Orijinalini görmek için tıklayınız : carbon kaplama
laceta
29.Eylül.2013, 01:19
merhaba arkadaşlar belki takip edenler vardır spyder 250 alıcaktım fakat maddi sıkıntılar nedeniyle ilkbahar aylarında alabilecegim ancak bu gidişle bende bu süre zarfında suanda kullandıgım yuki-150g motoruma bakım yapıyım dedim carbon kaplamak istiyorum motorumu fakat öyle kaplatmak falan istemiyorum bu motoru zaten en fazla 6 ay daha kullanıcam herşeyi üzerinde denemek istiyorum artık elimiz bi işçilik tutsun kısaca carbon kaplamak için malzemeleri nerden bulabilirim ve kaplama tekniklerini anlatabilecek arkadaş varmıdır acaba ?
CELİL
29.Eylül.2013, 01:35
karbon kaplama modelleri internette ( sahibinden com - giitigidiyor com da) çeşit çeşit var kolaylıkla bulabilirsin
kaplama işlemi fön makinası ile yapılıyor işlem videolarını youtube den bulabilirsin 8)
laceta
29.Eylül.2013, 02:24
teşekkürler abi fakat ben sizin daha detaylı acıklamalarınızı bekliyordum orda herkes ayrı bırsey konusuyorlar fıyatlar cok farkı hangısı guvenilir tartısılır :/
AyhanBağcı
29.Eylül.2013, 02:57
orjinal gibi görünen carbon kaplamalar baya pahalı satılıyor, dandik görünümlü carbon kaplama alıp da uğraşmaya değmez bence..
biz de arkadaşın motorunu siyah mat kaplamayı düşünüyoruz, gerekli malzeme olarak "fön makinası cetvel makas ve yapıştırma sonrası için süngen kullanabilirsin"
Genel gözüne kolay görünen bir yerden başlıyorsun ve kıvrımlı yerleri fön makinası ile hafif uzatarak uyguluyosun, ufak hava boşlukları kalablir, bunları ufak iğne dokunuşları ile halledebilirsin, belli bile olmuyor.. elin alıştıkça zaten hava boşluğu olmaz :)
Önemli not : karbon folyo desenli olduğu için kıvrımlı yerleri uzattığında deseni bozulabilir (denemedim ama bir öngörü yani), düz renklerde sıkıntı olmuyor, uzat uzatabildiğin kadar :D düz renk olanları tabelacılardan temin edebilirsin :)
CELİL
29.Eylül.2013, 10:11
teşekkürler abi fakat ben sizin daha detaylı acıklamalarınızı bekliyordum orda herkes ayrı bırsey konusuyorlar fıyatlar cok farkı hangısı guvenilir tartısılır :/
Caner bizden ben dahil kaplama yaptıran pek yok bizim makinarda ihtiyaç duymadık bu yüzden konu hakkında benim pek fazla bilgim yok kıvrımlı bombeli yerlere kaplama yapmak çok zor ve sorunlu oluyormuş o yüzden kaplamacılar motorlara çok fazla rakam çekiyor bilğisi olan arkadaşlar yardımcı olacaktır 8)
kofitürk
29.Eylül.2013, 14:21
Arabalara, camlara, tabelalara kaplama reklam logo vs yapan bütün reklamcılarda malzeme mevcuttur. Mazleme kalitesine göre fiyat farkı vardır. Arkadaşım işçilik dahil 75 TL'ye yaptırmıştı.
laceta
29.Eylül.2013, 15:32
teşekkürler yorumlarınız için yarın bi reklamcılara sorayım en iyisi ben kaliteli malzeme nerden bulurum :)
engineagle06
01.Ekim.2013, 00:49
Merhaba bnde motoruma mat siyah kaplattım çok güzel ve deli duruyor. Kaplama yapılacak yerler güzelce temizlendikten sonra folyo gibi bişi gerdirip ısıtıcı cihazla onu esnetiyor ve sonra üzerine geçiriyor aslında kolay ama dediğinz gibi kıvrımlı yerleri çok zor kaplanıyor
adliyeci
09.Ekim.2013, 02:13
Caner kardeş plasti dip diye bir şey gördüm ben internette geçenlerde, istersen onu da bir incele
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.