PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bakım

ereneren
17.December.2013, 01:44
motosiklete kaç km de bir bakım yaptırmam gerek bilgi verebilirmisiniz ben alalı 1000 km oldu bakım yaptırmadım daha aldıgımda yaptırdım demişti adam muayedende yeni geçmişti yağın rengi açık hala azalınca koyu oluyomus sanırım

CELİL
17.December.2013, 01:48
motosiklete kaç km de bir bakım yaptırmam gerek bilgi verebilirmisiniz ben alalı 1000 km oldu bakım yaptırmadım daha aldıgımda yaptırdım demişti adam muayedende yeni geçmişti yağın rengi açık hala azalınca koyu oluyomus sanırım
ilk bakım 1000 km de sonra 2000 km de bir motorun kullanma kılavuzu kitabının en arka sayfasında yazar 8)
motor yağının değişim zamanı geldikçe siyaha döner :)

ereneren
17.December.2013, 01:51
teşekkür ederim :) kullanma kılavuzunu almadım istemek öyle bişey o heycanla aklıma bile gelmedi :D

ereneren
27.December.2013, 01:12
yarın bakım yaptırıyorum ama o yiba çarşısındaki yere götürmicem bi motosikletci var buralarda adam işini iyi yapıyo uzun zamandır var cevredeki her motosikletci oraya götürüyo bende alırken ona baktırmıstım hatta motora hava filtresi frenler falan yağı bujiler daha aklıma gelmiyo ne var ne yok komple yaptırcam gaza bastıkca ccıızzz diye sesler artık baya rahatsız etmeye baslamıstı onları sıkcak bakacak en fazla 100 lira 150 lira tutar dedi

CELİL
27.December.2013, 01:37
Sen sıfır almamıştın ama sıfırdan itibaren makinanın iki yıl garantisi vardır Makinanın garantisi bitmediyse yetkili servisin dışına gidersen garantiden çıkar
Hala garanti kapsamındaysa garantinin işlenmesi içinde garanti işlemlerinin yapıldığı kullanma kılavuzu kitabına ihtiyacın var ya eski sahibinden iste yada servise durumu anlat yeni bir garanti kitabı düzenliyebiliyorlarsa düzenlesinler kolay gelsin 8)

ereneren
27.December.2013, 01:40
ikinci el aldım 3binde aldım motoru 46 yasında bi adamdan yazdan yaza az kullanmıs 2010 model garantisi btmiştir

CELİL
27.December.2013, 01:43
ikinci el aldım 3binde aldım motoru 46 yasında bi adamdan yazdan yaza az kullanmıs 2010 model garantisi btmiştir
Garantisi bitmiş o zaman sıkıntı yok istediğin güvendiğin yere götür kolay gelsin 8)

ereneren
27.December.2013, 01:44
teşekkürler celil abi valla en büyük sıkıntım cıkan sesler yolda parçalara ayrılcak motor diye korkuyorum arttı iyice

CELİL
27.December.2013, 01:47
teşekkürler celil abi valla en büyük sıkıntım cıkan sesler yolda parçalara ayrılcak motor diye korkuyorum arttı iyice

O kadar sıkıntı yapma o seslerden makina dağılmaz serviste usta makinayı güzel bir kontrol eder tüm vidaları sıkıştırır seninde için rahat eder 8)

ereneren
27.December.2013, 01:49
valla o sesler geçsin yeter motor bi kendine gelsin :D 60 a çıksam sanki vidalar bişeyler dağıılıyo gibiydi :D komple bakım yapılsında işte yolda kalmadan bakmak lazım :D

ereneren
27.December.2013, 20:15
yaptırdım bakımı yağ değişti hava filtresi temizlendi bujiler değişti ikiside zincir yağlandı motorunda heryerini sıktırdım zincir ayarlandı sallanıyodu frenler falan 90 tl verdim o sesler gitti rahatsız eden sesler şimdi iyi motor :) buarada motor tek silindir diye biliyodum ama motosikletci baktı çift silindir diyo yok tek bunlar ya dedim cift diyo iki buji var diyo iki çıkış var diyo

CELİL
27.December.2013, 20:44
yaptırdım bakımı yağ değişti hava filtresi temizlendi bujiler değişti ikiside zincir yağlandı motorunda heryerini sıktırdım zincir ayarlandı sallanıyodu frenler falan 90 tl verdim o sesler gitti rahatsız eden sesler şimdi iyi motor :) buarada motor tek silindir diye biliyodum ama motosikletci baktı çift silindir diyo yok tek bunlar ya dedim cift diyo iki buji var diyo iki çıkış var diyo

Güle güle kullan makinayı elden geçirdin kafan rahat binersin 8)
sen makinanın 150cc olduğundan eminmisin ruhsata yanlış yazdılar galiba :mrgreen:
125cc ler çift 150cc ler tek silindirli bu işte bir yanlışlık var ama hayırlısı :mrgreen: 8)

ereneren
27.December.2013, 20:49
bencede bi yanlıslık var yan kapaklarda akünün oldugu yer falan siyah kapak orda 150 dd e-2 yazıyo ama ruhsattada 150 yazıyo hatta ruhsatta kırmızı motor sade yan kapak siyah rengine siyah yazmıslar :D dediğim gibi arkadasdada aynısında var 150 onda 140 ibre var hararet lambası yok benimkinde 180 ibre hararet lambası var daha seri onunkinden

CELİL
27.December.2013, 21:05
bencede bi yanlıslık var yan kapaklarda akünün oldugu yer falan siyah kapak orda 150 dd e-2 yazıyo ama ruhsattada 150 yazıyo hatta ruhsatta kırmızı motor sade yan kapak siyah rengine siyah yazmıslar :D dediğim gibi arkadasdada aynısında var 150 onda 140 ibre var hararet lambası yok benimkinde 180 ibre hararet lambası var daha seri onunkinden
Bir ara yetkili servise yoldan geçerken uğrayıp sorarsın ama makinayı yanlış üretmiş olamazlar bence :mrgreen:
Boşver sen tadını çıkar seninki özel modeldir :mrgreen: 8)

ereneren
27.December.2013, 21:06
çift silindir yani ozaman benim makine :D iyi bakalım :D keyfini çıkarrım bide yaz gelsin uzun yol falan :D

mrtckrt
27.December.2013, 21:07
sanki eski bir konuda 150 liklerle 125 liklerin aynı motor bloğunu kullandıkları (kalıp olarak) o yüzden 150 lik makinada da iki buji ve iki çıkış olduğu ama birinin boşta olduğu, görüntü olsun diye bulunduğu yazılmıştı
belki arkadaşlar hatırlar ama 150 lik bilmiyorum bu konuda sadece okuduğum bu

ereneren
27.December.2013, 21:09
valla boşta değildir boş olsa iki yerede niye buji takılsınki hadi ben çok anlamam ama bakım yapan motosikletci adamda dedi çift silindir diye

mrtckrt
27.December.2013, 21:12
tabi belkide haklısın sadece konuyu aydınlatmak için yazdım
sakın yanlış anlama makinanı kötülemek gibi bir niyetim yoktu
iki buji de kararmış mıydı? yani işlediği belli oluyor mu?
yada çalışırken iki egzozdanda duman çıkıyor mu?

ereneren
27.December.2013, 21:15
yok yanlış anlamıyorum :) bende acaba 125 cc cift mi diye ögrenmeye calıstım evet ikiside kararmıstı biraz iki egzozdanda cıkıs var onu kontrol ettim özellikle

CELİL
27.December.2013, 21:23
Acaba modifiye edilip boşta olan ikinci silindir çalışır durumamı getirildi ? ama şunu biliyorum bunu buradan çözmemiz mümkün değil makinayı bilen ustanın kontrol etmesi lazım 8)

ereneren
27.December.2013, 21:26
valla 125 çift silindir olma ihtimali daha yüksek bence ruhsattada siyah yazıyo zaten kırmızı motora sadece yan kapaklar siyah :) modifiyelik bişey yok aldıgım adamda zaten 45 yasında sadece yazları işden fırsat buldukca az kuallanmıs adamdı :) neyse arkadasın motoruda bakıma götürrüz ozaman onunkinede bakarız ne değişikmiş :D

CELİL
27.December.2013, 22:32
valla 125 çift silindir olma ihtimali daha yüksek bence ruhsattada siyah yazıyo zaten kırmızı motora sadece yan kapaklar siyah :) modifiyelik bişey yok aldıgım adamda zaten 45 yasında sadece yazları işden fırsat buldukca az kuallanmıs adamdı :) neyse arkadasın motoruda bakıma götürrüz ozaman onunkinede bakarız ne değişikmiş :D
Eren biraz canını sıkıcam ama renk konusu sıkıntı ruhsatta siyah yazıyorsa motor kırmızı ise sorun demek malesef muayene zamanı gelince muayene yapmazlar :(
ya ruhsata yanlış yazıldı yada motorun parçaları sonradan değişti dahada kötüsü motor orinal olmayabilir ruhsat üzerindeki motor ve şase numaralarını motorun üzerindekilerle kontrol et bir terslik olmasın :(

ignats
28.December.2013, 01:28
ben motorlardan fazla anlamam amm,şöye bir önerim olacak.
cift silindir ise buji kablosunun birini çıkartırsan o silindir çalişmayacak.. bu sekil anlaya bilirsiniz.

CELİL
28.December.2013, 01:30
ben motorlardan fazla anlamam amm,şöye bir önerim olacak.
cift silindir ise buji kablosunun birini çıkartırsan o silindir çalişmayacak.. bu sekil anlaya bilirsiniz.
evet doğru söylüyorsun 8)

ereneren
28.December.2013, 15:49
Eren biraz canını sıkıcam ama renk konusu sıkıntı ruhsatta siyah yazıyorsa motor kırmızı ise sorun demek malesef muayene zamanı gelince muayene yapmazlar :(
ya ruhsata yanlış yazıldı yada motorun parçaları sonradan değişti dahada kötüsü motor orinal olmayabilir ruhsat üzerindeki motor ve şase numaralarını motorun üzerindekilerle kontrol et bir terslik olmasın :(

valla celil abi baktım numaralar aynı sadece rengi siyah yazmışlar adam noterde ben üstüme alırken çalışana söyledi motor kırmızı yandaki kapaklar syah siyah yazdı önceki noter diye buda siyah yazdı muayenedede ben motoru 10. ayın 2sinde aldım muayenden 1 inde geçmiş adam yaptırmıs sorunsuz

CELİL
28.December.2013, 16:24
valla celil abi baktım numaralar aynı sadece rengi siyah yazmışlar adam noterde ben üstüme alırken çalışana söyledi motor kırmızı yandaki kapaklar syah siyah yazdı önceki noter diye buda siyah yazdı muayenedede ben motoru 10. ayın 2sinde aldım muayenden 1 inde geçmiş adam yaptırmıs sorunsuz

Aman sorun olmasında gerisi önemli değil :)

ereneren
28.December.2013, 16:50
aynen abi :)