PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ön Tekerlekte Ses....

sercankoc
25.July.2013, 20:08
Herkese merhaba
Ön tekerlekten gıcırdama sesi geliyor ses sürekli değil yani kendim motoru ittiğimde, tekerlek bir tur attığında bir kere geliyor görünürde yağ falanda gözükmüyor neden olabilir?:?

CELİL
25.July.2013, 20:31
Herkese merhaba
Ön tekerlekten gıcırdama sesi geliyor ses sürekli değil yani kendim motoru ittiğimde, tekerlek bir tur attığında bir kere geliyor görünürde yağ falanda gözükmüyor neden olabilir?:?
ön fren kaliper'inden(balatanın çalıştığı yer) olabilir veya fren diskinde eğrilik olabilir kontrol etmek lazım 8)

engineagle06
25.July.2013, 22:09
Bnde de aynı problem var park edeceğim zaman ve ön freni kullandığımda ara sıra çok gıcık bir ses geliyo

Bugra
25.July.2013, 22:48
O sorun çoğumuzda var galiba :)

onurbahattin
30.July.2013, 11:36
bu kronik bir sorun galiba ben yağlıyor ses ince gıcırtı gelen yeri geçiyor yağın etkisi geçince bir süra sonra yine oluyor :)))))

FatihTekin
14.November.2016, 18:45
Arkadaşlar hala aynı sorunu yaşayan varsa balata spreyi ile bir güzel temizleyin sonrasında temiz bir bez ile diski sert bir şekilde silin benimde aynı sorun vardı yavaşladığım zaman o sesi daha çok duyuyordum frene hafif basıncada gidiyordu ciyak ciyak ses baya sinir etmişti 1 aydan beri ses gelmiyor baya rahatladım az daha öndeki tüm takımı yenileyecektim umarım faydası olur..

Punisher45
14.November.2016, 19:10
aynı sorun bende de var ilk başlarda ufak ufak başladı sonra motor yürür haldeyken gelmeye başladı balata spreyi sıktım, hava tuttum geçmedi. servise götürdüm bakım için tam ustaya göstericem ses kesildi, bakım bitti yola çıktım yarım saat sonra tekrar başladı en son sinir oldum bıraktım öyle şuan ne durumda bilmiyorum. ama Celil abinin dediği gibi kaliper, balata, disk muhtemelen bu üçlüden birinde veya hepsinde sorun vardı geliyor. çözüm bulan varsa ya da sen bulursan bizide aydınlatırsan sevinirim.

gorkemYılmaz
14.November.2016, 21:10
Bendede ayni problem oldu frenlerden sanmistkm fakst bilyalar dagilmis sorun belki buda olabilir tekerde bosluk varmi bi kontrol etmek gerek

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oğuzhan Ocak
14.November.2016, 21:15
Balata islandi mi eger islandiysa o da ses yapiyor olabilir balata spreyi sesi giderebilir islandiysa eger bu yolu kullanabilirsin

gabriel cash
14.November.2016, 21:54
eğer ki periyodik olan gelen bir ses ise, yani hıza paralel olarak sesin sıklığı azalıp yükseliyorsa muhtemelen fren diski eğilmiştir. yok, sürekli gelen bir ses ise muhtemelen tekerlek rulmanıdır. motorun ön tekerleğini takoz, taş gibi bir şeyle besleyip tekerleği döndür, fren diskinde yamuklu varsa zaten gözle görülür.

Emok
15.November.2016, 00:04
Ayni bende de oldu su an ustada motor, on teker bilyalari dagilmis degisecek dedi

Serhat
09.September.2017, 01:39
Düşük süretle trafikte ilerlerken benden de aynı şes geliyordu. Ustaya gittiğimde motoru ileri geri yürüttük durduğumuz yerde. Fren balataları sertleşmiş dedi. Balata spreyi sıktı ve orada ses kesildi. Göbeği de yağladı. Şuan ses gelmiyor.

srcndml
11.September.2017, 10:43
aynı sorunu bende yaşıyorum. yaklaşık 9 aydır. frenleme veya sürüşte hiç bir sıkıntı yaratmıyor. diskin ufak da olsa yamukluk söz konusu balataya bir turda bir noktasında sürtüyor. spreyle kısa süreliğine kesiliyor. sonrası gene aynı. disk ki değiştirmek gerekiyor sanırım. ama disklerim sağlam olduğun değiştirmedim.

Cydia
11.September.2017, 11:22
Eski bir konu hortlamış yine :)

Diskinizde hafif sorun varsa değiştirmenize gerek yok.

Öncelikle ön çamurluğun üst vidasını sökün, yerine diske değecek kadar uzun bir vida takın. Ön tekeri havaya kaldırın ve elinizde diski çevirin, diskin vidaya değdiği yerleri ağaç veya plastik bir takoz ile çekiçle hafiften vurarak vidaya göre hizalayın. Hem içeriden dışarıya doğru, hemde dışarıdan içeri doğru diski hizaya getirebilirsiniz.

En garanti yol diski torna tezgahına bağlatmak ama okadar büyük bağlama aparatı yok heryerde, biraz sıkıntı oluyor aparat bulmak vs.

724