Orijinalini görmek için tıklayınız : Uzun yol !
orhuntheboy
15.January.2014, 00:00
Arkadaslar haziran gini istanbuldan memleketim samsuna gitmeyi dusunuyorum yalniz daha once motorumla uzun yola hic cikmadim. Acikcasi bende sehir icinde kullanmak icin almadim. Soyle bir durum varki uzun yol tecrubem hic olmadigi icin nelere dikkat etmeliyim ? bi sknti olur yolda kalirim korkusu var acikcasi yardimci olursaniz sevinirim tesekkurler
CELİL
15.January.2014, 00:18
makinanda bir sıkıntı yoksa Uzun yolda hiç sorunsuz gider gelirsin bizim makinalar uzun yolu sever çok uzun yol yaptım uzun yolda makina şehir içi gibi zorlanmaz ve sorun riski çok daha azdır en fazla buji patlar onun içinde kaliteli buji kullanırsın risk azalır yanında yedek buji taşırsın sıkıntı olursa değiştirirsin birde siğorta atabilir veya temassızlık edebilir yanında yedek siğorta alırsın ve bu parçaları değiştircek anahtarları yanına alırsın gitmeden önce bu işlemleri öğrenmek için söküp takar denemeler yaparsın
birde far, park,sinyal ampullerinin yedeklerini yanına alırsın 8)
orhuntheboy
15.January.2014, 00:39
sigorta atması veya temassızlık yapması neye baglı olabılır pekı ? ayrıca ortalama kac saat gıdıp mola vermek gerekır motoru da yormak ıstemıyorum. o tarıhlerde samsuna gidecek olan olursa beraberde gıdebılırz burdan soylıyım.
Merthan
15.January.2014, 00:54
Haziran 10 15 arasi giresuna gidecem daha once regalle gittim smdi virago ile gidecem istersen samsuna kadar eslik eder ordan giresuna devam ederim. Ben sana hepsini istanbulda nasil yapacagini gosteririm yada ustan varsa uzun yola gitcem bunlar bunlar sorun olursa nasil yapacam de gosterir.
CELİL
15.January.2014, 00:55
sigorta atması veya temassızlık yapması neye baglı olabılır pekı ? ayrıca ortalama kac saat gıdıp mola vermek gerekır motoru da yormak ıstemıyorum. o tarıhlerde samsuna gidecek olan olursa beraberde gıdebılırz burdan soylıyım.
Siğorta atması genellikle siğorta ayağının temassızlığından yapar ben orjinal cam siğortayı söküp yerine 15 amper araba siğortası bağladım sorun yapma olasılığı ortadan kalktı tavsiye ederim sende yap veya yaptır çok kolay ve ucuz bir işlem ama her durumda yanında yedek siğorta olsun
Uzun yolda motor hiç durmadan gidebilir su soğutmalı olduğundan şişmez zorlanmaz ama sen yorulursun normal şartlarda 2-3 saate bir mola verip dinlenmen kendin için su takviyesi yapman iyi olur uzun yolda susuz kalan vücudun refleksleri yavaşlar 8)
Bugra
15.January.2014, 01:36
Birde yola cikmadan selenin ustune destek olarak bi seyler al ince yastik falan olabilir guzel bagla :)
Erkan 28
15.January.2014, 02:13
Birde yola cikmadan selenin ustune destek olarak bi seyler al ince yastik falan olabilir guzel bagla :)
+1
Eğer popona değer veriyorsan mutlaka minder al :mrgreen::mrgreen:
Motorcunun can dostu olan; motoru parlatmak, pasları gidermek ve ufak yağlama için WD40 yanında bulunsun8)
ozguralic
15.January.2014, 10:40
ek olarak;
100 km'de 10 dk dinlenmeni tavsiye ederim. Mutlaka her dinlenmede bol bol su iç. Hatta bebe aspirini içersen kanı sulandırır yolda daha rahat edersin.
güzergah üzerindeki motor tamircilerinin telefonlarını yanında bulundur. Acil durumda çağırırsın.
zincir yağı al her 250 km de bir yağla.
benzin konusuna dikkat et olmadık bi yerde benzinsiz kalma ama yanına sakın yedek benzin alma.
gaz kolu için aparatlar var gazı sabitliyor. Bundan bi tane al işine yarar.
lastik patlamasına karşı bir adet sprey bi adet de fitil seti al. Fitil atmayı youtube dan öğrenirsin.
özgürr
16.January.2014, 13:42
Haziran 10 15 arasi giresuna gidecem daha once regalle gittim smdi virago ile gidecem istersen samsuna kadar eslik eder ordan giresuna devam ederim. Ben sana hepsini istanbulda nasil yapacagini gosteririm yada ustan varsa uzun yola gitcem bunlar bunlar sorun olursa nasil yapacam de gosterir.
o tarihle arası bende giresuna gidebilirim motorla yıllık izin planlamamı yapıp üç motosiklet harika olur daha önce deneyimledim acayip sarıyo :D varsa düşüncen haberleşelim bulancağa kadar eşlik ederim :D
UCANLAZ
16.January.2014, 17:36
Bİr de çift otobüs bileti al.Biri senin diğeri bagaja yükliycen motorun için.Etrafı seyrederek gidersin :p
bedo
17.January.2014, 02:21
kamyon trafigi olan yada turızm yolu olan yerlerde dıkkatlı olmayı ıhmal etme malum cılgın sofor cok.. :D
orhuntheboy
17.January.2014, 03:12
eyw. yorumlar ıcın tesekkurler dedgım gıbı hazıran ortalarında samsun taraflarına yolu dusecek olursa haberlesıp gıderız ne kadar motor o kadar keyıflı olur
cicada
21.January.2014, 13:50
Merhaba.
Bir uzun yol deneyimcisi olarak, kendi deneyimimden bahsetmek istiyorum. Ben gece yarısı yola çıktım. İstikametim şöyleydi:
EDİRNE-HAVSA-UZUNKÖPRÜ-KEŞAN-GELİBOLU-(FERİBOT MOLASI)-LAPSEKİ-ÇANAKKALE-EZİNE- AYVACIK-ALTINOLUK-EDREMİT-BURHANİYE-AYVALIK-BERGAMA-ALİAĞA-MENEMEN(mola)-İZMİR-AYDIN-ÇİNE-MUĞLA-GÖKOVA(AKYAKA)-KÖYCEĞİZ.
Kanuni TİGER 250 cc motorsikletimle (hava soğutmalı) gece 12:30 da yola çıktım. Yanıma anahtar takımı, buji, farlar için ampul, siprey zincir yağı ve tekerlek için dolgu sipreyi aldım. Tabi yola çıkmadan önce motor yağ değişimi yaptım. Motorumun arkasına dağcı kamp çantasını bağladım ve üzerine gece görünebilmek için reflektör ceket giydirdim ve yola çıktım. 200-250 km Gelibolu'ya feribota kadar hiç durmadan 110 km hızla gittim. Feribotta karşıya geçene kadar mola vermiş oldum. Lapseki'den tekrar yoluma devam ettim yine ortalama 110 km hızla seyrettim (konvoy yada virajlar hariç). 350-400 km kadar yolu hiç durmadan Menemen'e kadar gittim ve Menemen'de kahvaltı için durdum. yarım saat yada 1 saat kadar kahvaltı molasından sonra 300 km kadar yolu yine 110 km hızla durmadan devam ettim. Edirne'den Köyceğiz'e toplamda 850-900 km kadar yol yaptım.
Motorumda hiç bir sıkıntı oluşmadı. Hava soğutmalı diye şişme filan da meydana gelmedi. Motorumun koltuğu konforlu ama ona rağmen yolda bazen ayağa kalkma isteği oldu. Gece yola çıkmanın avantajı yolda senden başka kimse olmuyor. Ara ara kamyonlar ve otobüsler var sadece. Uzun yolda seyrederken orta çizgiye yakın gitmeye çalış seni araç olarak kabul edip sollama gereksinimi duysunlar.
Allah tekerine taş değdirmesin...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.