PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : soğukta çalışma sorunu

özkanyüksel1907
01.November.2013, 00:25
mrblar 1 ay önce regal raptor E-2F aldım 2013 yeni fakat ekim ayı hava biraz serin fakat motor 7-8 kere marşa bastıkça ancak çalışıyor cikle ile hiç bir fark göremedim ne yapmam gerekiyor düğmeye çok fazla basılı tutmam motora zarar verirmi aslında motorada yeni başladım inşallah ömür boyu sürer teşekkürler

CELİL
01.November.2013, 00:45
Merhaba özkan aramıza hoş geldin :D
Kendini Tanışma başlığında tanıtırsan seviniriz 8)
havalar soğumaya başladı makina 3-5 gün çalışmadan durursa zor çalışabilir ilk çalışmada jikle ile rahat çalışır ama sen jikleyi açınca fark olmuyor demişsin acaba jikle görev görmüyormu servise uğrayıp kontrol ettirebilirsin 8)

özkanyüksel1907
01.November.2013, 01:02
celil bey cikleyi tam ittirmemmi gerekiyor daha sonra düğmeye ne kadar basılı tutayım zarar vermesinden çekiniyorum

CELİL
01.November.2013, 01:07
celil bey cikleyi tam ittirmemmi gerekiyor daha sonra düğmeye ne kadar basılı tutayım zarar vermesinden çekiniyorum
Evet jikleyi sonuna kadar ittirmen gerekiyor ve yola çıkmadan önce kapatıp yola öyle çıkman gerekiyor
Marşı 3-5 saniye basılı tutup bırakıp sonra tekrar basabilirsin uzun süre hiç bırakmadan marşa basmak marş motorunda soruna yol açanbilir 8)

özkanyüksel1907
01.November.2013, 01:11
Evet jikleyi sonuna kadar ittirmen gerekiyor ve yola çıkmadan önce kapatıp yola öyle çıkman gerekiyor
uzun süre hiç bırakmadan marşa basmak marş motorunda soruna yol açanbilir 8)
teşekkürler yarın birde o şekilde deneyeyim

onurbahattin
01.November.2013, 10:34
bende aynı sıkıntıyı yaşıyorum 7-8 günde bir çalıştırıyorum işler yoğun binemiyorum zaten direk çaılışmıyor jikle çekiyorum hemen alıyor ama jiklede de çalışırken 1 2 dk sonra yine istop ediyor ,sonra yine çalıştıryorum jiklede ısınana kadar böyle ,jikleyi çaılıştıktan sonra indirip gaz veriyorum hafif gazı kesince yine istop ediyor,fazla gaz verirsem boğuluyormuş gibi oluyor :) ısınana açılana kadar sıkıntı bu normal sanırım :)

onurbahattin
01.November.2013, 10:36
bende aynı sıkıntıyı yaşıyorum 7-8 günde bir çalıştırıyorum işler yoğun binemiyorum zaten direk çaılışmıyor jikle çekiyorum hemen alıyor ama jiklede de çalışırken 1 2 dk sonra yine istop ediyor ,sonra yine çalıştıryorum jiklede ısınana kadar böyle ,jikleyi çaılıştıktan sonra indirip gaz veriyorum hafif gazı kesince yine istop ediyor,fazla gaz verirsem boğuluyormuş gibi oluyor :) ısınana açılana kadar sıkıntı bu normal sanırım :)
Son olarak jikle çalıştırsak ısınmasını beklemeden jikleyi indirip kullanmay başlasak sıkıntı olurmu motorun kendine gelmesini beklemek lazımmı ???

CELİL
01.November.2013, 11:31

Son olarak jikle çalıştırsak ısınmasını beklemeden jikleyi indirip kullanmay başlasak sıkıntı olurmu motorun kendine gelmesini beklemek lazımmı ???

Onur motor ısınıncaya kadar öyle yapar ısınınca normale döner sorun yok
motoru çalıştırınca en az 2-3 dakika az gazla çalıştırıp motorun parçaları yağlamasını beklemek motorun iç parçalarının aşınmaması ömrü için önemli daha sonra yola çıkılabilir 8)

onurbahattin
01.November.2013, 11:38
Onur motor ısınıncaya kadar öyle yapar ısınınca normale döner sorun yok
motoru çalıştırınca en az 2-3 dakika az gazla çalıştırıp motorun parçaları yağlamasını beklemek motorun iç parçalarının aşınmaması ömrü için önemli daha sonra yola çıkılabilir 8)

Eyvallah Büyüksün Üstad :cheesy:

Ömer
01.November.2013, 11:41
Benim kişisel deneyimime göre benzin musluğunu kapatıyor olabilirsiniz.
Ben sürekli olarak benzin musluğunu açık bırakıyorum böyle bir sorun yaşamıyorum.
Belki faydası olabilir diye yazdım, sizde bir deneyin derim.

Zafer
01.November.2013, 16:06
Benim kişisel deneyimime göre benzin musluğunu kapatıyor olabilirsiniz.
Ben sürekli olarak benzin musluğunu açık bırakıyorum böyle bir sorun yaşamıyorum.
Belki faydası olabilir diye yazdım, sizde bir deneyin derim.

Evet Ömer kardeşim aynen dedigine katılıyorum benzin muslugunu kapatıp bi kaç gunde calıstırmazsanız bahsetıgınız onemsız sorunları yasıyorsunuz ben haptada bir çalıstırıyorum benzın muslugunu da hiç kapatmıyorum maşallah tek marşta çalısıyor jiklesiz bir şekilde muslugu kapattıgınızda karburotördeki benzin az oldugu için yanma özelligini kaybediyor veya azalıyor karburötere yeni benzin gelene kadarda sen marşa basıp duruyorsun denemenizde fayda var arkadaşlar 8)

onurbahattin
04.November.2013, 13:48
Evet Ömer kardeşim aynen dedigine katılıyorum benzin muslugunu kapatıp bi kaç gunde calıstırmazsanız bahsetıgınız onemsız sorunları yasıyorsunuz ben haptada bir çalıstırıyorum benzın muslugunu da hiç kapatmıyorum maşallah tek marşta çalısıyor jiklesiz bir şekilde muslugu kapattıgınızda karburotördeki benzin az oldugu için yanma özelligini kaybediyor veya azalıyor karburötere yeni benzin gelene kadarda sen marşa basıp duruyorsun denemenizde fayda var arkadaşlar 8)
Benzin Musluğu dediğiniz yedek depoyu açıp kapatan muslukmudur ? Denicem bende ...

Zafer
05.November.2013, 17:08
Benzin Musluğu dediğiniz yedek depoyu açıp kapatan muslukmudur ? Denicem bende ...

Evet kardeşim o musluk acık dursun