Orijinalini görmek için tıklayınız : regal raptor spyder 350 ve kanuni tiger 250
cicada
22.July.2013, 02:49
Merhaba ustatlar.
tiger 250 cc sahibiyim. edirnede yaşıyorum. aslen muğlalıyım. geçen sene temmuzda edirneden muğlaya tiger ile gittim. ortalama 100 km hız ile. 2 kez durdum. 850 km yol gittim ve geri döndüm. bu yıl motor sıkıntılar çıkartmaya başladı. motoru aldığımda 8500 km de idi. 1 yılda 19000 km oldu. titreşim sıkıntısı var ve rahatsız edici durumda.
şimdi muğlaya tekrar gitmeyi düşünüyorum fakat bu kez motorumu değiştirmeyi düüşünüyorum. regal raptor spyder 350 almak sizce mantıklımıdır tiger 250 yerini tutarmı ? tiger ile maksimum 150 km hıza çıkabiliyorum ama titreşim fazla. raptorda titreşim durumu nedir. uzun yolda ortalama kaç km hızla gidersem problemsiz olur?
tiger 250 ile raptor 350 takasına gitmelimiyim? yada tiger satıp raptor 350 almalımıyım.
görüşlerinizi paylaşırsanız memnun olurum. saygılar.....
Merhaba motorunu degiştirme sakın o yazdıklarını regalle biraz zor yaparsın bizde uzun yola gidiyoruz hatta bu hafta sonu amasraya gidiyoruz 840 km diyorsun iki mola diyorsun sana kesin ne deyim alkışlıyorum:)
Hocam ben büyük makineyle 2 kere durup o kadar yol alamıyorum. Tebrik ederim gerçekten 8)
Tiger' ı sadece gördüm yani kullanmadım. Onun için yorum yapamıyorum.
ozguralic
22.July.2013, 10:22
Merhaba ustatlar.
tiger 250 cc sahibiyim. edirnede yaşıyorum. aslen muğlalıyım. geçen sene temmuzda edirneden muğlaya tiger ile gittim. ortalama 100 km hız ile. 2 kez durdum. 850 km yol gittim ve geri döndüm. bu yıl motor sıkıntılar çıkartmaya başladı. motoru aldığımda 8500 km de idi. 1 yılda 19000 km oldu. titreşim sıkıntısı var ve rahatsız edici durumda.
şimdi muğlaya tekrar gitmeyi düşünüyorum fakat bu kez motorumu değiştirmeyi düüşünüyorum. regal raptor spyder 350 almak sizce mantıklımıdır tiger 250 yerini tutarmı ? tiger ile maksimum 150 km hıza çıkabiliyorum ama titreşim fazla. raptorda titreşim durumu nedir. uzun yolda ortalama kaç km hızla gidersem problemsiz olur?
tiger 250 ile raptor 350 takasına gitmelimiyim? yada tiger satıp raptor 350 almalımıyım.
görüşlerinizi paylaşırsanız memnun olurum. saygılar.....
motorunun performansından memnunsan değiştirme, 19000 e gelen bir motorda titreşim oluşması çok normal. Titreşimi azaltmak için sana bikaç tavsiye vereceğim bunları da yapınca memnun kalmazsan değiştirirsin.
- öncelikler direksiyon çevresindeki allen başlı ve altıköşebaşlı tüm vidaları çok sağlam şekilde sık. (0)
- morotunun supap ayarını yaptır (60)
- karbiratörün senkron ayarını yaptır (30)
- her 2000 km de yağını yenile (40)
- egzost civatalarını kontrol et (0)
- motoru şasiye bağlayan parçaları kontrol et
- ön ve arka teker rulmanlarını değiştir (60)
maliyet gayet düşük.
cihan54
22.July.2013, 10:23
Hocam ben büyük makineyle 2 kere durup o kadar yol alamıyorum. Tebrik ederim gerçekten 8)
Tiger' ı sadece gördüm yani kullanmadım. Onun için yorum yapamıyorum.
Tiger 150km yapmaz. Benim ilk motorum Tiger S'di. Kadranında bir sıkıntı vardır.
Arkadaşların dediği gibi, tiger'la 850 km'yi iki molada katettiysen bırak regal raptoru, enduro motor bile almana gerek yok. Sen yine o motorda kal..
Spyder 350'ler tiger kadar titreşim yapmaz, balansörlüdür. Ama tiger'daki başlayan titreşim probleminin ayarlarından olduğunu düşünüyorum. Karbüratör, hava-yakıt, subap ayarlarını kontrol ettir..
Spyder max. 140 km ye çıkar akar hızı 120 km dir titreşim için motorda blansör vardır titreşim yapmaz Motor performansı ve titreşim olarak memnun kalırsın su ve fan soğutmalı olduğundan şişme yapmaz ama selesi süspansiyonu serttir ama yol tutuşu özellikle uzun yolda çok iyidir dayanıklı sağlam makinadır 8)
cicada
22.July.2013, 15:17
benim tigerda performans dişlisi mevcut. 140 km hıza rahat çıkıyorum fakat 150 için uzun ve düz yol gerekiyor yani otoban gibi.
Edirne'den temmuz ayında gece saat 12 de yola çıktım. 180-200 km kadar sonra gelibolu-lapseki feribotlarının olduğu yere kadar hiç durmadan gittim. feribotta motoru durdurdum. daha sonra Lapsekiden İzmir Menemene kadar hiç durmadan 100-110 km hız ile yol aldım (tabi bazı yerlerde kamyon ve konvoydan dolayı hızımda düşmeler oldu). Menemende kahvaltı yaptıktan sonra muğla köyceğiz ilçesine kadar hiç durmadan yol aldım. Yolculuk 11 saat sürdü. yolculuk boyu malum titreşimden bayağı sarsılmıştım. dönüşte ise 2 kişi olarak döndüm. sıkıntı yaratmadı.
Edirneden İstanbula giderken silivri civarlarında subop arızası yaparak yolda kaldım. komple subopları yeniledim. şimdi ise statör yanmış. yeni statör alıyorum. motorum sıkıntılar çıkartmaya başladı.
Regal raptor spyder 350 çok hoş görünümde fakat motorumu değiştirip pişman olmaktan çekiniyorum. kullanıcılar olarak sizlerden yardım isterim...
regal raptor kanuni tiger dan çok daha sağlam bir makinadır çin makinalar içinde ikinci el piyasası en iyi makinadır satarkende sorun yaşamazsın 8)
cicada
22.July.2013, 18:44
peki celil hocam tiger gibi 2 kez durarak muğlaya gitmemde sıkıntı çıkartmaz ve titreşimsiz daha konforlu yol alırım dimi. ayrıca RR yi sıfır mı almalıyım yoksa 2. elden mi alayım. alırken önemle neyine dikkat etmeliyim??
peki celil hocam tiger gibi 2 kez durarak muğlaya gitmemde sıkıntı çıkartmaz ve titreşimsiz daha konforlu yol alırım dimi. ayrıca RR yi sıfır mı almalıyım yoksa 2. elden mi alayım. alırken önemle neyine dikkat etmeliyim??
koltuk ve amortisör tiger kadar rahat değildir RR sert yapıya sahip o yüzden yol tutuşu çok iyidir (lastikler hariç lastikler çin olduğundan çok iyi değildir) makina hiç durmadan 10 saatde gider sorun olmaz ama senin koltuk sertliğine dayanma durumuna göre en az 2 saat ve üstü rahat gidersn
bütçe durumuna göre tercih senin genelde sorunsuz makinalardır ikinci elde alınabilir ikinci el alırsan 2011 model ve üstünde blanasör var altı modellerde blansör yok sıfırlarda taksit imkanıda var 8)
cicada
22.July.2013, 19:18
teşekkür ederim hocam çok faydalı bilgiler verdiniz. öncelikle bir deneme sürüşü yapmayı düşünüyorum sonrasında da tigerımı satıp RR ailesine katılacam gibi duruyor...
RR ailesınde bır kısı daha gormekten kendı adıma mutluluk duyarım...
(bırde tiger viraj kabılıyetı olarak regal den yuksek oldugu ıcın daha yuksek derecelerde vıraj alabılırsın lastıge baglı olarak spyder ları tam bılmıyorum ama dd 250 ler surtmeye baslıyor)
:+1:
RR ailesınde bır kısı daha gormekten kendı adıma mutluluk duyarım...
(bırde tiger viraj kabılıyetı olarak regal den yuksek oldugu ıcın daha yuksek derecelerde vıraj alabılırsın lastıge baglı olarak spyder ları tam bılmıyorum ama dd 250 ler surtmeye baslıyor)
:+1:
Arka amortisörün ayarı var ayarından arkayı yükselttir sürtmeyi keser 8)
cicada
23.July.2013, 10:40
Aslında tiger dan memnunum. yol tutuşu olsun, hız olsun virajlar olsun, sıkıntılı yanları fazla titreşim veriyor sürat yapıldığında, parçaları pahalı, parçaları ucuz ve bol bulunabilir olsa birde titreşimi hiç olmasa kesinlikle tigerdan vazgeçmem.
gördüğüm kadarıyla spyderlarda parça sıkıntısı yok ve daha uygun, tigera göre daha az arıza çıkartıyor. koltukları tigera göre sıkıntılı ama ustabir döşemeciden geçerse koltuk sorunu ortadan kalkar diye düşünüyorum. spyderlarda artı yönü titreşim olmaması ve su soğutmalı olması. edirneden yola çıktığımda konforlu bir koltukta ilave edilince mevburiyetten geliboluda feribotta durulur sonrasında muğlaya kadar durmadan gidilebilir diye düşünüyorum. ama tigerda uzun yol sonrasında motordan indiğimde tüm vücüdüm titreşiyoır ve bu titreşim karıncalanma şeklinde olup bir süre üzerinde kalıyor. tabi hızını 100 km ve üzerinde olursa. 100 km ve altındaki hızlarda titreşim olmuyor. sürüş konforu muhteşem oluyor...
Arka amortisörün ayarı var ayarından arkayı yükselttir sürtmeyi keser 8)
Valla abi hiçte dediğin gibi değil arka falan yükselmiyor sadece arka daha da serteşiyor o kadar.Tabiri caizse motosikletin demir bir kütükten farkı kalmıyor.
Ayrıca benim Daytona Spyder dan biraz daha yüksek olmasına rağmen sol virajlara fazla yatıldığında ayaklık yere sürtüyor Syder'i düşünemiyorum.
Arkadaşı yanıltmış olmayalım.Gider Spyder alır Tiger dan alışkanlıkla aynı şekilde viraja yatar maazallah sonuç hüsran olursa onun hesabını veremeyiz.:lol:
Valla abi hiçte dediğin gibi değil arka falan yükselmiyor sadece arka daha da serteşiyor o kadar.Tabiri caizse motosikletin demir bir kütükten farkı kalmıyor.
Ayrıca benim Daytona Spyder dan biraz daha yüksek olmasına rağmen sol virajlara fazla yatıldığında ayaklık yere sürtüyor Syder'i düşünemiyorum.
Arkadaşı yanıltmış olmayalım.Gider Spyder alır Tiger dan alışkanlıkla aynı şekilde viraja yatar maazallah sonuç hüsran olursa onun hesabını veremeyiz.:lol:
öncelikle o cevap eski kasa makinası olan bedo ya idi ama inanç spyder'de makinanın lastik çamurluk arasını ayarla 2 parmak düşürmüştü ayar yapılabiliyor
sol virajda çok fazla yatırmamak gerekiyor makinanın altı çok alçak oluğundan ve solda yan ayak bağlantı ayağı olduğunda yere sağ tarafa göre daha yakın sol virajlarda çok yatırmak tehlikeli olabilir dikkat etmek ona göre kullanmak lazım hepimizde onlarca spyder var bilinçli kullanınca allaha şükür başımıza böyle bir iş gelmedi işallah gelmez nazar yine felaket tellallığı yapma :mrgreen:8)
öncelikle o cevap eski kasa makinası olan bedo ya idi ama inanç spyder'de makinanın lastik çamurluk arasını ayarla 2 parmak düşürmüştü ayar yapılabiliyor
sol virajda çok fazla yatırmamak gerekiyor makinanın altı çok alçak oluğundan ve solda yan ayak bağlantı ayağı olduğunda yere sağ tarafa göre daha yakın sol virajlarda çok yatırmak tehlikeli olabilir dikkat etmek ona göre kullanmak lazım hepimizde onlarca spyder var bilinçli kullanınca allaha şükür başımıza böyle bir iş gelmedi işallah gelmez nazar yine felaket tellallığı yapma :mrgreen:8)
Sabah mahmurluğunu atamadım herhalt.:?
Kendimi iskele altında yem arayan kefal gibi hissettirdin.:mrgreen: :p + uyandım :p :p :p
Olsun uyarı uyarıdır.Kötümü ettik yaniiiiiiiii:p :p :p
cihan54
23.July.2013, 11:36
Sabah mahmurluğunu atamadım herhalt.:?
Kendimi iskele altında yem arayan kefal gibi hissettirdin.:mrgreen: :p + uyandım :p :p :p
Olsun uyarı uyarıdır.Kötümü ettik yaniiiiiiiii:p :p :p
Sesli güldüm :p:p:p:p
cicada
23.July.2013, 12:29
kısacası virajlara RR ile yavaş ve kontrollü girmek gerekir diyorsunuz.
örnek verecek olursak maximum kaç km hıza kadar virajda sorun yaşamadan dönüş yapabiliriz?????
kısacası virajlara RR ile yavaş ve kontrollü girmek gerekir diyorsunuz.
örnek verecek olursak maximum kaç km hıza kadar virajda sorun yaşamadan dönüş yapabiliriz?????
hızla lakalı değil virajın derinliğiyle sertliğiyle motorun ne kadar yana yatırdığınla alakalı normal yatışlarda sorun yok fazla yatırırsan değebilir 8)
cicada
23.July.2013, 12:55
fakat yatışların fazla olması için hem viraj hemde sürat önemli değilmi? ez keskin viraja yavaş girdiğinizde normal bir geçi,ş sağlanırken süratli bir giriş yapıldığında ister istemez motoru fazla yatırmak zorunda kalıyoruz. bu bakımdan sormuştum hız ayarı nekadardır diye.
fakat yatışların fazla olması için hem viraj hemde sürat önemli değilmi? ez keskin viraja yavaş girdiğinizde normal bir geçi,ş sağlanırken süratli bir giriş yapıldığında ister istemez motoru fazla yatırmak zorunda kalıyoruz. bu bakımdan sormuştum hız ayarı nekadardır diye.
senin dediğinde doğru ama bir hız belirtmek mümkün değil ben 20 km ile manevra yaparken fazla yana yatırdımda yere değebiliyor bunun yanında uzun yolda 120km ile virajada girdim ama keskin viraj olmadığından makina normal yatışla rahatlıkla dönüyor virajın açısı çok önemli 8)
cicada
23.July.2013, 13:05
sanırım üzerine binmeden konuşmak yanlış olacak. bir yerlerden bulup deneme sürüşü yapmam şart oldu :)
cicada
23.July.2013, 13:15
konumuzun dışında fakat birşey danışmak istiyorum müsadenizle ; motorumun statörü yandı tamirde şu anda. statörü orjinal aldım. peki statörü değiştiriyorum diye konjektörüde değiştirmem gerekir mi ve aküyüde?
cihan54
23.July.2013, 13:22
konumuzun dışında fakat birşey danışmak istiyorum müsadenizle ; motorumun statörü yandı tamirde şu anda. statörü orjinal aldım. peki statörü değiştiriyorum diye konjektörüde değiştirmem gerekir mi ve aküyüde?
Hayır böyle birşeyin gerekli olduğunu düşünmüyorum kanımca. Zincir dişli seti desek neyse de, elektronik malzemelerde aşınma payı düşünülmez..Bende de tiger varken konjektör yakmıştım. Ne pahalı parçaları vardı hey gidi tiger be.. :|
Cihan'ın dediği gibi elektronik parçalarda sadece bozulan parça değişir ama tekrar yakarsa o zaman sebep olan parçanın bulunup onunda değişmesi gerekir 8)
cicada
23.July.2013, 13:47
peki herhangi bir otoelektrikçiye gidip kaçak olup olmadığını soruşturmam gereklimidir?
statörü tekrar yakabilecek bir sorun çıkarmı diye korkuyorum.
peki herhangi bir otoelektrikçiye gidip kaçak olup olmadığını soruşturmam gereklimidir?
statörü tekrar yakabilecek bir sorun çıkarmı diye korkuyorum.
imkanın varsa kontrol etmek yararlı olur ama yoksa takıp şansını denicen 8)
cicada
25.July.2013, 22:06
motorsikletim tamirden çıktı. statör değişti. sesinde bile bir düzülme oldu.
birşey sormak istiyorum. 10 km lik bir yolu 120 km hızla gitmiş olduğunuzda motor bloklarınada elle dokunulduğunda çekme hissi yaratacak kadar fazla ısınma olurmu.....
motorsikletim tamirden çıktı. statör değişti. sesinde bile bir düzülme oldu.
birşey sormak istiyorum. 10 km lik bir yolu 120 km hızla gitmiş olduğunuzda motor bloklarınada elle dokunulduğunda çekme hissi yaratacak kadar fazla ısınma olurmu.....
Deniz geçmiş olsun güle güle kullan :)
bence hava soğutmalı makinalar bu sıcaklarda çok fazla ısınma yapabiir ama normalden fazla olup olmadığını kullanıcı daha öncesinden kıyaslayarak karar verebilir 8)
cicada
26.July.2013, 02:17
teşekkür ederim Celil bey.
eskisine göre baktığımda sanki daha fazla ısınıyormuş gibi geliyor. hatta statörün lehimleri erimiş ve bende bu arızayı motorun fazla ısınmasından kaynaklandığını düşünüyorum. fakat bayisindeki tamirci ısınmanın normal olduğunu söylüyor.
ne yapacağımı bilemedim....
eskisine göre baktığımda sanki daha fazla ısınıyormuş gibi geliyor. hatta statörün lehimleri erimiş ve bende bu arızayı motorun fazla ısınmasından kaynaklandığını düşünüyorum. fakat bayisindeki tamirci ısınmanın normal olduğunu söylüyor.
makinayı pek tanımadığım için fazla yorum yapamıyorum fakat lehim eritecek kadar bir ısı bana normal gelmedi emin olamıyorsan başka servislere göster 8)
cicada
26.July.2013, 08:04
başka bir ustgaya da göstereyim. bakalım ne diyecek.
aslına bakarsanız artık ustalarada güven kalmadı. güvenmek zorunluluğu kaldı sadece...
cicada
26.July.2013, 10:55
regal raptor motorlarda hangi modeli daha çok tutuluyor ve kullanışlıdır??
ben spyder 350 düşünüyorum. bildiğiniz üzere tiger 250 kullanıyorum. motorumdan çok memnunum ama değiştirmeyi düşünüyorum. önerilerinizi bekliyorum.
teşekkürler...
regal raptor motorlarda hangi modeli daha çok tutuluyor ve kullanışlıdır??
ben spyder 350 düşünüyorum. bildiğiniz üzere tiger 250 kullanıyorum. motorumdan çok memnunum ama değiştirmeyi düşünüyorum. önerilerinizi bekliyorum.
teşekkürler...
Deniz regal raptor'un en tutulan makinaları SPYDER ve DAYTONA kasaları heybetiyle hepiimizi cezbediyor bu iki makina arasında SPYDER in ikinci eli daha hareketlidir 8)
Hava soğutmalı motorlar yaz mevsiminda aşırı ısınabilir fakat o kadar da değil bunu önlemenin yöntemleri var .
*motorun çalışması sıkı olmamalı gizli hararet sakıncalıdır.Gerekirse sübap ayarı yaptır gevşesin rahat hareket etsin.
*Yağı kontrol et hava soğutmalı motorlarda yaz farklı kış farklı yağ kullanmalısın.Soğutmanın önemli bir kısmını yağ yapar çünkü.ince yağ konulmuşsa daha kalın yağ ile değiştirmeni tavsiye ederim.
*Hava filtresini sık sık kontrol et ve temizle,karbüratör hava ayarını kontrol et gerekirse ayarlat.Yeterli hava gelmediği takdirde de ısınma yapar.
cicada
31.July.2013, 09:57
Merhabalar.
Bayram nedeniyle Edirne'den Muğla'ya Tiger motorsikletimle yola 06.08.2013 tarihinde gece yola çıkacağım. İstikametim Edirne, Havsa, Uzunköprü, Keşan, Gelibolu, Lapseki, Çanakkale, Altınoluk, Ayvalık, Burhaniye, Menemen, İzmir, Aydın, Çine, Muğla, Gökova ve Köyceğiz olacak şekilde gideceğim. Yol arkadaşı olmak isteyen arkadaşlar katılımlarınızı bekliyorum....
Tekeriniz taşlardan uzak olsun nazar
cihan54
31.July.2013, 09:59
Merhabalar.
Bayram nedeniyle Edirne'den Muğla'ya Tiger motorsikletimle yola 06.08.2013 tarihinde gece yola çıkacağım. İstikametim Edirne, Havsa, Uzunköprü, Keşan, Gelibolu, Lapseki, Çanakkale, Altınoluk, Ayvalık, Burhaniye, Menemen, İzmir, Aydın, Çine, Muğla, Gökova ve Köyceğiz olacak şekilde gideceğim. Yol arkadaşı olmak isteyen arkadaşlar katılımlarınızı bekliyorum....
Ben de yakın bir rota yapıcam ama tarih de farklı duraklar da farklı. Bayramın birinci günü sabahı yola çıkıyorum kısmetse, ilk durağım Didim. Sonrasında gün gün aşağı doğru salınıcam.. :happy:
Bende Gelibolu' ya gidecem ama benimde tarih uymuyor. Arefeden önce çıkamam büyük ihtimal. Hepinize kazasız belasız, keyifli yolculuklar 8)
Merhabalar.
şimdiden hayırlı yolculuklar yeni bir başlıkta yol maceralarını ve resimleri bekliyoruz 8)
cicada
14.August.2013, 15:31
şimdiden hayırlı yolculuklar yeni bir başlıkta yol maceralarını ve resimleri bekliyoruz 8)
merhaba Celil bey.
Planladığım Edirne-Muğla seferini elimde olmayan nedenlerle yapamadığımdan dolayı başka bir link açıp yolculuk maceralarımı sizlerle paylaşamıyorum.
Aşağıdaki adreste de göreceğiniz üzere Köyceğiz Belediyesi ve Ege Yolcu 2.Motosiklet Festivali 22-25 Ağustos 2013 tarihleri arasında Muğla Köyceğiz Belediyesi Mesire Kamp Alanında yapılacak.
https://www.facebook.com/mecbure.ertek.1/posts/644124112279138
Motosiklet turunun ayrıntıları bu linkte bulabilirsiniz.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=637181602973389&set=a.526834970674720.124737.100000446668020&type=1&theater
Motosiklet festivaline katılmak isteyen arkadaşlarımıza duyurulur.....
cicada
16.August.2013, 18:12
TİGER'ımın hafta sonu fotoğraflarını çekip satılığa çıkartacağım. Satılır satılmazda bir spyder 350 cc alacağım. hadi bakalım hayırlısı.....8)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.