Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Regal Raptor Tavsiyesi Önemli

mgokalp
05.November.2013, 05:05
Merhaba arkadaşlar, motor ehliyeti almak icin önümüzdeki aralığın 14 ünde sınava giricem. daha sonrasında baslangıc motoru olarak bir Regal Raptor almak istiyorum ama hangi modelinden alıcağıma karar veremedim ve sizlere danışmak istedim. 4000 TL gibi bir bütçem var 2.el veya sıfır olabilir ama tercihim 2.el olmasından yana,ve fazla ağır olmadıgım icin diğerlerine göre daha hafif bir Regal Raptor istiyorum . alıcagım motorla uzun yol yapmıcam istanbul icinde sadece iş , okul birazda gezmek icin kullanıcam tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler

Ahmet Çakıl
05.November.2013, 10:59
Genelde forumdaki abilerimiz ve arkadaşlarımız 250cc su soğutmalı modelleri tavsiye ederler ancak benim seninki kadar bütçem olsaydı ve hafif birşey istiyor olsaydım sıfır kilometre hava soğutmalı 150cc lik modele yönelirdim. Sıfır motor bir başka oluyor hem de hafif ve daha az karmaşık olduğu için arıza ve bakım maliyeti daha düşük olur. Zaten parana göre 2. elde alabileceğin 250cc su soğutmalı modelle aynı kasaya sahiptir. Daha az yakar. Ama diğer taraftan uzun vadede motorun gücü seni tatmin etmeyebilir özellikle artçıyla birlikte.

CELİL
05.November.2013, 11:01
Merhaba Mert aramıza hoş geldin :)

klasik 250 cc e9 veya e9b olabilir bütçene göre ikinciel temiz bir makinayla başlayabilirsin her şarta uygundur 8)

mgokalp
05.November.2013, 23:06
öncelikle cevap verdiğiniz icin teşekkür ediyorum :) klasik 250 cc e9 veya e9b dedıgınız modellere baktım ama sanırım biraz ağır motorlar yani regal raptorların geneli gibi :) ben 1.70 boyunda 65 kilo biriyim . kendi ağırlığıma göre bişey arıyorum yani taşıyabılıcegım, genel modellerin ağırlığı icin söylüyebiliceğiniz bişey varmı. simdiden tesekkur ederım ve bu arada bir arkadasım regal raptor dd 100 modelını onerdı sanırım en hafif modeli , motor 92 kg agırlıgında , otomatık 100 cc diye duydum ama ne kadar dogru ne kadar yanlıs bılmıyorum, bu motoru almak ıstesem ne kadar dogru olur bunun ıcınde bilgi verirseniz sevinirim :)

CELİL
05.November.2013, 23:20
öncelikle cevap verdiğiniz icin teşekkür ediyorum :) klasik 250 cc e9 veya e9b dedıgınız modellere baktım ama sanırım biraz ağır motorlar yani regal raptorların geneli gibi :) ben 1.70 boyunda 65 kilo biriyim . kendi ağırlığıma göre bişey arıyorum yani taşıyabılıcegım, genel modellerin ağırlığı icin söylüyebiliceğiniz bişey varmı. simdiden tesekkur ederım ve bu arada bir arkadasım regal raptor dd 100 modelını onerdı sanırım en hafif modeli , motor 92 kg agırlıgında , otomatık 100 cc diye duydum ama ne kadar dogru ne kadar yanlıs bılmıyorum, bu motoru almak ıstesem ne kadar dogru olur bunun ıcınde bilgi verirseniz sevinirim :)
Bence 100 cc makinaya hiç bulaşma en zayıf model canını sıkar diğer seçenek 150cc oda hava soğutmalı 100 cc den çok iyi ama 250cc den zayıfdır ve kısa sürede küçük gelir satmaya çalışırsın 250 cc en dayanıklı modeldir ve 150 cc ile aynı kasaya ağırlıga sahiptir kullanması çok rahat kolaydır sıkıntı çekmezsin rahat ol gerekdiğinde kolay satarsın 8)

mgokalp
05.November.2013, 23:25
Bence 100 cc makinaya hiç bulaşma en zayıf model canını sıkar diğer seçenek 150cc oda hava soğutmalı 100 cc den çok iyi ama 250cc den zayıfdır ve kısa sürede küçük gelir satmaya çalışırsın 250 cc en dayanıklı modeldir ve 150 cc ile aynı kasaya ağırlıga sahiptir kullanması çok rahat kolaydır sıkıntı çekmezsin kolay satarsın rahat ol 8)

evet haklısınız ama tek sıkıntım hafif oldugumdan motoru taşıyamama korkum belkıde biraz önyargılı davranıyorum :) ehliyeti aldıktan 1 veya 2 hafta sonra insallah tavsiye ettiğiniz modellerden birini alıcam simdiden teşekkür ederim :)

CELİL
05.November.2013, 23:30
evet haklısınız ama tek sıkıntım hafif oldugumdan motoru taşıyamama korkum belkıde biraz önyargılı davranıyorum :) ehliyeti aldıktan 1 veya 2 hafta sonra insallah tavsiye ettiğiniz modellerden birini alıcam simdiden teşekkür ederim :)
bence durunca makinayı dengede tutamıcak kadarda zayıf değilsin makinayı rahat taşırsın zaten makina dengesini kendi kuruyor sen sadece destek veriyorsun kafana kilonu takma makinayı kullanan bayan arkadaşlarımız var hiç sorun olmaz 8)

mgokalp
05.November.2013, 23:33
bence durunca makinayı dengede tutamıcak kadarda zayıf değilsin makinayı rahat taşırsın zaten makina dengesini kendi kuruyor sen sadece destek veriyorsun kafana kilonu takma makinayı kullanan bayan arkadaşlarımız var hiç sorun olmaz 8)

gerçekten teşekkür ederim :) dediğiniz modelleri iyi bir şekilde araştırmaya basladım :D

bedo
08.November.2013, 01:17

gökalpcim ben antalyadan bı arkadasınım benım boyumda 1.71 kılom 52 regal 250 klasık kullanıyorum emın ol tasıma konusunda rahat 150 cc baslangıc ıcın ıyı olacaktır ama celıl abı ve kızıl atlının dedıgı gıbı daha sonraları arkanda bırını gezdırmekten zevk alamıcaksın bence 250 klasık hem saglam dır hemde senı tasır ve kendını tasıtır zaten elındekı bütceyle 2008 modele kadar tertemız bır motor bulabılırsın benım tavsıyem 250 klasık yada ''T'' gıdon dan yana olur...

mgokalp
08.November.2013, 02:43
gökalpcim ben antalyadan bı arkadasınım benım boyumda 1.71 kılom 52 regal 250 klasık kullanıyorum emın ol tasıma konusunda rahat 150 cc baslangıc ıcın ıyı olacaktır ama celıl abı ve kızıl atlının dedıgı gıbı daha sonraları arkanda bırını gezdırmekten zevk alamıcaksın bence 250 klasık hem saglam dır hemde senı tasır ve kendını tasıtır zaten elındekı bütceyle 2008 modele kadar tertemız bır motor bulabılırsın benım tavsıyem 250 klasık yada ''T'' gıdon dan yana olur...

verdiğiniz cevap için teşekkür ederim :) evet dediğiniz gibi 150 cc lıkle baslaması guzel olur aslında ama üc ay sonra sıkılmak ıstemıyorum o yüzden regal 250 cc e9 veya e9b modellerıne bakıyorum , t gidon veya kartal gidon arasında ne fark var onu daha çözemedim :|

CELİL
08.November.2013, 12:17
verdiğiniz cevap için teşekkür ederim :) evet dediğiniz gibi 150 cc lıkle baslaması guzel olur aslında ama üc ay sonra sıkılmak ıstemıyorum o yüzden regal 250 cc e9 veya e9b modellerıne bakıyorum , t gidon veya kartal gidon arasında ne fark var onu daha çözemedim :|
e9 kartal gidon e9-b T gidon dur bunun dışında T gidonda depo üstünde krom bir parça üzerinde km saati vardır radyatör dik konumdadır genel olarak daha sport görünümlü bir kasadır iki makinanın kasa aynı motor yürür aynı aksesuar farkı var 8)

Gestapoz
08.November.2013, 19:33
Taşıyamama konusunda kesinlikle endişen olmasın 55-60 kiloyum ilk olarak e9 vardı şimdi spyder aldım herhangi bi taşıma problemi olmadı zaten dengeli motorlar kendi ağırlığınla istediğin gibi dengeleyebiliyosun

mgokalp
09.November.2013, 01:48
e9 kartal gidon e9-b T gidon dur bunun dışında T gidonda depo üstünde krom bir parça üzerinde km saati vardır radyatör dik konumdadır genel olarak daha sport görünümlü bir kasadır iki makinanın kasa aynı motor yürür aynı aksesuar farkı var 8)

yanıtladığınız icin teşekkürler :) , iki tarz gidonu da canlı görmek en iyisi olur bence :) tercıhım suan kartal gıdondan yana gıbı duruyor ama değişebilir :)

mgokalp
09.November.2013, 01:51
Taşıyamama konusunda kesinlikle endişen olmasın 55-60 kiloyum ilk olarak e9 vardı şimdi spyder aldım herhangi bi taşıma problemi olmadı zaten dengeli motorlar kendi ağırlığınla istediğin gibi dengeleyebiliyosun

öncelikle ağırlık konusunda birkes daha cevap verdiğiniz icin teşekkürler :) evet bende e9 veya e9b modellerınden biriyle başlamayı düşünüyorum :) zaten istanbul icinde kullanıcağım için 250 cc yeter sanırım :) ama ilerde yetmezse kesinlikle spyder alırım :D

CELİL
09.November.2013, 20:46
Mert internette 9b T gidon bir makina gördüm (sahibini tanımıyorum) temiz güzel görülüyor fiyatıda makul bir bak istersen 8)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-regal-raptor-sahibinden,16000-km-de-muaneli-az-kullanilmis-tertemiz-142675946/detay/

Buda e9 kartal gidon temiz görülüyor uygun fiyat
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-regal-raptor-kara-simsek-141176750/detay

mgokalp
11.November.2013, 00:45
Mert internette 9b T gidon bir makina gördüm (sahibini tanımıyorum) temiz güzel görülüyor fiyatıda makul bir bak istersen 8)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-regal-raptor-sahibinden,16000-km-de-muaneli-az-kullanilmis-tertemiz-142675946/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-regal-raptor-kara-simsek-141176750/detay
Tesekkur ederim Celil abi :) evet ikiside cok guzel t gidon bi farkli guzel gorundu gozume :D ehliyeti aldiktan kisa sure sonra insallah motorumla araniza katilicam :)

saralmilkan
12.November.2013, 01:08

Ben hep ilk alıcağım motor balansörlü olsun sıfıra yakın olsun diye düşünürken fiyatlar bana uymuyor. Bu ilanlarda motorlar biraz eski model ve km leri de yüksek. Bu ayarlarda temiz motor bulma oranı ne gibidir mesela ? Öğrenci olarak bunlar daha uygun.

CELİL
12.November.2013, 01:18
Ben hep ilk alıcağım motor balansörlü olsun sıfıra yakın olsun diye düşünürken fiyatlar bana uymuyor. Bu ilanlarda motorlar biraz eski model ve km leri de yüksek. Bu ayarlarda temiz motor bulma oranı ne gibidir mesela ? Öğrenci olarak bunlar daha uygun.
Bütçe ayarlanabilirse kesinlikle 2011 ve üstü blansörlü modelleri tavsiye ederim fakat bütçe kurtarmıyorsa daha alt blansörsüz modellerde alınabilir ama sorun çıkarıp çıkarmayacağından emin olunamaz bu durumda alırken km si orjinal olan en az kmde bakımlı makinaları tercih etmek gerekir veya uygun fiyatlı gözünün kestiği makinayı alır çıkabilecek masrafı göğüslersin 8)