PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mars basmiyor

patatesekmek
04.September.2013, 15:56
merhaba arkadaslar. araniza yeni katildim. henuz bu sabahtan itibaren DD125E model bir raptor sahibiyim :) motorum tertemiz. bakimi yapilmis parcalari ciziksiz ve orjinal sekilde aldim. henuz 2500 km de. makineyle yolda giderken vites ve ses dahil hicbir skinti yok, yalniz durup kapattiktan sonra tekrar calistirmakta gucluk cekiyorum. acip kapatip gazlamam gerekiyor. problem nedir ve ne yapmam gerekir? simdiden tesekkurler.

Erkan 28
04.September.2013, 18:10
hoşgeldin aramıza.:cheesy:

Bu konuda değerli üstadlarımız yanıt vereceklerdir sana nazar

CELİL
04.September.2013, 18:34
merhaba arkadaslar. araniza yeni katildim. henuz bu sabahtan itibaren DD125E model bir raptor sahibiyim :) motorum tertemiz. bakimi yapilmis parcalari ciziksiz ve orjinal sekilde aldim. henuz 2500 km de. makineyle yolda giderken vites ve ses dahil hicbir skinti yok, yalniz durup kapattiktan sonra tekrar calistirmakta gucluk cekiyorum. acip kapatip gazlamam gerekiyor. problem nedir ve ne yapmam gerekir? simdiden tesekkurler.
merhaba Elif aramıza hoş geldin :D
yeni makinan hayırlı olsun allah kazasız belasız keyifle binmeyi nasip etsin
Yola çkarken Jiklenin kapalı oldugundan emin ol açık olursa yapabilir bunun dışında bujilerin eskimiş veya kurum yapmış olabilir bunun dışında karbiratör sekron ayarlarından olabilir bir servise gösterirsen bulur kolay gelsin 8)

ozguralic
04.September.2013, 18:54
Hoşgeldin,

Marş basmıyor yazmışsın, marş basıyor ama motor zor mu çalışıyor? yoksa marş düğmesine basınca hiçbirşey mi olmuyor?

eğer ikinci durumsa sigorta kablolarında temazsızlık vardır. ilkinde çalışmaz sonra motoru biraz kıpırdatınca temas edip çalışır.
8)

patatesekmek
04.September.2013, 19:51
Hosbuldum. Celil abi hasan in cay bahcesinin karsisinda benim motor da kirmizi olan, yolun duserse gormus olursun umarim. ayrica sorun tam olarak su; mars dugmesine basinca motor calisiyor ama gazi aniden fazla cekince stop ediyor. yavas cekince skiti yok..

CELİL
04.September.2013, 21:01
Hosbuldum. Celil abi hasan in cay bahcesinin karsisinda benim motor da kirmizi olan, yolun duserse gormus olursun umarim. ayrica sorun tam olarak su; mars dugmesine basinca motor calisiyor ama gazi aniden fazla cekince stop ediyor. yavas cekince skiti yok..

Elif bana yakınmışsın çalışırken ani gaz yüklenince stop ediyorsa karbüratör sekron ayarından olabilir o tarafa gelirsem bakarım 8)

patatesekmek
05.September.2013, 00:08
sagol abim. buyur beklerim. herkese tesekkurler iyi aksamlar :)

engineagle06
05.September.2013, 20:16
Bugün işe gelirken aynı problemi bende yaşadım gaza bastım normal çalıştı yolda giderken gaza hafif köklenince motordan anormal bir ses çıkıp stop ediyordu tekrar çalıştırdığımda az gaz verdiğimde hiç bir sıkıntı olmuyordu :( görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim
Saygılar
Engin Eagle

CELİL
05.September.2013, 22:49
Bugün işe gelirken aynı problemi bende yaşadım gaza bastım normal çalıştı yolda giderken gaza hafif köklenince motordan anormal bir ses çıkıp stop ediyordu tekrar çalıştırdığımda az gaz verdiğimde hiç bir sıkıntı olmuyordu :( görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim
Saygılar
Engin Eagle
engin senin sıkıntında alttakine benziyor yazdığım cevaplar senin içinde geçerli kolay gelsin 8)

engineagle06
06.September.2013, 02:11
engin senin sıkıntında alttakine benziyor yazdığım cevaplar senin içinde geçerli kolay gelsin 8)

Cevap için teşekkür ederim celil abi eyw