Orijinalini görmek için tıklayınız : 2. Vitesten Boşa
Soul Of A Rider
30.Eylül.2013, 16:30
Selamlar, bugün motorda ilginç bir durum oldu. Nedenleri ne olabilir acaba diye sizlere soriiim dedim.. 2. viteste giderken kısa bir süre sonra (10 - 15 saniye) vitesi boşa atıyor.. Diğer visterler de sorun yok 3 te giderken 2 ye fln düşme olmuyor, bir tek 2'den boşa - Sebep kesinlikle iyi geçmemesi değil çünkü Kadıköy Motomania'ya götürdüm zaten giderken oldu bu sorun, orada da test sürüşü yaptılar, vurdurmak ya da debriyaj freninden olabilir dediler ama ikisini de yapmışlığım yok - Sonuç olarak pazartesi Sefaköy yolları beni bekler, umarım garantiden falan halledilir..
ağfndrdm
30.Eylül.2013, 16:41
Abi bildigim bu sorun kronik hemen her regalde gorurlur. Ve yine bildigim kadariyla motoland bunu garanti kapsaminda duzeliyor.
Sanirim sanziman pullarindam birini degistiriyorlar.
Soul Of A Rider
30.Eylül.2013, 16:54
Eyvallah, bu iyi haber, umarım öyle yaparlar masraf çıkmasın boşuna.. Neyse ki şimdilik kullanılır vaziyette !
Zafer
30.Eylül.2013, 17:03
Eyvallah, bu iyi haber, umarım öyle yaparlar masraf çıkmasın boşuna.. Neyse ki şimdilik kullanılır vaziyette !
sorun yok garantiden degişiyor nacizane tafsiyem motoru cizmemeleri konusunda uyarman ben nimde motor garantiden degişti ama cansıkıcı bikac cızık le teslım aldım
burak_332
30.Eylül.2013, 17:08
2 vitese bir daha kaba kuvvet yapmak gerekio yani kibarca değil hızlıca sonuna kadar itecen vitesi ki dişliler tam otursun ama bu ilk başlar tabi artık 2 senedir sadece yokuş yukarı yollarda oda uzun süre 2 de kalırsa yapıyor
Soul Of A Rider
30.Eylül.2013, 17:23
Tamam söylerim dikkat etmelerini, garantiden olacak olması güldürdü valla !
Motordan çok ayrı kalır mıyım üstad, sen n zaman geri almıştın ?
Akşam yine kullanacağım motoru Burak birde dediğin gibi sert geçiririm vitesi ama çözüm olmaz heralde hee düzeltildikten sonra dediğin gibi yaparım zaten çok nazik davranmıyorum :D
Erkan
30.Eylül.2013, 17:28
Debriyaj freninden bahsetmişsin. Ben çoğunlukla debbriyaj freni kullanıyorum. Bu ileride bi sıkıntı oluşturur mu? Çünkü buna çok elim alışık... :)
Soul Of A Rider
30.Eylül.2013, 17:43
Valla bana olabileceğini söylediler, her motorda genel olarak mı sıkıntı olur yoksa Regal Raptor'larda kullanılan malzemeden dolayı mı bizim motorlarda mı sıkıntı olur bilmiyorum ama böyle söylendi bana, bilen Rider'lar daha iyi cevaplayacaktır..
Zafer
30.Eylül.2013, 18:18
Akşam yine kullanacağım motoru Burak birde dediğin gibi sert geçiririm vitesi ama çözüm olmaz heralde hee düzeltildikten sonra dediğin gibi yaparım zaten çok nazik davranmıyorum :D
ustaların yogunluguna baglı ama maxmum 3-4 güne teslim ediyorlar.
Zafer
30.Eylül.2013, 18:29
Kardeş Vitesi set geçirmeye gerek yok kronik bir sorun yaptırdıktan sonra bir sorun kalmıyor,
Şuan ki halıyle sert te geçirsen bir faydası olmaz
ruschen
30.Eylül.2013, 20:10
Vites geçişlerini nazikçe yapmazsanız..dişlilerin elinizde kalacağı muhakkaktır.Vites değiştirmek için gazı tam kesin,debriyajı yarım değil, sonuna (kökküne kadar Tabir edilen şeklide) sıkın ve vitesi acele ve sertçe değil nazikçe atın.. altın kurallar bunlar.Bunlar bir kombinasyon içinde olursa zevk verir.Alışkanlık yapmak lazım.
Ayrıca makinanıza motor freni yaptıracağınız zaman debriyajı birden bırakmayın arka teker kitlenir kayarsınız, debriyajı yavaşça aralıklı bırakmanızda fayda var.
Motor freni kimilerinin dediği debriyaj freni, aslında motor kompresör freni
NOT: Kompresörün güçlü olması motorunuzun sağlamlığını gösterir, kompresör kaçırıyorsa motorunuzda sorun vardır.Ayrıca motorunuzu muhakkak N boşta çalıştırın viteste debriyajı sıkarak çalıştırmayın.
İyi sürüşler.
CELİL
30.Eylül.2013, 21:54
Selamlar, bugün motorda ilginç bir durum oldu. Nedenleri ne olabilir acaba diye sizlere soriiim dedim.. 2. viteste giderken kısa bir süre sonra (10 - 15 saniye) vitesi boşa atıyor.. Diğer visterler de sorun yok 3 te giderken 2 ye fln düşme olmuyor, bir tek 2'den boşa - Sebep kesinlikle iyi geçmemesi değil çünkü Kadıköy Motomania'ya götürdüm zaten giderken oldu bu sorun, orada da test sürüşü yaptılar, vurdurmak ya da debriyaj freninden olabilir dediler ama ikisini de yapmışlığım yok - Sonuç olarak pazartesi Sefaköy yolları beni bekler, umarım garantiden falan halledilir..
İbrahim geçmiş olsun spyder lerde 2 vitesten atma olayı çok makinada çıktı üretim hatası ayar pullarından kaynaklanıyor garantiden motorland 3 - 4 günde yapıyor sonrasında bir daha sorun olmaz 8)
Debriyaj freninden bahsetmişsin. Ben çoğunlukla debbriyaj freni kullanıyorum. Bu ileride bi sıkıntı oluşturur mu? Çünkü buna çok elim alışık... :)
makinayı yüksek sürat ve devirlerden bir anda sert vites düşürerek kompresöre bindirirseniz (özellikle 1-2-3 viteslerde )vites dişlisini bile kırabilirsiniz her zaman vitesleri geçirirken kibar olun zorlamayın 8)
Soul Of A Rider
01.Ekim.2013, 04:55
İyi bari benim kullanım hatam değilmiş, gülün dikeni misali katlanacağız Spyder'cıklarımızın ufak nazlarına, nazarlarına :D
Saol Celil abi bilgilendirdiğin için..
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.