PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Benzin Hırsızlığı

otisabi
18.July.2013, 09:55
Günaydın Sayın Regalciler

2 defadır başıma gelen olay sudur. 2012 model regal raptor spyder sahibiyim. Ramazan dinlemeden bir hırsız dadandı. Sabah kalkıp motora gittiğimde yerde depodan motora yakıtı aktaran plastik parçayı yerde görüyorum. Kapalı garajım olmadıgı için bu benzin hırsızına karşı nasıl engel olabilirim.
Şimdiden teşekkürler

cihan54
18.July.2013, 10:26

2 defadır başıma gelen olay sudur. 2012 model regal raptor spyder sahibiyim. Ramazan dinlemeden bir hırsız dadandı. Sabah kalkıp motora gittiğimde yerde depodan motora yakıtı aktaran plastik parçayı yerde görüyorum. Kapalı garajım olmadıgı için bu benzin hırsızına karşı nasıl engel olabilirim.
Şimdiden teşekkürler

Geçmiş olsun. Benim tavsiyem, Bir alarm al ve bir de branda al.. Motorunu bıraktığında, alarmını aktif eder branda ile motorunu örtersin. Adam motora ulaşmak için brandayı açmak zorunda kalır. Brandayı açarken de alarmı devreye sokacaktır...

Kolay gelsin.

marlox
18.July.2013, 10:56
Bence bir iki gece elinde sopa ile gizli bir sotede nöbet bekle
geldiğinde hırsızı indir bir daha gelmez..

Ömer
18.July.2013, 11:23
Geçmiş olsun, alarm çok mantıklı, zaten çalınan bir depo benzin alarm parasına gelecek.

CELİL
18.July.2013, 11:51
Emin geçmiş olsun bencede en uygunu alarm takmak bu işi yapan nasıl yapılacağını bilen kesinlikle şerefsiz bir motorcudur :x benzin bu kadar pahalıyken olacağı budur bundan sonra bu tip haberlerle çok karşılaşırız :x

sercan.m
18.July.2013, 11:54
Çok geçmiş olsun

Yakıt depo kapağına zarar vermişler mi yoksa kolaylıkla açılıyor mu?

CELİL
18.July.2013, 12:09
Çok geçmiş olsun

Yakıt depo kapağına zarar vermişler mi yoksa kolaylıkla açılıyor mu?
Kapakta kilit yok kolaylıkla açılır ama oradan almak için ugraşması gerekir ordan almaz daha kolay olan karbiratör giriş hortumunu yerinden çekip çıkarıyorlar ucunu şişeye sokuyor depodaki benzin kendi kendine şişeye doluyor zaten
kimse üstüne alınmasında bu cevapta hırsıza tarif gibi oldu ama :mrgreen:

otisabi
18.July.2013, 12:25
Alarm işe yarar mı bilemiyorum ama benzinin aktıgı parçayı plastik yerine demirden ve yerinden çıkmayacak şekilde montaj yapılabilen bir parça varmıdır acaba?
Bencede motorcunun biri alıyor benzini yoksa sıradan birisinin bilme ihtimali düşük.

UCANLAZ
18.July.2013, 12:31
Türk edebiyatından seçme deyimlerle dolu bir mesaj yazıp depo kapağına yapıştırırsan etkili olur diye düşünüyorum.Hani şu duvarlarda yazan "buraya çöp döken...." tarzı bir yazı :)

CELİL
18.July.2013, 12:33
Alarm işe yarar mı bilemiyorum ama benzinin aktıgı parçayı plastik yerine demirden ve yerinden çıkmayacak şekilde montaj yapılabilen bir parça varmıdır acaba?
Bencede motorcunun biri alıyor benzini yoksa sıradan birisinin bilme ihtimali düşük.
alarm hasas ayarlanırsa dokunduğu anda bağırır 8) ek olarak spyder ve daytonada alarm takmak için koltuğun altında hazır boş fiş var kendin internetten 50tl ye bir alarm al tak aşağıdaki linkte montajı var
http://www.regalraptor.net/forums/showthread.php?t=7665&highlight=alarm&page=4

hortumu demirden yapamazsın esneyen bir bölge bağlantılarını kırar lastik hortum olması zorunlu 8)

rr250e9kırmızı
18.July.2013, 13:13

Şimdiden teşekkürler

motorun yerini değiştir bunu ilk başta yapmalısın kesinlikle insanların geçtiği yere koyabilirsen öyle imkanın varsa yapmalısın branda varsa örtmelisin üstünü benim fikrime göre şahsen benimde kapalı garajım yok ama her zaman üstünü kapalı tutarım ve caddenin ortasına koyup kitlerim tabii ekstra olarak işyerinin güvenlik kamerasının gördüğü yere koyuyorum

marlox
18.July.2013, 13:40
oradak' hortumlar yer'ne bakir borudan contali b'r tes'sat .ek'leb'l'r alarm h'.b'r ';e yaramaz/// ben'm motorumda da alarm var oradak' hortumu s,kmek alarmi akt'f hale get'rmez alarm motorun elektr'k aksaminda b'r haraket olunca .ali;maya ba;lar///

cihan54
18.July.2013, 13:54
oradak' hortumlar yer'ne bakir borudan contali b'r tes'sat .ek'leb'l'r alarm h'.b'r ';e yaramaz/// ben'm motorumda da alarm var oradak' hortumu s,kmek alarmi akt'f hale get'rmez alarm motorun elektr'k aksaminda b'r haraket olunca .ali;maya ba;lar///

Bi terslik var. "Alarm motorun elektrik aksamında hareket olursa çalışmaya başlar derken" sen alarmı motoruna koy, üstünü brandayla ört. Brandanın üstüne kuş konsa alarm yine çalar.. :ntr:

korhan_751
18.July.2013, 14:00
alarmım olduğu için biliyorum.branta örtülürse ve şasede bir titreşim darbe olursa, yada alarm kuruluyken kontağı açarsa hırsız alarm devreye girer. ben alarmı hem hırsızlar hemde motorun üstüne binip fotoğraf çektiren magandalar için koydum. oldukça etkili kimse motora yaklaşamıyor

benzin konusundada motora alarmı tak sonra. benzin hortumunu duvara gelecek ve duvarla motorun arasına insan giremeyecek şekilde parkedersen hırsız oraya girmeye çalışırken motoru hareket ettirir ve alarm devreye girer o panikle bir dahada bulaşmaz senin motora.

bu tip hırsızlığı yapanlar mahalle arasında açık egsozla scootera binen tiosiz tayfalardır. en caydırıcı yöntem benim dediğim duvar yöntemidir. brandada işe yaramayabilir.

CELİL
18.July.2013, 14:02
sert bir malzemeden bakır veya benzeri bir boru olmaz kısa zamanda kırma yapar
alarm elektiriksel çalışmaz titrşim .sarsıntı.darbe ile devreye girer 8)

anilaki
18.July.2013, 14:18
Ben motorumu Vatikan konsolosluğunun kapısına, güvenlik kamerasının tam karşısına bırakıyorum. İcim rahat. Tavsiyem, motoru park ettiginiz yere Eminönü'nden 15 tl ye sahte kameralardan alarak hırsızın göreceği bir yere kamerayı asmanız. Gunümüz hırsızlarının en büyük korkusu mobese ve kameralar. Caydiriyici olacaktır.