PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hava filtresi yağ içinde !!!!

AyhanBağcı
19.September.2013, 12:04
Merhaba

Motorun ust kafasina bagli ve hava filtresinin icine kadar giden kalin bir hortum var bu ne işe yarar ??
Benim bildigim hava filtresine sicak hava yollarki motor yakit yakma konusunda performans artsin..

Bu hortumdan hava filtresinin icine yag gelmesi normal mi, bunun sebebi nedir..?

CELİL
19.September.2013, 12:14
Merhaba

Motorun ust kafasina bagli ve hava filtresinin icine kadar giden kalin bir hortum var bu ne işe yarar ??
Benim bildigim hava filtresine sicak hava yollarki motor yakit yakma konusunda performans artsin..

Bu hortumdan hava filtresinin içine yağ gelmesi normal mi, bunun sebebi nedir..?
Ayhan filitreye giren giren hortumdan yağ gelmesi normal çünki motorda sıcaktan buharlaşan yağ o hortum üzerinden filitreye geliyor arada bir filitreyi söküp sıvı sabunla yıkayıp temizlemekte yarar var 8)

ozguralic
19.September.2013, 12:14
Oraya bir miktar yağ gelmesi normal fakat çok fazlaysa motor yağı çok ısınıyordur buharlaşacak kadar. Bi baktırsan iyi olur

AyhanBağcı
19.September.2013, 12:31
Motorda 110 u gectikten sonra alttan bildiginiz yag damliyo, hava filtresinde ufak bir delik var ordan elektrik aksama aküye kadarbile akmış yani..

Ozaman piston ve yatak bölümünde sıkıntı olabilir, motor hala garanti kapsaminda, gotursek kesin kullanici hatasi derler, ana servis bile bes para etmez..

CELİL
19.September.2013, 12:49
Motorda 110 u gectikten sonra alttan bildiginiz yag damliyo, hava filtresinde ufak bir delik var ordan elektrik aksama aküye kadarbile akmış yani..

Ozaman piston ve yatak bölümünde sıkıntı olabilir, motor hala garanti kapsaminda, gotursek kesin kullanici hatasi derler, ana servis bile bes para etmez..

O kadar yağ gelmemesi lazım servise göster bir baksınlar sorun olup olmadığını bulsunlar sonra garanti konusunu servisle konuşursun 8)

Ömer
19.September.2013, 12:54
Garanti kapsamında olan ve motor içinde oluşan bir arızayı kullanıcı hatası olarak gösteremezler. Kullanıcının müdahale edebileceği bir yer değil.
Servise gösterip konuşman daha doğru, bu ön yargıyla başka bir kişiye müdahale ettirme sakın.

AyhanBağcı
19.September.2013, 13:05
Ön yargi diyorsunuz da, morun icinden keceyi degistirip kullanici hatasi diye benden belli bir para aldilar, motorum daha 5000 km de.

Yinede servise gidicez tabiki, en son distirubutoru bulup kavga ettik, adam diyo garanti kapsami olarak fabrika bize %1 tolesans taniyo yani motorun fiyati 2500 dolar mis 25 dolarlik parca degistirebilirlemis..

Aldigimizdan beri ön firen merkezi bozuktu, 5 kere gittim servise anca degistirdiler yenisiyle, disturubutor de diyo dış etkene maruz kaliyo bu bozulabilir, galerideyken motor hangi dış etken..

Ömer
19.September.2013, 13:51
Ön yargi diyorsunuz da, morun icinden keceyi degistirip kullanici hatasi diye benden belli bir para aldilar, motorum daha 5000 km de.

Yinede servise gidicez tabiki, en son distirubutoru bulup kavga ettik, adam diyo garanti kapsami olarak fabrika bize %1 tolesans taniyo yani motorun fiyati 2500 dolar mis 25 dolarlik parca degistirebilirlemis..

Aldigimizdan beri ön firen merkezi bozuktu, 5 kere gittim servise anca degistirdiler yenisiyle, disturubutor de diyo dış etkene maruz kaliyo bu bozulabilir, galerideyken motor hangi dış etken..

Tüketici haklarını koruyan ciddi yasalar var. Hatta birde yönetici avukatımız var.
Olayın boyutu değişirse seninde kullanacağın hakların var. Yok 25 dolar vs. o masallarla bir yere gidemezler...

AyhanBağcı
19.September.2013, 15:22
Yorumlariniz icin tesekkur ediyorum, ins çözümü cabuk olur :)

korhan_751
19.September.2013, 16:40
Yorumlariniz icin tesekkur ediyorum, ins çözümü cabuk olur :)

Yağ keçesi konusunda bendede para istedi emre motor. sonunda değiştirdim ama garantiden biraz fazla çığırtkanlık yapmak lazım bu tip garanti konularında haberiniz olsun.