PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yine ben yine sorular :)

Emre77
12.December.2013, 20:42
Yeni RR spyder'ımın ön tarafına çakar lamba takmayı düşünüyorum ancak çakarların cezası olduğunu biliyorum ancak polis lambası gibi değilde beyaz lamba takarsam çakarlara onun herhangi bir cezası varmıdır acaba daha tecrübeli abilere , kardeşlere sorulur 8)

Birde motora kasko yaptırmak nekadar tutuyor istanbul trafiğinde kasko yaptırmak gereklidir diye düşünüyorum birde hırsızları öngörürsek

CELİL
12.December.2013, 20:50
Yeni RR spyder'ımın ön tarafına çakar lamba takmayı düşünüyorum ancak çakarların cezası olduğunu biliyorum ancak polis lambası gibi değilde beyaz lamba takarsam çakarlara onun herhangi bir cezası varmıdır acaba daha tecrübeli abilere , kardeşlere sorulur 8)

Birde motora kasko yaptırmak nekadar tutuyor istanbul trafiğinde kasko yaptırmak gereklidir diye düşünüyorum birde hırsızları öngörürsek
Emre evet çakar yasak ama düz yanan gündüz farı serbest
Motora kasko her firma yapmıyor yapanında yanına yanaşılmıyor 1500 * 2000 tl gibi rakamlar istiyorlar :(

Emre77
12.December.2013, 20:57
Emre evet çakar yasak ama düz yanan gündüz farı serbest
Motora kasko her firma yapmıyor yapanında yanına yanaşılmıyor 1500 * 2000 tl gibi rakamlar istiyorlar :(

1.500-2.000 çok değilmi abi benim motor zaten 7.000 kaskoya verilen parayla 3 senede bi motoru yenilerim kasko yapan tanıdığım biri vardı ben ona bi uğrıyım daha düşük fiyat verirse onun hakkında bi konu açarım. sanırım birçok kişinin işine yarar. ben gene 300-500 TL arası bişeydir diye düşünüyodum :(

Emre77
12.December.2013, 21:11
Birde bu cikleyi nerelerde nasıl kullanmalıyım benimki hep aşşağı konumda ve hiçbir fikrim yok

[yandaki pimi yukarı kaldırınca açık aşşağı ittirince kapalı oluyor dimi]

bilmemek değil öğrenmemek ayıp :)

CELİL
12.December.2013, 21:40
1.500-2.000 çok değilmi abi benim motor zaten 7.000 kaskoya verilen parayla 3 senede bi motoru yenilerim kasko yapan tanıdığım biri vardı ben ona bi uğrıyım daha düşük fiyat verirse onun hakkında bi konu açarım. sanırım birçok kişinin işine yarar. ben gene 300-500 TL arası bişeydir diye düşünüyodum :(
o dediğin rakama trafik siğortası fiyatı veren firmalar var :|

Birde bu cikleyi nerelerde nasıl kullanmalıyım benimki hep aşşağı konumda ve hiçbir fikrim yok

[yandaki pimi yukarı kaldırınca açık aşşağı ittirince kapalı oluyor dimi]

bilmemek değil öğrenmemek ayıp :)

jikle en üstte sana doğru kapalı aşağı itince açık olur
soğuk havalarda ilk çalıştırmada gaz kolunu 2 kere çevir bırak jikleyi en aşağı doğru yittir gaz vermeden marşa bas kolayca çalışır çalışınca hafif gaz ver 3-4 dakika motoru ısıttıktan sonra jikleyi kapa sonra yola çık 8)

Emre77
12.December.2013, 22:07
o dediğin rakama trafik siğortası fiyatı veren firmalar var :|

jikle en üstte sana doğru kapalı aşağı itince açık olur
soğuk havalarda ilk çalıştırmada gaz kolunu 2 kere çevir bırak jikleyi en aşağı doğru yittir gaz vermeden marşa bas kolayca çalışır çalışınca hafif gaz ver 3-4 dakika motoru ısıttıktan sonra jikleyi kapa sonra yola çık 8)

Ne sorsam ayrıntılı olarak bilgi vermeye çalışıyosun abi banada eyvallah demek düşüyor saolasın 8)

özgürr
12.December.2013, 22:36
ben bugün güneşsigortaya sordum kako için ortalama 800 - 900 tl arası fiyat çektiler mantıklı geldş bana ama biraz daha araştırmak lazım

Emre77
12.December.2013, 22:52
ben bugün güneşsigortaya sordum kako için ortalama 800 - 900 tl arası fiyat çektiler mantıklı geldş bana ama biraz daha araştırmak lazım

Bende bi bakıyım 2.000 den 900 tlye düştü 500 tlye bulursam o güzel olur :)

gerçi 900 bile iyimiş bildiğime göre 12 ayda taksit taksit ödeniyor kasko. aylık 75 tlye gelir iyide olur :)

CELİL
12.December.2013, 22:54
bencede uygun ama yinede az para değil her sene kasko +trafik siğortası 1000 tl gibi biraya gelince ağır oluyor

Emre77
12.December.2013, 22:58
trafik sigortası için nekadar alınıyor senelik

CELİL
12.December.2013, 23:14
trafik sigortası için nekadar alınıyor senelik

Kişiye göre değişiyor istanbul en kazık olarak ortalama 200 tl gibi başlayıp 300-500 tl fiyat verenler var :|

Emre77
12.December.2013, 23:26
Kişiye göre değişiyor istanbul en kazık olarak ortalama 200 tl gibi başlayıp 300-500 tl fiyat verenler var :|

peki plakayı başka bi ilden çıkarttırmak kolaymı kolaysa hem sigortayı ucuza getirmiş olurum hemde memleket yalova benim daha önce 77 EA ile başlıyan plakalar gördm yalovada tam bana göre özel plaka gibi olur 8)

CELİL
12.December.2013, 23:34
peki plakayı başka bi ilden çıkarttırmak kolaymı kolaysa hem sigortayı ucuza getirmiş olurum hemde memleket yalova benim daha önce 77 EA ile başlıyan plakalar gördm yalovada tam bana göre özel plaka gibi olur 8)
Her şehire göre faklı değer biçiliyor bazı şehirlerde çok uyguna yapılıyor yalova dan muadil fiyat araştırması yapmak lazım
plaka değiştirmek için ikametgahını yalovada gösterip trafiğe başvurup prosedürleri yaparsan plaka değişebilir veya baban veya güvendiğin yalovada ikametgahı olan birine satış yaparsın satışta plaka değişikliği istermisin diye sorduklarında istiyorum dersin plaka yalova plakası olarak yalovadaki adrese gelir satış için 100 masrafla iş biter 8)
Düzeltme : Ruhsat adrese gelir plakayı trfiğe gidip sen çıkartıyorsun

özgürr
12.December.2013, 23:38
taksit imkanını sormadım firmaya ama varsa gözüm kapalı yaptırırım

Emre77
13.December.2013, 20:10
Benim motorda kontağı açtığımda farlar yanıyor kontağı kapatmadanda sönmüyor bu hepsinde böylemi

Emrehan
13.December.2013, 20:13
Benim motorda kontağı açtığımda farlar yanıyor kontağı kapatmadanda sönmüyor bu hepsinde böylemi

Senin motorda bu yönde bir değişiklik yapılmış Emre
Normalde far, düğmesinden açılıp kapanır. Kontak açık olduğu sürece farın da açık olması için bir değişiklik yapılmış olabilir senin motorunda.

Emre77
13.December.2013, 20:14
Senin motorda bu yönde bir değişiklik yapılmış Emre
Normalde farlar düğmesinden açılıp kapanır. Kontak açık olduğu sürece farların da açık olması için bir değişiklik yapılmış olabilir senin motorunda.

sıkıntıda burda başlıyor benim motor daha 0 plakası bile yok daha normalde spyderlarda böle bşy yok yani ?

Emrehan
13.December.2013, 20:19
Bak ona ben de şaşırdım. :?:

2013 modeller için böyle bir değişiklik söz konusu mu bilmiyorum ama montaj esnasında da far bağlantısını direk çekmiş olabilirler.
Veya küçük de olsa ihtimaldir; far düğmen açık konumda kalmıştır. :D
Kontağı açar açmaz yanması hiç mantıklı değil; kontak açık olup da motor çalışır vaziyette olmazsa aküyü yer. Bu durumda motorun fabrika çıkışının bu şekilde olması ihtimali ortadan kalkıyor. 8)

Emre77
13.December.2013, 21:19
Bak ona ben de şaşırdım. :?:

2013 modeller için böyle bir değişiklik söz konusu mu bilmiyorum ama montaj esnasında da far bağlantısını direk çekmiş olabilirler.
Veya küçük de olsa ihtimaldir; far düğmen açık konumda kalmıştır. :D
Kontağı açar açmaz yanması hiç mantıklı değil; kontak açık olup da motor çalışır vaziyette olmazsa aküyü yer. Bu durumda motorun fabrika çıkışının bu şekilde olması ihtimali ortadan kalkıyor. 8)

bişey olmaz okadardanda far açık gezerim napalım 8)

birde nette gördğm videolarda marşa tek seferde gaz vermeden basıyolar motor çalışıyor benimki gaz vermeden çalışmıyor

CELİL
13.December.2013, 22:45
Yeni kasa modellerde kontak açınca parklar otomatik yanıyordu yeni gelenlerde farlarıda açık pozizyona getirmiş olabilirler yanılmıyorsan yeni euro normlarına göre görünürlüğü arttırdığı için tüm araçlarda far otomatik yanması kuralı getirildi
Bir marşta çalışma olayı motor sıcakken olur soğukken gaz ister 8)

sunay690
14.December.2013, 12:01
Benim 2013 daytonada kontak kapalı durumdayken kontağı sağa doğru çevirdiğimde parklar otomatik yanıyor, fakat kontak kapalı durumdayken kontağı sola doğru çevirdiğimde parklar yanmıyor. Yani kontak anahtarı iki yöne de çevrilebiliyor. 8)

Emre77
15.December.2013, 02:24
Benim 2013 daytonada kontak kapalı durumdayken kontağı sağa doğru çevirdiğimde parklar otomatik yanıyor, fakat kontak kapalı durumdayken kontağı sola doğru çevirdiğimde parklar yanmıyor. Yani kontak anahtarı iki yöne de çevrilebiliyor. 8)

Sağ sol çapraz bunun hep yanıyor hocam :|

Emre77
20.December.2013, 20:47
Yeni kaskım geldi LS2 FF370 sağlammıdır değilmidir geçen gün googleda motorsiklet kazası yapmış birinin fotosunu gördm yanlışlıkla açtım kask'ın önemini bikez daha anladım çok fenaydı hatta miğde bulandırıcıydı :(