Orijinalini görmek için tıklayınız : motor tercihi
sergen38
06.August.2013, 15:12
Arkadaşlar motor kullanmaya yeni başlayacağım. İş yerim evime baya uzak olduğu için motor almayı düşünüyorum. Tatiller de şehir dışına da çıkma ihtimalim var (en fazla 200km) Kendimce biraz araştırma yaptım. Almayı düşündüğüm modeller:
1) Regal-Raptor DD 150-E2 fiyatı 4.389
görünümü güzel duruyor insanı yormayacak cinsten rahat bir motora benziyor ama kalite noktasında endişelerim var.
2) Yamaha YBR125 fiyatı 4.390
japon malı olmasından dolayı kaliteli olacağını düşünüyorum ama görünüşü regal raptor kadar beni etkilemiyor.
3) Honda CB125E fiyatı 3.920
bu 3 model arasında tercih yapmayı düşünüyorum sizin bu modellerle ilgili düşünceleriniz nelerdir? Hangisini tercih etmeliyim regal raptor a güvenmek istiyorum ama daha öncede söylediğim gibi tereddütlerim var. Sizin en fazla 5 bin liraya kadar önerebileceğiniz ilerde sıkıntı çıkarmadan kullanabileceğim, 3-4 yıl sonra zorlanmadan satabileceğim modeller var mı ? Chopper tarzı daha fazla ilgimi çekiyor. Yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim
CELİL
06.August.2013, 15:35
Merhaba Ömer aramıza hoş geldin :)
regal raptor'un tarzı ile diğer makinaların tarzı farklı chopper makina istiyorsan RR 250 cc olanı tavsiye edebilirim çin makinalarında alınabilecek iyi makinadır150cc sıcaklarda ve uzun yolda şişme yapabilir dinlendirmek gerekebilir şehir içi scoter yerine günlük işlerde kısa mesafelerde kullanılacak bir makinadır 250cc olanlar fan ve su soğutmalıdır şehir içi ve şehir dışı şişme yapmaz her yola gidebilirsin ikinci el satışı rahattır
diğer iki makinanın kalitesi ve ikinci eli iyidir bence ana konu tarz meselesi chopper kullanmak istiyorsan o kasayı seviyorsan RR diger tarzı istiyorsan honda en tutulan makinadır parçaları çok uygundur benden bu kadar kalanını diğer arkadaşlar tamamlar kolay gelsin 8)
Rona
06.August.2013, 16:52
Eğer chopper kasa dışında kesinlikle commuter kulanacağım dersen alttaki iki seçenek derim Yamaha ve Honda commuter kategorisinde artık zamanın gerisinde kaldı.8)
http://www.rksmotor.com.tr/products.php?group=motorcycle&id=1
http://www.tvsturkiye.com/apache-rtr-150.asp
sergen38
06.August.2013, 22:07
chopper veya commuter fark etmez. chopper tarzından pek hoşlanmazdım regal raptor u görene kadar kalitesine güvenebilsem daha fazla düşünmeyip hemen alacağım ama emin olamıyorum. 250 cc lerin fiyatları bütçemi aşıyor 2. el de de temiz motor bulmak zor motordan anlamak lazım sıkı takip etmek lazım. sizler regal raptor kullanıyorsunuz nasıl bir marka aldığıma pişman olurmuyum?
sergen38
06.August.2013, 22:10
Merhaba Ömer aramıza hoş geldin :)
regal raptor'un tarzı ile diğer makinaların tarzı farklı chopper makina istiyorsan RR 250 cc olanı tavsiye edebilirim çin makinalarında alınabilecek iyi makinadır150cc sıcaklarda ve uzun yolda şişme yapabilir dinlendirmek gerekebilir şehir içi scoter yerine günlük işlerde kısa mesafelerde kullanılacak bir makinadır 250cc olanlar fan ve su soğutmalıdır şehir içi ve şehir dışı şişme yapmaz her yola gidebilirsin ikinci el satışı rahattır
diğer iki makinanın kalitesi ve ikinci eli iyidir bence ana konu tarz meselesi chopper kullanmak istiyorsan o kasayı seviyorsan RR diger tarzı istiyorsan honda en tutulan makinadır parçaları çok uygundur benden bu kadar kalanını diğer arkadaşlar tamamlar kolay gelsin 8)
hoşbulduk :)
RR 250 cc dediğiniz model regal raptor değil mi?
CELİL
07.August.2013, 11:42
Çinli makinalarla karşılaştırdığında en iyi en kalitesi regal raptor'dur ben verdiğimiz paraya göre aldığımız performanstan ve sağlamlıktan memnunum
ama 150 cc düşünüyorsan performansı kısa sürede yetersiz yetersiz gelir diğer makinalar performans açısından daha iyidir
bizim forumda RR regal raptor'un kısa yazılışıdır 8)
sergen38
07.August.2013, 12:44
Çinli makinalarla karşılaştırdığında en iyi en kalitesi regal raptor'dur ben verdiğimiz paraya göre aldığımız performanstan ve sağlamlıktan memnunum
ama 150 cc düşünüyorsan performansı kısa sürede yetersiz yetersiz gelir diğer makinalar performans açısından daha iyidir
bizim forumda RR regal raptor'un kısa yazılışıdır 8)
performans önemli değil fazla hız yapacak değilim zaten benim için önemli olan çekiş yani kalkış kamyon gibi olmuyorsa problem değil.150lik RR ile honda cb 125 veya yamaha ybr125 i karşılaştırsak hangisini tercih etmeliyim. sorun çıkarmama adına honda-yamaha görünüş olarak RR diye düşünüyorum yanılıyor muyum? zırt pırt arıza verecekse RR almak istemem
CELİL
07.August.2013, 13:11
performans önemli değil fazla hız yapacak değilim zaten benim için önemli olan çekiş yani kalkış kamyon gibi olmuyorsa problem değil.150lik RR ile honda cb 125 veya yamaha ybr125 i karşılaştırsak hangisini tercih etmeliyim. sorun çıkarmama adına honda-yamaha görünüş olarak RR diye düşünüyorum yanılıyor muyum? zırt pırt arıza verecekse RR almak istemem
RR 150 cc kötü bir makina değil kullanıları arkadaşlar memnun bir sıkıntısı yok ama her alan arkadaşa kısa sürede yetersiz geliyor makinayı büyütmek istiyor o yüzden bizler direk 250 cc al diyoruz
ben kendi adıma chopper makina sevdiğim için diğer modeller bana hitap etmiyor diğerlerini daha öncede hiç kullanmadım makinayı kullanan arkadaşlar o konuda yorum yapması daha doğru olur net olarak sana şu makinayı al diyemem ona sen karar vericeksin
sergen38
07.August.2013, 14:11
RR 150 cc kötü bir makina değil kullanıları arkadaşlar memnun bir sıkıntısı yok ama her alan arkadaşa kısa sürede yetersiz geliyor makinayı büyütmek istiyor o yüzden bizler direk 250 cc al diyoruz
ben kendi adıma chopper makina sevdiğim için diğer modeller bana hitap etmiyor diğerlerini daha öncede hiç kullanmadım makinayı kullanan arkadaşlar o konuda yorum yapması daha doğru olur net olarak sana şu makinayı al diyemem ona sen karar vericeksin
ilerde motor olayı hoşuma giderse 150cc lik de dediğiniz gibi yetersiz gelirse 250 veya daha üstüne geçeriz inşallah 8) verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. forumda açılmış olan RR 150 cc konusunu baştan sona okudum ayrıca kimse başıma bela oldu keşke almasaydım felan yazmamış şu an için tek problem motorun ilerde yetersiz kalacağı yönünde ama 250 cc maddi açıdan beni aşar 2. ele de ben güvenemem zaten nakitte yok taksitle alacağım
Gestapoz
09.August.2013, 02:54
Cb125 kullanan yakin arkadasim var guvenirlik acisindan sonuna kadar guven veriyor fakat her ne kadar performans onemli degil desen de ileri de isteyecegine eminim. Ben de rr250 var cb ye binince bu ne oyuncak gibi dedim.
decimate
16.August.2013, 04:23
Arkadasim eger tipini seklini onemsemem diyorsan bence honda al RR her ne kadar cinin kalitelisi olsada japon her zaman ayridir bu da bir gercek. honda hem piyasasi cok genis ve yedek parca olarakta `bakkalda bile bulursun` atasozune sahip bir marka turkiye icin. paran yetiyorsa cbf 150 bak derim ama sifir ikinci elde dikkat et kurye cikabilir cunku
sergen38
17.August.2013, 01:29
Arkadasim eger tipini seklini onemsemem diyorsan bence honda al RR her ne kadar cinin kalitelisi olsada japon her zaman ayridir bu da bir gercek. honda hem piyasasi cok genis ve yedek parca olarakta `bakkalda bile bulursun` atasozune sahip bir marka turkiye icin. paran yetiyorsa cbf 150 bak derim ama sifir ikinci elde dikkat et kurye cikabilir cunku
zaten regal raptorun honda ve yamaha gibi japonlara göre tek olumlu yönü şekli bana göre.kalite olarak japonlar çok önde biliyorum ama başımı çok ağrıtmayacaksa regal raptor almayı tercih ederim çünkü sıradışı bir motor dikkat çekici.kararsız kaldım yani aslında bu birazda satıcıların ilgisine göre şekilleneceğe benziyor
decimate
17.August.2013, 03:20
benim anladigim kadariyla kardesim sen seklinede bakiyorsun bende basta bakiyordum sonra sonra aylar gecince sekline bakip kararsiz kalinca hepsi guzel gelmeye basladi isin gercegi. goruntu onemliyse butce kisitliysa raptor tabii ki. skinti hepsinde yasarsin onemli olan senin motora bakman motor araba gibi degil biraz daha naziktir.(tabii yuksek modelleri bilmiyorum)
sergen38
20.August.2013, 15:49
benim anladigim kadariyla kardesim sen seklinede bakiyorsun bende basta bakiyordum sonra sonra aylar gecince sekline bakip kararsiz kalinca hepsi guzel gelmeye basladi isin gercegi. goruntu onemliyse butce kisitliysa raptor tabii ki. skinti hepsinde yasarsin onemli olan senin motora bakman motor araba gibi degil biraz daha naziktir.(tabii yuksek modelleri bilmiyorum)
yamaha ybr125 veya regal raptor 150 alacağım satıcının ilgisne alakasına göre karar vereceğim.gönlüm regal diyor aklım yamaha..ama şimdi bir sorun daha baş gösterdi ehliyet problemi ağustos dönemi kayıtları bitmiş kasıma kaldık. ehliyetsiz motor kullanabilir miyim? şehir merkezine girmeyeceğim zaten işe giderken kullanacağım ama yinede polislerle karşılaşma ihtimali mevcut. motoru ehliyet aldıktan sonra mı alsam belki kış döneminde de motorlar ucuzlar ama sıfır alacağım için değişmeyedebilir. aylık 200 tl yol parası veriyorum otobüs beklemesi de cabası
CELİL
20.August.2013, 16:10
yamaha ybr125 veya regal raptor 150 alacağım satıcının ilgisne alakasına göre karar vereceğim.gönlüm regal diyor aklım yamaha..ama şimdi bir sorun daha baş gösterdi ehliyet problemi ağustos dönemi kayıtları bitmiş kasıma kaldık. ehliyetsiz motor kullanabilir miyim? şehir merkezine girmeyeceğim zaten işe giderken kullanacağım ama yinede polislerle karşılaşma ihtimali mevcut. motoru ehliyet aldıktan sonra mı alsam belki kış döneminde de motorlar ucuzlar ama sıfır alacağım için değişmeyedebilir. aylık 200 tl yol parası veriyorum otobüs beklemesi de cabası
kışın sıfır makinaların fiyatı düşmez ama pazarlığa daha açık olurlar ikinci el sıfır ayarında daha avantajlı makinada düşebilir
bence yamaha tercih etme parçaları pahalı honda olabilir regal olabilir kolay gelsin 8)
sergen38
20.August.2013, 17:25
kışın sıfır makinaların fiyatı düşmez ama pazarlığa daha açık olurlar ikinci el sıfır ayarında daha avantajlı makinada düşebilir
bence yamaha tercih etme parçaları pahalı honda olabilir regal olabilir kolay gelsin 8)
hondaya nazaran yamahayı tercih etmiştim ama parçaları pahalıysa madem kararımı gözden geçireyim. ben en iyisi kalbimin sesini dinleyip regal raptor alayım.teşekkürler celil abi
decimate
21.August.2013, 19:51
hayirli olsun kardes...
sergen38
22.August.2013, 22:01
hayirli olsun kardes...
ehliyetim yok 2 ay ehliyetsiz kullanacağım artık ne yapalım otobüslerden bıktım :)
CELİL
22.August.2013, 22:05
ehliyetim yok 2 ay ehliyetsiz kullanacağım artık ne yapalım otobüslerden bıktım :)
Biz duymadık :mrgreen:
ehliyetsiz kullanana 1400 tl cezası var araç başkasının üzerineyse 1400 de ona yazıyorlar haberin olsun :(
sergen38
22.August.2013, 22:28
Biz duymadık :mrgreen:
ehliyetsiz kullanana 1400 tl cezası var araç başkasının üzerineyse 1400 de ona yazıyorlar haberin olsun :(
343 tl değil mi?:shock:
CELİL
22.August.2013, 22:50
343 tl değil mi?:shock:
Değil :(
geçen yıl 600 tl idi bu sene zam geldi 1400 tl oldu malesef :x
sergen38
22.August.2013, 22:57
Değil :(
geçen yıl 600 tl idi bu sene zam geldi 1400 tl oldu malesef :x
fazla işlek olmayan yoldan evden işe işten eve gitmek için kullanacağım. 2 ay sonra kasım gibi ehliyet alacağım zaten o zamana kadar da havalar soğur. ama bende şans yok :( yinede polis karşıma çıkabilir. neyse cezası fazlaymış riske girmeye gerek yok otobüse devam artık :cry: tşkler verdiğin bilgiler için celil abi
Mustafa Hoca
22.August.2013, 23:01
dikkatli ol tabii ama
kaskını takarsan sürüşüne dikkat edersen ter yollara girmezsen polisin çevirme ihtimali az :) ben kısa mesafelerde kullanıyorum cumartesi sınavım var. Ama Ruşen Abi SAKARYA'ya gitti resmen :)
sergen38
22.August.2013, 23:21
dikkatli ol tabii ama
kaskını takarsan sürüşüne dikkat edersen ter yollara girmezsen polisin çevirme ihtimali az :) ben kısa mesafelerde kullanıyorum cumartesi sınavım var. Ama Ruşen Abi SAKARYA'ya gitti resmen :)
şehir merkezine girmeyeceğim zaten kasksız da sürmem ama yinede korkuyorum neyse hayırlısı artık
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.