Orijinalini görmek için tıklayınız : Merhaba
cllhltc
15.October.2013, 13:56
Öncelikle herkese hayırlı bayramlar.
Aylardır özenle takip ettim sizleri ve sonunda aranıza katılmaya karar verdim. Çünkü artık bende bir Daytona sahibi olmak istiyorum. Bir kaç sorum olacak sizlere öncesinde kendimi tanıtayım ;
Adım Celal , turizmle uğraşıyorum , İstanbul'da oturuyorum , 27 yaşındayım. Boy : 190 (hava atmak maksatlı değil, daytona bana küçük gelirmi diye soracağım da :mrgreen: ). Başka gerekli olan bilgiler olursa seve seve paylaşırım.
Sorularımı burada mı sorayım yoksa yeni bir konu mu açayım bilemedim. Sizin yönlendirmeleriniz doğrultusunda sorularımı sormayı sabırsızlıkla bekliyorum :)
mertozkan
15.October.2013, 14:06
Merhaba Celal aramıza hoşgeldin daytona güzel secim bence benim yaşda 28 boyumuzda hemen hemen aynı bende 1 ay oldu beyaz daytona aldım gayet dolgun duruyo altımda bence daytona al derim tabi Zevkler ve renkler mevzusu :) tekrardan hoş geldin aramıza
cihan54
15.October.2013, 14:46
Hoşgeldin Celal :) Sorularını burada da sorabilirsin, teknik bilgiler rehberimizi de kurcalayabilirsin, nasıl istersen 8)
cllhltc
15.October.2013, 14:57
Hoşbulduk teşekkürler...
Sorayım madem :)
1. Motoru sıfır düşünüyorum motorsikletcim.com da 7,500 TL fiyat düşer mi sizce daha beklemelimiyim ?
2. A2 ehliyetim yok en yakın ne zaman alabilirim ? (B ehliyetim var sanırım 400-500TL ye mal olacak)
3. Boy 1.90 Daytona altımda çok sırıtmaz değil mi?
4. cc ye göre motor boyutu büyüyor mu ? ( videolarını izlediklerimde sanki öyle gibi geldi ama sürücüden de değişiyor diye tahmin ediyorum)
5. Motoru alınca plaka vb. işlemler nelerdir ne kadara mal olur?
6. Tahmini güvenlik ekipmanları ne kadar tutar?
Daha çok sorum olacaktı ama hatırlayabildiklerim bunlar. Forumu biraz kurcaladım ama tatimin edici cevaplar alamadım.
Şimdiden teşekkürler :)
CELİL
15.October.2013, 16:27
Merhaba celal aramıza hoş geldin :D
İşallah en kısa zamanda gönlündeki Daytona ya kavuşursun 8)
Motor fiyatları kışın pazarlığa açık olur baharda güneş görüldümü hemen yükselir
Ehliyet sınav zamanlarını sürücü kursundan sormak lazım yeni yürürlüğe giren kanuna göre (B-e) ehliyeti olanlar artık yazılı sınava girmeden sadece direksiyon sınavına girerek ehliyet alıyor
Daytona kasası sınıfınınen yapılı makinasıdır üzerinde küçük kalmazsın
Cc ye göre motor gövdesi büyür çünki motor bloğu büyür ve o motorun sığacağı şase büyür ama bizim RR makinalarda böyle bir durum yok makinalar küçük cc olduklarından fark etmiyor
Sıfır motorlarda plaka ruhsat masrafı vardır trafik işlemlerini kendin yaparsan 250 tl gibi muameleciye verirsen 400 tl gibi tutar artı trafik siğortası (ikincielde aynı işlem yapılıyor) 250 tl gibi tutar
güvenlik ekipmanları geniş bir yelpazeye sahip mont - kask opsiyonel dizlik toplamı 400 - 500 tl den başlar üst sınır yok 8)
cllhltc
15.October.2013, 16:39
Merhaba celal aramıza hoş geldin :D
İşallah en kısa zamanda gönlündeki Daytona ya kavuşursun 8)
Motor fiyatları kışın pazarlığa açık olur baharda güneş görüldümü hemen yükselir
Ehliyet sınav zamanlarını sürücü kursundan sormak lazım yeni yürürlüğe giren kanuna göre (B-e) ehliyeti olanlar artık yazılı sınava girmeden sadece direksiyon sınavına girerek ehliyet alıyor
Daytona kasası sınıfınınen yapılı makinasıdır üzerinde küçük kalmazsın
Cc ye göre motor gövdesi büyür çünki motor bloğu büyür ve o motorun sığacağı şase büyür ama bizim RR makinalarda böyle bir durum yok makinalar küçük cc olduklarından fark etmiyor
Sıfır motorlarda plaka ruhsat masrafı vardır trafik işlemlerini kendin yaparsan 250 tl gibi muameleciye verirsen 400 tl gibi tutar artı trafik siğortası (ikincielde aynı işlem yapılıyor) 250 tl gibi tutar
güvenlik ekipmanları geniş bir yelpazeye sahip mont - kask opsiyonel dizlik toplamı 400 - 500 tl den başlar üst sınır yok 8)
Celil abi bilgiler için teşekkürler. Trafik işlemlerini kendim yapsam çok zaman ve efor ister mi yani yapılabilir birşey midir ? Sonuçta 100-150 TL az değil onu güvenlik ekipmanlarına harcarım diye düşünüyorum ?
CELİL
15.October.2013, 18:26
Celil abi bilgiler için teşekkürler. Trafik işlemlerini kendim yapsam çok zaman ve efor ister mi yani yapılabilir birşey midir ? Sonuçta 100-150 TL az değil onu güvenlik ekipmanlarına harcarım diye düşünüyorum ?
Zor bir iş değil satıcı sana gerekli evrakları veriyor o evraklarla trafiğe gidiyorsun ek 2 denilen formu oradan alıp dolduruyor veya çevredeki muameleciye doldurtuyorsun (10 tl alıyorlar)evrakların hepsini trafiğe teslim ediyorsun onlar sana gün veriyor o gün gidip alıyorsun 8)
plaka içinde trafik sana ne yapacagını söylüyor kolay
cllhltc
15.October.2013, 19:36
Teşekkürler , peki şu an kış sezonuna girdik mi biraz daha bekliyeyim mi ? parasal durumları ayarladım ayarlıcam durumundayım da kendimi sıkıştırmadan biraz daha beklesem mi diyorum. Gerçi kış geliyor soğuk havalarda kullanabilirmiyiz motoru yağmura falan dayanıklılığı nasıldır. Yoksa kış boyu yatıyor mu motor ve kış için üşümeye karşı alınacak önlemler nelerdir ?
CELİL
15.October.2013, 19:44
Teşekkürler , peki şu an kış sezonuna girdik mi biraz daha bekliyeyim mi ? parasal durumları ayarladım ayarlıcam durumundayım da kendimi sıkıştırmadan biraz daha beklesem mi diyorum. Gerçi kış geliyor soğuk havalarda kullanabilirmiyiz motoru yağmura falan dayanıklılığı nasıldır. Yoksa kış boyu yatıyor mu motor ve kış için üşümeye karşı alınacak önlemler nelerdir ?
kış sezonu başladı başlıcak diyebiliriz fiyatlarda gerileme eğilimi başladı kışın motora binmek herkesin tercih ettiği bir şey değil binmek için kışlık içlikler kıyafetler giymek şart motorlar her şartta gidecek şekilde üretilirler sorunsuz gider sadece lastikleri kaliteli lastiklerle değiştirmek gerekir üzerindeki orjinal lastikler kaliteli değil kayma yapar yol tutuşu zayıftır ben şahsen yağmurlu havada motora binmiyorum ama hava açık olduğu sürece biniyorum 8)
cllhltc
15.October.2013, 19:59
Teşekkür ederim abi bilgiler için :)
ruschen
18.October.2013, 10:09
Celal Aramıza hoş geldin, öncelikle tavsiyem A2 ehliyeti için ,motorsiklet eğitimini ciddi olarak veren ve eğitim alanı olan ciddi bir kurstan almandır. Bazı kurslar motorsikleti dahi göstermeden imtihana sokuyor.!
Ekipmanlara gelince çok çok ucuzuna kaçma, orta kalitenin biraz üzerinde olan montlar 200 TL pantolon 200 TL kask 150 TL eldiven 30-40 TL civarlarındadır. Ben prosev marka mont,pantolon ve eldiven kullanmaktayım kask için tavsiyem LS2 dir. Daha kalitelileri her zaman için piyasada mevcut. Ama fiyatları aşırı pahalı. 500-600 TL bütçe ile ana ekipmanlarını rahatça alırsın.1. öncelik kask,mont ve eldivendir,diğerleri daha sonra alınabilir.Pantalon almazsan uzun yol için dizlik almanı tavsiye ederim.NOT: Motoru ehliyetsiz kullanırsan cezası yaklaşık 1500 TL ve motorunu bağlarlar.Kasksız asla kullanma mesafe ne olursa olsun.
Gönlündeki motora kavuşman dileği ile.....
cllhltc
18.October.2013, 14:48
Celal Aramıza hoş geldin, öncelikle tavsiyem A2 ehliyeti için ,motorsiklet eğitimini ciddi olarak veren ve eğitim alanı olan ciddi bir kurstan almandır. Bazı kurslar motorsikleti dahi göstermeden imtihana sokuyor.!
Ekipmanlara gelince çok çok ucuzuna kaçma, orta kalitenin biraz üzerinde olan montlar 200 TL pantolon 200 TL kask 150 TL eldiven 30-40 TL civarlarındadır. Ben prosev marka mont,pantolon ve eldiven kullanmaktayım kask için tavsiyem LS2 dir. Daha kalitelileri her zaman için piyasada mevcut. Ama fiyatları aşırı pahalı. 500-600 TL bütçe ile ana ekipmanlarını rahatça alırsın.1. öncelik kask,mont ve eldivendir,diğerleri daha sonra alınabilir.Pantalon almazsan uzun yol için dizlik almanı tavsiye ederim.NOT: Motoru ehliyetsiz kullanırsan cezası yaklaşık 1500 TL ve motorunu bağlarlar.Kasksız asla kullanma mesafe ne olursa olsun.
Gönlündeki motora kavuşman dileği ile.....
Hoşbulduk ,
Motoru nakit almak istiyorum acaba kaça kadar inerler , motorsikletcim.com da 7500tl yerine gidip herşeyi (ekipmanlar) kendilerinden nakit alıcam inşallah güzel bir indirim alırım.
Güvenlik ekipmanları kız arkadaşım için de alıncak yani X2 :( ehliyetti kurstu , plakaydı , ekipmanlardı bayağı bir masraf olacak bana :cry:
Bu maliyet beni düşündürmeye başladı açıkcası , uyduruk 2.el araba mı alsam demeye başladım motorsiklet tutkumu yaza saklayayım diyorum:( çünkü kışın da soğuktan korunma problemlerim olacak
Ehliyetsiz ancak sokak aralarında pratik amaçlı sürerim onun haricinde trafiğe çıkmam :)
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim..
CELİL
18.October.2013, 15:00
Hoşbulduk ,
Motoru nakit almak istiyorum acaba kaça kadar inerler , motorsikletcim.com da 7500tl yerine gidip herşeyi (ekipmanlar) kendilerinden nakit alıcam inşallah güzel bir indirim alırım.
Güvenlik ekipmanları kız arkadaşım için de alıncak yani X2 :( ehliyetti kurstu , plakaydı , ekipmanlardı bayağı bir masraf olacak bana :cry:
Bu maliyet beni düşündürmeye başladı açıkcası , uyduruk 2.el araba mı alsam demeye başladım motorsiklet tutkumu yaza saklayayım diyorum:( çünkü kışın da soğuktan korunma problemlerim olacak
Ehliyetsiz ancak sokak aralarında pratik amaçlı sürerim onun haricinde trafiğe çıkmam :)
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim..
Celal ilk başlangıçta biraz masraflı oluyor herşeyi aynı yerden alır ve peşin para verirsen fiyatta bayağı bir güzelik olur ama şimdi araba alırsan motora ekipmanlara para bulman daha zor ama karar senin tabi 8)
cllhltc
20.October.2013, 13:24
Bir kaç kişiden duydum ekipmanlar için eminönü tarafı uygun diyorlar , doğrumudur :) kışın da süreceğim için (yağmurda falan) ekipmana baya bir para harıcyacağız gibi gözükür. Kız arkadaşımla X2 olacagı için de hesaplı olması için araştırma yapıyorum malesef :(
ruschen
20.October.2013, 15:27
İstanbulda en uygun yer evet Eminönü, Şirkeci Tren garının tam karşı sokağı sağlı sollu komple bisiklet ve motosikletçidir.
cllhltc
20.October.2013, 15:33
İstanbulda en uygun yer evet Eminönü, Şirkeci Tren garının tam karşı sokağı sağlı sollu komple bisiklet ve motosikletçidir.
Çok teşekkürler...
Kış konusunu da açtım okuyorum şu an işim var dışarı çıkıcam akşam devam ederim okumaya da kış için herkesin kafası karışık gibi en azından okudugum yere kjadar :) rüzgardan korunup sıcak kalıcak şeyler hakkında deneyip bildiğiniz marka da olabilir ürünler hakkında bilgisi olanlar yazarsa çok sevinirim :)
CELİL
20.October.2013, 21:23
sirkecide çeşit bulup karşılaştırma yapabilirsin ama bazen dışarıda daha uygun bulunabiliyor fiyat araştırması yapmadan alma birde şirinevlerde çok mağaza ve çeşit var 8)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.