PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Spyder 250 E-10 Amortisörsüzlük

kurucuc
04.August.2013, 01:09
Herkese iyi akşamlar. Yeni almış olduğum Spyder 250 E-10 un amotsisörünün olmadığını biliyorum ve bunun yerine balansör var. Fakat o da sadece orta vibrasyon alıcı ve orta seviye darbe emici diye biliyorum. Gelelim esas benim problemime; üstadlarımız acaba ne önerirler yumuşak hale getirmek için bu spyder'ı ? söylenebilecek herşeyi uygulatmaya, uygulamayı yaptırmaya hazırım vallaççyeter ki ben ve kız arkadaşım takur tukur gitmeyelim artık...

neyyQ
04.August.2013, 01:25
arka maşada salıncak sistemi var. serttir evet, bu yüzden de yol tutuşun iyidir. istediğin kadar ayarla çok fazla fark etmeyecektir. bir servise gösterirsen hafiften ayarlayabilir.

kurucuc
04.August.2013, 01:31
arka maşada salıncak sistemi var. serttir evet, bu yüzden de yol tutuşun iyidir. istediğin kadar ayarla çok fazla fark etmeyecektir. bir servise gösterirsen hafiften ayarlayabilir.

Peki Daha farklı bir sistem uygulanabilir mi? mesela amortisör gibi bişey koydurmak filan?

CELİL
04.August.2013, 01:37
spyder'de 2 ad.amortisör var ama gizli şasenin en altında yere yatay şekilde
ayarı var (servis ayarlayabilir)az yumuşama yapar ama yeterli değil yapısı sert arka koltuğa döşemecide takviye sünger yaptırabilirsin işe yarar 8)

neyyQ
04.August.2013, 01:38
o konuda bilgim yok. ama şöyle bi varsayım da bulunayım, amortisör takılabiliyo dahi olsa muhtemelen çamurluk mesafesi kurtarmaz ve sürtebilir. bence seleyle oynamalısın. biraz genişletip, birazda sünger desteğiyle kalınlaştırırsan çok daha rahat edebilirsin.

kurucuc
04.August.2013, 01:40
spyder'de 2 ad.amortisör var ama gizli şasenin en altında yere yatay şekilde
ayarı var (servis ayarlayabilir)az yumuşama yapar ama yeterli değil yapısı sert arka koltuğa döşemecide takviye sünger yaptırabilirsin işe yarar 8)
Abi iyi akşamlar...Az yumuşama oluyorsa hiç oynamamak daha mantıklı gerek yok o zaman...Peki ek bir amortisör koyduramaz mıyız yanlara? normal motor amortisörü gibi...hiç duydun mu veya duyan oldu mu ki?

CELİL
04.August.2013, 01:49
Abi iyi akşamlar...Az yumuşama oluyorsa hiç oynamamak daha mantıklı gerek yok o zaman...Peki ek bir amortisör koyduramaz mıyız yanlara? normal motor amortisörü gibi...hiç duydun mu veya duyan oldu mu ki?
orjinal amortisörün ayarla çalışma mesafesi değiştiriliyor böylece darbe sertliği yumuşuyor azda olsa faydası var ayarın makinaya bir sakıncası yok
extra amortisör takan olmadı o zor ama imkansız değil ama ne kadar düzgün çalışır belli olmaz modifiye işi yapanlar uydurabilir ama makinanın orjinalliği bozulur ve maliyetli olur 8)

serhatsezer
04.August.2013, 04:12
Koçtaştan bir ortopedik sırt minderi alabilirsin, kız arkadaşın üzerine oturur ve bir problemi kalmaz (Visco olanlardan değil, sünger olanlardan). Forumda bu şekilde uzun yol yapan çok artçı var ve memnunlar.
Sen de biraz dişini sıkacaksın :)

Herkese iyi akşamlar. Yeni almış olduğum Spyder 250 E-10 un amotsisörünün olmadığını biliyorum ve bunun yerine balansör var. Fakat o da sadece orta vibrasyon alıcı ve orta seviye darbe emici diye biliyorum. Gelelim esas benim problemime; üstadlarımız acaba ne önerirler yumuşak hale getirmek için bu spyder'ı ? söylenebilecek herşeyi uygulatmaya, uygulamayı yaptırmaya hazırım vallaççyeter ki ben ve kız arkadaşım takur tukur gitmeyelim artık...

ruschen
04.August.2013, 08:53
Hayırlı olsun, kazasız sürüşler..

kurucuc
04.August.2013, 15:30
o konuda bilgim yok. ama şöyle bi varsayım da bulunayım, amortisör takılabiliyo dahi olsa muhtemelen çamurluk mesafesi kurtarmaz ve sürtebilir. bence seleyle oynamalısın. biraz genişletip, birazda sünger desteğiyle kalınlaştırırsan çok daha rahat edebilirsin.

Sanırım öyle bişey yapcam....Koltuk altına amortisör koymayı deneyeceğim

mrtckrt
04.August.2013, 21:47
benim bu aralar aklımda bir fikir var henüz eyleme geçemedim ama aklımda olan şöyle bişey:
1 arka sissybar ı daha yüksek olan başka bir sissybar ile değiştirecem
2 şuanki sissybar ı sürücünün arkasına takıcam
3 arka sissybara dan kol dayamaları monte edicem
4 artçının koltuğunu visko minder vs. ile takviye edicem (döşemeciden yardım alabilirim)
sonuç olarak goldwing in 3. sınıf çakmasına ulaşmayı hedefliyorum

sizin aklınıza daha farklı çözümler gelirse beklerim
bu şekilde 5 yaşındaki oğlumu daha güvenli, eşimi ise daha konforlu bindirmeyi hedefliyorum

Bugra
04.August.2013, 22:02
benim bu aralar aklımda bir fikir var henüz eyleme geçemedim ama aklımda olan şöyle bişey:
4 artçının koltuğunu visko minder vs. ile takviye edicem (döşemeciden yardım alabilirim)

bu şekilde 5 yaşındaki oğlumu daha güvenli, eşimi ise daha konforlu bindirmeyi hedefliyorum

Bana göre hos fikirler ama abi motor ince bizim goldwinge göre çok sırıtır mı ki?

mrtckrt
05.August.2013, 10:25
buğra haklısın evet o da aklımda arkaya iğreti bir şekilde kondurulmuş gibi görünebilir, motorla bir bütün olmaya bilir bunlar aklımda ama yapmadan da göremem bi denicem bakalım zaten adım adım gidicem önce sissybar değiştiricem sonrasına bakalım ne tarafa giderim.....
(tabi tüm bunlardan önce motoruma kavuşmam lazım motorum ve eşyalarım denizlide be şu sıralar ankaradayım yeni evim ise kars ta bulmacanın tüm parçalarını karsta toplamam lazım önce:) )

mrtckrt
19.September.2013, 00:31

arkadaşlar nette dolaşırken bakın ne buldum aslında hemen hemen tam da aklımda olan aparat ama estetik açıdan nasıl duracağı konusunda kararsızım fikirleriniz neler

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-motosiklet-motorsiklet-arka-koltugu-121397233/detay/

Bugra
19.September.2013, 01:22
Abi aslında heybelerle düşününce çok da sırıtmayabilir tabi ki bir goldwingde ki gibi durmaz ama konfor açısından iyi olabilir deneyip görmek lazım bana kalırsa bir de seleye el at derim ben :)

mrtckrt
19.September.2013, 08:25
Abi aslında heybelerle düşününce çok da sırıtmayabilir tabi ki bir goldwingde ki gibi durmaz ama konfor açısından iyi olabilir deneyip görmek lazım bana kalırsa bir de seleye el at derim ben :)

Evet o da aklımda viscoleks sırt destek minderinden artçı selesini beslemeyi düşünüyorum ama bizim buralarda sezon neredeyse kapandığı için çok acelem yok amacım bahara motorumu hazır etmek o yüzden araştırmaya devam ....