PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hgs cezalı geçiş iptali

CELİL
27.September.2013, 19:03
Arkadaşlar ptt den alınmış hgs etiketim olduğu halde geçiş gişelerinde çoğunlukla okumuyor köprüde sorun olmuyor bakiyeden geçiş ücretini cezasız olarak düşüyor
Ama otobana girereseniz işler değişiyor giriş gişesini okumadığı zaman en uzak mesafe 11 tl yi hesaptan düşüyor bana bu oldu sakarya festivale giderken okumamış ve 2 ayrı gidişte 11 +11 = 22 tl mi almış bakiye düşük kara listedesin diye yazmışlar hgs sitesine üye olup geçis detaylarıma bakınca fark ettim ( https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/ )
VEEE bende hgs sitesinde bulunan itiraz formunu doldurdum OTOYOL GİRİŞ PLAZASI DÜZELTME FORMU (https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/document/giris_duzeltme.docx) ) ve mail olarak gönderdim 10 gün sonra aşağıdaki cevap mail geldi

Sayın İlgili,
HGS hesabınızdan düşen en uzak mesafe ücretinden normal ücretiniz alınarak gerekli düzeltme işlemleri yapılmıştır. Tekrar aynı durum oluşur ise,
Konuyla ilgili olarak PTT işyerlerinden veya “http://hgsmusteri.ptt.gov.tr (http://hgsmusteri.ptt.gov.tr/)” internet adresinden temin edebileceğiniz Otoyol Giriş Plazası Düzeltme Talep formunu doldurup 03125093690’a faks çekebilir ya da aynı formu hgs@ptt.gov.tr adresine mail yoluyla da iletebilirsiniz. Form ilgili yere ulaştığında geçişleriniz kontrol edilip fazla düşülen ücretlerin iadesi yapılacaktır. Konuyla ilgili iyileştirme çalışmaları devam etmektedir.
Uzak mesafe düşümü dışında etiketinizde herhangi bir problem bulunmamaktadır. Giriş bilgisi eksikliği uzak mesafe ücret düşümüne sebep olmuştur. Giriş ve çıkış gişelerinde mutlaka HGS gişelerini kullanmanız gerekmektedir. OGS giriş gişesi kullanılır ise bu şekilde uzak mesafe düşümü yaşanır.
NOT: HGS hesabınızda yeterli miktarda bakiyeniz bulunduğu takdirde herhangi bir ihlal kaydı ile karşılaşmazsınız. Ayrıca, bakiye yetersizliğinden kaynaklı ihlalli geçiş yaparsanız en geç ihlalli geçişinizden itibaren yedinci günde bakiye yüklemesi yapmanız gerekmektedir.Eğer süre içinde para yüklemesi yapılmamış ise geçiş ihlal olarak kalıcı hale gelmektedir. Mesaj gelmesini beklemeden kontrollerinizi yapmanız gerekmektedir.
Geçiş ve bakiyelerinizi http://hgsmusteri.ptt.gov.tr (http://hgsmusteri.ptt.gov.tr/) adresinden üye olarak takip edebilirsiniz.
Kuruluşumuz hizmetlerini tercih ettiğiniz için teşekkür eder,işlerinizde başarılar dileriz.

http://www.regalraptor.net/forums/tren_z/editor/menupop.gif

From: CELİL ÜSTÜN
Sent: Wednesday, September 18, 2013 3:44 PM
To: hgs@ptt.gov.tr
Subject: otoyol giriş plazası düzeltme formu

OTOYOL GİRİŞ PLAZASI DÜZELTME TALEP FORMU

Müşteri Giriş Çıkış Bildirim Formu

Ürün No: 1015380947
Araç Plaka No:59 YS 372

Giriş Plazası
Giriş Tarihi
Giriş Saati
Çıkış Plazası
Çıkış Tarihi
Çıkış Saati

ÇAMLICA

16/08/2013

16:00

ADAPZARI

GİŞE-3

16/08/2013

17:23:24.340

ÇAMLICA

28/06/2013

16:00

ADAPAZARI

GİŞE-2

28/06/2013

17:43:51.230

Yukarıda bilgilerini vermiş olduğum/geçişlerin incelenerek, gerekli düzeltmenin yapılmasını arz ederim.

Ömer
27.September.2013, 21:27
Ben HGS'ye üye bile olamıyorum :(

CELİL
27.September.2013, 21:37
Ben HGS'ye üye bile olamıyorum :(
niye üye olamıyorsun üye olmadan detayları vermiyor ve sorguda herşey normal görünüyor 8)

Ömer
27.September.2013, 23:10
şifremi unuttum, yeni şifre göndermiyor, yeniden üye olayım diyorum, TC kimlik no daha önceden kullanıldığı için üye olamıyorum. senin bu gazından sonra tekra deneyeceğim.

Denedim. Http status 500 hatası ve bir sürü anlamadığım harflerle dolu sayfa :(

ruschen
28.September.2013, 13:06
Ben kayıt olduğum günden beri giremiyorum.. mail attım cevaben TC.no istediler onay kodu yolladılar tıkladım gene giremiyorum. Üyeliğiniz aktif edilmemiştir diyor.:x 1 işide doğru yapsak dişimi kırcam..şifreleme nedendir anlamış değilim,herkes serbestçe girsin ne zararı olacak ki.İşlem yapılmıyor etmiyor sadece bilgilendirme..

UCANLAZ
25.October.2013, 10:10
Dün extre geldi ve motofest dönüşünde 15 tl düşmüşler 1.80 yerine ben Akbanktan aldım.Ne yapçaz şimdik..

HGS İşlemleri
İşlem Otoyol Giriş Çıkış Tutar(TL)

Geçiş İSTANBUL - ANKARA
OTOYOLU
ÇAMLICA
15.09.2013
11:08:51
KURTKÖY
15.09.2013 11:43:36
1,80

Geçiş İSTANBUL - ANKARA
OTOYOLU
ÇAMLICA
15.09.2013
16:04:34
15,00

CELİL
25.October.2013, 10:57
Serdar geçmiş olsun o gün hepimize kaçak yazılmış anlaşılan

Bu linkteki formu indir doldur
OTOYOL GİRİŞ PLAZASI DÜZELTME FORMU (https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/document/giris_duzeltme.docx)

Buraya gönder
hgs@ptt.gov.tr

Veya buraya fax çek
03125093690

UCANLAZ
25.October.2013, 11:14
Eyvallah abi,
Nedense devlet kurumları ile irtibat kurmam gerektiği zamanlarda karnımda inceden bir ağrı oluşuyor :shock:

Emre
25.October.2013, 12:03
Eyvallah abi,
Nedense devlet kurumları ile irtibat kurmam gerektiği zamanlarda karnımda inceden bir ağrı oluşuyor :shock:

Rahat ol bence, herkeste aynı durum var :p

Bu işlem çok basit hemen halloluyor ama dediğin gibi bunca yıldır sindirildiğimiz, bugün git yarın gel dendiğimiz için ismini duyunca tüylerimiz diken diken oluyor :x

Kazım
09.October.2014, 13:12
Arkadaşlar dün bana da 15 TL kitlemişler fakat ptt'nin sitesinden baktığımda sadece istanbul-ankara otoyol'u çamlıca gişesinden çıkış yaptığım gözüküyor, nerden giriş yaptığım gözükmüyor, formun giriş kısmına ne yazmalıyım?

Ali ÜNVERDİ
09.October.2014, 14:01
Celil geçmiş olsun.

CELİL
09.October.2014, 15:51
Arkadaşlar dün bana da 15 TL kitlemişler fakat ptt'nin sitesinden baktığımda sadece istanbul-ankara otoyol'u çamlıca gişesinden çıkış yaptığım gözüküyor, nerden giriş yaptığım gözükmüyor, formun giriş kısmına ne yazmalıyım?
Kazım başvuru formuna sen nereden otobana girdiysen ve çıktıysan orayı yazıp gönderiyorsun onlar düzeltip bilgi veriyorlar 8)

Celil geçmiş olsun.
Ali teşekkürlaer ama mevzu eski 8)

Kazım
14.October.2014, 18:00
4 Gün önce yaptığım başvurum yanıtlanmış ve hesabıma 10.60 TL iade edilmiş, işlem son derece kolay, dahada HGS yi okutacam diye uğraşmam 8)

Bahadır
14.October.2014, 22:31
Abiler dün köprü geçişinde birşey farkettim.Deneme fırsatım olmadı ama deneyecem:mrgreen:
Gişeden geçerken sağ arkadaki kameranın kör noktasına denk gelebilmek için gişenin en sağından duvarın dibinden yavaşça geçen bi motorcu gördüm.:mrgreen:

CELİL
14.October.2014, 23:00
Abiler dün köprü geçişinde birşey farkettim.Deneme fırsatım olmadı ama deneyecem:mrgreen:
Gişeden geçerken sağ arkadaki kameranın kör noktasına denk gelebilmek için gişenin en sağından duvarın dibinden yavaşça geçen bi motorcu gördüm.:mrgreen:
o sistemi uygulayan var ben iki kere test ettim birinde görmedi birinde gördü 8)

Bahadır
14.October.2014, 23:03
o sistemi uygulayan var ben iki kere test ettim birinde görmedi birinde gördü 8)

abi hani kardeştik niye paylaşmıyon bizimle :D :p

CELİL
14.October.2014, 23:05
abi hani kardeştik niye paylaşmıyon bizimle :D :p
Buraya gelip soran kimseden bildiklerimizi esirgemeyiz 8)

Bahadır
14.October.2014, 23:15
Buraya gelip soran kimseden bildiklerimizi esirgemeyiz 8)

Allah seni başımızdan eksik etmesin abi :|

Ferhat BASTEM
15.October.2014, 10:47

ben dikkat ediyorum, kuryeler de yolun en sağında bir yer var. direkt orayı kullanıyorlar. ya bir uygulama açığı var ya da göz yumuyorlar. bilemedim ben onu[smilie=greencolorz:

REALİST
17.October.2014, 18:05
Paylaşayım dedim tam konu ile alakalı değil ama bir kaç aya önce 430TL ceza ödedim motorla köprüden geçiş hepsinde de ogs vardı fakat arabanın ogs si idi satınca motorda kullanırım dedim :mrgreen: çok acı geçirdiler haberiniz olsun plaka neyse ona tanımlı olacak başka türlü olmuyomuş.:x

özgürr
17.October.2014, 18:59
ben dikkat ediyorum, kuryeler de yolun en sağında bir yer var. direkt orayı kullanıyorlar. ya bir uygulama açığı var ya da göz yumuyorlar. bilemedim ben onu[smilie=greencolorz:

fazla dillendirmeyelim ama en sağ hgsnin en sağından geçince ücret almıyo devlet :p

volkanyalin
17.October.2014, 20:35
fazla dillendirmeyelim ama en sağ hgsnin en sağından geçince ücret almıyo devlet :p

Hemen denedim diyorsun belki sonradan gelir ☺

özgürr
17.October.2014, 21:00
Hemen denedim diyorsun belki sonradan gelir ☺

Valla volkanim dayım kurye benim o diyosa bi bildiği vardır :p