Orijinalini görmek için tıklayınız : marşın birden bire zayıflaması, motoru yakmama ramak kaldı.
Anilgardiyan
15.July.2013, 02:54
arkadaşlar bugün şileye gittim motoru park ettim geldim ve normal güzel bir şekilde marşa bastım aldı. sonra yola devam ettim , bir bakkala girdim işim en fazla 2 dakika sürdü ve , marşa bastıgımda sanki akü yokmuşta zorlanıyormuş gbi dönüyor marş motoru , motor çalışmıyor ancak vurdurmakla calıştırıyorum , 1 haftada motordan 3 sıkıntı yaşadım , artık bunaldım ,daraldım daha 2.000 km 'de bir makinenin başına böyle şeyler gelir mi ya ? sıkıntı olmasın temiz temiz binelim diye gittik sıfır makine aldık , çektiğim sıkıntıların haddi hesabı yok....
can sıkıcı ama çözülür düzene girer sıkma canını telefonda dediğim gibi diğer işlemleri yaparken kesin kablonun birini gevşek(konjektör kablosu olabilir) taktılar yerinden çıktı veya
siğorta temassızlık yaptı orjinal cam siğortalar temassızlık yapıyor siğortayı kontrol et bende olmuştu siğortaları araba siğortasıyla değiştirdim bir daha yapmadı 8)
korhan_751
15.July.2013, 10:23
cam sigortalarını kontrol et. oksitlenmiş olabilirler.
ozguralic
15.July.2013, 10:54
Anıl geçmiş olsun. Sigortanın bağlı olduğu kabloların klemensleri var biliyorsun, kabloyla bağlandığı noktalarda aşırı akımdan dolayı kablolar yanıp kopukluk yapıyor. Baktığın zaman sigorta sağlam ama sigortanın kablosu bozuk oluyor ve bantların altında kalıyor göremiyorsun. Dediğim yeri bi kontrol et.
8)
Uğur Yalçın
15.July.2013, 11:27
arkadaşlar bugün şileye gittim motoru park ettim geldim ve normal güzel bir şekilde marşa bastım aldı. sonra yola devam ettim , bir bakkala girdim işim en fazla 2 dakika sürdü ve , marşa bastıgımda sanki akü yokmuşta zorlanıyormuş gbi dönüyor marş motoru , motor çalışmıyor ancak vurdurmakla calıştırıyorum , 1 haftada motordan 3 sıkıntı yaşadım , artık bunaldım ,daraldım daha 2.000 km 'de bir makinenin başına böyle şeyler gelir mi ya ? sıkıntı olmasın temiz temiz binelim diye gittik sıfır makine aldık , çektiğim sıkıntıların haddi hesabı yok....
Aynen bende sıfır motor alayımda sorun çıkarmasın dedim ama öyle olmadı Bi fan bozuldu bi benzin damlattı tahliyeden ve aynı zamanda karbürötör contasından sızıntı yaptı bakalım başıma daha neler gelecek.
Anilgardiyan
15.July.2013, 13:33
sağolun abilerim bnim ilginiz için , bugün bakıcam bi sağına soluna , ali ustayla görüştüm dedi ki , motorun şase kablosunu takmayı unutmuş olabilirler akşamüstü bi gel bakalımm dedi , tamam dedim . hayırlısı diyorum , eğer sigorta olsa abi , far falan yanar mı ki ? rezil rüsva etti dün benii motor . :x
ozguralic
15.July.2013, 13:38
eğer benim dediğim gibi kablo eriyip zayıflarsa far yanar çünkü temas var ama marş basacak kadar yeterli güç yoktur. zaten marş ağır ağır zorlanarak dönüyorsa bir miktar temas var demektir.
sağolun abilerim bnim ilginiz için , bugün bakıcam bi sağına soluna , ali ustayla görüştüm dedi ki , motorun şase kablosunu takmayı unutmuş olabilirler akşamüstü bi gel bakalımm dedi , tamam dedim . hayırlısı diyorum , eğer sigorta olsa abi , far falan yanar mı ki ? rezil rüsva etti dün benii motor . :x
Anıl kardeşim geçmiş olsun can sıkıcı bir durum inş. bir an önce bu sıkıntılardan kurtulursun. Yarın bende alacagım motorumu inşllah bende endişelenmeye başladım bu sıkıntılar bendede olmaz umarım motoru toplatıktan son inş. duzgun bir işçilık cıkarırlar.:evil:
engineagle06
15.July.2013, 16:16
Hemen hemen aynı problemle bende karşılaştım makinayı sıfır aldım ve daha 260 km de gece iş yerimden çıkıp çalıştığım yerin içerisinde ki bankaya gittim geldim kontağı çevirdim akü bitmiş gibi ne marş basıyordu ne farlar yanıyordu allahdan iş yerinden eve doğru yol almamıştım.Koltuğun altını açıp kabloları kontrol ettiğimde marş kabloları klemensleri yerinden çıkmış olduğunu tespit ettim klemens tutmadığı için kabloları birbirine bağladım.Ertesi gün tekrar aynı problemle karşılaştım bu seferde sigorta kutusunun sabit olmadığı için oynadığı zaman akü bitti yolda kaldım hissi veriyordu sigortayı sabit bir yere yerleştirdikten sonra sorun kalmadı.nazar
serhatsezer
15.July.2013, 21:07
Şu an aynı problem bende de var ve Şile 'de oldu haftasonu. Problem motorlarda değil, Şile 'de galiba :)
Ali Usta ile konuştum o da sigortadandır dedi. Bugün üşendim ama yarın söküp bir bakıcam sigortalara.
luckily
16.July.2013, 12:48
konjektürü arızalanmış olabilir
Anilgardiyan
17.July.2013, 19:12
arkadaşlar bir açıklık getireyim duruma , aküm tamdı , farlar yanıyordu, sinyal çalışıyordu , marş ceviriyordu ama kasa kasa , cok ağır ceviriyordu , sigorta kablolar vesayre herşeye bakıldı hiç bi yerde sorun yok , ben 2.vites sorunu için motoru emre motora bırakmıştım , Ali usta baktı sen ne yaparsan yap böyle bi sorun senden kaynaklanamaz dedi ve emre motoru aradım , dedim size bir 2.vites sorunu için motor getirdim , sonrasında 20 tane dedim sıkıntı yaşadım , radyatörden su fışkırmasına kadar sorun yaşadım . üstlenmediler suçlarını , sonradan bağırdım çağırdım durumlar karıştı , bana dedi ki motoru sen buraya getir , bende dedim ki , benim motorum yürümüyor , bana o motoru getireceksiniz alı ustanın oraya falan , bana zaten garantiden değil , parasıyla değiştireceksin dedi , benim şarteller attı , ve ağzıma ne küfür geldiyse ettim , sonrasında dönüş yaptılar , ali ustaya verdim telefonu , ali usta dedi ki bu sizin hatanız bu arkadaşın bir sucu yok , 2.vitesten motoru toplarken marşı kastırmışsınız , marş kasa kasa dönüyor ve çalışmıyor dedi , diğer gün motoru ali ustaya götürdüm marşı yaptı , diğer kontrollerini de yaptı sağolsun. sabah 10 da bıraktım akşam 4 te aldım ve şu anda sıkıntısız insallah böyle de gider.
Çok geçmiş olsun anıl sonunda sorunun bulunup çözüldüğüne sevindim ama şu sorumsuz servis anlaşı yokmu adamı motordan soğutuyor valla
şimdi bu yazıların okuyan yeni kullanıcı sonucunu okumasa bu makinanın sıkıntılı sorunlu binilmeyecek bir makina olduğunu düşünür burda makinanın ne kusuru var sağlam makinayı bozup veriyorlar sonra düzeltmeye çalışıyoruz :x
Anilgardiyan
17.July.2013, 20:53
Çok geçmiş olsun anıl sonunda sorunun bulunup çözüldüğüne sevindim ama şu sorumsuz servis anlaşı yokmu adamı motordan soğutuyor valla
şimdi bu yazıların okuyan yeni kullanıcı sonucunu okumasa bu makinanın sıkıntılı sorunlu binilmeyecek bir makina olduğunu düşünür burda makinanın ne kusuru var sağlam makinayı bozup veriyorlar sonra düzeltmeye çalışıyoruz :x
abi bak sen biliyorsun benim makinemi , gram sıkıntılı bir mkine değil ama , ne zaman servise götürsem motoru sonrasında brşey oluyor , ya bişeyleri eksik takmışlar , ya pul takmamışlar , ya parçayı ters takmışlar , abi olamaz ya bakıma bile götürüyorum bakım sonrasında motoruna rahat rahat biner gidersin ya , yok işte bende olmuyor , ya yağı fazla koyuyorlar keçelerden akıtıyor , ya da başka bir sorun , bıktım bu servislerden abi ya . Ali ustada olmasa işimiz yaş gerçekten.
abi bak sen biliyorsun benim makinemi , gram sıkıntılı bir mkine değil ama , ne zaman servise götürsem motoru sonrasında brşey oluyor , ya bişeyleri eksik takmışlar , ya pul takmamışlar , ya parçayı ters takmışlar , abi olamaz ya bakıma bile götürüyorum bakım sonrasında motoruna rahat rahat biner gidersin ya , yok işte bende olmuyor , ya yağı fazla koyuyorlar keçelerden akıtıyor , ya da başka bir sorun , bıktım bu servislerden abi ya . Ali ustada olmasa işimiz yaş gerçekten.
Anıl geçmiş olsun kardeşim sorunun çözülmesine sevindim bildigin üzere senden sonra da ben birakmıstım motoru aynı sorundan dolayı dün aldım bir sorun yok en azından gitigim yere kadar yani 1 km ye kadar adamlar içinde 1 dirhem benzin bırakmamıslar nesye benzinimizi aldık yola demvam etik arcımla Avcılardaki olacaklardan habersiz tabiki avcılarda talıhsiz bir kaza yaptık cok sukur bizde birsıkıntı yok motorumunda sol ayaklıgı kırıldı ve vites kolu flan. şimdi kara kara düşünüyorum ali ustaya nasıl getirecegim o halde :?
Anıl geçmiş olsun kardeşim sorunun çözülmesine sevindim bildigin üzere senden sonra da ben birakmıstım motoru aynı sorundan dolayı dün aldım bir sorun yok en azından gitigim yere kadar yani 1 km ye kadar adamlar içinde 1 dirhem benzin bırakmamıslar nesye benzinimizi aldık yola demvam etik arcımla Avcılardaki olacaklardan habersiz tabiki avcılarda talıhsiz bir kaza yaptık cok sukur bizde birsıkıntı yok motorumunda sol ayaklıgı kırıldı ve vites kolu flan. şimdi kara kara düşünüyorum ali ustaya nasıl getirecegim o halde :?
Zafer çok geçmiş olsun Allah beteriden sakınsın bu aralar çok kaza haberi aldık bir ugursuzluk var biran önce şu ugursuzluktan kurtuluruz inşalllah :(
ayaklar için en kolayı yakını yine aynı yere uğra hallettir onu yaparken başka yeri bozma olasılığı düşük :mrgreen:8):)
Zafer çok geçmiş olsun Allah beteriden sakınsın bu aralar çok kaza haberi aldık bir ugursuzluk var biran önce şu ugursuzluktan kurtuluruz inşalllah :(
ayaklar için en kolayı yakını yine aynı yere uğra hallettir onu yaparken başka yeri bozma olasılığı düşük :mrgreen:8):)
inşallah kurtuluruz celil abi vallahi bilmiyorum celil abi vites geçişlerinde sorun var vites düşüremiyorum 1. vitese geçmiyor mesela orayada gitmek istemiyorum hiç 1 haftada zor aldım motoru 2. vitesten atmadan dolayı verdigimde tekrar verdigimde Anil kardeşimiz gibi sorun yaşamaktan korkuyorum. napacam bilmiyorum Celil abi inşallah fazla masraf cıkmaz.:(
inşallah kurtuluruz celil abi vallahi bilmiyorum celil abi vites geçişlerinde sorun var vites düşüremiyorum 1. vitese geçmiyor mesela orayada gitmek istemiyorum hiç 1 haftada zor aldım motoru 2. vitesten atmadan dolayı verdigimde tekrar verdigimde Anil kardeşimiz gibi sorun yaşamaktan korkuyorum. napacam bilmiyorum Celil abi inşallah fazla masraf cıkmaz.:(
vitesi 2 ye alabilirsen rahatlıkla kalkış yapıp 40-50 km hızla vitesi hiç değiştirmeden gidebilirsin ayak değişimi basit bi işlem birşey olmaz tahminen debriyaj ayağı 130tl gibi basamak 50 tl gibi + işçilik kolay gelsin 8)
Anilgardiyan
18.July.2013, 17:17
abi cok gecmiş olsun ya , cok üzüldüm :( ben servise sinirlendim ama senin durum daha bi kötü olmuş , senin bişeyin yoktur insallah , tekrar cok gecmiş olsun . :cry: o serviste bişey var diyorumm işte :( sonrasında motorlara hep bişeyler oluyor :(
Anilgardiyan
18.July.2013, 17:20
abi ne yap et götürme oraya , biraz yorulsan da gidemesende bir türlü ali ustaya götür , başka yere götürme :/ hatta yardım etmeye de gelirim abi.
Zafer geçmiş olsun kardeşim .En kötü kazan bu olsun inşallah.
Yrdım lazımsa ben Avcılar Parseller'deyim yardım edebilirim.Bir şekilde motoru servise götürebiliriz.8)
abi cok gecmiş olsun ya , cok üzüldüm :( ben servise sinirlendim ama senin durum daha bi kötü olmuş , senin bişeyin yoktur insallah , tekrar cok gecmiş olsun . :cry: o serviste bişey var diyorumm işte :( sonrasında motorlara hep bişeyler oluyor :(
Çok sagol anıl cok şükür bizde birşey yok. senin sorununu halletmiş olmana cok sevindim 8)
Bende artık yarın napıp edip ali ustaya götürecegim olmadı sahurumu yaptıktan sonra yola düşerim :mrgreen: napçaz mejbuur.
Zafer geçmiş olsun kardeşim .En kötü kazan bu olsun inşallah.
Yrdım lazımsa ben Avcılar Parseller'deyim yardım edebilirim.Bir şekilde motoru servise götürebiliriz.8)
çok soğol inşallah aynı şeyi başka arkadaşlarımız yasmaz. Kaza geç vakıt olunca motoru pek inceleme sansım olmadı bugun bir bakacagım yururunde sıkıntı yok vites geçişlerinde sorun var eger ikinci vitese atabilirsem sabah erkenden yola cıkmayı duşunuyorum egerki sabah yolda kalırsam yardıma acıgım istikamet beylıkduzunden ali usta bu güzergahdaki yardım edebilecek arkadaşlar numaralarını yazarsa cok makbule geçer :?:
celil abi sorun sadece ayaklık olsa alır kendimde takarım sorun degil ama dedigim gibi vites geçişlerinde sorun var ve vites kolun da anormal bir boşluk olustu.
Anilgardiyan
18.July.2013, 17:54
Çok sagol anıl cok şükür bizde birşey yok. senin sorununu halletmiş olmana cok sevindim 8)
Bende artık yarın napıp edip ali ustaya götürecegim olmadı sahurumu yaptıktan sonra yola düşerim :mrgreen: napçaz mejbuur.
ben hallettim gibi görünüyor abicim , sende bişey olmadıgına sevindim , yardıma gelelim abi ?
çok soğol inşallah aynı şeyi başka arkadaşlarımız yasmaz. Kaza geç vakıt olunca motoru pek inceleme sansım olmadı bugun bir bakacagım yururunde sıkıntı yok vites geçişlerinde sorun var eger ikinci vitese atabilirsem sabah erkenden yola cıkmayı duşunuyorum egerki sabah yolda kalırsam yardıma acıgım istikamet beylıkduzunden ali usta bu güzergahdaki yardım edebilecek arkadaşlar numaralarını yazarsa cok makbule geçer :?:
Yarın saat 07:00-07:30 gibi işe motosikletimle gideceğim(Avcılar Toriumdan 4.levente kadar) saat uyarsa 5335479908 den ararsın adım Atilla
ben hallettim gibi görünüyor abicim , sende bişey olmadıgına sevindim , yardıma gelelim abi ?
Anıl akşam gidince bir bakacagım duruma görede sabah erkenden yola cıkacagım yolda kalmadıgım sürece sıkıntı yok inşallah yolda kalmam bu durumda siz degerli kardeşlerime de zahmet vermemiş olurum.
Yarın saat 07:00-07:30 gibi işe motosikletimle gideceğim(Avcılar Toriumdan 4.levente kadar) saat uyarsa 5335479908 den ararsın adım Atilla
Normalde saat uyar Atilla Abi ben trafige yakalanmamak için biraz erken cıkmayı dusunuyordum birde hizlı gidemeyecegim ihtimalini dusunursek saat 7.00 de cıktıgımızda işe geçikme olasılıgı cok yuksek olur diye dusunmustum. O zaman soyle yapalım atılla abi ben yine erken cıkayım bir sorun olursa seni ararım olurmu. numaranı kaydettim
Normalde saat uyar Atilla Abi ben trafige yakalanmamak için biraz erken cıkmayı dusunuyordum birde hizlı gidemeyecegim ihtimalini dusunursek saat 7.00 de cıktıgımızda işe geçikme olasılıgı cok yuksek olur diye dusunmustum. O zaman soyle yapalım atılla abi ben yine erken cıkayım bir sorun olursa seni ararım olurmu. numaranı kaydettim
Ben saat 09:00 da iş başı yapıyorum sana yardım etmek babında 07:00 gibi çıkacağımı yazdım.Benim açımdan gecikme olmaz.
Yanına en az 5 metrelik sağlam bir ip almayı da unutma ne olur ne olmaz çekmek gerekebilir
Anilgardiyan
18.July.2013, 20:47
Anıl akşam gidince bir bakacagım duruma görede sabah erkenden yola cıkacagım yolda kalmadıgım sürece sıkıntı yok inşallah yolda kalmam bu durumda siz degerli kardeşlerime de zahmet vermemiş olurum.
ne zahmeti abi , olur mu öyle şey , 0 505 322 08 61 istedigin zaman arayabilirsin abi , yardım gerekirse falan atlar gelirim.
celil abi sorun sadece ayaklık olsa alır kendimde takarım sorun degil ama dedigim gibi vites geçişlerinde sorun var ve vites kolun da anormal bir boşluk olustu.
şanzumanda birşey olacagını sanmıyorum belki aktarma çubugu yamulmuş olabilir ama o sorun değil sen akşam kaçta beylikdüzündesin
şanzumanda birşey olacagını sanmıyorum belki aktarma çubugu yamulmuş olabilir ama o sorun değil sen akşam kaçta beylikdüzündesin
Celil abi kusura bakma msj şimdi gördüm bugun sabah erkenden cıktım yola kalkıslar harıcı sorun yasamadım erken cıktıgım ıcınde trafıkte durmak zorunda kalmadım han gi vitesle geldim dersen 4. vitesti galıba. Ali ustanın dükkanının önüne park ettim iş yerine geçtim dükkani arıyorum cevap veren yok hala acmamış kaçta acıyor acaba.
ne zahmeti abi , olur mu öyle şey , 0 505 322 08 61 istedigin zaman arayabilirsin abi , yardım gerekirse falan atlar gelirim.
Anil sabah sag selim ulastım Ali ustaya msj larınızı yeni gördüm dün işten cıktıktan sonra yazmıssınız galıba o yuzden şimdi cevaplaya bildim. Bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum ilgisi ve alakasından dolayı.
Celil abi kusura bakma msj şimdi gördüm bugun sabah erkenden cıktım yola kalkıslar harıcı sorun yasamadım erken cıktıgım ıcınde trafıkte durmak zorunda kalmadım han gi vitesle geldim dersen 4. vitesti galıba. Ali ustanın dükkanının önüne park ettim iş yerine geçtim dükkani arıyorum cevap veren yok hala acmamış kaçta acıyor acaba.
Hadi gözün aydın, sağ salim varmışsın. Ali Usta ramazanda olduğu için açması 10:00 - 10:30 arasını bulur diye tahmin ediyorum.
Hadi gözün aydın, sağ salim varmışsın. Ali Usta ramazanda olduğu için açması 10:00 - 10:30 arasını bulur diye tahmin ediyorum.
Sağol Kardeşim Allaha cok şükür sorunsuz geldim dükkan acılmiş ama Ali usta hala gelmemiş:mrgreen:
SİYAH İNCİ
22.July.2013, 19:00
Merhaba arkadaşlar, yakında istanbula taşınacağım..Aranıza katılmaktan mutluluk duyarım..Okuduğum kadarıyla Ali Usta'yı baya övmüşsünüz.Bende yerini öğrenebilir miyim acaba?
Merhaba arkadaşlar, yakında istanbula taşınacağım..Aranıza katılmaktan mutluluk duyarım..Okuduğum kadarıyla Ali Usta'yı baya övmüşsünüz.Bende yerini öğrenebilir miyim acaba?
Güneykan bizde seni aramızda görmekten mutluluk duyucaz8)
ali ustanın yeri beşiktaşta sayfa üzerinde linki var (Demirtaş motosiklet)
SİYAH İNCİ
22.July.2013, 19:17
Güneykan bizde seni aramızda görmekten mutluluk duyucaz8)
ali ustanın yeri beşiktaşta sayfa üzerinde linki var (Demirtaş motosiklet)
Sagolasn Celil Abi, seni forumdan tanıyorum..Yüzyüze tanışmaktan da büyük memnuniyet duyacağım.Teşekkürler. :D
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.