Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 150 e-2f / dd 250e ?

alemCi
10.October.2013, 12:43
Merhaba Arkadaşlar,

Aranıza henüz katılıyorum. Çok uzun zamandır motorsiklet hevesim vardı ancak bir türlü kıvılcım olmadı. Geçen gün motorsiklet bakarken kıvılcım oldu :) o heyecanla a2 ehliyetine yazıldım. 8) Şimdi motor bakıyorum tecrübelerinizden faydalanmakta istiyorum. Açılan başlıklara göz gezdirdim ancak sormak istediğim bir kaç husus var.

Evli olduğumdan dolayı motora genelde tek binerim ama 2 kişi binecekmişiz gibi düşünebilirsiniz.

Eşim ve benim toplam ağırlığım 160 kg ı buluyor

Boyum 185

Genelde şehir içi kullanım yaparım diye düşünüyorum en fazla istanbulun anadolu yakasından avrupa yakasına geçerim 50 - 80 km uzağa. e-5 tem e vs cıkabilirim.

Motoru alır yürütürüm gitmek istediğim yere giderim arkamda biriylede ama acemilikte var.

Birde motoru yaza doğru almayı planlıyorum, yaz kış arasında çok uçurum olur mu fiyatta. Sıfır almayı dusunuyorum. Bütçemde 5000 tl ama biraz daha zorlayabilirim :)

Ahmet Çakıl
10.October.2013, 15:21
Tecrübeli arkadaşlarımız daha iyi açıklama yapacaktır muhtemelen ama sizin ihtiyacınızı 150cc karşılamaz. 250cc almanız gerekiyor. Regal Raptor'un 350cc lik modelleri de var ancak vergi kademesinden dolayı fiyatları 250cc ye göre sıçrama yapıyor. Bence en iyi seçim 250cclik bir makina olacaktır.

alemCi
10.October.2013, 15:57
Tek tabanca olsam 350 cc alırım da bu sefer hanım boşar :) 250 cc motor hacmi mantıklı geliyor. Çok fazla teknik bilgim olmadığından bakıyorum DD250 e9 e10 vs diye kendi arasında ayrışıyor. Aralarında 200 ila 1000 tl arası oynama yapıyor. Neye göre seçim yapmam gerekir ?

Bu arada ismim Yavuz, İstanbul Kartalda oturuyorum. 26 yaşındayım. Waternet Su arıtma Hizmetlerinde telemarketing uzman yard. olarak görev alıyorum.

ruschen
10.October.2013, 17:10
Tek tabanca olsam 350 cc alırım da bu sefer hanım boşar :) 250 cc motor hacmi mantıklı geliyor. Çok fazla teknik bilgim olmadığından bakıyorum DD250 e9 e10 vs diye kendi arasında ayrışıyor. Aralarında 200 ila 1000 tl arası oynama yapıyor. Neye göre seçim yapmam gerekir ?

Bu arada ismim Yavuz, İstanbul Kartalda oturuyorum. 26 yaşındayım. Waternet Su arıtma Hizmetlerinde telemarketing uzman yard. olarak görev alıyorum.

Selam yavuz hoş geldin,

İlk motorunsa sonradan pişman olmaman için dd 250 E-9b şiddetle tavsiye ederim.

Bende şu anda dd 250 E-9b var forumda ilanı var full+full bir motordur. Sıfır motor almanı tavsiye etmem zira hem pahalı olur, hemde gereksiz forumda başka arkadaşlarında satılık 2. el motorları var. Motorumu satıyorum sebebide Suziki İNAZUMA GV 250 kafayı taktım motorculuk böle bişey işte... hastalık...:D

alemCi
10.October.2013, 17:48
Hoş bulduk Ruşen, ikinci el almak taraftarı değilim. Motorum benle gözlerini açsın istiyorum. 250 E-9b benimde dikkatimi çekiyor. 2013 model sıfırı 6900 tl 'den satılıyor. İkinci ele yöneltecek çokta bir fark yok. Sıfır alıcam uzun süre binmeyi düşünüyorum, tabii zamanla fikrim değişmez ise :)

CELİL
10.October.2013, 19:29
Merhaba Yavuz aramıza hoş geldin :)
ilk başlangıç için 250 cc yeterlidir 250E 9 (kartal gidon) veya 9b (Tgidon) kasalarında ufak farklar vardır ama yürürü motoru aynıdır rahat kullanımı kolay makinalardır
ama biraz tarz model olsun dersen Daytona veya spyder olabilir spyder uzun ön maşa olduğu için kalkışta dengesi biraz alışma ister ama kısa sürede alışırsın
işallah kısa sürede gönlündeki motora kavuşursun 8)

sunay690
10.October.2013, 21:24
Yavuz hoşgeldin, inşallah en kısa zamanda kafana göre bir motosiklet alırsın.
Bütçen kısıtlıysa bence de Ruşen abinin dediği gibi 2. el e yönelmen. Çünkü iş sadece motosikletin ücretiyle sınırlı kalmıyor bunun üzerine bir sürü ek masraf biniyor.

Sıfır motosiklet aldığın zaman ne kadar harcama yapacaksın, ufak bi hesabını yapalım :)

Motosiklet : 6900 lt
Sigorta + Ruhsat + Plaka : 400 tl ( Bende bu fiyata çıktı ama bi esneklik payı var şehire göre değişiyor )
Kask + Mont + Eldiven : 300 tl en az. ( Hanımla binecem diyosun ozaman x 2 )
300 km bakımı : 100 tl en az ( Buda değişiklik gösteriyor )
1000 km bakımı : 100 tl en az
Yıllık vergisi : 45 tl
TOPLAM : 8145 TL yengenin ekipmanıda içinde :)

2. el motosiklet aldığın zaman ne kadar harcama yapacaksın.

Motosiklet : 5500 tl diyelim
Noter işlemleri : 100 tl yi geçmez heralde diye düşünüyorum.
2Kask + 2Mont +2 Eldiven : 600 tl yengeninkilerde içinde
TOPLAM : 6245 TL :)

FARK : 1900 TL

Hesap bu karar senin :p

CELİL
10.October.2013, 22:20
Yavuz hoşgeldin, inşallah en kısa zamanda kafana göre bir motosiklet alırsın.
Bütçen kısıtlıysa bence de Ruşen abinin dediği gibi 2. el e yönelmen. Çünkü iş sadece motosikletin ücretiyle sınırlı kalmıyor bunun üzerine bir sürü ek masraf biniyor.

Sıfır motosiklet aldığın zaman ne kadar harcama yapacaksın, ufak bi hesabını yapalım :)

Motosiklet : 6900 lt
Sigorta + Ruhsat + Plaka : 400 tl ( Bende bu fiyata çıktı ama bi esneklik payı var şehire göre değişiyor )
Kask + Mont + Eldiven : 300 tl en az. ( Hanımla binecem diyosun ozaman x 2 )
300 km bakımı : 100 tl en az ( Buda değişiklik gösteriyor )
1000 km bakımı : 100 tl en az
TOPLAM : 8145 TL yengenin ekipmanıda içinde :)

2. el motosiklet aldığın zaman ne kadar harcama yapacaksın.

Motosiklet : 5500 tl diyelim
Noter işlemleri : 100 tl yi geçmez heralde diye düşünüyorum.
2Kask + 2Mont +2 Eldiven : 600 tl yengeninkilerde içinde
TOPLAM : 6245 TL :)

FARK : 1900 TL

Hesap bu karar senin :p
ikinci eldede 200 -250 tl trafik siğorta parası ekle
ve + ikinci el makinadada 2000 km de bir bakım var

alemCi
11.October.2013, 11:29
2. el motor için nakit lazım yada kredi ile alınır mı? Dün yine motorlara bakıyordum 350 cc lik olana baktım inceledim, inceledim derken fotosuna bakıyorum izliyorum öylece eski sevgiliye bakar gibi. İçim gidiyor ama o motoru alamam.

Aslında bütçeyi zorlarım da iç işleri bakanı ile sorun çıkıyor :) şu ehliyetimi bi alayımda hayırlısı ile kafamı toparlayıp tekrar düşünücem :)

Yine ilgi ve alakanız içinde çok teşekkür ederim. Bir organizasyon olur ise toplanma vs aranıza katılmak isterim.

Mailim: yavuz.ugur@pronet.com.tr

CELİL
11.October.2013, 11:33
ikinci el makinada taksit olmaz ama 3 yaşına kadar olan yeni makinaya bir zamanlar bankalar taşıt kredi veriyordu sormak lazım 8)

alemCi
11.October.2013, 11:40
Kuba 200 cc sizce nasıl ? Fiyat açısından daha makul duruyor gibi performansı nasıl olur 250 cc likle arasında çok hissedilir bir fark olur mu ?

CELİL
11.October.2013, 11:46
Kuba 200 cc sizce nasıl ? Fiyat açısından daha makul duruyor gibi performansı nasıl olur 250 cc likle arasında çok hissedilir bir fark olur mu ?
Ben çinli makinalarda RR dan başkasına bulaşmam hiçbirinin ikincieli satmıyor ve hiçbiri RR kadar sağlam değil 8)

alemCi
11.October.2013, 11:51
Ben çinli makinalarda RR dan başkasına bulaşmam hiçbirinin ikincieli satmıyor ve hiçbiri RR kadar sağlam değil 8)

Bende araştırdım okudum ettim RR en sağlamı etrafımda ki insanlarında yönlendirmesi RR oldu. En iyisi 250 rr şu kredi işini bi araştırayım ben :)

CELİL
11.October.2013, 12:40
Bende araştırdım okudum ettim RR en sağlamı etrafımda ki insanlarında yönlendirmesi RR oldu. En iyisi 250 rr şu kredi işini bi araştırayım ben :)
Sıfır makinalarda peşin fiyatına taksit yapıyorlar krediye vade farkı vericeğine düşünülebilir
sıfır makina düşünürsen yukarıda linki olan motosikletcim yüksel beyi ara benim adımı ver elinden gelen kolaylığı yapar 8)

alemCi
11.October.2013, 16:24
Sıfır makinalarda peşin fiyatına taksit yapıyorlar krediye vade farkı vericeğine düşünülebilir
sıfır makina düşünürsen yukarıda linki olan motosikletcim yüksel beyi ara benim adımı ver elinden gelen kolaylığı yapar 8)

Celil abi teşekkür ederim :)

alemCi
20.November.2013, 16:10
Selam, 2006 Model 14 binde 250 -E9 motorsiklet bizim şirketin insan kaynakları müdürünün garajında yatıyor. Motordan çok anlamıyorum dedi aldım kullandım biraz duruyor öylece dedi. ben 3 bin tl verim dedim 2 binde versen olur dedi :) sizce alınır mı ? 2 bin vermeye değer mi başımı ağrıtır mı çok ? Bakımları falan cok ucuz dedi ustaya veriyorum dedi herseyini yapıo aku falan değiştiriyor dedi 100 tl tutuyor dedi.

CELİL
20.November.2013, 16:26
Selam, 2006 Model 14 binde 250 -E9 motorsiklet bizim şirketin insan kaynakları müdürünün garajında yatıyor. Motordan çok anlamıyorum dedi aldım kullandım biraz duruyor öylece dedi. ben 3 bin tl verim dedim 2 binde versen olur dedi :) sizce alınır mı ? 2 bin vermeye değer mi başımı ağrıtır mı çok ? Bakımları falan cok ucuz dedi ustaya veriyorum dedi herseyini yapıo aku falan değiştiriyor dedi 100 tl tutuyor dedi.

Merhaba Yavuz bence 2000 tl ye 250 cc nin hurdasın bile vermezler makina yürüyorsa sıkıntısı yoksa gözün kapalı al yürür haldeki 250 cc makina en ucuz 3000 - 3500 tl den başlıyor 8)

alemCi
20.November.2013, 16:45
Celil abi, makina demir aksamında paslanma vs yok garaj motoru dedi, ama aküsü bitik olabilir dedi tahmin ediyorum komple bir bakıma sokup 300 500 e cıkar makina gül gibi diye düşünüyorum :) birde yeri sarıyerde pazar günü sende gelsen belki başta motoru çalıştıramayız o acemi ben acemi bana eşlik ederbilir misin :)

CELİL
20.November.2013, 17:49
Celil abi, makina demir aksamında paslanma vs yok garaj motoru dedi, ama aküsü bitik olabilir dedi tahmin ediyorum komple bir bakıma sokup 300 500 e cıkar makina gül gibi diye düşünüyorum :) birde yeri sarıyerde pazar günü sende gelsen belki başta motoru çalıştıramayız o acemi ben acemi bana eşlik ederbilir misin :)
Dediğine göre garajda yatan arada bakımlarıda yapılmış bir makina aküden başka bir sorun olacağını sanmıyorum aküyü 1 gün önceden şarza koyup doldurmak lazım şarz almazsa yeni akü alınır yakın olsan geleyimde orası bana 60 km gidiş 60 km dünüş 120 km gelmem biraz zor :(

alemCi
20.November.2013, 23:44
Celil abi motor alacağım için okadar heyecanlıyım ki pazar gününe kadar uyku girmez gözüme aldıktan sonra da girmez :) 2,5 hafta önce motorla gezinmiş motorun sahibi. Benim anlamadığım 2 - 3 haftada akü durduğu yerde biter mi akü yeni birde. Birde geçen gün çalıştırmayı denemiş çalışmamış, Zincir, buji, balata, yağı suyu lastiği değiştirmem ne kadar tutar ? Birde 2006 modellerinde su soğutma standart mı ? Sahibinden de gordum kimisi su soğutmalı diye yazmıs sanki diğerlerinde yokmus gibi gerçi ön kısımdan belli oluyor o ızgara olanlar su soğutmalı sanırım ? Birde çok cahilce olabilir motor çalışmazsa aküden kaynaklı araba gibi vurdurup çalıştırılır mı ? :D

Birde anadolu yakasında bakımını yaptırmak için neresi uygun olur yüksel abi yapar mı ?

CELİL
21.November.2013, 00:15
Celil abi motor alacağım için okadar heyecanlıyım ki pazar gününe kadar uyku girmez gözüme aldıktan sonra da girmez :) 2,5 hafta önce motorla gezinmiş motorun sahibi. Benim anlamadığım 2 - 3 haftada akü durduğu yerde biter mi akü yeni birde. Birde geçen gün çalıştırmayı denemiş çalışmamış, Zincir, buji, balata, yağı suyu lastiği değiştirmem ne kadar tutar ? Birde 2006 modellerinde su soğutma standart mı ? Sahibinden de gordum kimisi su soğutmalı diye yazmıs sanki diğerlerinde yokmus gibi gerçi ön kısımdan belli oluyor o ızgara olanlar su soğutmalı sanırım ? Birde çok cahilce olabilir motor çalışmazsa aküden kaynaklı araba gibi vurdurup çalıştırılır mı ? :D

Birde anadolu yakasında bakımını yaptırmak için neresi uygun olur yüksel abi yapar mı ?
Şimdi zaman geçmek bilmez :mrgreen:
akü yenide olsa 2-3 hafta voltajı üzerinde tutar sonra bırakır normaldir aküyü boşken bekletirsen bozulur yeni akü alman gerekir ama kısa sürede (birkaç günde) şarz edersen tekrar dolar normale döner sorun olmaz
akü boşken araba gibi 2 .ci viteste kontağı açıp vurdurarak veya başka aküden takviye kablosuyla voltaj vererek çalıştırabilirsin
250 cc ve 350cc RR ların hepsi su soğutmalıdır
bakımlar için yüksel abinin kendi bakım servisi yok ama çalıştığı tavsiye edeceği yer vardır veya beşiktaşa ulaş ali ustaya bırak herşeyini yapsın hatta ali ustanın evi anadolu yakasında belki motoru orda senden alabilir konuşmak lazım
Bakımda usta gerekli gördüğü şeyleri sana söyler ona göre değiştirirsin zincir ve balatalar belki değişmeye ihtiyaç olmaz zincir 120 tl civarı balata 30 tl gibi yağ 60-70 tl gibi bunlara ek olarak işçilik eklenir 8)

alemCi
21.November.2013, 00:21
Şimdi zaman geçmek bilmez :mrgreen:
akü yenide olsa 2-3 hafta voltajı üzerinde tutar sonra bırakır normaldir aküyü boşken bekletirsen bozulur yeni akü alman gerekir ama kısa sürede (birkaç günde) şarz edersen tekrar dolar normale döner sorun olmaz
akü boşken araba gibi 2 .ci viteste kontağı açıp vurdurarak veya başka aküden takviye kablosuyla voltaj vererek çalıştırabilirsin
250 cc ve 350cc RR ların hepsi su soğutmalıdır
bakımlar için yüksel abinin kendi bakım servisi yok ama çalıştığı tavsiye edeceği yer vardır veya beşiktaşa ulaş ali ustaya bırak herşeyini yapsın hatta ali ustanın evi anadolu yakasında belki motoru orda senden alabilir konuşmak lazım
Bakımda usta gerekli gördüğü şeyleri sana söyler ona göre değiştirirsin zincir ve balatalar belki ihtiyaç olmaz zincir 120 tl civarı balata 30 tl gibi yağ 60-70 tl gibi bunlara ek olarak işçilik eklenir 8)

Celil abi tebrikler vallahi, önceden maslakta oturuyordum beşiktaşa ali ustaya goturuyordum dedi motorun sahibi. Ben motoru pazar günü alayım ozaman bi binip gezineyim gezinebilirsem ali usta motoru tanıyor zaten süper olur neyi var neyi yok o tanır kendisine gelen motoru. Ozaman pazar gününü bekliyoruz...

Bekleyin beni regalll ailesiii geliiyorummmm gerilerdenn :)))))

CELİL
21.November.2013, 00:34
Celil abi tebrikler vallahi, önceden maslakta oturuyordum beşiktaşa ali ustaya goturuyordum dedi motorun sahibi. Ben motoru pazar günü alayım ozaman bi binip gezineyim gezinebilirsem ali usta motoru tanıyor zaten süper olur neyi var neyi yok o tanır kendisine gelen motoru. Ozaman pazar gününü bekliyoruz...

Bekleyin beni regalll ailesiii geliiyorummmm gerilerdenn :)))))
Hayırlı olsun işallah 8)
pazar günü ali usta kapalı işlemi cumartesine çekebilirsen satıcıyla beraber ali ustaya gidersiniz ali usta makinaya bakar sana değişmesi gerekenleri söyler istersen bırakırsın yapar verir 8)

alemCi
21.November.2013, 01:20
Cumartesi doğum günüm, a2 direksiyon sınavım var ve çok sevdiğim bir arkadaşım babasını kaybetti 40 ı var o yuzden cumartesi mümkün gözükmüyor, pazar alıcam olmadı haftaya cumartesi günü yada acil değişmesi gereken varsa pazar günü evine gotururum yaparız bişeyler

alemCi
24.November.2013, 18:06
Regal raptor 250e-9 2006 model motorumu 14 binde aldim :)) basta calismadi arabayla gittim arkadasimla takviye ile calistirdik. Sariyerden kartala geldim sorunsuz. Motoru kapadim actim mars aldi. Yinede heran mars almayacak korkusu var :) muanesi yok, nasil olcak sigorta vs hic bilmiyorum. Motorcu montu, dizlik, eldiven, kilit, kask, depo koruyucu alarmi uretimde varmis birde motor ortusu korumak icin 2000 tl verdim :))

alemCi
24.November.2013, 18:14
Birde yan cantalar var :)

CELİL
24.November.2013, 20:46
Hayırlı olsun Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin nazar
Maşallah yavuz motorun yanında aldığın techizat ve extra lar motorun yarı parası tutar motor bedavaya gelir çok avantajlı bir işlem oldu 8)
akü bozulmadıysa şarzı 15 gün sorun çıkarmaz 1-2 günde bir marşa bas alıyorsa sorun yoktur 8)
Trafik siğortasını hemen yaptırman lazım yaptırmazsan ruhsat sana gelmez (noter satışını aldıysan)
satış almadıysan muayene ve trafik siğortası olmazsa polis yakalarsa motoru bağlar
Muayene için alttaki linkten randevü alıcan ve götürüp muayene yaptırıcan
http://aracmuayenerezervasyon.com/arac-muayene-randevu/
Trafik siğortası için tüm siğorta firmalarından tek tek fiyat al herbiri başka fiyat veriyor 8)

Motorun Resimlerini bekliyoruz :)

alemCi
24.November.2013, 21:26
Celil abi tsk ederim aynen motor bedavaya geldi gibi birsey oldu. 1 hafta 10 gun yatircam islerden firsat bulamam cunku, bu halde de kullanmam dogru olmaz. Ruhsat sahibinin ustune hala, bi motorcunun elinden gecirip muanesini yaptirmam lazim. Sonra satisi alirim onun acelesi yok. Sigortaci arkadasim var onu bi arayim sonra randevu alalim kaca mal olur muane? Birde ehliyet sinavim 7 araliga alindi. Bugun motoru biraktim geziyorum 13-15 yaslarinda 10 tane cocuk abi sende motor vardi dimi az once dedi gorduk seni dediler guzel miydi dedim cok begendik dediler benimde bi ayri hosuma gitti :)))

Birde 110 u gecemedim, gerci 110 kg adamim cok sikistirmadim vites gecislerind. Normal mi?

Ilk trafik deneyimim olmasina ragmen moto kurye gibiydim :)))

CELİL
24.November.2013, 21:41
Noter Satış : 100 tl motor satışını çok bekletme üstüne al
Muayene : 80-100 tl yi geçmez sanırım geciken her ay içi 10 tl cezası var
trafik siğortası kazıkkkk 250 tl civarı

makinanın max sürati 110 km normal bakımlardan sonra duruma göre 10 km daha artabilir 8)
ve ilk motorun üzerine bindiğinde 110 km ye çıkmak yanlışşş dikkatli ol 8)

alemCi
24.November.2013, 21:50
http://s1311.hizliresim.com/1h/s/uv3bq.jpg

http://n1311.hizliresim.com/1h/t/uvtv6.jpg

http://s1311.hizliresim.com/1h/t/uvtzx.jpg

CELİL
24.November.2013, 21:54
Maşallah çok temiz düzgün bir makinaymış nazar
egsoz susturucuları çıkabilen modelden egsozlar sessiz ise bir vidasını sökerek susturucuları sökebilir sesliye çevirebilirsin ve güzel sesi vardır :)

alemCi
24.November.2013, 21:54
Abi haklisin cahilce bir davranis oldu yolu bos bulunca bastim, benim 1300 trafik ceza borcum var odemedim muanede sorun cikar mi? Yoksa hanimin ustune alayim :)

CELİL
24.November.2013, 22:00
Abi haklisin cahilce bir davranis oldu yolu bos bulunca bastim, benim 1300 trafik ceza borcum var odemedim muanede sorun cikar mi? Yoksa hanimin ustune alayim :)
Muayenede motordan başka hiçbirşeye bakmazlar sorun olmaz 8)
birde motorun vergi borcu olmıcak

alemCi
24.November.2013, 22:00
Sesi cok gur celil abi ben daha harley tarzi istiyorum gumm gumm boomm bomm etsin anlamadigim icin tekrar bakarim sanirim acik sesi iyi cikiyor. Bu mnotoru ali ustadan 2. El almis sahibi belki foruma uyedir plakadan tanir :))

CELİL
24.November.2013, 22:09
Sesi cok gur celil abi ben daha harley tarzi istiyorum gumm gumm boomm bomm etsin anlamadigim icin tekrar bakarim sanirim acik sesi iyi cikiyor. Bu mnotoru ali ustadan 2. El almis sahibi belki foruma uyedir plakadan tanir :))
Egzos sesi yüksek olduğuna göre susturucular açıktır daha fazla ses için özel egzos yaptırmak lazım forumdan bir arkadaş bu aralar bu işin peşinde uygun fiyata kaliteli egzos yaptıracak yer buldu son detaylarla ugraşıyordu işlemi tamamlayınca forumda açıklama yapıcak 8)

alemCi
24.November.2013, 22:15
Benim normal planlarima gore motoru yaza dogru almam gerekiyordu erken oldu duses bulduk fantezi isleri icin yazi beklemem lazim tamamen duygusal :))

Takibimizde olsun yinede yol gosterici olur ileride, birde bu makinanin yedeginin acik veya kapali oldunu nasil anlarim asagimi yukarimo olcak dugmesi :)) celil abi yandinn bittin sen artik sorularrr sorular :)) parasini verin motorunu alin dersin ama cok guzel bi duygu o ilk surus sanki herkes bama bakiyor en iyisine en ayricaliklisina ben biniyormusum gibi geldi :))

CELİL
24.November.2013, 22:56
Sen sormadan söyliyim :mrgreen:
ana depo 230-250 km arası gider kullanmaya göre değişir
yedek depo 30 km gider
100 km de ortalama 4 lt civarı yakar
her benzin aldığında km saatini sıfırlarsan bir sonrakine benzinin ne kadar gideceğini bilirsin
yedek depo anahtarı kullanım şemalı anlatım alttaki linkte var 8)
http://www.regalraptor.net/forums/showthread.php?t=7072&highlight=yedek+depo

alemCi
25.November.2013, 00:53
4 se cok ozaman, 3 ideal simdi yeni nesil arabalar o kadar yakiyor :) susturucusunu taksak mi? Enjeksiyon yok mu bunlar da? Km 19 - 20 kurus yakar ana depo yedek depo hacmi nedir ? Yeni modellerde mi ayni yakar?

CELİL
25.November.2013, 01:07
4 se cok ozaman, 3 ideal simdi yeni nesil arabalar o kadar yakiyor :) susturucusunu taksak mi? Enjeksiyon yok mu bunlar da? Km 19 - 20 kurus yakar ana depo yedek depo hacmi nedir ? Yeni modellerde mi ayni yakar?

Her soru başına ödeme alsam köşeyi dönücem :|
Bu motor 2006 model yani 7 yaşında yani eski teknoloji yeni modeli azmı yakıyor ? hayır oda aynı yakıyor :mrgreen: enjektörlüsü yok 3 sene önce bir enjektör sistemine benzer püskürtme sistemli bir örnek spyder gelmişti düzgün çalışmadı birdahada gelmedi :mrgreen:
susturucuyu takmak 100 km de yarım litre kadar benzinden kar ettirir ama bence sessiz gitmeye değmez
Tam hatırlıyamadım ama benzin deposu 10 litre ana depo 2.5 litre yedek depo benzin alıyordu forumda biryerde yazıyordu merak ettiğin tüm sorular için forumun arama motoruna yazıp arat bir sürü cevap bulursun 8)

alemCi
25.November.2013, 01:14
Hmmm, bencede degmez arabalarin arasndan gecerken gurultu iyi oluyor ara gazi vermek yol aciyorlar. Teknik bilgi icin netten aratirim haklisin laptopum yanimda degil mobile oldugum icin tlfn biraz kulustur motorda yeni olunca boyle oldu iyi aksamlar tesekurler celil abi :)) see you

mrtckrt
25.November.2013, 01:55
:?:p:shock::cry:

güzel bir sohbet olmuş :)

herkesin emeğine sağlık :)

alemCi
25.November.2013, 13:24
Vergi borcu; 61 tl cıktı,
Cezası: YOk
Muayne 4. ay 2010'da yapılmış 2012 / 4. ayda sonra ermiş. 20 aydır muayne yok :)
Noter: 100
Trafik sigortası: 250
Muayne ücreti 20x10 cezası + 80 tl ücreti = 280
Bakımınıda 150 versem

Toplam maliyeti : 841 yuvarlarsak 850 masrafı var :)

CELİL
25.November.2013, 13:42
Vergi borcu; 61 tl cıktı,
Cezası: YOk
Muayne 4. ay 2010'da yapılmış 2012 / 4. ayda sonra ermiş. 20 aydır muayne yok :)
Noter: 100
Trafik sigortası: 250
Muayne ücreti 20x10 cezası + 80 tl ücreti = 280
Bakımınıda 150 versem

Toplam maliyeti : 841 yuvarlarsak 850 masrafı var :)
Bu ek masraflar biraz süpriz oldu ama uygun şartlar bu durumu göz ardı ettirir
not : vergi borcu satıcıya aittir 8)
sen müdüre bu masrafları bir çıtlat belki birazını karşılar :mrgreen:

alemCi
25.November.2013, 14:12
Bu ek masraflar biraz süpriz oldu ama uygun şartlar bu durumu göz ardı ettirir
not : vergi borcu satıcıya aittir 8)
sen müdüre bu masrafları bir çıtlat belki birazını karşılar :mrgreen:

Ağanın eline su dökülmez tabii :) Şimdi vergi borcunu ödedim Noter masrafını ona bıraktım. Bana trafik tescil ile muayene ücreti kaldı :) Çokta yüklenmek istemiyorum deposu bile fulldu motorun :)

Yılda bir trafik sigortası zorunluluğu var en son 19/04/2010 da yapılmış.

2 yılda bir muayene zorunlu.

Bugunde satış işlemini gerçekleştiriyoruz. Kendisi geldi uzatmayalım kaza maza vs olur diye :)

alemCi
25.November.2013, 23:38
Celil abi isten geldim bir heves motorun basina gectim marsa bastim giy giy etti calismadi. 3 kere denedim ark dedi jigleyi ac actim ama aku bitti sanirim oksurur gibi yapti durdu neden bitti hemen? Fari yakio aku denedim :((

CELİL
25.November.2013, 23:53
Celil abi isten geldim bir heves motorun basina gectim marsa bastim giy giy etti calismadi. 3 kere denedim ark dedi jigleyi ac actim ama aku bitti sanirim oksurur gibi yapti durdu neden bitti hemen? Fari yakio aku denedim :((
marş dönmüyorsa akü ölmüştür farlar çok az voltajda bile azda olsa ışık verir 8)

alemCi
26.November.2013, 00:04
Ah be Celil abi, en sonunda alacam motoru gelecem yanına :D Aküyü yeni almış, yanımda elektrikçi arkadaşım vardı çin malı akü dedi. Akü ile alakalı sigortası oksitlenmiş motoruda almaya onunla gitmiştik ben dedi onu cıkarıp temizledim taktım dedi sarıyerden kartala getirdiğimde kapatıp marş yaptığımızda çalıştı. Birde çalıştırırken jiglenin açık veya kapalı olması marş almasına katkısı olur mu ? Sizleri seviyorum almanyadan izliyorum :)))

CELİL
26.November.2013, 00:21
Ah be Celil abi, en sonunda alacam motoru gelecem yanına :D Aküyü yeni almış, yanımda elektrikçi arkadaşım vardı çin malı akü dedi. Akü ile alakalı sigortası oksitlenmiş motoruda almaya onunla gitmiştik ben dedi onu cıkarıp temizledim taktım dedi sarıyerden kartala getirdiğimde kapatıp marş yaptığımızda çalıştı. Birde çalıştırırken jiglenin açık veya kapalı olması marş almasına katkısı olur mu ? Sizleri seviyorum almanyadan izliyorum :)))
Siğortada oksitlenme olayı varsa öncelikle onu kontrol et ondan olabilir değilse
altta linkte çok uygun bir akü buldum (10 dk.dır tarıyorum)ama ebadları tutarmı bakmak lazım http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-motosiklet-12-v-9-ah-m4-bakimsiz-motorsiklet-akusu-12n9-3b-yb9l-b-112099703/detay
ilk çalıştırmada özellikle soğukta jikle açmadan zor çalışır veya çalışmayabilir
çalıştırmadan 1-2 kere gaz kolunu çevir gaz ver bırak jikleyi aç gaz vermeden marşa bas kolay çalışır çalışınca hafif gaz ver ısıt normale dönünce veya yola çıkarken jikleyi kapatıp yola öyle çık 8)

alemCi
26.November.2013, 00:26
Bosch akü, güzele benziyor teşekkür ederim Celil abi. Yarın tekrar deneme yaparım dediğin gibi

alemCi
26.November.2013, 00:35
Bende biraz akü boyutlarını vs araştırdım arayan arkadaşlara yardımcı olabilir;

Bosch 12N9-3B 12 Volt 9 Amper Bosch Akü

UYUMLU OLDUĞU MODELLER

KANUNİ
125 CC SEYHAN
KANUNİ 150 CC SEYHAN
KANUNİ 200 CC CARACAL
KEEWAY SUPER SHADOW 250
MZ ETZ151
MZ ETZ250
PLANET P-5
REGAL RAPTOR DD250E-9
TVS APACHE 150

Akü Tipi:12N9-3B

Voltaj / Kapasite:12V / 9 Ah.
Marş Akımı EN (A):80
Marş Akımı DIN (A):-
Bağlantı Tipi: B00
Asitli Ağırlık (Kg.):3,10
Uzunluk:136
Genişlik:76
Yükseklik:140

alemCi
28.November.2013, 13:06
Satış işlemini aldım az önce, 3 farklı sigortadan aldığım fiyatlar;

* 525 Tl
* 312 Tl
* 216 Tl

216 TL'ye allianz sigorta yapıyor. Daha düşüğüne bulabilir miyim ? Yoksa hemen yaptırayaım mı ?

CELİL
28.November.2013, 14:00
Satış işlemini aldım az önce, 3 farklı sigortadan aldığım fiyatlar;

* 525 Tl
* 312 Tl
* 216 Tl

216 TL'ye allianz sigorta yapıyor. Daha düşüğüne bulabilir miyim ? Yoksa hemen yaptırayaım mı ?

Hayırlı olsun makina artık resmen senin oldu 8)nazar
216 tl uygun gibi daha altını bulmak biraz zor gibi ama yinede şansını denemekte fayda var

alemCi
28.November.2013, 14:34
7 Aralığa muayene randevusu aldım, ozamana kadar sigorta ve ruhsatı alabilir miyim ? yoksa randevuyu daha mı ileri alayım ? :)

Edit: Neyse iptal ettim diğer işlemleri hallettiken sonra yaparım 7 aralıkta direksiyon sınavım var.

CELİL
28.November.2013, 19:01
7 Aralığa muayene randevusu aldım, ozamana kadar sigorta ve ruhsatı alabilir miyim ? yoksa randevuyu daha mı ileri alayım ? :)

Edit: Neyse iptal ettim diğer işlemleri hallettiken sonra yaparım 7 aralıkta direksiyon sınavım var.

edite rağmen ben yazayım :mrgreen:
Trafik siğortası acentenin yaptığı an geçelidir bu işlemi yaptıktan sonra bağlı olduğun trafik şubeye gidip elden kendin hemen alabilirisin almazsan posta ile 3 hafta içinde sana gelir 8)

alemCi
29.November.2013, 00:07
Yaz celil abi yaz ellerin dert gormesin :) sigortayi 216 tl ye yaptirdim, 7 aralik muayeneye goturuyorum. Motorda sert yan canta var ruhsata isletmem gerekir mi? Bir cantanin kiliti bozuk sorun olur mu? Isiklandirlamalar sinyaller sorunsuz baska neye bakarlar. Artik motor mars aliyor aku sarj tutuyor :)

alemCi
29.November.2013, 00:09
Muayne 82.50 kurus ek bilgi gecikme cezasi soyle hesaplaniyor geciken ay x muayene ucreti (82.5) x 0.05 benim 20 ay x 82.5 x 0.05 = 82.5 cikiyor toplam 165 tl vericem

CELİL
29.November.2013, 00:23
Yaz celil abi yaz ellerin dert gormesin :) sigortayi 216 tl ye yaptirdim, 7 aralik muayeneye goturuyorum. Motorda sert yan canta var ruhsata isletmem gerekir mi? Bir cantanin kiliti bozuk sorun olur mu? Isiklandirlamalar sinyaller sorunsuz baska neye bakarlar. Artik motor mars aliyor aku sarj tutuyor :)
Yan çantaları işletmek gerekmiyor o çantalar fabrikasyon orjinal üzerinde geliyor sonradan ekleme değil kilitine bakmazlar lastik diş derinliğine bakıcaklar kabak değilse geçer far,arka park,fren,sinyal lambaları ,ön fren.arka freni,motor ve şase nosuna bakarlar 8)

alemCi
30.November.2013, 11:56
Son sorumu soruyorum :) Noter satış sözleşmesi var , ruhsatı emniyetten almadan muayene yaptırabilir miyim ? Mantıken olması lazım :)

CELİL
30.November.2013, 12:10
Son sorumu soruyorum :) Noter satış sözleşmesi var , ruhsatı emniyetten almadan muayene yaptırabilir miyim ? Mantıken olması lazım :)

Bak Onu bilemiyorum ama olması gerek istasyona telefon açıp sormak lazım 8)

CELİL
30.November.2013, 12:30
Bak Onu bilemiyorum ama olması gerek istasyona telefon açıp sormak lazım 8)

Bir daha düşündüm muayene ruhsat olmazsa yapılamaz çünkü ruhsat üzerine damga ve İmza atması gerekiyor 8)

alemCi
30.November.2013, 13:39
Bir daha düşündüm muayene ruhsat olmazsa yapılamaz çünkü ruhsat üzerine damga ve İmza atması gerekiyor 8)

Yanlış, Muayene işlemesi için gerekli olan kısım var onay yazacağı yeride var, Sadece bana ait olduğu kısım yok :D

alemCi
30.November.2013, 13:44
Elimde olan belgeler;

http://j1311.hizliresim.com/1h/y/v0xbc.jpg

http://j1311.hizliresim.com/1h/y/v0xc0.jpg

http://j1311.hizliresim.com/1h/y/v0xcb.jpg

CELİL
30.November.2013, 15:03
Evet bu durumda son kararım muayene yapılabilir
elindeki ruhsat muayenede imzalanacak kısım olduğundan sorun kalmadı diğer noterin verdiği geçici ruhsat belgeside ruhsatın diğeri yerine geçiyor o belgeyle satış yapılabiliyor muayenede yapılabilir 8)

alemCi
30.November.2013, 16:27
elindeki ruhsat muayenede imzalanacak kısım olduğundan sorun kalmadı diğer noterin verdiği geçici ruhsat belgeside ruhsatın diğeri yerine geçiyor o belgeyle satış yapılabiliyor muayenede yapılabilir 8)

Senin için scan ettim abi evrakları bende ruhsat değilde tescil belgesi yok : )

alemCi
03.December.2013, 15:49

Ben her ihtimale karşı tescil belgemide aldım :) Celil abi 250e-9 arka ve ön lastik ebatları nedir ? Bayağı bir araştırdım ama net şudur diyen makale göremedim. Regalci olarak, önerdiğin lastik nedir ? Bu işin bütçe kısmıda önemli lastiklere 500 - 600 tl bütçe ayırmayı düşünüyorum lastik önemli çünkü

CELİL
03.December.2013, 16:40
Ben her ihtimale karşı tescil belgemide aldım :) Celil abi 250e-9 arka ve ön lastik ebatları nedir ? Bayağı bir araştırdım ama net şudur diyen makale göremedim. Regalci olarak, önerdiğin lastik nedir ? Bu işin bütçe kısmıda önemli lastiklere 500 - 600 tl bütçe ayırmayı düşünüyorum lastik önemli çünkü

Ön Lastik Ebadı: 90/90-18
Arka Lastik Ebadı: 130/90-15
ucuz lastikte en iş görürü DURO 150 tl civarıdı sanırım senin bütçene kaliteli marka lastik alınabilir her markada takım lastik bulunamıyor bulabildiğin marka bir lastik alınabilir hepsi bizimkilerle kıyas bile edilemicek kadar iyidir

internette bir lastik firması gördüm varmı bakmak lazım altta linkini yapıştırıyorum
http://www.oltay.com.tr/index.php?route=product/category&path=61_75

Birde pekçok motorcunun çalıştığı buzmotor var linkini alta yapıştırıyorum
http://www.buzmotor.com/

alemCi
03.December.2013, 16:44
Bu 130x90 ebadlar yok sanırım daha mı kalın alsam yada 130x80 de olur mu ?

CELİL
03.December.2013, 17:00
Bu 130x90 ebadlar yok sanırım daha mı kalın alsam yada 130x80 de olur mu ?

orjinalini takmak doğru olur ama hiç çıkış bulunamazsa 130 lastiğin taban genişliği demek daha genişi maşaya sürter incesi uyar ama hoş durmaz ve kasanın ağırlığını taşırmı araştırmak lazım 90 lastiğin yerle jant arasındaki yükseklik demek 80 takılabilir ama lastiğin çapı düştüğünden motor yere daha yakınlaşır hemde son süratte az düşüş yapar 8)

alemCi
03.December.2013, 18:25
Celil abi oltay'daki lastikler tek lastik fiyatımıdır ? Fotoğraflarda hep çitf lastik gozukuyor

CELİL
03.December.2013, 19:37
Celil abi oltay'daki lastikler tek lastik fiyatımıdır ? Fotoğraflarda hep çitf lastik gozukuyor

benimde dikkatimi çekti detaylarında baktım çift yazmıyor tek sanıyorum 8)

alemCi
05.December.2013, 23:20
Ali ustaya gittim motoru biraktim dukkani kapatip arabasiyla karsiya gectik seninde kulaklarini cinlattik :)) ali usta biraz hizli konusuyor sanki :)

CELİL
05.December.2013, 23:31
Ali ustaya gittim motoru biraktim dukkani kapatip arabasiyla karsiya gectik seninde kulaklarini cinlattik :)) ali usta biraz hizli konusuyor sanki :)
Ali usta gereken neyse halleder ve hızlı konuşmasıylada ünlüdür :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

alemCi
07.December.2013, 13:05
Sabah motoru muayeneye soktum. Tabii benim kislik elbisem olmadigindan komple islandim eziyete döndü. Birde bir onceki km 28 binmis suan 14 binde km ile oynanmis gorunce moralim bozuldu. Km oynayan kimse gercekten haysiyetsizmis ! Tek tesellim herhangi bir sorunu olmamasi ve ucuz almis olmam.

alemCi
07.December.2013, 13:09
http://u1312.hizliresim.com/1j/7/v8539.jpg

Son hali motorun :)

CELİL
07.December.2013, 13:58
Yavuz motorun km si ile oynayanlardan nefret ediyorum bunlar şerefsiz :x
senin makina temiz bakımlı bir makina yıpranmamış pek sorun çıkaracağını sanmam dediğin gibi neyseki uygun fiyata aldın sağlık olsun
bu arada resimde makina güzel duruyor 8)

alemCi
07.December.2013, 15:32
Geçenlerde motorla işe gidicem kaskımı eldivenimi taktım hanımıda aldım e-5 'e cıktım havalı havalı en soldan gidiyorum. Motor pırr pırrr etmeye başladı dedim bunun benzini bitiyor giderken musluğu çeviremedim hemen sağa şeride geçtim motor durdu vanayı Aşağıya çevirdim marş yapıyorum öksürüyor motor tık yok :)

Bu forumda ana yedek kapalı konumlarına baktım U ana depo yukarıyı gösteriyor motorumda korktum yakıtla alakalı değil diye düşünmeye başladım. Neyse gittim benzinliğe bi bidon aldım doldurduk geldim boşalttım depoya marş yaptım çalıştı. İyi çalısıyor ya dedim kapadım konuyu.

Daha sonra Ali Ustanın yanına gittim direkt gozune benzin musluğu çarptı aa yedekte duruyor dedi. Bende geçen başıma ne geldi dememe kalmadı ali usta yolda kaldın dimi, dedi. Evet dedim :)

Demem o ki; Bu modellerde böyle diğerlerinde nasıl bilemiyorum Aşağı = Ana Depo , Yukarı=Yedek Depo , Orta= Kapalı.

:)

CELİL
07.December.2013, 16:03
Geçenlerde motorla işe gidicem kaskımı eldivenimi taktım hanımıda aldım e-5 'e cıktım havalı havalı en soldan gidiyorum. Motor pırr pırrr etmeye başladı dedim bunun benzini bitiyor giderken musluğu çeviremedim hemen sağa şeride geçtim motor durdu vanayı Aşağıya çevirdim marş yapıyorum öksürüyor motor tık yok :)

Bu forumda ana yedek kapalı konumlarına baktım U ana depo yukarıyı gösteriyor motorumda korktum yakıtla alakalı değil diye düşünmeye başladım. Neyse gittim benzinliğe bi bidon aldım doldurduk geldim boşalttım depoya marş yaptım çalıştı. İyi çalısıyor ya dedim kapadım konuyu.

Daha sonra Ali Ustanın yanına gittim direkt gozune benzin musluğu çarptı aa yedekte duruyor dedi. Bende geçen başıma ne geldi dememe kalmadı ali usta yolda kaldın dimi, dedi. Evet dedim :)

Demem o ki; Bu modellerde böyle diğerlerinde nasıl bilemiyorum Aşağı = Ana Depo , Yukarı=Yedek Depo , Orta= Kapalı.

:)
Bence sen musluğun duruş pozizyonunu yanlış anlamışsın tüm modellerde aynı musluk var benzin musluğunun kuyruk kısmı aşağı doğru ise ana depoda demek 8)
http://www.regalraptor.net/forums/showthread.php?t=7072&highlight=benzin+muslu%F0u

alemCi
08.December.2013, 10:30
Celil abi kabul etmiyorum orda sema verilmis 3 ana unsur var ana depo turuncu ok ile tarif edilmis ve yukari oku turuncu yapmislar semaya bakarsan yanlis anlamam normal :)

alemCi
15.December.2013, 15:09
Motorumu fulledim km sayacını sıfırladım. Dün aksam 270 Km ana depo bitti. 14 Lt ana depo, 2,7 'si sanırım yedek depo benzin 4,8 hesaplarsak Km 0,200088 tl yakmısım. Bunun 100 km susturucuları yoktu. Yağı filtresi falan değişmemişti. 50 km yakını artçı ile bindim. Arada motorla yüksek devirlerde sürüş yaptım. Celil abi senin söylemlerine göre 0,20 kuruş beklenen düzeydi :) Tekrar depoyu fulleyip, ölçüm yapıcam susturucu ile fark edecekmi bakalım :)

Sevgilerimle,

CELİL
15.December.2013, 22:50
Motorumu fulledim km sayacını sıfırladım. Dün aksam 270 Km ana depo bitti. 14 Lt ana depo, 2,7 'si sanırım yedek depo benzin 4,8 hesaplarsak Km 0,200088 tl yakmısım. Bunun 100 km susturucuları yoktu. Yağı filtresi falan değişmemişti. 50 km yakını artçı ile bindim. Arada motorla yüksek devirlerde sürüş yaptım. Celil abi senin söylemlerine göre 0,20 kuruş beklenen düzeydi :) Tekrar depoyu fulleyip, ölçüm yapıcam susturucu ile fark edecekmi bakalım :)

Sevgilerimle,
Bence çok iyi yakmış ortalama yedek hariç 250 km ye normal diyoruz bu kullanışa göre + - değişir 8)

alemCi
18.December.2013, 23:09
Motorda gun gecmiyor bisey daha dikkatimi cekmesin.
Motoru calistirip biraz isindiktan sonra giderken gazi actigim ve biraktigim o ana mahsus vizzz diye bi ses geliyor nerden oldugunu tam anlamamakla birlikte sanirim motordan geliyor. Birde plastik kokusu gibi bir koku aliyorum durdugum zamanlar

CELİL
18.December.2013, 23:24
Motorda gun gecmiyor bisey daha dikkatimi cekmesin.
Motoru calistirip biraz isindiktan sonra giderken gazi actigim ve biraktigim o ana mahsus vizzz diye bi ses geliyor nerden oldugunu tam anlamamakla birlikte sanirim motordan geliyor. Birde plastik kokusu gibi bir koku aliyorum durdugum zamanlar

zırıltı sesini takip ederek nerden geldiğini tepit etmek lazım gevşek bir yer veya plastik ek yeri zırıltı yapabilir
plastik kokusuda egsoza değmiş ayakkabı naylon gibi birşey olabilir veya eksoza veya motor bloğuna temizlemek için birşey sürdüysen kururken oda koku yapar 8)

alemCi
21.December.2013, 13:55
Sesi takip edemiyorum giderken oluyor durduğumda da ses yapıyorda ben bulamıyorum nerden geldiğini :D Ses aynı demircilerin spiral kesici taşları ile çalısırken cıkan sese benziyor. Sanıyorum motordan değil, vibrasyondan kaynaklı oluyor. Yan kapaklarını kelepçe demirine bağladım deldiğim yerlerden titreşimden dolayı kırılmış bir tarafı sonra baska yerden deldim sağlamlaştırdım. KApaklar olmadan motorda yandan hiçbirşeye benzemiyor.

CELİL
21.December.2013, 14:33
Sesi takip edemiyorum giderken oluyor durduğumda da ses yapıyorda ben bulamıyorum nerden geldiğini :D Ses aynı demircilerin spiral kesici taşları ile çalısırken cıkan sese benziyor. Sanıyorum motordan değil, vibrasyondan kaynaklı oluyor. Yan kapaklarını kelepçe demirine bağladım deldiğim yerlerden titreşimden dolayı kırılmış bir tarafı sonra baska yerden deldim sağlamlaştırdım. KApaklar olmadan motorda yandan hiçbirşeye benzemiyor.
Bulmak zor adamıda sinir eder benim 250e-9 kasa makinalarımdan birinde belli bir devirde zırıltı sesi geliyordu sinir olmuştum sonunda buldum radyatörün üzerindeki iki adet fan motorunun üzerindeki nikalaj kapaklar zırıltı yapıyormuş söküp altlarına şamyel sıkıştırmış ve kurtulmuştum işallah sende bulursun kolay gelsin 8)

alemCi
21.December.2013, 15:33
Bulmak zor adamıda sinir eder benim 250e-9 kasa makinalarımdan birinde belli bir devirde zırıltı sesi geliyordu sinir olmuştum sonunda buldum radyatörün üzerindeki iki adet fan motorunun üzerindeki nikalaj kapaklar zırıltı yapıyormuş söküp altlarına şamyel sıkıştırmış ve kurtulmuştum işallah sende bulursun kolay gelsin 8)

Ahaaaa kesin ordandır, ben ali ustayı aradım oda aynısını söyledi bana fanlardan kaynaklanıyor olabilir dedi. Hatta işten çıkınca bugün uğrayayım ali ustaya baksın bi fena halde sinir bozuyor :D

alemCi
27.December.2013, 14:46
Bence çok iyi yakmış ortalama yedek hariç 250 km ye normal diyoruz bu kullanışa göre + - değişir 8)

Susturucular takıldıktan sonra km 'yi sıfırladım depoyu fulledim. Dün iş yerine geldim Yolda heran yedeğe geçerim diye beklerken park ettim 305 Km ana depoda. Tahminim 320 yi gorecek. :) bu aksam cıkıcam tekrar paylaşırım son km yi :D

CELİL
27.December.2013, 14:59
Susturucular takıldıktan sonra km 'yi sıfırladım depoyu fulledim. Dün iş yerine geldim Yolda heran yedeğe geçerim diye beklerken park ettim 305 Km ana depoda. Tahminim 320 yi gorecek. :) bu aksam cıkıcam tekrar paylaşırım son km yi :D

Maşallah çok iyi ama dikkat et benzin anahtarı yedek depoda kalmış olmasın yolda kalırsın sonra 8)

alemCi
27.December.2013, 15:01
Maşallah çok iyi ama dikkat et bezin anahtarı yedek depoda kalmış olmasın yolda kalırsın sonra 8)

Ha Ha Ha yok yok o acı terübeyi yaşadım bir kere aşağıda duruyor ama otoparka inince bakıcam tekrar :D

mrtckrt
27.December.2013, 20:28
Ha Ha Ha yok yok o acı terübeyi yaşadım bir kere aşağıda duruyor ama otoparka inince bakıcam tekrar :D

"aşağıda duruyor" derken musluk mu aşağıya bakıyor? musluk aşağı bakarken yedek depodur ama dikkatli ol....

alemCi
28.December.2013, 04:31
Yok yok benim motorda o talihsizligi yasadim.yukri yedek depo asagi ana depo. Bu arada 345 km yaptim bir oncekinde 270 de kalmistim. Birde bunun ana depo yedek depo kapasitesi net rakamlari nedir?

mrtckrt
28.December.2013, 12:21
oooo evet ya ben karıştırmışım aşağı doğru ana depo

depo 3.5 galon
rezerv ise 0.75 galon

1 galon 3.78 litre

o zaman

depo 13.23 litre
rezerv 2.78 litre

alemCi
16.February.2014, 14:16
Bu arada, sancezz rumuzlu forum arkadasimiz benim mahalleden cocukluk arkadasim. Kendisi ile 15 yildir irtibat kopuklugu yasadik, okuldu semt degisikligi vs.. 2 gun once telefonda uzun uzun konustuk, kismetse en yakin zamanda bir araya gelicez. Bu motor bana sans getirdi sanki :)))

alemCi
17.June.2014, 18:42
Çok uzun zamandır forumda aktif olmasam bile ara ara ihtiyacım olan bilgileri okumak amaçlı geliyorum. Celil abi geldi yine başının belası : ))

Motorla alakalı bazı ufak sıkıntılarım var,

* Motoru kullanıp park ettiğim zaman sabahları 2 - 3 damla yağ birikiyor.
-Ali usta motor sökülecek vs dedi, sökmesi takması 300 tl.
-Yağ ölçümünü düzenli olarak yapıyorum X lerin bittiği yerin çok az üstündeydi, suanda en üstteki X in bittiği noktaya indi.

* Zinciri yokladığımda epey bir esneme yapıyor ve giderken boşa aldığımda şıkır şıkır ses yapıyor. Zincir beni bırak artık mı demek istiyor :) birde arka ve ön dişliyide değiştirmeyi düşünüyorum nasıl temin edebilirim dişlilelere bakıyorum 1. 2. vites dişlisi diye geçiyor tam dı özelliği nedir dişli sayısı nedir ?

* Boş vitese geçince boş ışığı yanmıyor
-Ali usta bunun içinde motor sökülecek dedi.

Komple motora sekman atılıyor 300 tl ye sırf açıp kapamaya 300 isteniyor tamam uğraştırıcı fakat farklı bir durum varsa fiyat artar diyor. Bu durum biraz can sıkıyor.

Farklı bir motorcuya gittim boşta yeşil ışık yanmamasını boş müşrü arızalı motorun sol altındaki kapak açılıp değişecek dedi ve elinde malzemesi olmadığından kaldı. Boş müşrü 15 tl işçilik en fazla 20 tl alsa 35 tl mal olacak Ali usta motor sökülecek diyor.

Bi ara görüşelim hep birlikte siz gerçi toplanıp kaçtınız bir yerlere ben katılamadım :D

alemCi
23.June.2014, 23:39
Motorumu bugün itibari ile sattım kısmetse yarın sabah 9 da noterden satısını veriyorum. Regal Raptor ailesine özellikle CELİL abiye bana olan sabırları için teşekkür ederim. Regal raptor marka motora veda ediyorum fakat en kısa zamanda gönlümdeki motoru alıp geri geleceğim sevgiyle kalın : )

Tanju Mayda
23.June.2014, 23:51
Hayırlısı olsun kardeşim:)

Glt.Ozt
24.June.2014, 06:10
hayırlı uğurlu olsun :)