PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : çok şaşıracaksınız

AyhanD
27.October.2013, 21:08
28 Ağustos 2013 te Regal Raptor dd 150 e aldım. SOrunsuz bir şekilde kullanırken ruhsat işlemlerimin devam ettiğini sanıyordum. Bir gün tam emniyet biriminin önünde çevrildim, güç bela izin verin gidip alıyım geliyim derken almaya gittiğimde ne öğrendim bir bakın;

Motorumun , motor numarası aynı markalı ve modelli başka bir motorda kayıtlıdır. Bu durumda adına ruhsat çıkamamaktadır. Ana frima bayi ile görüşüp çözüm üreteceğini söyledi ancak hala beklemedeyim. İ

İftira değildir, her türlü kayıt resmi ve belgem mevcuttur. Kullanıcıların yorumlarını bekliyorum , Emre motorun dikkatsizliğinin bana bedeli ise almak için çektiğim kredi oldu. Faiziyle geri ödeyeceğim şimdi. Yazık, çok yazık.

kurye61
27.October.2013, 21:11
28 Ağustos 2013 te Regal Raptor dd 150 e aldım. SOrunsuz bir şekilde kullanırken ruhsat işlemlerimin devam ettiğini sanıyordum. Bir gün tam emniyet biriminin önünde çevrildim, güç bela izin verin gidip alıyım geliyim derken almaya gittiğimde ne öğrendim bir bakın;

Motorumun , motor numarası aynı markalı ve modelli başka bir motorda kayıtlıdır. Bu durumda adına ruhsat çıkamamaktadır. Ana frima bayi ile görüşüp çözüm üreteceğini söyledi ancak hala beklemedeyim. İ

İftira değildir, her türlü kayıt resmi ve belgem mevcuttur. Kullanıcıların yorumlarını bekliyorum , Emre motorun dikkatsizliğinin bana bedeli ise almak için çektiğim kredi oldu. Faiziyle geri ödeyeceğim şimdi. Yazık, çok yazık.

Gecmis olsun aldigin firma hangisi ve neden sana yardimci oladilar ki anlamadim

AyhanD
27.October.2013, 21:23
Yardımcı olacağız dediler ama halen icraat yok1 haftdaır. Ruhsatsız motorla geçici tescil belgesiyle geziyorum. Zatenservisleri berbat, aldığım günden beri sorunu bitmedi. Elciği kayıyor, gidonu değişiyor, farları gidip geliyor. Aldığım bayinin kabahati büyük ihtimalle, işlemler sonuçlansın daha bir yığın şey açıklayacağım. Şimdi deli gibi motor bakıyorum, işim gereği motor bir zorunluluk bana, anca kafayı yedim. Paramın yattığına mı yanıyım, 3 tane polisin hırsız muamelesi yaptığına mı, durmadan çıkan sorunlara mı. .. Aldığım bayinin daha ilk hareketi fauldu. İçine benzin koydum benzinciye kadar gidersin dedi, yolun yarısında bitti benzin.

Yokuş yukarı itmek zorunda kaldım. Neyseki tanıdık vesairi var, gerekirse medya gerekirse İdari makamlar hepsi devreye girecek. Bana yapılan bu ayıbı siz de duyun istedim

kurye61
27.October.2013, 21:54
Yardımcı olacağız dediler ama halen icraat yok1 haftdaır. Ruhsatsız motorla geçici tescil belgesiyle geziyorum. Zatenservisleri berbat, aldığım günden beri sorunu bitmedi. Elciği kayıyor, gidonu değişiyor, farları gidip geliyor. Aldığım bayinin kabahati büyük ihtimalle, işlemler sonuçlansın daha bir yığın şey açıklayacağım. Şimdi deli gibi motor bakıyorum, işim gereği motor bir zorunluluk bana, anca kafayı yedim. Paramın yattığına mı yanıyım, 3 tane polisin hırsız muamelesi yaptığına mı, durmadan çıkan sorunlara mı. .. Aldığım bayinin daha ilk hareketi fauldu. İçine benzin koydum benzinciye kadar gidersin dedi, yolun yarısında bitti benzin.

Yokuş yukarı itmek zorunda kaldım. Neyseki tanıdık vesairi var, gerekirse medya gerekirse İdari makamlar hepsi devreye girecek. Bana yapılan bu ayıbı siz de duyun istedim

Tabiki gereken yapilir benim demek istedigin firma ismi verirsen oradan alacaklsr varsa veya o firmayla calisilmaz diyorum gerekirse forum olarak ustune gedilir bu isin

CELİL
27.October.2013, 23:05
Ayhan merhaba aramıza hoş geldin :)
kendini tanışma başlığında tanıtırsan seviniriz
yeni makinan hayırlı olsun nazar
ama biraz sıkıntılı bir başlangıç olmuş sanırım kayıtlara yanlış bir rakam yazılmış çözülemicek bir durum değil en kötüsü firma makinayı değiştirir sorunlarda çözülmüş olur aldığın kredi yanmaz işallah kısa sürede sıkıntılı durum çözülür makinanın keyfini çıkarırsın 8)

AyhanD
28.October.2013, 00:06
Merhaba 20 yaşında hem okuyan, hem de iki işte çalışan bir kardeşinizim ben.

Tercih nedenim, yedek parcasinin kilay olmasi ve tarziydi. Ancak servisler çok çektirdi bitirdi beni. Bir daha binmek istemiyorum resmen. Abi hiç bir şeyi doğru dürüst yapamiyorlar, bir de soymaya çalışıyorlar. Iade istedim ben, bagaj imkani daha fazla olan ve daha az prob. cikarticak bir arac ariyorum. Lutfen oneride bulununuz. Is geregi araç ihtiyacim olduğundan kullaniyorum. Çok gerginim bu durum yuzunden, hirsiz muamelesi gordum. Celil abi arac tavsiye edebilir misin bana ? Size sorunsuz iyi sürüşler dilerim arkadaşlar, dikkatli olalim trafikte

Ahmet Çakıl
28.October.2013, 00:08
Foruma hoşgeldin Ayhan. Umarım kısa sürede sorunların hallolur. Benzer sorunları başlangıçta ben de yaşadım. Fazladan uğraşacaksın malesef ama sonra herşey yoluna girecek inşallah.

Regal Raptor gibi bana göre Türkiye'de yerleşebilecek tek çin malı motosiklet ne yazıkki kurumsallaşmayı beceremeyecek kişilerin distribütörlüğünde olduğundan böyle kör topal devam ediyor. Motorlarımızın albenisi de olmasa çoktan iflas bayrağını çekerlerdi.

CELİL
28.October.2013, 00:22
Ayhan türkiye şartlarında pek çoğumuzun bütçesi çin makinalara yetiyor ve bu katagoride alınabilecek en dayanıklı ve güzel choper kasa regal raptor dur markanın 100 - 125 - 150 cc küçük makinaları 250 ve 350 cc ye göre daha zayıftır ama yolda bırakmaz dayanıklıdır başlarda servislerde hepimiz sıkıntı yaşadık ama daha sonra herşey düzene giriyor makinanın huyunu suyunu öğrenip keyfni çıkarıyoruz 8)
çin makina olarak başka marka tavsiye edemem hepsinin sorunları vardır
RR türkiyede piyasası oturmuş ikinci eli olan tek çin makinadır

av. Cevdet Yılmaz
28.October.2013, 00:53
Ayhan Raptorriders ailesine hosgeldin,
İnsanin hevesini kaciran bir aksilik olmus,ama bence de yeni bir motor verilebilir,
emre motora sikayet basligi altinda attigimiz mailler var,dikkate alindigini ve okundugunu biliyoruz,sende gonderebilirsin,
alim sozlemesi yapmissaniz benimle ozelden iletisime gecebilirsin,kanuni yollardan hakkimizi nasil arayabilecegimize bir bakabiliriz

AyhanD
28.October.2013, 01:51
arkadaşlar aldığımdan beri yaşadığım sıkıntıları paylaşmak isterim;

1- Yedek parça( km telinden , arka stop camına kadar. )
2- Koruma demiri
3- Allah ın emri servis dorunu, Uyumaz motor zaten bitik, bir plaka taktılar yolda yerden topladım. motomaina ya guveniyordum, bir çanta satın aldım arkaya ikili 2 haftada sağ taraf koptu rezil halde dolaşıyorum.İş yoğunluğundan bir daha bırakamadım bile. yahu kopar mı çanta be kardeşim.
4- Yol üstünde giderken birden sol elcik aşağı kaymaya başladı, tamamen çıktı ve elimde kaldı, güç bela taktım.
5- Yine yol üzerinde giderken gidon açısı kaydı sağa meyil verince düz gitmeye başladı, durup elle düzelttim.

motor dikkat ister, yahu yolda başıma gelenlere inana biliyor musunuz ?

6- Elektronik aksamı yüzünden çamlıcanın tepelerinde yolda kaldım, açıp kurcalayıp tak çıkar yaptım sorun düzeldi.

7- Yedek depo sadece 3 km götürebiliyor.3 Sefer elimle itmek zorunda kaldım.

bir kısmı sadece bu arkadaşlar, şimdi ben bir daha binmek ister miyim sizce ...

AyhanD
28.October.2013, 01:56
aldığım bayi yukarıda reklamı olanlardan, Allah biliyor sorunumun nedeni kimse, hakkımı helal etmeyeceğim Onlara. nasıl sıkışık bir zamanda ne kadar zaruri bir ihtiyacım olduğunu bilseniz, yolda ruhsatsız araçla gitmek zorundayım, sırf sorun olmasın diye sıfır aldım üstelik. kusura bakmayın fazla yazdığım için ama , sinir bitmiyor.

CELİL
28.October.2013, 10:12
Çok kötü bir başlangıç olmuş birde iş işin kullanma zorunluluğu zaman ve işkaybı eklenince daha gergin bir durum oluşmuş sorunlarına bakınca genel olarak motor yürür ana parçalar değilde vidaların bağlantıların gevşemden oluşan yan arızalar gibi duruyor bu sorunların hepsi düzeltilebilir ama zamana ihtiyaç var oda sende yok birde 150 cc model ticari koşturmaya dayanabilecek kadar kuvvetli bir makina değil senin en az 250 cc su soğutmalı bir model alman lazımdı ama olan olmuş işallah kısa sürede sorunların hallolur 8)

AyhanD
29.October.2013, 23:45
Arkadaşlar bu gün de yolda giderken egzos yerinden çıktı, pancar motoru gibi ses çıkıyor ve sanırım yağ kaçırıyor motor ? Benim suçum nedir de bayi bana bu motoru bu halde sattı ? Bu yüzden mi sıfır aldım ? Evlatlarının kursaklarından çıkar inşallah, , insan hayatıyla oynuyorlar. Aldığım bayi ve kişinin ismini açıklayacağım yarın son kez görüşüp.

Mustafa Hoca
30.October.2013, 00:37
ayhan geçmiş olsun yeni başlayan birinin bu sorunlarla boğuşması çok kötü. İlerleyen dönemde inşallah bunları bir hatıra olarak anlatırsın. Geçn bir arkadaşsın ilerde daha güzel anıların makinaların olur.

CELİL
30.October.2013, 00:41
Ayhan geçmiş olsun bu kadar terslik görülmüş değil benim 6 tane regal raptor makinam oldu hiçbirinde böyle şeyler olmadı işallah kısa sürede sorunların çözülür :(

Soul Of A Rider
30.October.2013, 03:42
Geçmiş olsun Ayhan kardeşim.. Bende motoru aldığım günden beri küçük büyük çok sayıda sorunla karşılaştım. İnsanın canını çok sıkıyor cidden üstelik bayiiler, garanti kapaması konusundaki sorunlar derken " yeter ! " deme noktasına geliyor insan. RR motorlar çok şık ve genel olarak bütçemize uygun makineler ama satış sonrası hizmetler, kendiliğinden olan ufak sorunların giderilmesinde ki büyük uğraşlar falan hepsi can sıkıcı.. Ama denildiği gibi emre motor mailler konusunda hassas, bu sorunlarının hepsinin bir maille paylaş bence özellikle km'si düşük motorlarda çok yardımcı olmaya çalışıyorlar. Bir motorun bu kadar sorun çıkarması biraz abartılı yani resmen üretim hatası gibi birşey ! Benim yaşadığım sorunlarda can sıkıcıydı ama seninkiler isyan ettiren seviyede !
Bence aldığın bayiiyi, satışı yapanın adını falan açıkla ki bizlerde bilgi sahibi olalım ya da RR almayı düşünenler bilgilensin.. Senin için extra sıkıntılı olan durum motorunda sıkıntı olunca işine de yansıması, bu durum olmasa zamanla düzeliyor, daha iyi bayiler daha doğru servisler tanıyorsun ve daha az sorunlu daha çok keyifli günler geliyor diyebilirdim.. Yine de sabır diliyorum sana.. Bayiilere servislere çok güvenme! Ama burada işi çok iyi bilen arkadaşların bizzat gittiği ve tavsiye ettiği yerlere güven tabii !
Tekrar geçmiş olsun Rider..

xxxrider
01.November.2013, 23:25
Çok geçmiş olsun Ayhan arkadaş..
Kısa süre sonra bende rr almayı düşünüyorum fakat bunları okuduktan sonra zaten var olan korkularım tavan yaptı desem yeridir.. Ayrıca zonguldakta bulunuyorum en yakın servis düzcede. Alsan bir dert almasan bir dert. bu konularda da edey şanssızımdır.

bedo
03.November.2013, 00:41
vallaha cok ılgınc bı durum olmuş cok gecmıs olsun.....