PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Küheylan Hastalandı (Yolda Bıraktı) :(

sunay690
16.August.2013, 03:13
Bu akşam başıma gelmeyen kalmadı. Rodajı dolsun hemde motora alışayım diye bu akşam işten sonra biraz gezeyim dedim. Evimin civarında gezerken herşey yolndaydı hiçbir sorun yoktu 10km civarı bi yol yaptım sorunyok.

OLAYLAR BUNDAN SONRA BAŞLIYOR
Daha sonra bi deniz kenarına gideyim dedim Güzelyalı ya doğru koyuldum yola. Bilenler bilir meşhur mudanya rampasını sorunsuz tırmandım inişe geçtiğim sırada terslikler başladı. Önce 5. viteste gaz vermeden iniyordum rampayı viraja yaklaşırken debriyaja bastım vites düşürmek için motor stop etti tekrar ateşledim ama vitesi boşa aldığım zaman tekrar stop etti bu güvenli bi yere çekene kadar böyle devam etti. Motoru ateşliyorum çalışıyor ardından stop ediyor. İndim bi sigara yaktım sağına soluna baktım anladığımda yok ama çaresizlik işte. 10 dk sonra ateşledim aldı düzgünde çalışıyodu park ettim biyere sahil kenarında çayımı çorbamı içtim düştüm dönüş yoluna.

Meşhur rampayı tekrar tırmandım yine inişe geçtim 5. vitesten 4e geçeyim diye vites pedalına bi bastım HOPP pedal boşa düştü tepki yok sallanıyor :shock: Hemen sağa çektim motorun altından tıngır tıngır ses geliyor. Bi baktım vites pedalını vites kutusuna bağlayan uzun metal bi çubuğun bi ucu boşta. :cry: Sağıma baktım soluma baktım kimseler yok saat gecenin 1'i. Girdim motorun altına bi şekilde o çubuğun bir ucunu vites pedalına bir ucunuda vites kutusuna bağlamayı başardım. Tabi motor sıcak egzoz sıcak ben acemi zor oldu ama bi şekilde oldu vitesi boşa alabildim en azından. Dedimki tamam 2. viteste eve kadar gıderim yavaş yavaş fakat ne mümkün motor ateşleme yapmıyor :( buyur burdan yak....

Allahtan işyerime yakın bi yerde bu sorunlar oluştu. Rampa aşağı boşta saldım gidiyorum 2 attım vurdurmaya çalıştım bir iki kere ama yemedi ateşlemedi. 2km kadar bu şekilde gittim. İşyerime geldim bahçeye soktum motoru dedimki bi kere daha deneyeyim bastım ateşledi ama 1. vites e girmiyor. Olacak gibi değil bıraktım motoru bi arkadaşımı aradım, geldi sağolsun eve kadr bıraktı beni.

Motosikletle başladığım akşam gezime yayan döndüm yani. Gece gece başıma bunlar geldi işte. Şimdi motor orda ben burda ayrı düştük. Yarın artık arıyacam Bursa servisini bakalım bişey yapabileceklermi..... :cry::(

Ömer
16.August.2013, 09:51
Geçmiş olsun. İnşallah en kısa sürede düzeltir keyifli bir gezinti yaparsın.

rr250e9kırmızı
16.August.2013, 09:58
dostum harbı harbı geçmiş olsun diyorum yanı valla buyuk şanssızlık :(

korhan_751
16.August.2013, 10:02
sorunun ne olduğunu kestiremedim şu an. vites pedalı olayı vites geçişlerinde zorlanıyorsan ve pedalıda zorluyorsan belli bir süre sonra atma yapmıştır. vites pedalının zorlanmasının nedeni ise motorun yağının eski olması olabilir. stop etme olayınada gelice rölanti ayarını biraz yükseltip test etmek lazım hala daha devam ediyorsa hava ayarı gerekli olabilir.

hakan_10
16.August.2013, 10:23
geçmiş olsun kardeşim. nazar değdi heralde.

Ahmet Çakıl
16.August.2013, 10:24
Bana da sanki motor toplanırken yapılmış bir hata gibi geldi. Geçmiş olsun.

poyraz1879
16.August.2013, 10:55
Geçmiş olsun kardeş umarım tekrar eski sağlığına kavuşur motorun yeni almışsın gezmek dolaşmak yol yapmak istiyorsun için içine sığmıyor hobbala odane ilk gezmede yada kısa bir süre sonra motor arıza veriyor hiçbir motorcunun karşılaşmak istemediği bir durum tekrar geçmiş olsun...

sunay690
16.August.2013, 11:13
Bu sabah is yerime geldim yani gece motoru biraktigim yere bi umut marsa bastim hop aldi canavarrr. Daha sonra vites pedalıni vites kutusuna bağlayan çubuğu kurcaladim o çubuk aynı zamanda pedalin aşağı yukarı ayarlanmasinida sağlıyomus neyse o ayarida yaptım 10 anahtarla iyice siktim ki bidaha çıkmasın :) etrafta bir iki kisa tur attim sorun yok gibi geldi.

Bu arada motoru aldigim Yüksel abiyi aradim derdimi anlattim. O çubuğun montajını fabrikanin yaptığını soyledi. Motorun stop etmeside benim surusumden kaynaklaniyomus :) yüksek vites düşük surat (5. Vites 50-60 km/h) motoru siiistirmisim bogmusum o yuzden stop ediyormuş.

Ama içime kurt düştü bikere hafta sonu servise bi götürüp sağına soluna baktiracam...

Zafer
16.August.2013, 11:25
Bu sabah is yerime geldim yani gece motoru biraktigim yere bi umut marsa bastim hop aldi canavarrr. Daha sonra vites pedalıni vites kutusuna bağlayan çubuğu kurcaladim o çubuk aynı zamanda pedalin aşağı yukarı ayarlanmasinida sağlıyomus neyse o ayarida yaptım 10 anahtarla iyice siktim ki bidaha çıkmasın :) etrafta bir iki kisa tur attim sorun yok gibi geldi.

Bu arada motoru aldigim Yüksel abiyi aradim derdimi anlattim. O çubuğun montajını fabrikanin yaptığını soyledi. Motorun stop etmeside benim surusumden kaynaklaniyomus :) yüksek vites düşük surat (5. Vites 50-60 km/h) motoru siiistirmisim bogmusum o yuzden stop ediyormuş.

Ama içime kurt düştü bikere hafta sonu servise bi götürüp sağına soluna baktiracam...

geçmiş olsun kardeşim baktırmakta fayda var.

sunay690
16.August.2013, 11:51
İşte yerinden çıkan çubuk bu. Bütün suçlu bu...

http://t1308.hizliresim.com/1d/j/rk1x6.jpg

http://t1308.hizliresim.com/1d/j/rk1xs.jpg

CELİL
16.August.2013, 12:18
Sunay geçmiş olsun can sıkıcı bir durum ama bunlar arıza değil şöyle

vites çubuğunu fabrika tam sıkmamış anlaşılan oda sallantıdan iyice gevşeyip çıkmış senin yaptığın gibi yerine oturttup ayarını yapıp her iki başta olan somunları küçük rotların (oynak yerler) tarafında sıkar kitlersen bir daha öyle bir şey kesinlikle olmaz
stop etme olayı yüksel abinin dediği gibi çok düşük süratte 5 .inci viteste olursan makina stop eder motorun hızına uygun vitese düşmen gerekir ayrıca arada şunu söyleyeyim yokuş inerken yokuş çıkma vitesine düşmen gerekli doğru kullanış öyle
birde depoda benzin az ise makina baş aşağı veya yukarı yokuş çıkarken makina depodaki benzin deliğinden delik boşa çıktığı için benzin alamaz makina stop eder düze gelince benzin deliğe gelir makina çalışır böyle durumda depo altındaki vanadan yedek depoya geçersen böyle bir durum olmaz kolay gelsin 8)

sunay690
16.August.2013, 12:38
Sunay geçmiş olsun can sıkıcı bir durum ama bunlar arıza değil şöyle

vites çubuğunu fabrika tam sıkmamış anlaşılan oda sallantıdan iyice gevşeyip çıkmış senin yaptığın gibi yerine oturttup ayarını yapıp her iki başta olan somunları küçük rotların (oynak yerler) tarafında sıkar kitlersen bir daha öyle bir şey kesinlikle olmaz
stop etme olayı yüksel abinin dediği gibi çok düşük süratte 5 .inci viteste olursan makina stop eder motorun hızına uygun vitese düşmen gerekir ayrıca arada şunu söyleyeyim yokuş inerken yokuş çıkma vitesine düşmen gerekli doğru kullanış öyle
birde depoda benzin az ise makina baş aşağı veya yukarı yokuş çıkarken makina depodaki benzin deliğinden delik boşa çıktığı için benzin alamaz makina stop eder düze gelince benzin deliğe gelir makina çalışır böyle durumda depo altındaki vanadan yedek depoya geçersen böyle bir durum olmaz kolay gelsin 8)

Sağol abi. İşte bu can sıkıcı durum gecenin 1'inde ıssızda yaşandığı için dahada can sıkıcı oldu :?
Yarın öbürgün hemen bi sosis çanta alıp içine takım taklavatla dolduracam bu gibi durumlar için :cheesy:

korhan_751
16.August.2013, 13:01
regal çin markasıdır ama kolay kolay adamı yolda bırakmaz yeteki bakımlarını ve kontrollerini düzgün yaptırın, ben güveniyorum motora

sunay690
16.August.2013, 13:48
regal çin markasıdır ama kolay kolay adamı yolda bırakmaz yeteki bakımlarını ve kontrollerini düzgün yaptırın, ben güveniyorum motora

Bende güvenmesem almazdım motoru güveniyorum ama montajı düzgün yapılmayan parça daha hayati bi parçada olabilirdi, sürüş esnasında tehlike yaratabilecek bi parçada olabilirdi insanın içine ister istemez bi kurt düşüyor. Yoksa tabiki motor arıza verebilir çin malı yada değil fark etmez bu doğal bişey.

Servise götürüp bütün parçalarını kontrol ettirmemde fayda var diye düşünüyorum.

Besim
16.August.2013, 14:16
Stop etme olayı benimde başıma gelmişti ama ben jiklesini açık unutmuştum. Sorunu bulana kadar çok stop etti ama :) Nolmaz nolmaz jikleden emin ol bence bazen böyle küçük unutkaanlıklar olabiliyor.