PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Spyder depo kapağı

DorukAtak
29.July.2013, 21:31
Merhabalar, dün akşam 100 km'de benzinim bitti ve yolda kaldım motorcuma gittim bütün ayarlarını gözden geçirdik herşey normal, en sonunda birinin depodan benzin hortumladığına karar verdik biri sağlam dadanmış durumda, depo kapağı için yapılabilecek birşey varmı bir kilit farklı bir kapak vs. yada 1 gece nöbetmi tutsam ?

Mustafa Hoca
29.July.2013, 21:46
belki kapaktan çekmiyordur:) bir yerde okumuştum depodan motora giden hortumu çıkartıp çekiyorlarmış yakıtı sonra tekrar takıyorlarmış. bence asıl bundan şüphelen. Aracına sağlam bir yer bul en kestirmesi bu

CELİL
29.July.2013, 23:34
Doruk Mustafa'nın dediği gibi depodan çekmek daha zor karbiratöre giden hortumu yerinden çekip çıkarınca kolaylıkla benzin çalabilirler kapağa anahtar takmak çözüm olmaz en iyi çözüm hassas bir alarm takmak 8)

bronks
08.September.2013, 19:23
bu konuyla ilgili benim de sıkıntım var. bilgisi olan var mı acaba

CELİL
08.September.2013, 20:09
bu konuyla ilgili benim de sıkıntım var. bilgisi olan var mı acaba
Merhaba turgay aramıza hoş geldin :)
Tanışma başlığında kendini tanıtırsan seviniriz 8)
konu depodan benzin çalınması senin sorunun farklı sanırım
forum arama motoruna öğrenmek istediğin konuyu yaz konuyla ilğili birçok yazı bulabilirisin bulamazsan forum başlığından ilğili konuya yazarsan yardımcı olmaya çalışırız 8)

ruschen
08.September.2013, 20:18
Motorlarda benzin kapağı boşuna zaten hele bizim makinalarda musluk altından çıkar hortumu yeter beleş benzin. Çare motoru kapalı yerde muhafaz etmek.

AyhanBağcı
09.September.2013, 01:02
bilginiz olsun diye yazayım, Harley in ürettiği 883 ün de depo kapağı anahtarsız, ama modifiye parça olarak anahtarlı depo kapağı satılıyormuş ve bizimkilere uyuyor :) fiyatı konusunda bir bilgim yok ve çare olacağını düşünmüyorum :)

kofitürk
09.September.2013, 13:45
Benzin çalma mevzusu başımdan geçmişti. Arkadaşların dediği gibi bu işlem benzin musluğundan yapıldığı için motoru kapalı alanda tukmaktan başka yapılacak bir şey yok. Depo kapağının kilitli olmaması ise zarar verme heveslisi kişilerin kapağı açıp içine başka madde atmalarını engellemek için şart. Şu an motorum proje aşamasında bitirince kapak araştırmasına başlayacağım. Bir sonuç elde edersem sizlerle paylaşacağım.

ozguralic
09.September.2013, 14:06
Şöyle bir kilit bizim küçük vana için yapılabilir

http://www.dorukisg.com.tr/images/stories/kkd/kilitler/surgulu_vana_kilidi2.png

marlox
09.September.2013, 15:33
vana nın olduğu yerdeki hortumları turtan kelepçeleri değiştirmek sorunu biraz daha çözmeye yakın bir tedbir sayılır ama bence en iyi yöntem oraya koruyucu bir kapak yapıp şekilden de ödün vermemek :D tabi her akşam eve geldiğinde kendi depondaki benzini bir pet şişeye alıp sabah evden çıkarken tekrar depoya doldurmak ta bir seçenek :D

mrtckrt
11.September.2013, 00:53
vana nın olduğu yerdeki hortumları turtan kelepçeleri değiştirmek sorunu biraz daha çözmeye yakın bir tedbir sayılır ama bence en iyi yöntem oraya koruyucu bir kapak yapıp şekilden de ödün vermemek :D tabi her akşam eve geldiğinde kendi depondaki benzini bir pet şişeye alıp sabah evden çıkarken tekrar depoya doldurmak ta bir seçenek :D

vay enginim nerelerdesin ya kaç zamandır merak ediyordum bende seni hiç girmiyor diye
iyisindir inşallah...

otisabi
12.September.2013, 11:59
Geçenlerde benimde başıma gelmişti hatta burda konusunu da açmıştım. Ne yazikki Spyder modeli için yapılabilecek bir güvenlik ayarı yok. Benzin deposundan motora giden hortumu çıkartıp ordan benzini alıyorlar. Kapalı garajın yoksa benim gibi süpermarket guvenlik kamerasının önüne motoru bırakmanı tavsiye ediyorum. Bana dadanan hırsızı bulamadık ama kamera önüne konulunca hırsız peşimi bıraktı.

Tayfun
12.September.2013, 12:42
Bu motorlarda kimse kapaktan benzin çalmaya uğraşmaz, benzin musluğundaki hortumu karbüratöre birleştiği yerden sokersen o kadar hortumla bile ister pet şişeye ister bidona başka malzemeye gerek kalmadan, ağzını benzine bulaştırmadan rezervde dahil olmak üzere tüm benzini son damlasına kadar akıtabilirsin. Bunu çözmenin tek yolu, motor uzun süreli ve güvensiz bir şekilde bırakılacağı zaman benzin musluğunu kapalı konuma getirdikten sonra dönmesini engelleyecek sökülüp takılabilir bir kilit sistemi oluşturmak, işi bilen bir tornacı biraz hayal gücü yardımıyla bunu çözebilir.

bronks
29.October.2013, 01:19
Merhaba turgay aramıza hoş geldin :)
Tanışma başlığında kendini tanıtırsan seviniriz 8)
konu depodan benzin çalınması senin sorunun farklı sanırım
forum arama motoruna öğrenmek istediğin konuyu yaz konuyla ilğili birçok yazı bulabilirisin bulamazsan forum başlığından ilğili konuya yazarsan yardımcı olmaya çalışırız 8)

geç de olsa hoşbulduk diyorum. selamlar. benzin çalınmasına karşı bir kilitli kapak sorunu vardı ama bu konuda pek yapacak bir şey de yok sanırım. teşekkürler yeniden

CELİL
29.October.2013, 01:25
geç de olsa hoşbulduk diyorum. selamlar. benzin çalınmasına karşı bir kilitli kapak sorunu vardı ama bu konuda pek yapacak bir şey de yok sanırım. teşekkürler yeniden
Tekrar hoş geldin demek lazım ama bir daha bir soru sorduğunda takibini yaparsan seviniriz 8)