karbiratördeki birikmiş sulu benzinin dışarı akmasını sağlamalısın.

4. senkron ve supap ayarı

geçmiş olsun. 8)

korhan_751
11.Temmuz.2013, 10:23
1. ve 2. madde tamam. motorun bakımı zaten 500 km önce yapılmıştı.

3. 4. maddeyi ustaya sorucam. özellikle sübap ayarından olduğunu tahmin ediyorum.

Rona
11.Temmuz.2013, 11:02
1. ve 2. madde tamam. motorun bakımı zaten 500 km önce yapılmıştı.

3. 4. maddeyi ustaya sorucam. özellikle sübap ayarından olduğunu tahmin ediyorum.

motor boştayken iyice gaz açtığında ne tepki veriyor ilk önce onu yazabilirmisin?
vuruntu,şakırtı,takırtı sana garip gelen bir şey var mı?

Rona
11.Temmuz.2013, 11:32
motor boştayken iyice gaz açtığında ne tepki veriyor ilk önce onu yazabilirmisin?
vuruntu,şakırtı,takırtı sana garip gelen bir şey var mı?

Bujileri yeni değiştirdin ama bir daha kontrol et tekrar patlamış olabilir bu durumda bujiye yüksek voltaj kaçıyordur konjektörün kontrol edilmesinde fayda var.Bu arada geçende Ali ustaya götürdüğünde bujiler söküldüğünde kurum varmıydı ?

CELİL
11.Temmuz.2013, 12:34
birde 500km önce bakımda farklı bir yağ koydunmu 20-40w gibi kalın yağ koyunca çekiş düşüyor 8)

korhan_751
11.Temmuz.2013, 12:44
motor aksamından hiçbir ses gelmiyor tıkırtı vuruntu yok. ama yolda giderken motor sanki hafif gaz yemiyor gibi. hane benzin biterken egsozdan acayip bir ses çıkarya aynı onun gibi ses geliyor gaz verirken.

bujilerin hesapta patlak olanının ucu kararmıştı.

motor boştayken gaz açtığımda ise hiçbir şey olmuyor herşey normal.

korhan_751
11.Temmuz.2013, 12:45
birde 500km önce bakımda farklı bir yağ koydunmu 20-40w gibi kalın yağ koyunca çekiş düşüyor 8)

yağ keçesi patlattığında motora yağ ilave etmişlerdi. ama çok az bir miktarda yağ.

CELİL
11.Temmuz.2013, 12:51
yağ keçesi patlattığında motora yağ ilave etmişlerdi. ama çok az bir miktarda yağ.
o kadardan bir şey olmaz içindeki yağ 10-40w yarı sentetik motosiklet yağı ise o zaman yağ değil :|

Rona
11.Temmuz.2013, 13:36
motor aksamından hiçbir ses gelmiyor tıkırtı vuruntu yok. ama yolda giderken motor sanki hafif gaz yemiyor gibi. hane benzin biterken egsozdan acayip bir ses çıkarya aynı onun gibi ses geliyor gaz verirken.

bujilerin hesapta patlak olanının ucu kararmıştı.

motor boştayken gaz açtığımda ise hiçbir şey olmuyor herşey normal.

Büyük ihtimal buji tekrar gitmiş.Motorun ya az hava alıp çok benzin çekiyor yada elektriksel problemide olabilir.Ali Usta'ya tekrar götür bakalım.

Belki sorun düşünemediğimiz birşey de çıkabilir karbüratörü pislik tıkamışta olabilir ki bahsettiğin durum çoğunlukla ona işaret ediyor.

Ya allllaaaaaaa bende merak ettim şimdi kıl oldum yav.:x Keşke yakın olsak ta inceleme şansı olsa.

korhan_751
11.Temmuz.2013, 14:07
Büyük ihtimal buji tekrar gitmiş.Motorun ya az hava alıp çok benzin çekiyor yada elektriksel problemide olabilir.Ali Usta'ya tekrar götür bakalım.

Belki sorun düşünemediğimiz birşey de çıkabilir karbüratörü pislik tıkamışta olabilir ki bahsettiğin durum çoğunlukla ona işaret ediyor.

Ya allllaaaaaaa bende merak ettim şimdi kıl oldum yav.:x Keşke yakın olsak ta inceleme şansı olsa.

keşke keşke :) yüksek süratlerde farkedilebilcek bir durum cumartesimi sırf bu sorunu çözmek için ayırıcam. dikilcem ali ustanın başına :D

Rona
11.Temmuz.2013, 14:33
keşke keşke :) yüksek süratlerde farkedilebilcek bir durum cumartesimi sırf bu sorunu çözmek için ayırıcam. dikilcem ali ustanın başına :D

:idea: :idea: :idea: yandı ampüller çaktı şimşekler yine................

Yıllar önce başıma gelmişti arabamın hava filtresini değiştirmiştim yeni takılan filtrenin beyaz bez gibi olan yüzeyi üzerine daha iyi filtre etsin düşüncesiyle ekstradan ince bir sünger daha yapıştırılmıştı ve araba performans gerektiren durumlarda sağır olmuştu,hava alamıyordu.
Senin motorada bakımda bu tip bir filtre takılmış olmasın??????
Hava filtresini bir kontrol edermisin filtre sadece beyaz kumaş gibi körük yüzeyli halde olmalı ilave bir sünger tabaka varsa yapıştırmadır çıkartırsın.İnşallah sorun bu kadar basittir.

luckily
11.Temmuz.2013, 14:37
bujileri yeni değiştirdiğine göre ya subap ayarı bozulmuştur ya da beynini kontrol ettir derim.

korhan_751
11.Temmuz.2013, 17:14
hava filtresini temizlerim bu akşam tekrardan. baktığımda sadece sünger bide onun önünde bir süzgeç var o kadar. ikisinide daha 1 ay önce temizledim.

Bu sorun öyle bir sorun ki ne elle tutulabilir nede kolay kolay görülebilir birşey. motorun üstünde olup otobana çıkmak gerekiyor.

ozguralic
11.Temmuz.2013, 18:25
pahalı şeylere geçmeden önce karbiratörün pisliğini boşaltmayı dene, ayrıca aldığın benzinde de sorun olabilir. benzin filtresini de bir kontrol et. kirden tıkandıysa kesik kesik benzin gelir.

Rona
11.Temmuz.2013, 18:52
pahalı şeylere geçmeden önce karbiratörün pisliğini boşaltmayı dene, ayrıca aldığın benzinde de sorun olabilir. benzin filtresini de bir kontrol et. kirden tıkandıysa kesik kesik benzin gelir.
Senin söylediklerini bende tavsiye edecektim ama motor boşta iken dip gaz verdiğinde sorun olmadığını söyledi Korhan.

Bu durumda karbüratör benzin filtresi tezleri çürümüş oldu.

korhan_751
11.Temmuz.2013, 21:28
https://www.facebook.com/photo.php?v=10201023235436432&set=o.180218118698251&type=2&theater

korhan_751
11.Temmuz.2013, 21:29
arkadaşlar video paylaştım motor sıcakken hafif gaz verdiğimde bile stop etmeye başladı videodan bakabilirsiniz

CELİL
11.Temmuz.2013, 21:50
arkadaşlar video paylaştım motor sıcakken hafif gaz verdiğimde bile stop etmeye başladı videodan bakabilirsiniz

bu durum sekron ayarı bozukluğunda olur ani gaz verdiğinde makina gazı yemez öksürür veya stop eder 8)

korhan_751
11.Temmuz.2013, 22:19
senkron ayarı yane sübap ve hava ayarımı yane ?

CELİL
11.Temmuz.2013, 22:30
senkron ayarı yane sübap ve hava ayarımı yane ?

senkron karbiratör hava ayarı demek 8)

ozguralic
11.Temmuz.2013, 22:43
aynı sorun bende vardı, Celil Abinin dediği gibi senkron ayarıyla çözüldü.Hiç düşünme sorun belli. Zaten egzost değişince bu problemler çıkar doğaldır.

neyyQ
11.Temmuz.2013, 23:17
paraşütlerde patlak olabilir

Rona
11.Temmuz.2013, 23:50
https://www.facebook.com/photo.php?v=10201023235436432&set=o.180218118698251&type=2&theater

Arkadaşlarda gerekeni yazmışlar .Motorun hava ayarı çok kısık motora yeterli hava giremiyor.Fazla benzin çekip boğuluyor.Senkron(Karbüratör hava ayarı)ayarıyla çözülür.
Motor boşta iken gaz yemesinde sorun olmadığını yazmıştın bu durumda farklı sorun aramaya başladıydım
Fakat ilk olarak açık eksoz takıldıktan sonra bu problemi yapması gerekmezmiydi.Gitgide kötülemesi enteresan.

korhan_751
12.Temmuz.2013, 10:17
Arkadaşlarda gerekeni yazmışlar .Motorun hava ayarı çok kısık motora yeterli hava giremiyor.Fazla benzin çekip boğuluyor.Senkron(Karbüratör hava ayarı)ayarıyla çözülür.
Motor boşta iken gaz yemesinde sorun olmadığını yazmıştın bu durumda farklı sorun aramaya başladıydım
Fakat ilk olarak açık eksoz takıldıktan sonra bu problemi yapması gerekmezmiydi.Gitgide kötülemesi enteresan.

daha bugün fark ettim bende sübap ayarı ve bu karburatör hava ayarını yaptırcam serviste.

zaten motor egsozdan sonra git gide bu duruma düştü.

korhan_751
15.Temmuz.2013, 00:20
Arkadaşlar cumartesi gittim ali ustaya.

Bujiler kontrol edildi
Hava ayarı tekrar yapıldi
Sübap ayari yapildi
Hava filtresi kontrol edildi temizlendi
Frenler balatalar kontrol edildi.

Ama sonuc yine ayni 100 km hiza kadar zor cikip 100 km hizi gecemiyorum.
Yokuslarda rampalarda motor asiri zorlaniyor

Tek bir soru isareti kaldi oda baski balata

Sizin goruslerinizi bekliyorum

CELİL
15.Temmuz.2013, 00:28

Bujiler kontrol edildi
Sübap ayari yapildi

yazdığını görünce merakla sonuç iyi olmuştur diye baktım ama :(
aklımıza gelen herşey yapıldı yine olmadı dediğin gibi bir ihtimal debriyaj balatasıda kaçırıyor olabilir :(

Aykut Aktaş
15.Temmuz.2013, 01:18
hocam büyük ihtimalle makina senkron ayarı, subap ayarı istiyor. egsozla oynadıktan sonra bu ayarları zaten ister. ha birde makinayı aşırı sıkıştırdığın da yine subap ayarları bozulabiliyor. bir baktır derim.

müdür bilirkişi olarak tecrübelerinle aydınlat bizi bu işlerden en çok yıpranan biri olarak :) paraşüttür o paraşüt =))) bu daytonaların kronik sorunu mu acaba var mı başka daytonalarda bu tür sıkıntılar ?

pegasus
15.Temmuz.2013, 01:25
Benim daytona da bugun duz yolda 120 km hizi gecmedi. Km 3350. Yokus asagi 140 - 150 gordu. Daha once duz yolda 150 km bastigimi hatirliyorum. Yoksa benmi yanlis hatirliyorum?
DD250e-6c

neyyQ
15.Temmuz.2013, 01:47
müdür bilirkişi olarak tecrübelerinle aydınlat bizi bu işlerden en çok yıpranan biri olarak :) paraşüttür o paraşüt =))) bu daytonaların kronik sorunu mu acaba var mı başka daytonalarda bu tür sıkıntılar ?

aydınlatçam ben seni :)) motorun arkasına paraşüt bağlamışlar hacı. e doğal olarak rüzgar hızı kesiyor :D

Rona
15.Temmuz.2013, 02:43

Bujiler kontrol edildi
Sübap ayari yapildi

Hay bin kunduz...:?
Motor kendini yaktırtmakmı istiyor ne ???

O kadar kontrol ve ayardan sonra debriyaj balatasına bakmak aklına gelmemiş mi Ali ustanın nasıl ya????....:x

Keşke hemen geri götürseydin tekrar şimdi ayrı masraf olacak senin için.:(

korhan_751
15.Temmuz.2013, 09:30
Ali usta sağ olsun para almadi bende basindaydim yaparken. Bakarak anlayamayiz dedi bakimda degistiririz dedi.

REALİST
15.Temmuz.2013, 23:42
Korhan sen biraz hor kullaniyosun motoru cok bile dayanıyo sana bir ara kar kapli resmini paylasmıstın icim acidi valla sana cross lazim ..:p

hell rıder
16.Temmuz.2013, 00:44
slm arkadaşlar bende geçen hafta 350 daytona aldım henüz 400 km deyim fakat bendede 100 km sorunu var.anladığım kadarıyla ayar lar için servise gitmeliyim.

CELİL
16.Temmuz.2013, 00:52
slm arkadaşlar bende geçen hafta 350 daytona aldım henüz 400 km deyim fakat bendede 100 km sorunu var.anladığım kadarıyla ayar lar için servise gitmeliyim.

rodajda yüksek devirlere çıkmaman ve 80-90 km leri geçmemen gerekir rodaj bitdikten sonra durum belli olur 8)

korhan_751
16.Temmuz.2013, 10:21
Korhan sen biraz hor kullaniyosun motoru cok bile dayanıyo sana bir ara kar kapli resmini paylasmıstın icim acidi valla sana cross lazim ..:p

ben evden çıkarken kar yoktu, işyerindeyken yağmaya başlamıştı bende merak ettiydim karda nasıl gidiyor diye :D

bedo
17.Temmuz.2013, 01:59
herseyden once monifold emme manıfold laztıklerınıde kontrol etmelısın fazla hava gelıyorsa bujı nı bozar bırde o bujı markasını kullanma ben bosch yada ngk ırıdıum kullanırım bu ıkısınden sasmam ırıdıum kulanman sart degıl uzun kmler gıtmrk ıcın taktırdım...ama cok can sıkıcı bır durum umarım halledersın.....

neyyQ
17.Temmuz.2013, 12:05
http://imageshack.us/a/img842/8228/id0v.jpg

http://imageshack.us/a/img16/6666/u0rb.jpg

korhan ali ustaya göster bu fotoğrafı karbüratörüne bi baksın. muhtemelen sorunun bundan kaynaklanıyo.

ozguralic
17.Temmuz.2013, 12:34
Can bunları bende değiştirsem mi acaba diye düşünüyorum montajı kolay mı? nereden ve kaça temin ettin ?

korhan_751
17.Temmuz.2013, 14:22
bu cumartesi gidicem tekrar ali ustaya baskı balatayı değiştirebilir. o resimlerdeki gösterdiğin şeyide göstercem baksın.

peki ne bu resimdeki gösterdiğin ne işe yarıyor ?

korhan_751
17.Temmuz.2013, 14:24
herseyden once monifold emme manıfold laztıklerınıde kontrol etmelısın fazla hava gelıyorsa bujı nı bozar bırde o bujı markasını kullanma ben bosch yada ngk ırıdıum kullanırım bu ıkısınden sasmam ırıdıum kulanman sart degıl uzun kmler gıtmrk ıcın taktırdım...ama cok can sıkıcı bır durum umarım halledersın.....

şampiyon diye bir marka buji taktı benim motora. bir daha patlarsa bu sefer bosh alırım bende.

ozguralic
17.Temmuz.2013, 14:34
bu cumartesi gidicem tekrar ali ustaya baskı balatayı değiştirebilir. o resimlerdeki gösterdiğin şeyide göstercem baksın.

peki ne bu resimdeki gösterdiğin ne işe yarıyor ?

Vakum lastiği.. depodan karbüratöre kontrollü olarak benzin çekiyor

Zafer
17.Temmuz.2013, 15:01
şampiyon diye bir marka buji taktı benim motora. bir daha patlarsa bu sefer bosh alırım bende.

Korhan benim motorada şampiyon marka puji taktı ali usta 1600 km yaptım pujı kaynaklı bir sıkayetim olmadı sımdıye kadar.

korhan_751
17.Temmuz.2013, 15:14
Vakum lastiği.. depodan karbüratöre kontrollü olarak benzin çekiyor

bu vakum lastiğide bana çok mantıklı geldi. bunuda kesinlikle kontrol ettircem. çok sağ olun paylaşım için.

korhan_751
17.Temmuz.2013, 15:15
Korhan benim motorada şampiyon marka puji taktı ali usta 1600 km yaptım pujı kaynaklı bir sıkayetim olmadı sımdıye kadar.

internettende baktığım kadar bu bujiler kaliteli. kolayca yolda bırakmıyor. en azından çin bujisinden daha iyi.

CELİL
17.Temmuz.2013, 15:16
Şampiyon iyi markadır kalitelidir 8)

neyyQ
18.Temmuz.2013, 00:54
Can bunları bende değiştirsem mi acaba diye düşünüyorum montajı kolay mı? nereden ve kaça temin ettin ?

bizde çok basit karbüratörün üst kapaklarını açmak için uygun boşluk var ama sanırım sizde karbüratörü sökmek gerekiyo. Ali usta'dan sipariş ettim 30 liraya. eğer şimdiye kadar hiç ellemediysen bence değiştirmende yarar var abi. motorun sağlıklı çalışması için basit ama önemli bi parça.

eğer almayı düşünürsen 1 tane fazla sipariş ediver abi benim için. koşturmadan aklıma gelmedi yedeklemek.

korhan_751
24.Temmuz.2013, 12:13
Motoru Dün akşam üstü ali ustaya bıraktım. çalışmasında acayip bir dengesizlik vardı. benzin bitiyormuşcasına gaz yemiyordu. bakalım bugün gidicem sonuç inş. iyi olur

korhan_751
24.Temmuz.2013, 21:02
bizde çok basit karbüratörün üst kapaklarını açmak için uygun boşluk var ama sanırım sizde karbüratörü sökmek gerekiyo. Ali usta'dan sipariş ettim 30 liraya. eğer şimdiye kadar hiç ellemediysen bence değiştirmende yarar var abi. motorun sağlıklı çalışması için basit ama önemli bi parça.

eğer almayı düşünürsen 1 tane fazla sipariş ediver abi benim için. koşturmadan aklıma gelmedi yedeklemek.

Allah razı olsun senden, sen söylemesen boşuna serviste canımı sıkıp durucaktım. dediğin gibi çıktı benzin vakumlarının ikiside parçalanmış onları değiştirdi şu an motor canavar gibi,
az daha ramak kalmıştı motoru satmama :) şu an çok mutluyum kafamdaki çok büyük bir sorun ortadan kalktı

vakum lastikleri bizim motorlarda kronik bir ağrızaymış o yüzden 3000 ile 6000 km arasında kontrol edilmesi gereken bir olay ihmal etmeyin daytona kullanıcıları.

bu sorun sayesinde

motorun bujileri değişti
karbüratör temizlendi
zincir gerildi
vakup lastikleri sıfırlandı.
arka fren balatası değişti

CELİL
24.Temmuz.2013, 21:19
Allah razı olsun senden, sen söylemesen boşuna serviste canımı sıkıp durucaktım. dediğin gibi çıktı benzin vakumlarının ikiside parçalanmış onları değiştirdi şu an motor canavar gibi,
az daha ramak kalmıştı motoru satmama :) şu an çok mutluyum kafamdaki çok büyük bir sorun ortadan kalktı

vakum lastikleri bizim motorlarda kronik bir ağrızaymış o yüzden 3000 ile 6000 km arasında kontrol edilmesi gereken bir olay ihmal etmeyin daytona kullanıcıları.

bu sorun sayesinde

motorun bujileri değişti
karbüratör temizlendi
zincir gerildi
Korhan olayın çözülmesine çok sevindim çok can sıkıcı ama herkes için kıymetli çok yararlı bir tecrübe oldu 8)

pegasus
25.Temmuz.2013, 00:31

bu sorun sayesinde

motorun bujileri değişti
karbüratör temizlendi
zincir gerildi

Benim 2 aylik 3500 km deki daytona duz yolda 120 km yi gecmiyor. Sizinbsu andaki hiziniz nedir. Benimde baktirmam gerekirmi???

korhan_751
25.Temmuz.2013, 00:43
Benim 2 aylik 3500 km deki daytona duz yolda 120 km yi gecmiyor. Sizinbsu andaki hiziniz nedir. Benimde baktirmam gerekirmi???

Su anki hizimi denemedim ama 100 un ustune cikiyor rahatca tork asiri yukseldi bence sende kontrol ettir tanesi 20 lira cifti 40 lira zaten baktirmanda yarar var :)

neyyQ
25.Temmuz.2013, 01:03

bu sorun sayesinde

motorun bujileri değişti
karbüratör temizlendi
zincir gerildi

ne demek yahu. zaten önemli olan birbirimize tecrübelerimizi aktararak sorunu kendi başımıza halledebilmektir. iyisine lafım yok ama, yoksa biz bu iş bilmeyen ustalara çok para kaptırırız.

aynı sorunları bi sen bi ben yaşıyoruz zaten :) yağ damlatma olayı benm hala çözülmedi. contalar değişti, keçe değişti ama hala devam. 3. ye yağ damlatmadan servise vericem motoru. yapamazlarsa yine garantisi var kardeşim getirin yenisini dicem :D

korhan_751
25.Temmuz.2013, 10:21
ne demek yahu. zaten önemli olan birbirimize tecrübelerimizi aktararak sorunu kendi başımıza halledebilmektir. iyisine lafım yok ama, yoksa biz bu iş bilmeyen ustalara çok para kaptırırız.

aynı sorunları bi sen bi ben yaşıyoruz zaten :) yağ damlatma olayı benm hala çözülmedi. contalar değişti, keçe değişti ama hala devam. 3. ye yağ damlatmadan servise vericem motoru. yapamazlarsa yine garantisi var kardeşim getirin yenisini dicem :D

aman yağ damlatma olayını ti ye alma, bende erken farkettim senin gibi hemen götürdüm servise motorlanddaki adam ne kadar keçeleri garantiden değiştirmek istemesede değiştirttim sorunum halloldu.

keçeden başka neden kaynaklanabilirki bu sorun acaba ?

yağ damlatan motorla 200 250 km lik bir yola çıktınmı kesin bir yerden patlak verir.

korhan_751
25.Temmuz.2013, 10:23
Korhan olayın çözülmesine çok sevindim çok can sıkıcı ama herkes için kıymetli çok yararlı bir tecrübe oldu 8)

kafamı çok takmıştım hallettiğim için şu an çok rahatım. üstelik motorun ivmelenmesi torku, son hızı acayip değişti. egsozlardan çıkan ses gürüldetiyor her yeri, egsoz sesi daha verimli oldu :)

ozguralic
25.Temmuz.2013, 18:08
Arkadaşlar şu parçaların ölçüleri veya sipariş linki var mıdır?

CELİL
25.Temmuz.2013, 18:47
Korhan ın makinadan çıkanlar :(
resmen erimişler bence benzinden kaynaklanmış

Özgür parçaları ali usta değiştirdi onda vardır ara göndersin 8)

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1005789_10201110537498929_1692707955_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1016883_10201110536938915_823502532_n.jpg

Rona
25.Temmuz.2013, 18:51
Korhan ın makinadan çıkanlar :(
resmen erimişler bence benzinden kaynaklanmış

Özgür parçaları ali usta değiştirdi onda vardır ara göndersin 8)

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1005789_10201110537498929_1692707955_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1016883_10201110536938915_823502532_n.jpg

Vay anasını fena olmuş.Benzinin bunu yapması zor.Benzinci solventmi karıştırıyor acaba diye düşünmeden edemiyorum

CELİL
25.Temmuz.2013, 18:56
Vay anasını fena olmuş.Benzinin bunu yapması zor.Benzinci solventmi karıştırıyor acaba diye düşünmeden edemiyorum
evet bende onu ima etmek istedim normal benzin bunu yapamaz içine birşeyler karıştığı kesin 8)

Rona
25.Temmuz.2013, 18:56
Eğer öyleyse deponun iç tarafındaki korucu tabaka da aşınmış olabilir.Çürüme başlarsa fena olur.

CELİL
25.Temmuz.2013, 19:00
Eğer öyleyse deponun iç tarafındaki korucu tabaka da aşınmış olabilir.Çürüme başlarsa fena olur.
aha ati yine kimsenin aklına gelmicek kötü bir şey buldu aticim öyle kolay kolay olacak bir şey değil olsa bile onun için birşey yapılamaz adam tam mutluyken kafasını karıştırma şimdi 8)

korhan_751
25.Temmuz.2013, 19:03
internette okuduğum kadarıyla bu parça yerinden çıkardığın anda bir daha yerine takılmıyormuş nedeni ise kendini salıyormuş. kimisi ditfrize at dondur yerine öyle tak filan demiş forumlarda. yane arkadaşlar lastiğin kendini böyle salması normal birşey. delinmesi ise anormal birşey. bu daytonaların bazılarında kronik sorun herhalde fabrikasyon olarak bu parçayı adi bir maldan kullanmışlar. ali usta bu parçayı maslaktan almış motorlanddan parçayı aldığında yanlış vermişler bu parçayı ali ustaya. oda maslaktan almış.

almak yada sipariş etmek isteyen arkadaşlar ali ustadan başka yerden almasın.

Rona
25.Temmuz.2013, 19:15
aha ati yine kimsenin aklına gelmicek kötü bir şey buldu aticim öyle kolay kolay olacak bir şey değil olsa bile onun için birşey yapılamaz adam tam mutluyken kafasını karıştırma şimdi 8)

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: