Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorsiklet Karşılaştırma ve Tavsiyeleriniz...

onurbahattin
31.Ekim.2013, 11:10
Arkadaşlar Bildiğiniz üzere ilk motorum RR BOBBER 350CC idi ,hala çok keyif alarak biniyorum ,ama kulübümüzde full pach li olabilmek için 600cc şartı mevcut bende mecburen yüksek cc bir motor almayı düşünüyorum ,ilk sizlere danışmak istedim aklımda birkaç model var ama tecrübe olarak yetersizim sizin fikirlerinize ihtiyacım var ,

Sırasıyla benim için önemli olan konular;

- Sağlamlık
- Yedek Parça Bulunabilirliği
- Yakıt ekonomisi

Şuan Dikkatimi çeken modeller de bunlar...

SUZUKİ XVS 950 A

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-yamaha-xvs-950a-142130625/detay

HONDA VT 750 SHADOW

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-shadow-vt750-fazlasi-var-eksigi-yok-140825383/detay

YAMAHA drag star 650cc

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-yamaha-drag-star-650-classic-2005-model-orjinal-138511115/detay

BMW 1200 CL

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-bmw-masrafsiz-hatasiz-takasli-r-1200-cl-134853780/detay

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...

cihan54
31.Ekim.2013, 11:29
Aslına bakarsan biraz daha keskin kriterler koymalısın. çünkü shadow ve dragstar arası çok fark yoktur. Tamam swadow daha iri ve tercih edilirdir genelde. Fakat onların arasında bir gönül seçimi olmalı tercih için. Midnight bunların çok dışında aslında. Tamamen yeni tasarım, yeni sistem. Sağlamlıkta eskiler herzaman daha iyidir. Fakat tarz ve tercih edilebilir fiziksel ölçüler önemli..

BMW'yi baştan ele :|

korhan_751
31.Ekim.2013, 11:38
xvs 950 diğerlerinden çok daha uçuk bu şıkların arasında tabikide xvs 950 derim ben.

Dragstarı shadow a tercih ederim.

RidersOnTheStorm
31.Ekim.2013, 12:12
Arkadaşlar Bildiğiniz üzere ilk motorum RR BOBBER 350CC idi ,hala çok keyif alarak biniyorum ,ama kulübümüzde full pach li olabilmek için 600cc şartı mevcut bende mecburen yüksek cc bir motor almayı düşünüyorum ,ilk sizlere danışmak istedim aklımda birkaç model var ama tecrübe olarak yetersizim sizin fikirlerinize ihtiyacım var ,

Sırasıyla benim için önemli olan konular;

- Sağlamlık
- Yedek Parça Bulunabilirliği
- Yakıt ekonomisi

Şuan Dikkatimi çeken modeller de bunlar...

SUZUKİ XVS 950 A

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-yamaha-xvs-950a-142130625/detay

HONDA VT 750 SHADOW

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-shadow-vt750-fazlasi-var-eksigi-yok-140825383/detay

YAMAHA drag star 650cc

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-yamaha-drag-star-650-classic-2005-model-orjinal-138511115/detay

BMW 1200 CL

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-bmw-masrafsiz-hatasiz-takasli-r-1200-cl-134853780/detay

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...

suzuki nin xvs 950 nezaman çıktı :)

Birde Yamaha Bolt 950 ye bak derim Türkiye getirtme şansın olursa ''bir yamaha bayisi ile anlaşıp'' pişman olmayacağını düşünüyorum
kaldı ki Harley iron 883 e kafa atan bir motor olmasına rağmen 12 13 bin TL lik fark var arasında imkanım olsa affetmem hiç :)

Birde unutmadan Dragstarların shadowların miladı dolmaya başladı bence. 30 40 bin km den aşşağı bulamassın. O 10 bin km 12 bin km garaj motoru diye ilanlar var onların çoğunun km saati ile oynanmış kanmayınız.

onurbahattin
31.Ekim.2013, 12:14
Aslına bakarsan biraz daha keskin kriterler koymalısın. çünkü shadow ve dragstar arası çok fark yoktur. Tamam swadow daha iri ve tercih edilirdir genelde. Fakat onların arasında bir gönül seçimi olmalı tercih için. Midnight bunların çok dışında aslında. Tamamen yeni tasarım, yeni sistem. Sağlamlıkta eskiler herzaman daha iyidir. Fakat tarz ve tercih edilebilir fiziksel ölçüler önemli..

BMW'yi baştan ele :|
BMW orda aslında kopma noktası keskin bir viraj ilk bakışta heybeti çantaları ..vs hoşuma gitti ama ben 1.75cm boyunda 76kg ağırlığındayım gerçektende bana büyük sanırım eledim gitti :)
Bunun dışında benim için sıradan olmaması önemli baktığım zaman heyecanlanmalıyım yeni teknoloji arabalardada öyle herzaman heyecanı dizginliyor ,teknoloji işin içine girince narinlikte hassaslıkta olaya dahil oluyor buda sorunlarla karşılaşma oranını arttırıyor ...

Suzuki vl800volusia,c800 ve vz800 ıntruder
Honda shadow 750
Yamaha drag star 650

bu üç marka aslında benim Haliti ruhi yeme daha yakın modeller ama işte ,yedek parça sorun çıkarma ve yakıt benim için önemli çünkü bu alacağım motoru uzun süre kullanmayı düşünüyorum...Bunlardan kullanmış tecrübe etmiş kişiler varmı acaba sitemizde ???

onurbahattin
31.Ekim.2013, 12:18
xvs 950 diğerlerinden çok daha uçuk bu şıkların arasında tabikide xvs 950 derim ben.

Dragstarı shadow a tercih ederim.

evet çok kaslı duruyor ama işte teknoloji işin içine girince hassasiyet artıyor birde samsunda servis sıkıntısı var piyasada olmayan bir motor alırsam çok titizim burda sorun çıkar gideremezlerse buz gibi soğurum motordan :)

onun için piyasada olan bilinen parçası kolay bulunan az problem çıkaran bir makina almak bana daha mantıklı geliyor,bunlar gibi mesela

Honda shadow 750
Yamaha drag star 650

Yakıt ve yedek parça bulunabilirliği açısından bunlardan hangisi daha çok tercih edilir kardeşim bir fikrin varmı?

Mustafa Hoca
31.Ekim.2013, 12:25
bu gibi paylaşımlar beni heyecanlandırıyor. Hem öğreniyorum hem de hevesleniyorum

onurbahattin
31.Ekim.2013, 12:27
suzuki nin xvs 950 nezaman çıktı :)

Birde Yamaha Bolt 950 ye bak derim Türkiye getirtme şansın olursa ''bir yamaha bayisi ile anlaşıp'' pişman olmayacağını düşünüyorum
kaldı ki Harley iron 883 e kafa atan bir motor olmasına rağmen 12 13 bin TL lik fark var arasında imkanım olsa affetmem hiç :)

Birde unutmadan Dragstarların shadowların miladı dolmaya başladı bence. 30 40 bin km den aşşağı bulamassın. O 10 bin km 12 bin km garaj motoru diye ilanlar var onların çoğunun km saati ile oynanmış kanmayınız.

Evet dediğiniz yamahay baktım çok hoş ama hamdi fiyat yönünden hemde sıfır motor almak istemiyorum yarın bugün satrsam zarar etmek istemem onun için aşşağıda belirttiğim motorlardan almayı düşünüyorum ;

Honda shadow 750
Yamaha drag star 650

yakıt ,parça bulunabilirliği stabilizesi yaptıktan sonra kararımı vericem benim bobber ı sattıktan sonra alıcam ,motoru tanıdıktan almakta önemli dediğiniz gibi km orjinal olması motorun iyi durumda olması çok önemli

RidersOnTheStorm
31.Ekim.2013, 12:34
Evet dediğiniz yamahay baktım çok hoş ama hamdi fiyat yönünden hemde sıfır motor almak istemiyorum yarın bugün satrsam zarar etmek istemem onun için aşşağıda belirttiğim motorlardan almayı düşünüyorum ;

Honda shadow 750
Yamaha drag star 650

yakıt ,parça bulunabilirliği stabilizesi yaptıktan sonra kararımı vericem benim bobber ı sattıktan sonra alıcam ,motoru tanıdıktan almakta önemli dediğiniz gibi km orjinal olması motorun iyi durumda olması çok önemli

Bu şekilde bakarsan haklısın tabi.
ilk mesajında 950 liklerden söz ettiğini gördüğüm için öneride bulundum.
Ozaman Drag star derim ben.:x

cihan54
31.Ekim.2013, 12:38
950 çok yakar diye düşünme. Senin üçlünden az yakıyor :mrgreen:

onurbahattin
31.Ekim.2013, 12:48
950 çok yakar diye düşünme. Senin üçlünden az yakıyor :mrgreen:

Ciddimisini sebebi nedir çok merak ettim ,birde benim üçlüden hangi ikisini önerirsiniz acaba ?

CELİL
31.Ekim.2013, 12:50
Ciddimisini sebebi nedir çok merak ettim ,birde benim üçlüden hangi ikisini önerirsiniz acaba ?

Enjektörlü ve yeni model geliştirlmiş motor olmasından dolayı az yakar 8)

Emre
31.Ekim.2013, 12:54
BMW' nin cruiser' ı da çok güzel duruyomuş yaa, görünce bir gözüm kaydı ne yalan diyeyim :love: Ama cruiser gibi değil sanki bu makine, ne bileyim kafam karıştı çok [smilie=redcolorz3_:

cihan54
31.Ekim.2013, 12:56

Cevap gecikmemiş. 10 points :cheesy:

Dragstar al sen boşver. 8)

korhan_751
31.Ekim.2013, 12:59
Kesinlikle dragstar öneririm parçası peynir ekmek gibi bulunuyor. Sıkıntısı çok az. ayrıca egsoz sesi olarak harley davidsona en yakın motor dragstar.

Dragstarın 1100 cc olanınıda düşünebilirsin. bu 650 ve 1100 cc lik dragstar bizim regal raptorlardan daha az yakıyor. Türk Chopperdaki dragstar kullanıcılarıyla konuştum şaşırdım.

onurbahattin
31.Ekim.2013, 13:07
Celil abi teşekkürler ,senin tercihin ne olurdu bu söylediklerim arasında ?

Honda shadow 750
Yamaha drag star 650

:)

onurbahattin
31.Ekim.2013, 13:07
BMW' nin cruiser' ı da çok güzel duruyomuş yaa, görünce bir gözüm kaydı ne yalan diyeyim :love: Ama cruiser gibi değil sanki bu makine, ne bileyim kafam karıştı çok [smilie=redcolorz3_:

Evet ilk gördüğümde benide cezbetti açıkcası ultra lüks geldi bizim motorlardan sonra 8)

onurbahattin
31.Ekim.2013, 13:10
Cevap gecikmemiş. 10 points :cheesy:

Dragstar al sen boşver. 8)
drag stara yoğunlaşayım biraz ozaman :cheesy:

onurbahattin
31.Ekim.2013, 13:13
Kesinlikle dragstar öneririm parçası peynir ekmek gibi bulunuyor. Sıkıntısı çok az. ayrıca egsoz sesi olarak harley davidsona en yakın motor dragstar.

Dragstarın 1100 cc olanınıda düşünebilirsin. bu 650 ve 1100 cc lik dragstar bizim regal raptorlardan daha az yakıyor. Türk Chopperdaki dragstar kullanıcılarıyla konuştum şaşırdım.

Anladım kardeşim 1100cc fazla gelir bana ama 650cc bana daha uygun gibi biraz araştırayım belki farklı öneride olan arkadaşlarda çıkabilir... :cheesy:

CELİL
31.Ekim.2013, 13:33
Celil abi teşekkürler ,senin tercihin ne olurdu bu söylediklerim arasında ?

Honda shadow 750
Yamaha drag star 650

:)
Bizim bütçemize ve tarzımıza uyan dayanıklı tercih edilen makina genelde dragstar 650 onlarında bir sıkıntısı sarftlı olması sert kullanmayı kabul etmiyor dağıtıyor masrafı çok sağlam ama zorlamazsan sorun çıkarmaz bunun yanında hava soğutmalı bir makina olmasına karşın kullananlar hararet sorunu olmadığını söylüyor senin orda sorun olmaz ama yazın sıcağında istanbulda trafikte sıkışıp kalınca ne yapar bilemiyorum
volusia su sogutmalı oluşu daha büyük motoru kasası ile tercih sebebi olabilir ama fiyatı daha yüksek
M800 benim gibi sport kasa severler ve seri makina isteyenler için en güzel makina benim tarzım fiyat diğerlerinden dahada yüksek
Honda servis parça konusunda en yaygın servis ağına sahip
ama tercih her kişiye göre değişecektir 8)

onurbahattin
31.Ekim.2013, 15:08
Bizim bütçemize ve tarzımıza uyan dayanıklı tercih edilen makina genelde dragstar 650 onlarında bir sıkıntısı sarftlı olması sert kullanmayı kabul etmiyor dağıtıyor masrafı çok sağlam ama zorlamazsan sorun çıkarmaz bunun yanında hava soğutmalı bir makina olmasına karşın kullananlar hararet sorunu olmadığını söylüyor senin orda sorun olmaz ama yazın sıcağında istanbulda trafikte sıkışıp kalınca ne yapar bilemiyorum
volusia su sogutmalı oluşu daha büyük motoru kasası ile tercih sebebi olabilir ama fiyatı daha yüksek
M800 benim gibi sport kasa severler ve seri makina isteyenler için en güzel makina benim tarzım fiyat diğerlerinden dahada yüksek
Honda servis parça konusunda en yaygın servis ağına sahip
ama tercih her kişiye göre değişecektir 8)

Anladım abi gayet net ve detaylı bir açıklama olmuş ,teşekkürler
Birde yakıt konusunu merak ediyorum yakıt olarak bu makinalar dan hangisi daha ekonomiktir bir bilgin varmı abi?

CELİL
31.Ekim.2013, 15:16
Anladım abi gayet net ve detaylı bir açıklama olmuş ,teşekkürler
Birde yakıt konusunu merak ediyorum yakıt olarak bu makinalar dan hangisi daha ekonomiktir bir bilgin varmı abi?
net yakış oranlarını bilmiyorum ama aynı katagoride makinalar aralarında önemli bir yakış farklı olmaz 8)

adliyeci
02.Kasım.2013, 02:04
haliti ruhi yeme derken? haleti ruhiye olmasın o:)

onurbahattin
02.Kasım.2013, 12:10
haliti ruhi yeme derken? haleti ruhiye olmasın o:)
orjinali Halet-i Ruhiye
ama işte iphone işin içine girip iş yoğunluğu arasında foruma ecele acele cvp yazarsanız bu şekli alıyor :cheesy:

adliyeci
03.Kasım.2013, 02:41
kardeşim şaka kaldırma büyüklüğünü gösterdiğin için büyük olduğun ortaya çıktı. eyvallah. benim amacım sadece latife idi, yanlış anlamadığın için ayrıca teşekkürler.

onurbahattin
05.Kasım.2013, 00:09
Arkadaşlar 90000km de Honda shadow vt 600 dü sanırım 1999 model alınırmı 8000tl ye ? Birde olduda motor istedi neye patlar bana birbilgisi olan varmı?

CELİL
05.Kasım.2013, 00:25
Arkadaşlar 90000km de Honda shadow vt 600 dü sanırım 1999 model alınırmı 8000tl ye ? Birde olduda motor istedi neye patlar bana birbilgisi olan varmı?
90000 km de bir makina alırsan bugün olmazsa yarın kesin motor yaptırırsın kaça patlar evel sene maruder e 2500 tl harcamışlardı duruma göre değişebilir ve satarken zorlanırsın karar senin 8)

onurbahattin
05.Kasım.2013, 11:06
90000 km de bir makina alırsan bugün olmazsa yarın kesin motor yaptırırsın kaça patlar evel sene maruder e 2500 tl harcamışlardı duruma göre değişebilir ve satarken zorlanırsın karar senin 8)
saatli bomba misali abi ozaman çok uygun olmadığı sürece uzak durmak lazım :cheesy:

CELİL
05.Kasım.2013, 11:34
saatli bomba misali abi ozaman çok uygun olmadığı sürece uzak durmak lazım :cheesy:
O Makinayı buldum baktım çok harika kasası olan alımlı temiz bir makina amaaaa 8)

korhan_751
05.Kasım.2013, 11:47
bahattin V motor alıcam 650 cc lik motor alıcam diye acele etme. bence iyice araştır 90.000 kmde shadow sağlam bir motor olabilir belki. Bu kullanma tarzına bağlı. o motor 2 3 tane kullanıcı değiştirmiştir. bunların hepsi o motora gözü gibi bakmamıştır herhalde : ) İlk sahibinden olsa güvenip alırsın belkide. ama bence ucuza kaçma bu tip makinaları aldınmı rahat 3 4 sene kullanıyorsun. sana masraf çıkarmasını istemiyorsan temiz birşey bak :)

13.000 ile 15.000 arasında alabileceğin makinalar

dragstar 650
dragstar 1100
Vn800 Vulcan
shadow 750
shadow 600
shadow 1100
Marauder 800
VL 800 Intruder

onurbahattin
06.Kasım.2013, 16:44
O Makinayı buldum baktım çok harika kasası olan alımlı temiz bir makina amaaaa 8)
Aynen abi ama sı var :cheesy:

onurbahattin
06.Kasım.2013, 16:48
bahattin V motor alıcam 650 cc lik motor alıcam diye acele etme. bence iyice araştır 90.000 kmde shadow sağlam bir motor olabilir belki. Bu kullanma tarzına bağlı. o motor 2 3 tane kullanıcı değiştirmiştir. bunların hepsi o motora gözü gibi bakmamıştır herhalde : ) İlk sahibinden olsa güvenip alırsın belkide. ama bence ucuza kaçma bu tip makinaları aldınmı rahat 3 4 sene kullanıyorsun. sana masraf çıkarmasını istemiyorsan temiz birşey bak :)

13.000 ile 15.000 arasında alabileceğin makinalar

dragstar 650
dragstar 1100
Vn800 Vulcan
shadow 750
shadow 600
shadow 1100
Marauder 800
VL 800 Intruder

Aynen kardeşim doğru diyorsun sende ilan açmışsın makineye ,sen ne düşünüyorsun ...
Şuan alamam ama yaza doğru benim motoru satarsam 19 20 bine bir HD 883 Grubunda bulursam düşük km li onuda düşünürüm açıkcası sence nasıl olur bu senin saydıkların arasında ???

korhan_751
06.Kasım.2013, 19:11
Ne olursa olsun harley davidson sonuçta. en son buluşmaya yeni iron 883 lerden geldi ses egsoz olmamasına rağmen harika hafif bir titreşim var tam senin tarzın. 21 22 liraya bulursun belki mat siyah olanını güzel makine

Benim gönlümde sırasıyla şunlar var

dragstar 1100
dragstar 650
vn800
shadow 750

1100 Dragstar alırsam uzun süre binerim kolay kolay satmam.

onurbahattin
07.Kasım.2013, 10:29
Ne olursa olsun harley davidson sonuçta. en son buluşmaya yeni iron 883 lerden geldi ses egsoz olmamasına rağmen harika hafif bir titreşim var tam senin tarzın. 21 22 liraya bulursun belki mat siyah olanını güzel makine

Benim gönlümde sırasıyla şunlar var

dragstar 1100
dragstar 650
vn800
shadow 750

1100 Dragstar alırsam uzun süre binerim kolay kolay satmam.

bakalım benim motora talip var eğer satarsam arayışa giricem bakalım :cheesy:

UCANLAZ
07.Kasım.2013, 16:49
Tavsiye ederim,Enjeksiyonlu model

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-harley-davidson-cok-temiz-sifir-ayarinda-harley-davidson-sporster-142747997/detay/

onurbahattin
07.Kasım.2013, 17:52
Tavsiye ederim,Enjeksiyonlu model

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-harley-davidson-cok-temiz-sifir-ayarinda-harley-davidson-sporster-142747997/detay/

diğer 883 modellerde enjeksiyon yokmu acaba bilginiz varmı?

UCANLAZ
07.Kasım.2013, 19:15
Bir tarihten öncekiler karbiratorlü ama tam bilmiyorum.2005-2006 öncesi muhtemelen