PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Abilerim yardım edermisiniz ?

Satanfire
02.August.2013, 15:29
Merhaba.Öncelikle ismim Haluk.5 gün sonra 18 yaşıma giriyorum.İlk bir ehliyet ve ardından bir motor almak olacak ama Hyosung GV250 ve Regal Raptor DD250E arasında kaldım.Regal gerçekten tarzıma uygun görünüşlü hoş bir motor tabi Gv250 de güzel ama Regal çok daha güzel ama herkes daha doğrusu birkaç forumda gördüğüm kadarıyla Regal'i Çin menşei olması sürekli arıza çıkartması(Bende onların yalancısıyım :cry: ) sebebiyle tavsiye etmiyorlar.Mesela sürekli arıza çıkarması sebebiyle insanı motordan soğutacağını ve sürekli tamirci yolu tutacağınızı söylüyolar.Tabiki olumlu olanlarda var ama olumsuzlar daha fazla.Bu sebeplerden dolayı bu foruma üye oldum ve bu motoru kullanan abilerimin kardeşlerimin tavsiyelerini, bu motorların gerçekten bu türden motor olmadığını, arıza vermesinin sebebinin kişisel kullanımdan kaynaklımı bilmek isterim.Tavsiyeleriniz benim için altın değerinde olacak çünkü yeni başlayacağım ve bu yolda ilk sizin tavsiyelerinizi almak istiyorum.Benim çevremde bu tip motor kullanan yok,yardım edecek biri yok o yüzden sizlere sorayım istedim.Son olarak; eğer motorum olursada kullanım şeklim çok hızlı değil standart olarak 70-80 km hız yapıp şehir içinde kullanmak olacak.Sizcede Regal Raptor DD250E bana uyarmı ? Şimdiden teşekkür ederim.İyi günler :)

cihan54
02.August.2013, 15:43
Doğru demişler. Tamirciden çıkmazsın, akşama kadar arıza tamir arıza tamir. İllallah edip motosikletten soğursun. Hatta benzin döküp yakarsın da sonunda :ntr:

:p:p:p:p:p:p

gv sahipleri gv'lerinden memnunlar. Çünkü klasmanına göre performanslı ve dayanıklı bir makine.

Raptor sahiplerinde tek tük memnuniyetsiz kullanıcı çıkar. Ha bu demek değildir ki Raptor hiç arıza vermez... Aksine, arıza verir. Fakat öyle zırt pırt tamirciye taşınacağın şekilde değil. Belli başlı şeyler var. Bunların da genellikle belli zamanları oluyor. Bunlarla karşılaştığında servis garanti kapsamında değişimini yapıyor ve bir daha o arızayla karşılaşmıyorsun (Araştırırsan şanzıman pulları kronik arızası olduğunu ve servisin garanti kapsamında düzelttiğini görürsün).

Şu da var. Ben de zamanında gv250 mi raptor spyder mı alayım diye seçim yaptım ve senin gibi, raptor çok hoşuma gidiyordu. İçime sineni yani raptoru almıştım. Şahsen bana öyle can sıkan bir arıza çıkarmadı. Çıkardığı şeyler, seve seve ustama götürüp oturup izlediğim ve yeni şeyler öğrenmeme, tecrübe kazanmama yarayan durumlar oldu. Bir motor hiç arıza vermiyorsa, tamir yüzü görmüyorsa ben şahsen o motora karşı bir gönül bağı kuramam. Arıza verecek ki derdini öğreneyim, tecrübem olsun, bir daha karşılaşırsam veya biri karşılaşırsa bu tecrübe ışık tutsun. 8)

Son olarak şöyle bir örnek vereyim. Anne-baba, çocuklarına nasıl bu kadar bağlıdır? Onlardan bir parça olduğu için. Hastalanır, hemen doktora koşarlar. Morali bozuk olur, oturur onunla konuşurlar. Bu ebeveyn çocuk arasındaki bağı arttırır. Büyüdüğünde annen baban anlatır: "sen 39 derece ateşlenmiştin de baban gecenin yarılarında koşturup hastanelerde doktor aradı yavrum." bu sana bir sevgi gösterisi olarak anlatılmış anıdır aslında. :|

Velhasıl. Ben şahsen motoruma oğlum diye hitap ederim. Oğluşum derim. Çok mu yakıyo! Yaksın, oğlum değil mi... Arıza mı yaptı! Yapar tabi o kadar biniyorum o kadar cefamı çekiyor... Motorunla gönül bağı kurmalısınki gerçekten motosiklet ruhunu yaşayasın... Bırak motorun arıza yapsın 8)

(Bu arada ilk paragrafım nükteydi :happy: )

kofitürk
02.August.2013, 15:45
Hyosung'tan yana kullan tercihini.

Satanfire
02.August.2013, 15:52
Her ikinizede teşekkür ederim :) Cihan abi senin dediğin gibi içime sineni yapayım diyorum ama dediğim gibi ben daha acemiyim yani motor seyir halinde bi arıza verse ne yapcağımı bilmiyorum birazda bu konudan dolayı gv 250 mi acaba demekten kendimi alamıyorum değil :(

korhan_751
02.August.2013, 17:00
bizim motorlar seni kolay kolay yolda bırakmaz inanki. tamam gv250 konfor açısından iyi. ama RR ın daytonası ve spyderı gibi görüntüye sahip değil. :)

bu birazda tarz meselesi motor sahibini yansıtır :)

Satanfire
02.August.2013, 17:09
Aynen abi birazda o yüzden RR diyorum.GV250 sanki biraz daha orta yaşlı sürücüler için gibi duruyor

Emre
02.August.2013, 17:12
Her ikinizede teşekkür ederim :) Cihan abi senin dediğin gibi içime sineni yapayım diyorum ama dediğim gibi ben daha acemiyim yani motor seyir halinde bi arıza verse ne yapcağımı bilmiyorum birazda bu konudan dolayı gv 250 mi acaba demekten kendimi alamıyorum değil :(

Abicim böyle düşünürsen GV250' de arıza verirse yolda bir şey yapamazsın. Mantıklı olan içine sinen, beğendiğin makineyi tercih etmek.

Yanlış kullanılmamış daha doğrusu bakımları aksatılmadan yapılmış bir Regal, seni üzmez aksine çok keyif verir. Aynı şekilde GV250' de bakımlıysa sorun çıkarmaz uzun zamanlar 2 motoruda kullanabilirsin. Sanırım GV 250 parça kalitesi olarak daha dayanıklı bir makine. Ama benim zamanımda da parça bulma sorunu vardı. Sanırım Kanuni hatasını düzeltip bu sorunu çözdü diye tahmin ediyorum. Çünkü makine yaygınlaşmaya başladı, öbür türlü olsa satamazlar diye düşünüyorum.

Bence biraz daha güçlü bir motor ve konforlu bir sele mi yoksa custom bir görsel mi buna karar vermen gerekiyor. İkisinide incele, üstüne otur, hangisini beğenirsen onu al 8)

Mustafa Hoca
02.August.2013, 17:17
heheh : ) Cihan kardeşime felsefi açılımından ötürü teşekkür ediyoruz.

Ben şahsen ilerde SPYDER alabilir miyim bilmiyorum ama şunu rahatlıkla söyleye bilirim: Motor al da ne alırsan al aslan parçası, genç adamsın daha çok motorun olur inşallah

UğurGÖKALP
02.August.2013, 17:24
Merhaba Haluk;

DD250E9 alacaksan eğer bu 2005-2006 kasa bir makina olacaktır ve bu kasa motorlarda şanzuman sorunu çözülebilmiş değil.0 bir şanzumanın ortalama kullanım ömrü 20.000 ila 25.000 km arasındadır.Ne kadar yağına suyuna bakarsan bak E9 serisinin parçalarının kısa ömürlü olduğunu düşünüyorum.Gerçi 3.000 liralık bir motor için gereğinden fazla hazzı yaşatmıyor da değil.

Benim sana tavsiyem; güç,konfor ve arıza bakımından Regal Raptor'dan önde olan Hyosung GV250 modeli sahibi olman yönündedir.

rr250e9kırmızı
02.August.2013, 22:00
merhaba haluk;

dd250e9 alacaksan eğer bu 2005-2006 kasa bir makina olacaktır ve bu kasa motorlarda şanzuman sorunu çözülebilmiş değil.0 bir şanzumanın ortalama kullanım ömrü 20.000 ila 25.000 km arasındadır.ne kadar yağına suyuna bakarsan bak e9 serisinin parçalarının kısa ömürlü olduğunu düşünüyorum.gerçi 3.000 liralık bir motor için gereğinden fazla hazzı yaşatmıyor da değil.

Benim sana tavsiyem; güç,konfor ve arıza bakımından regal raptor'dan önde olan hyosung gv250 modeli sahibi olman yönündedir.

hacı bizim motor 2006 MODEL 23000 de 2000 km sonra bu motor şanzıman sorunumu çıkarır diyorsun yani???????

Mustafa Hoca
02.August.2013, 22:12
tam olarak öyle diyor

rr250e9kırmızı
02.August.2013, 22:18
tam olarak öyle diyor

çıkarsın babacan sorun çıkarsın ama ben yine gidip regal raptor alacağım hyosung bana aynı eski HHH nnhame sandıklı motoru andırıyor tarz meselesi be hacı:evil:

UğurGÖKALP
02.August.2013, 22:46
hacı bizim motor 2006 MODEL 23000 de 2000 km sonra bu motor şanzıman sorunumu çıkarır diyorsun yani???????

Merhaba;

%100 sorun çıkarıcaktır diyemem ama kuvvetli ihtimalle dişli setinin birisi kırılacaktır daha doğrusu deforme olacaktır. Bu yazdıklarımdan dolayı Celil abi bana epey kızacak.:cry:

Mustafa Hoca
02.August.2013, 23:01
Uğur niye kızsın ki yalan yanlış konuşmuyorsun. : )))

çıkarsın babacan sorun çıkarsın ama ben yine gidip regal raptor alacağım hyosung bana aynı eski HHH nnhame sandıklı motoru andırıyor tarz meselesi be hacı:evil:
Arkadaş seni tanımam etmem ne alırsan al banane, soru sormuşsun yanıtını vermişim

Hacı felan filan olmadı hitabına dikkat edersen sevinirim

rr250e9kırmızı
02.August.2013, 23:09
Uğur niye kızsın ki yalan yanlış konuşmuyorsun. : )))

Arkadaş seni tanımam etmem ne alırsan al banane, soru sormuşsun yanıtını vermişim

Hacı felan filan olmadı hitabına dikkat edersen sevinirim

iyi o zaman bundan sonra benim sorularıma sen burnunu sokma

CELİL
02.August.2013, 23:26
iyi o zaman bundan sonra benim sorularıma sen burnunu sokma
Mustafa sakinnn

Satanfire
02.August.2013, 23:34
Abilerim hepinizin tavsiyeleri benimiçin altın gibi değerli şu an.Cevap veren bütün büyüklerime çok teşekkür ediyorum.Emre abimin dediği gibi bakımı aksatılamayan bir motorunsorun çıkaracağını sanmıyorum ama okuduğum gözlemlediğim çoğu yerde arıza ve yedek parça sorunu var diyolar.Ama Emre abiminde dediği gibi bakımını aksatmazsam sorun çıkarmaz demi ?

Son olarak ufak bi tartışma gördüm gibi ? Lütfen benim için kavga etmeyin.Hepinize teşekkür ediyorum.Şu an yaptığınız bütün yorumları pür dikkat takip ediyorum,hepsini dikkate alıyorum.Dahada çok tavsiye ve öneriye ihtiyacım var gibi.İyi akşamlar abilerim.Yaptığınız her yorumu dört gözle bekliyorum

CELİL
02.August.2013, 23:49
Abilerim hepinizin tavsiyeleri benimiçin altın gibi değerli şu an.Cevap veren bütün büyüklerime çok teşekkür ediyorum.Emre abimin dediği gibi bakımı aksatılamayan bir motorunsorun çıkaracağını sanmıyorum ama okuduğum gözlemlediğim çoğu yerde arıza ve yedek parça sorunu var diyolar.Ama Emre abiminde dediği gibi bakımını aksatmazsam sorun çıkarmaz demi ?

Son olarak ufak bi tartışma gördüm gibi ? Lütfen benim için kavga etmeyin.Hepinize teşekkür ediyorum.Şu an yaptığınız bütün yorumları pür dikkat takip ediyorum,hepsini dikkate alıyorum.Dahada çok tavsiye ve öneriye ihtiyacım var gibi.İyi akşamlar abilerim.Yaptığınız her yorumu dört gözle bekliyorum

Merhaba Haluk :)
Ragal Raptor çin makinadır ama diğer çinlillerle kesinle aynı kalitede değildir çin japon arası bir kailteye sahiptir kendi katagorisindeki en dayanıklı makinadır makinayı kullanmamış ordan burdan duyduğunla yorum yapan kişiler makinayı değer çin makinalarla aynı zannediyor ama alakası yok ben 7 yıldır 7 adet regal kullandım gitmediğim yol kalmadı hiçbir zaman yolda kalmadım ama bu kusursuz demek değil ufak tefek sıkıntılar olur ama parasına göre alınabilecek en iyi çin makinadır servis parça sorunu kesinlikle yoktur ikici eli iyidir ama bir gerçek varki eski kasalar artık daha az tercih edilmeye başladığından ikinci el eski kasa satışları yavaşladı tercih senin 8)
bu arada eski kasa makinaların şanzuman dişli ömrü 20.000 - 25.000 km dir komple şanzuman 700 tl ye yenileniyor ve sonra yola devam 8)

Satanfire
03.August.2013, 00:01
Celil abi yorumun için sağol.Bunu ilk kez senden duydum ve bana yeni birşey öğrettiğin için sana defalarca teşekkür etsemde azdır.Belkide motoru alırken bile bana bunu söylemezlerdi.Peki abi yeni kasa motorlarda nasıl ? Yeni kasa RR'lerin çıkış tarihi nedir ? yani kaç yılından sonraki RR'ler yeni kasa sayılıyor ?

CELİL
03.August.2013, 00:05
Celil abi yorumun için sağol.Bunu ilk kez senden duydum ve bana yeni birşey öğrettiğin için sana defalarca teşekkür etsemde azdır.Belkide motoru alırken bile bana bunu söylemezlerdi.Peki abi yeni kasa motorlarda nasıl ? Yeni kasa RR'lerin çıkış tarihi nedir ? yani kaç yılından sonraki RR'ler yeni kasa sayılıyor ?
2011 model ve üstü revize edilmiş (geliştirlmiş) blansörlü (titreşimsiz) yeni motorları var onlar daha iyi 8)

Rona
03.August.2013, 00:06
OOOOoo ortam alevlenmiş akşam akşam:?
Bende çomak sokayım mı :mrgreen:
Ben diyorum ki her ikisini de almasın da Bir Virago 250 alsın ömürlük olsun hadi bakalım.:p :p :phttp://s1.cdn.autoevolution.com/images/moto_gallery/YAMAHAXV250SVirago-2348_2.jpg

Satanfire
03.August.2013, 00:07
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-regal-raptor-2-elde-buyuk-firsat-alevli-daytona-250-cc-galeri-ilyas-ta-133046845/detay Benim aklım şu motorda abi.Hayırlısıyla şu motoru eğer buda olmazsa sıfır bi tane alıp bu tip modifiye etmeyi düşünüyorum :)

CELİL
03.August.2013, 00:10
Hangi ömürlük piyasada virago mu kaldı :?

OOOOoo ortam alevlenmiş akşam akşam:?
Bende çomak sokayım mı :mrgreen:
Ben diyorum ki her ikisini de almasın da Bir Virago 250 alsın ömürlük olsun hadi bakalım.:p :p :p

Satanfire
03.August.2013, 00:10
Rona abi o motor bana sanki bi gömlek büyük gibi demi ? :( Hani ben biraz daha gençişi benim tipimde olsun istiyorum :)

CELİL
03.August.2013, 00:15
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-regal-raptor-2-elde-buyuk-firsat-alevli-daytona-250-cc-galeri-ilyas-ta-133046845/detay Benim aklım şu motorda abi.Hayırlısıyla şu motoru eğer buda olmazsa sıfır bi tane alıp bu tip modifiye etmeyi düşünüyorum :)
DAYTONA modeli 250 cc ve 350 cc si var hepsinde blansörlü yeni motor var ikinci eli 6500 tl civarı 8)

Rona
03.August.2013, 00:17
Daytona iyidiiiiiir,candıııır,canandıııır.:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Rona
03.August.2013, 00:21
Hangi ömürlük piyasada virago mu kaldı :?
sahibindene bakıveriniz.
1991 -2000 model arası tertemissss misss gibin viragolar var.Nedense ben bu yıllardan kalma regal göremiyoooom.Neden acaba ??????:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Rona
03.August.2013, 00:31
Haluk şaka bir yana sen gönlündeki yatan arslanın peşinden git .Sen bize bakma.Her kafadan bir ses çıkar, kavram karmaşası yaşarsın.Çünkü burada herkes gönlündeki arslanı sana güzel göstermek isteyecektir.Sen içindeki sese kulak ver.Bu tartışmaların atışmaların sonu,ucu bucağı gelmez.

Sadece benim nacizhane bir önerim olacaktır sana 2011 den önceki Regal modellerine pek yanaşma Celil'in de dediği gibi 2011 ve sonrası modeller revizelidir.Pek sorun çıkarmazlar8)

rr250e9kırmızı
03.August.2013, 19:32
Merhaba Haluk :)
Ragal Raptor çin makinadır ama diğer çinlillerle kesinle aynı kalitede değildir çin japon arası bir kailteye sahiptir kendi katagorisindeki en dayanıklı makinadır makinayı kullanmamış ordan burdan duyduğunla yorum yapan kişiler makinayı değer çin makinalarla aynı zannediyor ama alakası yok ben 7 yıldır 7 adet regal kullandım gitmediğim yol kalmadı hiçbir zaman yolda kalmadım ama bu kusursuz demek değil ufak tefek sıkıntılar olur ama parasına göre alınabilecek en iyi çin makinadır servis parça sorunu kesinlikle yoktur ikici eli iyidir ama bir gerçek varki eski kasalar artık daha az tercih edilmeye başladığından ikinci el eski kasa satışları yavaşladı tercih senin 8)
bu arada eski kasa makinaların şanzuman dişli ömrü 20.000 - 25.000 km dir komple şanzuman 700 tl ye yenileniyor ve sonra yola devam 8)

celil abi kusura bakmazsan bir soru sorabilirmiyim kızmazsan sahibinden com da satılık eski kasa regal raptor olupta km si 30000-35000 olan regallerin tümü şanzuman sorunu yaşamış motorlarmıdır.birde nacizane fikrine ihtiyacım var ben dd250 e beyaz renk 2013 olanı hoşuma gidiyor bu beyaz olanların bir dez avantajı varmıdır abi satarken vs.teşekkür ederim abi

CELİL
03.August.2013, 20:10
celil abi kusura bakmazsan bir soru sorabilirmiyim kızmazsan sahibinden com da satılık eski kasa regal raptor olupta km si 30000-35000 olan regallerin tümü şanzuman sorunu yaşamış motorlarmıdır.birde nacizane fikrine ihtiyacım var ben dd250 e beyaz renk 2013 olanı hoşuma gidiyor bu beyaz olanların bir dez avantajı varmıdır abi satarken vs.teşekkür ederim abi

genel olarak 30-35 bin km ye gelmiş makinalar istisna olmazsa şanzumanlarını kendileri veya geçmişte kullanan kişi muhtemelen yenilemiştir yenileyince zaten sıkıntı kalmıyor sıfırlanmış oluyor
dediğin beyaz makinalar Daytona modelinde var seçim tamamen kişinin tercihine bağlı güzel duruyorlar ama siyah daha fazla tercih ediliyor satışta daha ağır olsada satılır 8)

Satanfire
04.August.2013, 21:14
Hepinize çok teşekkürler :)