PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sok Oldum.

pegasus
17.July.2013, 22:55
Bu sabah tabelalarda benzin fiyatini gorunce sok oldum. 5.03 tl.
Neden bu yandas medya bunu sabah aksam bagira bagira haber yapmiyor anlamis degilim.

Yazik hepimizin bu haline. Buna nasil dur diyebiliriz.
%50 koyunlar ses cikarmiyor ama kalan %50 de ses cikarmiyor.
100 tl lik benzinin 65 tl si devlet olacak soyguncularin kasasina giriyor.. resmen vatandas soyuluyor... uyan vatandas ne olur uyan...

mrtckrt
17.July.2013, 23:24
Keşke bişey yapabilsek ama hiç ümidim yok :(
Benzin zammına en güzel protestoyu nihat SIRDAR YAPTIRIYOR (alem FM dj ) her günün belli bir saatinde trafikteki tüm araçları korna çalmaya davet ediyor
Tabi bunu ülke capinda, toplu olarak yapmak gerekir
Bilmiyorum ama sağlam bi protesto etmek lazım
#direnraptor :)

bedo
17.July.2013, 23:28
ben motoru kucultme kararı aldım 125 cc ye donuyorumm yakında istedıgın kadar bagır bu memlekette....mılyonlarca arac sen ne dersen de benzın lpg ve motoruın alıyor tum ulke kontak kapatmadan bu ısın careı olmaz

pegasus
17.July.2013, 23:30
Keske gezi parkindaki eylem gibi, uzun sureli, ulke capinda, etkili buyuk bir benzin direnis eylemi olsa, eminimki cok etkili olur. Canlari her istediginde adamlar rahatlikla zam yapiyor, cebimizdeki parayi caliyor.

pegasus
17.July.2013, 23:38
Ha birde sunu soyleyim. Ankara B.B.Baskani Cingoz melih gokcek dogalgaz olayinda, karta dogalgaz yuklemeye sinir getirmid. Aylik 75 tl lik dogalgaz yukleyebiliyormusuz. Sen kim oluyorsunda benim sanal olarak kartima yukledigim gaza sinir getiriyorsun. Bu nedir arkadasya. Basbakanida belediye baskanida millete o kadar baski yaparak yonetiyorlarki , yeter artik diyorum ama elimizden hic birsey gelmiyor. Gucumuz yetmiyor.

Ahmet Çakıl
18.July.2013, 15:57
Bu sabah tabelalarda benzin fiyatini gorunce sok oldum. 5.03 tl.
Neden bu yandas medya bunu sabah aksam bagira bagira haber yapmiyor anlamis degilim.

Yazik hepimizin bu haline. Buna nasil dur diyebiliriz.
%50 koyunlar ses cikarmiyor ama kalan %50 de ses cikarmiyor.
100 tl lik benzinin 65 tl si devlet olacak soyguncularin kasasina giriyor.. resmen vatandas soyuluyor... uyan vatandas ne olur uyan...

Söylenenlere katılmakla beraber insanları "koyunlar" diye nitelendirmeniz forumumuz açısından hoş olmadı diye düşünüyorum. Burada biz ortak noktamız olan RR ilgimiz sebebiyle burdayız. Bu forumda her kesimden her düşünceden insan var. Evet ne yazıkki hepimizi rahatsız eden benzinden yüksek vergi alınması gibi yıllardır süregelen bir adaletsizlik var ve herkes bu konuda tepkisini ortaya koymalı. Ama kimsenin sizin sandığınız gibi koyun olmadığından emin olabilirsiniz ancak insanlar bu şekilde aşağı ve 2. sınıf olarak görülmeye ve tercihlerine saygı duyulmamasına devam edildiği sürece kötü dahi yönetilseler kendilerine yakın olanları iktidarda tutacaktır.

Benzinle alakalı da sıkıntı devletin vergi toplayamamasıdır. Devlet eğer herkesten kazandığı ölçüde vergi alabilse Benzin içki sigara telefon otomobil gibi kolayca vergi toplayabildiği şeylere bu kadar yüklenmez.

rr250e9kırmızı
18.July.2013, 16:01
koyun var bu ülkede hemde çok koyun var aman özür dileyim koyun yok erdoğanın g.tünün kılı bunlar

Ahmet Çakıl
18.July.2013, 16:51
Bu kelimeyi tasvip etmesem de koyun diyebileceğiniz insanlar vardır hem de her toplumda her % lik kesimde vardır. Burada problem toplumun belli bir kısmını nitelendirmektir. Her iktidar partisinin bir tarafının kılı olan insanlar var ve olacak bu kaçınılmaz. Forumumuzda toplumun belli bir kesimini aşağılayıcı sözler kullanmayalımki buradaki dostluğumuz daim olsun. Biz burada motosiklet muhabbeti için toplandık. Motosiklete özellikle RR a ilgi duyan herkes bu forumda kimse tarafından kötü ithamlara maruz kalmamalı.

Rona
18.July.2013, 17:21
Söylenenlere katılmakla beraber insanları "koyunlar" diye nitelendirmeniz forumumuz açısından hoş olmadı diye düşünüyorum. Burada biz ortak noktamız olan RR ilgimiz sebebiyle burdayız. Bu forumda her kesimden her düşünceden insan var. Evet ne yazıkki hepimizi rahatsız eden benzinden yüksek vergi alınması gibi yıllardır süregelen bir adaletsizlik var ve herkes bu konuda tepkisini ortaya koymalı. Ama kimsenin sizin sandığınız gibi koyun olmadığından emin olabilirsiniz ancak insanlar bu şekilde aşağı ve 2. sınıf olarak görülmeye ve tercihlerine saygı duyulmamasına devam edildiği sürece kötü dahi yönetilseler kendilerine yakın olanları iktidarda tutacaktır.

Benzinle alakalı da sıkıntı devletin vergi toplayamamasıdır. Devlet eğer herkesten kazandığı ölçüde vergi alabilse Benzin içki sigara telefon otomobil gibi kolayca vergi toplayabildiği şeylere bu kadar yüklenmez.

Esas can alıcı kelime "Benzinle alakalı da sıkıntı devletin vergi toplayamamasıdır." işte bu .Devlet vergi niye toplayamaz yada toplamak mı istemez?????
Devletin yöneticileri, iş adamlarına patron tayfasına biat ettiği sürece de vergiler vatandaşın sırtından inmez aksine daha çok biner.

Ben bu yaşıma kadar Türkiye Cumhuriyetinde vatandaş yararına iyi icraatlar yapan bir hükümet görmedim kanunlar yönetmelikler vs.herşey hep patronlardan yana şekillenmiştir.Türk insanın da da yüksek oranda biatçılık ve takım tutar gibi siyasi parti tutmak olduğu için bir türlü hak ettiği yönetimi bulamıyor maalesef.....bunun nedeni ise yönetim tarafından halkın özellikle cahil bırakılmasıdır.Eğitim verilen okullarda ise cehaleti yenmek yerine tek tip insan yetiştirme çabası var.

Çocuk okula gider derste bir fikir gelmiştir ,söylemek ister öğretmen "sus,gürültü yapma,sen bilmezsin,sana mı kaldı"gibi kelimelerle tersler .Eve gider aile içinde bir fikir söylemeye çalışır baba ve anne "sen küçüksün,anlamazsın,sus,kes"ve benzeri kelimelerle bastırır .İşte bu çocukta büyüdüğü zaman hükümetlerin tam istediği insan tipine dönüşür.Toplumumuzun yapısı bu şekilde maalesef..:( :(

Velhasıl kelam toplumlar hakettiği şekilde yönetilir (ne kadar kızsamda maalesef çok doğru bir söz) :x :x

Ahmet Çakıl
18.July.2013, 18:00
Rona sana katılıyorum. Devlet vergi toplamaya uğraşmak yerine tuttuğunu öpüyor. Tuttuğu da genelde orda ve alt gelir düzeyine sahip olanlar oluyor. Bu yeni partilerle yeni iktidarlarla şak diye çözülecek bir durum değil. Devlet anlayışının ve kültürünün değişmesi lazım.

korhan_751
18.July.2013, 18:10
her benzine zam geldiğinde böyle bizim gibi 3 5 kişi ayaklanıyor protesto ediyor. yok 5 tl olsun eşşeğe binerim diyor, protesto yapalım diyor. sonra protesto yapılıyor k. bakmayın şehir dışına çıktığım için aranıza katılamadım deniliyor. şu an istanbulda veya diğer illerde yapılacak olan protestolar var bizde onlara katılabilirz hafta sonu !!

Ahmet Çakıl
18.July.2013, 18:42
Bence hiç büyük protesto gösterilerine gerek yok. Bir ara dünyanın en pahalı benzinini kullanıyorum diye stickerlar vardı. Bir kaç kişi aracına yapıştırdı. Sonra devamı gelmeyince söktü herkes. Aslında trafikteki araçların büyük çoğunluğu bu stickerları yapıştırsalar bence kafi. O zaman devlet bu utanca daha fazla dayanamz bir düzenlemeye gider. Düşünsenize ülkenize yabancı devlet adamları geliyor trafikteki tüm arabalarda bir sticker var. Bizim başbakana soruyor hocam bunlar ne iş ne yazıyor bunlarda :D O zaman bizimkilerin yüzünü görmek isterdim doğrusu :D

TA2ADN
18.July.2013, 19:02
utanacak yöneticilerimiz olsa sanırım çok daha farklı bir ülkede yaşıyor olurduk kanaatindeyim, benzin fiyatlarından önce utanılacak çoook şeyleri var.
vergi toplama konusunda kendi teroristine 10 bin lira üzerinde maaş veren, meclisin tüm imkanlarını sunan, cumaya helikopterle giden, makarna, kömür beyaz eşya gibi bir kısım halkına her türlü yardımı yapan, köprüyü bile yanlış yere yapan ve bunun gibi sonsuz ödemesi olup , özelleştirme adı altında herşeyi satıp satacak başka şey bulamayn bir hükümetin bu şekilde insanların kullanmak zorunda olduğu şeylerin fiyatını fahiş bir şekilde dalga geçer gibi ayarlaması, ileride vergi konusunda kim bilir nelerden feragat edeceğimizin göstergesidir. Saygılarımla.

pegasus
18.July.2013, 19:30
utanacak yöneticilerimiz olsa sanırım çok daha farklı bir ülkede yaşıyor olurduk kanaatindeyim, benzin fiyatlarından önce utanılacak çoook şeyleri var.
vergi toplama konusunda kendi teroristine 10 bin lira üzerinde maaş veren, meclisin tüm imkanlarını sunan, cumaya helikopterle giden, makarna, kömür beyaz eşya gibi bir kısım halkına her türlü yardımı yapan, köprüyü bile yanlış yere yapan ve bunun gibi sonsuz ödemesi olup , özelleştirme adı altında herşeyi satıp satacak başka şey bulamayn bir hükümetin bu şekilde insanların kullanmak zorunda olduğu şeylerin fiyatını fahiş bir şekilde dalga geçer gibi ayarlaması, ileride vergi konusunda kim bilir nelerden feragat edeceğimizin göstergesidir. Saygılarımla.

hataydaki suriyeli vatandaşlara 2 farklı devlet kurumu kart vermiş. bu kartlara her ay para yükleniyormuş. kamplardaki marketlerden alışverişi bu kartlarla yapıyorlarmış..
televizynda gösteriyordu suriyeleriler oruc tutuyor iftar açıyor kadınlar yemek yapıyor diyordu. erkeklerde bi araya gelmiş sohbet muhabbet... maaş da devletten. iftar yemeğide devletten..
ondan sonra benzin 5 tl. devletin adaleti nerde. tuttuğunu öpüyor bu devlet.

kaynak fox tv haber bülteni..

pegasus
18.July.2013, 19:38
Bu kelimeyi tasvip etmesem de koyun diyebileceğiniz insanlar vardır hem de her toplumda her % lik kesimde vardır. Burada problem toplumun belli bir kısmını nitelendirmektir. Her iktidar partisinin bir tarafının kılı olan insanlar var ve olacak bu kaçınılmaz. Forumumuzda toplumun belli bir kesimini aşağılayıcı sözler kullanmayalımki buradaki dostluğumuz daim olsun. Biz burada motosiklet muhabbeti için toplandık. Motosiklete özellikle RR a ilgi duyan herkes bu forumda kimse tarafından kötü ithamlara maruz kalmamalı.

kardeş sözüm bundan önceki secimdeki %50 lik kısma değil. aslında bundan sonraki yüzdelik kısma olmalıydı.

16 yıllık esnafım ben insanların bu kadar madur olduğunu görmemiştim.. bakın yeni yasa cıkartıyorlar... kasap manav bakkal. bunlar 2 km den yakın olmayacakmış birbirine...

ama avm leri hala şehir içinde tutma kararı cıkmış meclisten....

Emix
19.July.2013, 09:56
100 lira benzinin 65 lirasi devletin cebine gidiyor... diyecek sozum yok daha