Orijinalini görmek için tıklayınız : Daytona hakkında yardım edermisiniz?
ylmz
28.October.2013, 14:24
Öncelikle herkese selamlar olsun, daytona 250 yada 350 cc almak istıyorum bi kac forumda bu motorun adamı uzun yolda fıtık eder yazıldıgını gördüm ama pek inanasım gelmedi bu ne kadar doğrudur, daytonayı alıp motoru kavradıgımda biraz şekil şemal değistirme gibi hevesim var arka tekerı biraz daha büyütmek gibi yapılabılırmı sizce birde bu motoru almaya karar verdıgımde sesini merak ettim bi videoda denk geldim linkini vereyim http://www.youtube.com/watch?v=ntrK7IpyOB8 bu şekilde bi ses tonu trafıkte sorun olurmu sizce suanlık merak ettiklerim tek bunlar kaldı yorumlarınız için tesekkür ederim simdiden :)
korhan_751
28.October.2013, 14:41
Şuan bende 350 cc daytona var. Üzerindede filtresiz egsoz var. Sesi gayet tok ve tatmin edici. Şehir içi kullanımda oldukça kıvrak ve manevra kabiliyeti yüksek bir motordur. Motoru tandıktan sonra her türlü aktrasyona girebilirsin daytonayla yeterki motora alış. Şehir dışı kullanımda selenin süngerinin dandik ve ince oluşundan rahatsız edebiliyor. ama çok rahatsız ederse seleyi açtırıp süngerini değiştirebilirsin o zaman bir problem kalmıyor.
Ayrıca blanşörlü olduğundan titreşim yok motorda. yaklaşık 135 140 km hıza kadar rahat çıkabiliyor daha fazlada gitmiyor. torku gayer kuvvetli. Bazı kronik sorunları var. onlarda forumda çözüldü zaten.
Umurcan
28.October.2013, 17:23
Yaklaşık 1 yıl kadar daytona 350 kullandım uzun yolda yaptım tek rahatsız edici yönü selesinin rahatsız ediciliğiydi ama bunuda 1 kaç ustayla beraber hallettık sele değişti süngeri değişti popoyu rahatlatıcı ergonomik sünger taktiırdık :D :D :D işin espirisi :D
motor gayet tatmın edıcı ses verıyor yanı 350lık makına ıcın görsellik olarakda güzel bir makına performans olarakta kıvrak bı alet alıştıgında gayet guzel şeyler başarıyorsun :D :D Umarım makınana kavuşursun
ylmz
28.October.2013, 17:52
Teşekkür ederim yorumlarınız için peki sesi trafik için sorun yapılıyormu şehir içinde vs bide bu arka tekeri biraz daha büyütmek istıyorum motoru heybetlendirmek acısından mümkünmüdür
Bugra
28.October.2013, 18:15
Teşekkür ederim yorumlarınız için peki sesi trafik için sorun yapılıyormu şehir içinde vs bide bu arka tekeri biraz daha büyütmek istıyorum motoru heybetlendirmek acısından mümkünmüdür
Tekeri buyutmek surtunme articagi icin fazla guc harcamasina neden olur cekisten duser onun disinda masrafli bi girisim
ylmz
28.October.2013, 18:37
Tekeri buyutmek surtunme articagi icin fazla guc harcamasina neden olur cekisten duser onun disinda masrafli bi girisim
Anladım peki bu motorun baslıca sorunlarından bahsedebilirmisin en sık karsılasacagım sıkıntıları nedir kısaca aktarırsan sevinirim
korhan_751
28.October.2013, 18:43
Anladım peki bu motorun baslıca sorunlarından bahsedebilirmisin en sık karsılasacagım sıkıntıları nedir kısaca aktarırsan sevinirim
Teker büyütmek masraflı iş ayrıca şanzumanın kaldıracağınıda zannetmiyorum.
Bu dediğim sorunlar her daytonada olabilicek şeyler değil rastladığımız nadir sorunlar
1- Karbüratör vakum lastikleri 5000 km de değişmesi gerekiyor.
2- Bazen 2. vitesten atma sorunu olabiliyor
Bu problemlerin 1. sinin masrafı 40 tl 2. problemide servis garantiden hallediyor.
CELİL
28.October.2013, 20:56
Merhaba emre aramıza hoş geldin :)
Arkadaşlar merak ettiklerini güzel açıklamış başka merak ettiğin takıldığın birşey varsa hepimiz elimizden geldiğince destek veririz 8)
ylmz
29.October.2013, 00:19
Teker büyütmek masraflı iş ayrıca şanzumanın kaldıracağınıda zannetmiyorum.
Bu dediğim sorunlar her daytonada olabilicek şeyler değil rastladığımız nadir sorunlar
1- Karbüratör vakum lastikleri 5000 km de değişmesi gerekiyor.
2- Bazen 2. vitesten atma sorunu olabiliyor
Bu problemlerin 1. sinin masrafı 40 tl 2. problemide servis garantiden hallediyor.
Teşekkür ederim dostum sağol bilğin için :)
ylmz
29.October.2013, 00:22
Merhaba emre aramıza hoş geldin :)
Arkadaşlar merak ettiklerini güzel açıklamış başka merak ettiğin takıldığın birşey varsa hepimiz elimizden geldiğince destek veririz 8)
Desteğin için sanada teşekkür ederim celil abi motoru aldığımda daha cok agırıtıcam basını kesin :) motorun sesi için bi cevap alamadım ama birde etrafımda o paraya gv250'yi al diyen çok arasındaki farkı ucurum gibi bahsediyolar sizcede öylemi ama beni bu daytona tavladı diyebilirim yani :)
Umurcan
29.October.2013, 00:42
Desteğin için sanada teşekkür ederim celil abi motoru aldığımda daha cok agırıtıcam basını kesin :) motorun sesi için bi cevap alamadım ama birde etrafımda o paraya gv250'yi al diyen çok arasındaki farkı ucurum gibi bahsediyolar sizcede öylemi ama beni bu daytona tavladı diyebilirim yani :)
Motorun sesine gelirsek sıkıntı olmuyor trafıkte bellı bı desıbele kadar gerçi bizim türkiyede trafik polislerinin desibelle işi yok uğraşmak ıstedımı ugrasıyor ama fazla takılma oraya bırsey olmaz :D
CELİL
29.October.2013, 00:45
Egzos sesi linkini verdiğin video da eksozlar tamamen çıkarılmış o şekilde trafik müsade etmez etsede sen yolda gaz verdikçe o ses çok daha çırtlak ve yüksek çıkar dayanılmaz
extra eksoz yapılırsa güzel yüksek ses alınabiliyor ama maliyeti 350 tl den başlayıp 850 tl ye kadar çıkıyor forumdan korhan arkadaşımız zeytinburnunda bir eksozcuyla anlaştı forum üyelerine 180 tl gibi bir fiyata çok güzel sesi olan içi boş egzos yapıyor
Hyo Gv 250 kore malı makinası kuvvetli güzel makina ama kasa olarak Regal Raptor bize göre daha güzel gv lerin parçaları japon makinası kadar pahalı Regal Raptor uygun fiyatlıdır piyasada regal raptoru diğer çin makinalarla karıştıp bilgisiz makinayı tanımadan kullanmadan yorum yapıyorlar bizim makinaların çin makinalarının kalitesiyle alakası bile yok kalitesi çok yukarıdadır 8)
chotes
29.October.2013, 01:06
peki arkadaşlar, karlı hava da yada güneşli havada korumayı nasıl yapıyorsunuz ? ve alarm gerekli mi yoksa disk kilidi mi yeterli mi ?
ylmz
29.October.2013, 01:07
Çok teşekkür ederim içim rahatladı resmen artık bu motor için içime iyice oturdu çekiyo resmen makina beni, yorumlarınız için hepinize ayrıca teşekkür ediyorum tekrardan inşallah Allah'ın izniylede alınca tekrar irtibata geçicem sizlerle tek kalan suan biraz nakit biriktirmek olucak :cheesy::cheesy:
Umurcan
29.October.2013, 01:09
peki arkadaşlar, karlı hava da yada güneşli havada korumayı nasıl yapıyorsunuz ? ve alarm gerekli mi yoksa disk kilidi mi yeterli mi ?
Alarmlı disk kılıtlerı var onlardan kullanman daha guzel olur guneslı havalarda ben normal herzamankı kaskımı ve yazlık deri motor montumu gıyerım kısında kışlık içliklerimi giyiyorum montun altına olay bıtıyor :D http://www.hudsonderi.com/ buradan ıstedıgın her tur malzemeye ulasabılırsın :D :D http://www.hudsonderi.com/?urun-182-2521-HL-Robocop-Bay-Deri-Ceket.html bendekı ceket bu muhtesem bısey :D
chotes
29.October.2013, 22:50
aslına benim sorum kışın yada yazın motorunuzu nasıl koruyorsunuz güneşten, yağmurdan , kardan ???
Alarmlı disk kılıtlerı var onlardan kullanman daha guzel olur guneslı havalarda ben normal herzamankı kaskımı ve yazlık deri motor montumu gıyerım kısında kışlık içliklerimi giyiyorum montun altına olay bıtıyor :D http://www.hudsonderi.com/ buradan ıstedıgın her tur malzemeye ulasabılırsın :D :D http://www.hudsonderi.com/?urun-182-2521-HL-Robocop-Bay-Deri-Ceket.html bendekı ceket bu muhtesem bısey :D
Umurcan
29.October.2013, 23:30
aslına benim sorum kışın yada yazın motorunuzu nasıl koruyorsunuz güneşten, yağmurdan , kardan ???
Vallahi benım garajım buy yuzden baya ilk zamandalarda zorluk çektım ama sonra verdıgım sıtede bı şey bulmustum motor çadırı dıe vereyım tekrar bı bak http://www.hudsonderi.com/?urun-2965-LBC-Moto-Cadir.html bunu aldım kullanıyorum :D
chotes
04.November.2013, 00:07
plaka , trafik ve kasko ne kadar tutuyor ?
CELİL
04.November.2013, 00:31
plaka , trafik ve kasko ne kadar tutuyor ?
Mert can konu başlıklarına dikkat etmiyorsun forumlar başlıgından ilğili konuya yazman gerekiyor :|
sıfır makina alımda plaka ruhsat masrafı 350 tl gibi
zorunlu trafik siğortası kişiye firmaya göre değişiyor 150 - 250 tl ortalama
kasko opsiyonel olarak yapılabilir çok pahalı firmaya göre değişir 1500 - 2000 tl ler gibi isterler 8)
chotes
04.November.2013, 14:14
Merhaba Celill abi,
konun başlangıcı daytonadan alımı oludğu için plaka ruhsatta gerekeceğinden konuyu başka yerde açmamak için devam ettirmek istedim.
birdahikine daha dikkat ederim
Mert can konu başlıklarına dikkat etmiyorsun forumlar başlıgından ilğili konuya yazman gerekiyor :|
sıfır makina alımda plaka ruhsat masrafı 350 tl gibi
zorunlu trafik siğortası kişiye firmaya göre değişiyor 150 - 250 tl ortalama
kasko opsiyonel olarak yapılabilir çok pahalı firmaya göre değişir 1500 - 2000 tl ler gibi isterler 8)
daytona ghoster
01.January.2014, 14:38
slm arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım öncelikle bir kaç sorum olacak bana şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
arkadaşlar ortalama 4 veya 5 aydır regal raptor kullanıyorum sürüşü ve özellikjle motorun duruşu aşırı hoşuma gidiyor yalnız motoru aldım alalı hep bir sorunla karşılaşıyorum motoru fazla kullanma imkanım olmadı şuanda 850 km de ilk aldığımda karbüratörün sol tarafından bi benzin kaçağı vardı marşta sıyırma vardı sağında solunda sesler vardı bunlar garantiden halledildi yalnız motorun sol egsozundan beyazımsı bir duman gibi bişey çıkıyor sağ egsozda görmedim acaba nedendir 850 km deki bir motorda böyle sorunlar olurmu aldım alalı sorunlarla karşı karşıyayım servisten çıkmıyor acaba kalitesiz bir ürünmü diye düşünüyorum pişmanlık duygusu artmaya başladı motor servisten çıkmadığı için devamlı sorun yarattığı için motoru bayiden değişim istesem ne gibi sorunlarla karşılaşırım yoksa regallerim hepsi aynımı srularımı şimdiden cvpladığınız için teşekkür ederim arkadaşlar
CELİL
01.January.2014, 15:38
slm arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım öncelikle bir kaç sorum olacak bana şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
arkadaşlar ortalama 4 veya 5 aydır regal raptor kullanıyorum sürüşü ve özellikjle motorun duruşu aşırı hoşuma gidiyor yalnız motoru aldım alalı hep bir sorunla karşılaşıyorum motoru fazla kullanma imkanım olmadı şuanda 850 km de ilk aldığımda karbüratörün sol tarafından bi benzin kaçağı vardı marşta sıyırma vardı sağında solunda sesler vardı bunlar garantiden halledildi yalnız motorun sol egsozundan beyazımsı bir duman gibi bişey çıkıyor sağ egsozda görmedim acaba nedendir 850 km deki bir motorda böyle sorunlar olurmu aldım alalı sorunlarla karşı karşıyayım servisten çıkmıyor acaba kalitesiz bir ürünmü diye düşünüyorum pişmanlık duygusu artmaya başladı motor servisten çıkmadığı için devamlı sorun yarattığı için motoru bayiden değişim istesem ne gibi sorunlarla karşılaşırım yoksa regallerim hepsi aynımı srularımı şimdiden cvpladığınız için teşekkür ederim arkadaşlar
Merhaba Şenol aramıza hoş geldin :D
Yeni makinan hayırlı olsun diyeceğim ama makina seni biraz üzmüş anlaşılan şansızlıklar olmuş genel olarak kronik olarak sıkıntılı bir makina değildir zaman zaman ufak tefek sıkıntılar görüldü fakat servisler sorunları garantiden halletti seninde sıkıntıların çözülecektir forumları arştırırsan daytona ile ilğili pek çok bilği bulabilrsin egsozdan
beyaz mavimsi bir dumansa normalde olmaması gerekir sorun var ayarlardan olabilir servise göster dumanı kesmeleri garantiden halletmeleri gerekir servis olarak beşiktaştaki ali usta veya güneşlide distirbütörün kendi servisi olan motorland a götürüp makinayı iyice detaylı incelemerini söyle sorunu çözeceklerdir motor değiştirme konusu için kanununi işlemler başlatabilirsin ama çok zor bir sonuç çıkarmı zor işallah kısa zamanda sorunlar çözülür makinanın keyfini çıkarırsın kolay gelsin 8)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.