PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Açık Hava Filtresi

Erkan
21.August.2013, 13:28
Merhabalar... Motoruma taktırmak istediğim bir performans aparatı. Acaba forumda hiç kullanan var mı? Açık hava filtresi nedir ne degildir? Zararları ve yararları nelerdir? Montajı nasıl yapılır? Bu konu hakkında bilgisi olan abilerim kardeşlerim yardımlarınızı bekliyorum... :| saygılar...

korhan_751
21.August.2013, 16:54
ben satın aldım servisteki ustaya götürdüm takma mahvedersin motoru dedi. evde duruyor şimdi aksesuar olarak kullancam.

Erkan
21.August.2013, 16:59
Neden acaba? :? Nasıl bi zararı olabilirmiş sordun mu?

korhan_751
21.August.2013, 17:02
Mesela şu şekilde.

Filtrelerin ucu açık olduğu için su çamur vs maddelerin girmesi daha kolay
ve bizim filtreler gibi iyi süzemediği için ilerde karbüratörde yada motorda bir ağrıza olabilir.
ayrıca hava direk içine geldiği için motor havayı emmiyormuş

Erkan
21.August.2013, 17:11
Anladım.. Peki kaliteli bi marka alırsak bu sorunları çözebilir miyiz? Mesela Harley Davidson 'Screamin Eagle' adı altında performans partları üretiyor. Bunlar arasında açık hava filtreleri de var. Fiyatları baya uçuk. Ama genelde çoğu Harley Davidson sahibi screamin eagle açık hava filtresi kullanır. O yüzden zararlı bişey olacağı pek aklıma gelmemişti. Hatta performansı arttırdığı da söyleniyor. 5-10 hp kadar.

CELİL
21.August.2013, 18:21
piyasada satılanların içinde filitre yok veya yalandan uyduruk var harley'in performans filitresinin içinde korhanın bahsettiği zararları vermemesi için özel filire var beyğir arttırma olayı abartılıyor çok büyük makinalarda bile 2-3 beygir belki oynar bizimkilerde belki az permormansı iyileşebilir ve normalden yüksek homurtu sesi verir 8)

Erkan
21.August.2013, 19:00
Anladım... Celil abi bu işi ciddi yapan bi marka biliyor musun? Bahsettiğin gibi yalandan filtre olmayan.

CELİL
21.August.2013, 19:09
Anladım... Celil abi bu işi ciddi yapan bi marka biliyor musun? Bahsettiğin gibi yalandan filtre olmayan.
malesef ben modifiyeye pek meraklı olmadığımdan bildiğim yer yok ama forumda meraklı arkadaşlar var onlar konuyu görünce cevap yazar 8)

kofitürk
21.August.2013, 19:39
7000 Kmdir açık hava filtresi kullanıyorum. Hiç zararı olmadı, olmazda. Bizim motorlarda da tanesi 1TL kek büyüklüğünde olan sünger bulunur. O ne kadar havayı süzerse bu da o kadar süzer.

Erkan
21.August.2013, 19:42
7000 Kmdir açık hava filtresi kullanıyorum. Hiç zararı olmadı, olmazda. Bizim motorlarda da tanesi 1TL kek büyüklüğünde olan sünger bulunur. O ne kadar havayı süzerse bu da o kadar süzer.

Nereden ne kadara aldınız? Fotoğrafını da koyarsanız çok sevinirim :)

kofitürk
21.August.2013, 19:51
şu dandik dediklerinden kullanıyorum. Tanesi 10-tl. Hemen hemen her parçacıda bulabilirsin. Fotoğraf nasıl yükleniyor bilmiyorum. Eğer takarsan karbüratörün benzin ayarını biraz fazlalaştır.

Erkan
21.August.2013, 20:01
Fazla kafa ütüledim ama bir sorum daha olacak.:) İnternette satılannlarda sadece kutunun içinden filtre çıkıyor. Yani bağlantı aparatlarını da parçacılardan temin edebilir miyim?.. Montajını kendiniz mi yaptınız?

kofitürk
21.August.2013, 20:06
Borusu ve kelepçesiyle beraber satılıyor. Yanılmıyorsam 56mm girişi vardı. Link bulursam atarım.