Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yardım elektrik yok

Bugra
07.October.2013, 14:35
Abilerim dün gece arkadaşlarla dolaştıktan sonra bir sigara içmek için durmuştuk sonra bir arkadaşımı evine bırakıcaktım kasklarımızı eldivenlerimizi giydik kontağı çevirdim ne göreyim hiç bi şey göremedim motorda elektrik akımı yok yani "N" boş göstergesi bile yanmıyor doğal olarak çalışmıyor. Neyse otur sakinleş bir daha dene. Yok. Olmuyor motoru orada bıraktım evime minibüslerle geldim (bu arada minibüse korumalı mont bot kaskla bindiğinizde pek hoş bakmıyorlar) bu gün tekrar gidip bakıcam. Sizce bu niye olmuş olabilir ve ne yapabilirim?

Ömer
07.October.2013, 14:54
1. Kısadevreden dolayı akü tamemen boşalmış olabilir.
2. Alarm varsa aç-kapa yapmayı dene.

ağfndrdm
07.October.2013, 15:23
Abi sigorta atmiş olabilir iyi ihtimal vurdursaydin kesin calisirdi. Motoruda birakmak zorunda kalmazdin.

Bugra
07.October.2013, 15:25
Abi sigorta atmiş olabilir iyi ihtimal vurdursaydin kesin calisirdi. Motoruda birakmak zorunda kalmazdin.

Abi daha önce hiç vurdurmadım ne yapıcağımı tam olarak bilmiyorum okudum araştırdım ama cesaret de edemedim bi yerde motoru deviririm diye

1. Kısadevreden dolayı akü tamemen boşalmış olabilir.
2. Alarm varsa aç-kapa yapmayı dene.

Alarm var Ömer abi deniyeyim bakalım

SÜRÜCÜ
07.October.2013, 15:54
ben yanıma her zaman ufak takım cantası alırım motorun cantasına her zaman durur...kabloları kontrol et derım ben bırden bıre elektırık akımı kesılmez kablo cıkmıstır kesın....eğer akuden olsaydı azaldıgını marşabasınca anlardın...yada diğer ıhtımal kısa devre yapmıstır .ama benım tahmınım kablo cıktı yada koptu

UğurGÖKALP
07.October.2013, 15:56
Bana kalırsa kesinlikle kısa devreden kaynaklanan akü bitmesi değil.Sigortanın ayanmış olduğunu düşünüyorum.Aynı zamanda sigorta atıkken motorunu vurdursan bile çalıştıramazsın çünkü elektrik devresi kapalı konuma geçmeyecektir.

SÜRÜCÜ
07.October.2013, 15:59
gene aklıma şu geldi kutup başları oksitlenmişse ondanda yapar eger kopukluk yoksa kutuplara bildiğim cola dok bol asitli

korhan_751
07.October.2013, 16:25
sorunun çok basit. akünün bulunduğu nikelaj kutuyu aç. orda cam sigortalar olucak. onların uçları beyazlaşmış oksitlenmiştir belkide telide atmış olabilir. git elektirikçiden 2 3 liraya 4 5 tane al. yerlerine yenilerini tak. bazen motorun üstünde bile yedek cam sigorta çıkabiliyor.

Vurdurma olayına gelince düz yolda motorun üstündeyken ayaklarınla ittir. sonra 2. vitesteyken debriyajdan elini çek hafif gaz ver motor çalışır. stop etmemesi için gazı çok ver.

Bugra
07.October.2013, 22:00
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim motoru vurdurarak servise kadar götürdüm. Sigorta daha iki gün önce değişmişti ustada bunu biliyor o yüzden şaşırdı baktı yine aynı sebepten ve farklı bir sigorta kullandı silindir olanlarından değilde kareydi galiba zincir bollaşmıştı onu yaptırdım ve sinyaller arada bir sönüyordu flanşörü değiştirdik şimdi motor şakır şakır ve 1 kuruş bile almadı :)

CELİL
07.October.2013, 22:16
Geçmiş olsun Buğra kare araba siğortası takması iyi olmuş silindir cam siğortalar sorun yapıyor bundan sonra sıkıntın olmaz 8)

Bugra
07.October.2013, 23:23
Geçmiş olsun Buğra kare araba siğortası takması iyi olmuş silindir cam siğortalar sorun yapıyor bundan sonra sıkıntın olmaz 8)

Teşekkür ederim Celil abi :)

UğurGÖKALP
08.October.2013, 00:07
Dostum merak ettiğim bir şey var.Sigortası atmış olan motor vurdurunca çalıştı mı?

Bugra
08.October.2013, 01:31
Dostum merak ettiğim bir şey var.Sigortası atmış olan motor vurdurunca çalıştı mı?

Evet gayet rahat bi sekilde calisti

korhan_751
08.October.2013, 11:01
cam sigortası olan arkadaşlara önerim cam sigortasının etrafını elektrik bantıyla iyice izole edin. yıkamalarda tazyikli su tutulduğunda yada yağmurlu havalarda orası ıslanıyor ve oksitleniyor. ben öyle yaptım. şu ana kadar tık demedi :)

UCANLAZ
08.October.2013, 12:21
Geçmiş olsun,Artık sende usta sayılırsın8)

otisabi
08.October.2013, 13:20
Buğra geçmiş olsun. Sende artık klasik regal hastalıgıyla tanıştın.Bendede aynı durum var Ali usta hariç götürmediğim usta kalmadı.Eğer sende bol bol motorunu yıkıyorsan , motorun dışarda bırakıyorsan doğal olarak yağmur suyu geliyorsa su damlaları sigorta kutusundaki kabloların oksitleşmesine sebeb oluyor. Zımparaladıktan sonra düzeliyor ama en fazla 1 ay bilemedin 1.5 ay sonra aynı şeyi tekrar yapıyor. Yuruyen bomba gibi ne zaman yapacağı belli olmuyor. Benim başıma rahat 6-7 kez geldi taktiğim ise şu motoru durdurmadan önce sürekli kornaya bas eğer korna sesi normale göre kısık çıkıyorsa motorunu stop ettiğinde motorun çalışmayacak. O an motorunu servise yakın bir yere götür. 2. taktiğim ise sigortadaki kabloyu dışarıda bırakıyorum. Kabloyu oynayınca motor çalışıyor vurdurmakla uğraşma.
Tekrar geçmiş olsun Motorunu sürekli yıkıyorsan daha kısa sürede tekrar aynı şey başına gelicek.

CELİL
08.October.2013, 14:05
Buğra geçmiş olsun. Sende artık klasik regal hastalıgıyla tanıştın.Bendede aynı durum var Ali usta hariç götürmediğim usta kalmadı.Eğer sende bol bol motorunu yıkıyorsan , motorun dışarda bırakıyorsan doğal olarak yağmur suyu geliyorsa su damlaları sigorta kutusundaki kabloların oksitleşmesine sebeb oluyor. Zımparaladıktan sonra düzeliyor ama en fazla 1 ay bilemedin 1.5 ay sonra aynı şeyi tekrar yapıyor. Yuruyen bomba gibi ne zaman yapacağı belli olmuyor. Benim başıma rahat 6-7 kez geldi taktiğim ise şu motoru durdurmadan önce sürekli kornaya bas eğer korna sesi normale göre kısık çıkıyorsa motorunu stop ettiğinde motorun çalışmayacak. O an motorunu servise yakın bir yere götür. 2. taktiğim ise sigortadaki kabloyu dışarıda bırakıyorum. Kabloyu oynayınca motor çalışıyor vurdurmakla uğraşma.
Tekrar geçmiş olsun Motorunu sürekli yıkıyorsan daha kısa sürede tekrar aynı şey başına gelicek.
Emin kendini niye bu kadar sıkıntıya sokuyorsun oto parçacısına git hatta benzicilerin marketlerinde bile var 15 amper araba siğortası al 2 adette siğortanın ayağına girecek minik fiş al cam siğortayı sök yerine onu tak bir daha siğorta derdin olmasın 8)

Bugra
08.October.2013, 17:37
Hepinize teşekkürler abilerim. Ustam Celil abinin dediği gibi yaptı güzelcede izolasyonladı artık bi sorun olcağını sanmıyorum bakalım hayırlısı görücez :|