Orijinalini görmek için tıklayınız : DD 250 e -10 spyder hakkında detaylı bilgi ve görüşlere ihtiyacım var...
centaur
20.February.2014, 15:31
Sevgili arkadaşlarım ; öncelikle merhabalar.. Foruma yeni üye oldum. Önümüzdeki haftasonu dd250 e 10 almayı düşünüyorum. İlk motor deneyimim olacak. Bir kaç yıl araba kullandım ama haz etmedim. En sonunda ruhumun motora yönelik olduğuna kanaat getirdim. En kısa sürede ehliyetimi alacağım. Siz tecrübeli arkadaşlardan ricam; gerek nette gerek ise forumda hakkında detaylı bilgi bulunmayan dd250 e 10 spyder hakkında hem teknik hem de deneyim bilgilerinizi tarafıma aktarmanız.. Tecrübe bambaşka bir şey.. Bu yüzden artılarını-eksilerini motorlar ve kullanımı konusunda tecrübeli olan sizlerden öğrenmek istedim. Ve inşallah bu forumun daimi üyelerinden, tecrübelilerinden biri olurum ileride..
Opie
20.February.2014, 15:34
Aramıza hoşgeldin , forumda motorla ilgili sorularına yardımcı olabilecek birçok arkadaşımız abimiz var , inş gönlüne göre bir motor bulursun en kısa zamanda..
centaur
20.February.2014, 15:41
Evvelallah.. Sağolasın.. Yaklaşık üç aydır araştırıyordum. Fakat bunun araştırmayla,bekleme ile olmayacağını anladım:) Kalbim dd 250 e 10 spyder da idi hep.. Kararımı ne olursa olsun onun üzerinde kıldım. Fakat ilk kez motor alacak biri olarak detaylarını,imkanlarını merak ediyorum. Umarım arkadaşlar yardımcı olurlar..
CELİL
20.February.2014, 15:43
Merhaba ilker aramıza hoş geldin:D
Cepten bağlandığımdan akşam konuyla ilgili yazarım
Arama motoruna spyder yaz forumlarda pek çok bilgi bulabilirsin 8)
centaur
20.February.2014, 15:45
Sağolasın abi.. Hoşbulduk.. Pür-dikkat bekliyorum fikirlerini,tecrübelerini,tavsiyelerini..
ozguralic
20.February.2014, 16:42
Hoşgeldin. Kararın hayırlı olsun 8)
İsdaytona
20.February.2014, 16:55
Hoşgeldin dostum iyi bir seçim için kıpır kıpır belli aklında soru işaretlerini bitir kararını ver bende de daytona 250 E var albümlerinden fotoları inceleyebilirsin
centaur
21.February.2014, 01:40
Abi Kadıköyde bir yer var aradım görüştüm.. Sıfırında karar kıldım. Tavsiyen üzere forumda spyder ile ilgili neredeyse hemen herşeyi okudum. Ehliyet dahil 2013 modeline 8250 TL diyorlar fakat nakitte illahaki birşeyler yaparız diyorlar. Buradaki püf nokta sanırım satış sonrası desteğinde devam etmesi.. Kocaeli'nde yaşıyorum malum ve alım yapacağım yer bana daha yakın olan Anadolu yakasında olmalı diye düşündüm. Fakat yine burada devreye tecrübe giriyor.. Satış sonrası da bir acemiye desteği kesmeyecek bilindik-güvenilir RR bayisi var mıdır ? Linkler diyeceksin kontrol ettim.. Fiyat konusunda aşırı ciddi bir fark yok.Fakat sanırım site sponsoru olan bu firmalar-ustalar ile ilk önce görüşmek daha makul olacak..Tavsiyen nedir Celil Abi?
CELİL
21.February.2014, 01:59
8250 yeni liste fiyatı bunun ortalama 400 tl si ruhsat bedeli geriye makina için 7800 falan kalıyor seninde okuduğun gibi yukarıda linki olan motosikletcim yüksel bey tavsiye ettiğimiz güvenilir sağlam bir bayidir ismimi ver her konuda yardımcı olur servis işi onda yok ama yardımcı olur istanbula kadar gelirsen boğaz köprüsünün avrupa ayağına yakın beşiktaşta ali ustada var sponsorumuz olan bu iki firmaya refarans oluruz 8)
Bizim sponsorumuz motosikletcimde Spyder 250 cc 7000 tl
http://www.motosikletcim.com/?newUrun=1&Id=691182&CatId=bs436678&Fstate=&/Regal-Raptor-Spyder-250-%C3%9CR%C3%9CN-DETAYLARINI-%C4%B0NCELE---
centaur
21.February.2014, 14:23
abi yüksel abi ile görüştüm.. ikinci elden vazgeçtim:) çok sağlam ,şeker bir abiye benziyor. ayrıca Allah razı olsun ismin bile referans olarak yetti arttı.. Allah nasip ederse Salı günü yüksel abinin yanındayım Celil abi.. sayende RR ekibine Kocaeli'den bir kardeşiniz daha eklendi. Allah utandırmasın inşallah. bu arada Motorsikletçim Yüksel abiye de saygılar , samimi üslubu ve mertliği için..
CR0W
21.February.2014, 14:42
Yüksel abiye selamlar, bende bu yaz sonu aldım 250-e10 spyder ımı ve ilk vitesli motorumdu alışmakta zorluk çekmedim benim henüz alışamadığım istanbulun berbat iş çıkışı trafiği :D bu arada yolda kenarda yada yanda arabada ve fakat bana olduğu gibi peşine iki yunus takılıp seyir halinde motoruna bakıp kafa selamı verirse şaşırma spyder candır ;)
Zafer
21.February.2014, 19:41
abi yüksel abi ile görüştüm.. ikinci elden vazgeçtim:) çok sağlam ,şeker bir abiye benziyor. ayrıca Allah razı olsun ismin bile referans olarak yetti arttı.. Allah nasip ederse Salı günü yüksel abinin yanındayım Celil abi.. sayende RR ekibine Kocaeli'den bir kardeşiniz daha eklendi. Allah utandırmasın inşallah. bu arada Motorsikletçim Yüksel abiye de saygılar , samimi üslubu ve mertliği için..
bende yüksel abiden almıstım.8)
ercankarşı
28.April.2014, 17:27
merhaba ben de spyder e-10 almayı düşünüyorum. ankara ya henüz gelmemiş 2014 modelleri araştırdım bu modelde karar kıldım bayisi de daytona alabilirsiniz yerine dedi.ankaralı rr kullanıcıları servis parça olarak memnun mudur?yeni ehiliyete yazıldım 2 kere kullandım zorlanmadım kullanabilirim ama yeni acemi oldugumdan dolayı zorlar mı boy : 190 benim için artıları eksileri ne olur? yardımlarınız için teşekkürler
Merhaba :) benim boyum 1.93 ve daytona kullanıyorum , kullanimi rahat görüntüsü hoş ve en güzeli uzun boy üzerinde siritmiyor 8)
ercankarşı
07.May.2014, 00:26
merhaba arkadaşlar abiler kardeşler :))
bugun 250 10e 2.el mahallemden bir arkadaşın motorunu almaya karar verdim. 2013 model 2014 şubat 24 trafik çıkışlı 900 km de ilk motoru değil rodajı tamamlamasada titiz davranmış motordan belli lakin biraz fazla aksesuarlamıştı led şerit çekmiş hella korna die bişiler takmış uzaktan çalışma alarm :S biraz sanırm apaçi olmuş. 7 bine anlaştım üzerinde kileri söküp bana orjinal getir dedim aksilik çıkmazsa yarın işten izin alabilirsem satışını alcam aklıma takılan bu elektirk işlemleri zarar görür mü bu uygulamalardan tesisatı komple yenileyim mi? bana ilerde bu tak sök baş ağrısı verir mi? teşekkürler.
Ledleri falan anlarım ama alarmı neden söktürüyorsun, sende kullanacaksın onu... Söktürme, alarm özelliği uzaktan çalıştırma, özel birşey değil.
Ercan hayırlısı olsun düzgün işçilik yapıldıysa led ışık ve alarm tesisastı bozacak şeyler değil sorun olmaz ömer'in dediği gibi alarm lazım olur söktürme bencede 8)
ercankarşı
07.May.2014, 11:33
teşekkür ederim :) bir sıkıntı daha var artçının ayakkabısı egzos üstünde tabanı etirmiş sizlerinde başına geldi mi nasıl temizleriz o kromajda ki lekeyi
ercankarşı
08.May.2014, 20:46
http://i.hizliresim.com/zR3grj.jpg
http://i.hizliresim.com/zR3grj.jpg (http://hizliresim.com/zR3grj)
arkadaşlar abiler kardeşler;
ilk motorumu bugun almış bulunmaktayım ehliyet sınavına daha giremediğimden şimdilik bulunduğu yere parkedip brandayla muhafaza altına aldım bakalım. biraz pratik için sınava kadar pazarları temizler parlatır bikaç tur atarım trafiğe kapalı alanda.şimdi orda yatışta olması çok heyecan yapıyor bana süresim geliyor :cry:
mrtckrt
08.May.2014, 21:21
Hayırlı olsun kazasız belasız inşallah .....
Mp3 çalar mı var makinenin üstünde ?
Peki memnun musun ?
Bahadır
08.May.2014, 21:34
hoparlör takmayı bende çok istiyorum ama dikkatimi dağıtır mı acaba diyerekten hep vazgeçiyorum :? Birde boru egzos yaptırdığım için acaba müziğin sesini duyabilir miyim diye düşündüğümde oluyor :)
ercankarşı
08.May.2014, 21:35
teşekkür ederim :) evet üzerinde alarm ve mp3 calar var ama nasıl calıstıgına daha bakmadım hoparlörlere alışamadım şimdilik alarmn hatırana duruyor :) zamanla memnuniyeti anlıcam şimdilik şekli ve sesiyle memnunum.bakalım beni neler bekliyor..
Ercan yeni spyder'in hayırlı olsun Allah kazasız belasız keyifle kullanmayı nasip etsin nazar
park yerinde çok güzelmiş kişiye özel şimdi makinada aklın takılıp kalıcak bakıp kontrol edeceksin binmek için fırsatlar yaratacaksın bundan sonra çok güzel günler seni bekliyor 8)
ercankarşı
08.May.2014, 22:39
teşekkür ederim Celil Abi aynen dediğin gibi ilk fırsatta çıkıp gezmek istiyorum pazar günlerini artık sabırsızlıkla bekliyor olacagım
Hayırlı olsun bugün ben de ulustaydım tanışma fırsatımız olmadı ama seni ve motorunu gördüm kazasız belasız kullan :) Ama diğer başlikta da dediğim gibi mp3 yada radyo herneyse bence onu çıkarttır chopper tarzına hiç uymuyor 8)
ercankarşı
08.May.2014, 22:58
Hayırlı olsun bugün ben de ulustaydım tanışma fırsatımız olmadı ama seni ve motorunu gördüm kazasız belasız kullan :) Ama diğer başlikta da dediğim gibi mp3 yada radyo herneyse bence onu çıkarttır chopper tarzına hiç uymuyor 8)
teşekkür ederim :) evet müzik olayını sevmiyorum zaten motorda, egzostan zaten anlaşılmazda şekil itibariyle gidonuda mahvediyor alarmdan bagımsızsa sökecem de daha inceleyemedim :/
Tanju Mayda
09.May.2014, 02:40
Hayırlısı olsun kardeşim, az daha sabret sonra yollar senin :)))
Bahadır
09.May.2014, 10:15
Gidonda kötü duruyor ama alt taraflarda göze batmayan biryere koyulursa sıkıntı olmayabilir???
Mp3-chopper ¿? Bak 2si bir araya geldi bir arada yazdım ama soru işareti ters döndü uyumsuzluktan yine de tercih meselesi tabi 8)
ercankarşı
10.May.2014, 21:50
arkadaşlar bugun doya doya motoruma bindim tanımaya çalıştım durmalarda kalkmalarda şuanlık problem yok ama motorumu iyi tanımıyorum bazen vitesi 1 e attıgımı sanıyorum viteslerde 1-2 arası hangisindeydi kararsız kalıyorum 2de kalkmaya çalıstıgımda olmadı değil :) motoru baya kullandım ehliyeti olan kuzenimle yakında bir trafik dısı alan var 3 futbos sahası büyüklüğünde motorumda dikkatimi çeken hararet yaptırdıgımız da fanın devreye girmeyiişi ışığın sönmesi için kapatıp bekledik normal kullanınca hararet ışığı yanmıyor yorunca dur kalklarda uzun sürede yanıyor ama mantıken yanınca radyoterin arkadsında ki fan çalışmalı :D çalışmadı bizimkisi :) onun dışında düzlük alanda kullandım debriaj sondan kavrıyor benim için sıkıntı olmadı ama kuzenim trafikte yokusta felan kaldırmalarda cok yordu bu yüzden sanırım trafiğe çıkınca bende bu sıkıntıyı yaşayabilirim. debriaj ayarlanabilir mi? motorun yagına nerden bakabilirim? kullanma klavuzu olan var mı? bir de istop ederken gidon üstünden mi yoksa sağ elçiğin orda ki tuştan mı edeyim bir önceliği varmı daha sağlıklı olması için? aklıma şimdilik gelen bunlar motorumu ilk kullandıgımdan kalan :) çok keyifliydi yarın süremeyecek olmamın üzüntüsü içerisindeyim :S:(
Ercan motoru tanıyıp keyfini almaya başlamışsın 8)
hararet lambasının yanması iyi değil dediğin gibi makina fan açıp radyatörü soğutması lazım fanın müşürü bozuk olabilir ona hemen baktır hararet lambası yanarken kullanma motora zarar verebilir
Debriyaj kavrama ayarı var debriyaj telinin manete (debriyaj kolu) giren telin dibindeki vidadan ayarlanıyor 8)
Stop etmeyi kırmızı düğme veya kontak üzerinden istediğin gibi yapabilirsin fark etmez 8)
ercankarşı
10.May.2014, 22:52
Ercan motoru tanıyıp keyfini almaya başlamışsın 8)
hararet lambasının yanması iyi değil dediğin gibi makina fan açıp radyatörü soğutması lazım fanın müşürü bozuk olabilir ona hemen baktır hararet lambası yanarken kullanma motora zarar verebilir
Debriyaj kavrama ayarı var debriyaj telinin manete (debriyaj kolu) giren telin dibindeki vidadan ayarlanıyor 8)
Stop etmeyi kırmızı düğme veya kontak üzerinden istediğin gibi yapabilirsin fark etmez 8)
teşekkür ederim abi :) öğrencez yavaş yavaş sindire sindire :)
hakankose
17.May.2014, 02:25
Merhaba sevgili dostlar ben yeni katıldım aranıza nevşehir den , yamaha xt 660 r kullanıyordum ama onu verip 250 e 10 almayi düşünüyorum konumuma yakın olması tercih sebebim olmak üzere tavsiye ve öneride bulunan olursa çok sevinirim. Aslında ankarada bir tane var güzel bi motor sahibide çok iyi biri bugün konuştuk kendisiyle pazar bi bakicaz motora bu segmente pek alışık değilim bana alırken ve kullanırken nelere dikkat edilmeli konusunda tavsiyelerinizi esirgemeyin lütfen ilgilenen arkadaslara Teşekkürler simdiden
Merhaba sevgili dostlar ben yeni katıldım aranıza nevşehir den , yamaha xt 660 r kullanıyordum ama onu verip 250 e 10 almayi düşünüyorum konumuma yakın olması tercih sebebim olmak üzere tavsiye ve öneride bulunan olursa çok sevinirim. Aslında ankarada bir tane var güzel bi motor sahibide çok iyi biri bugün konuştuk kendisiyle pazar bi bakicaz motora bu segmente pek alışık değilim bana alırken ve kullanırken nelere dikkat edilmeli konusunda tavsiyelerinizi esirgemeyin lütfen ilgilenen arkadaslara Teşekkürler simdiden
Merhaba Hakan aramıza hoş geldin :)
Kullanmış olduğun xt ile spyder çok farklı tarzlar
spyder tarz ve keyif makinasıdır çin makinalar içinde en sağlam sorunsuz makinadır
Makinaya özel kronik bir sıkıntı yok Alırken genel olarak kaza boya varmı motorunda bir sıkıntısı varmı diye kontrol edersin arama motoruna merak ettiklerini yaz ilğili pekçok cevap bulursun kafana takılan birşeyler olursa buradan yardımcı oluruz işallah kısa sürede gönlündeki makinaya kavuşursun 8)
hakankose
17.May.2014, 15:29
Eyvallah Celil sağolasın yaş ilerledi artık biraz daha sakin biraz daha rüzgara dönük bi makina alayım diye düşündüm hayırlısı ile bikaç güne kadar ankarada olucam orda buldum bitane knntkn tavsiye etti arkadaşla konuştum bi sıkıntısı yokmuş ben biraz eski kafayım söze inanmak riskli olsada bana daha cazip geliyo inşallah dediği gibidir de ankaradan nevsehire bi gaz açma Şansım olur 😉 ankarada ankarada motoru gösterebilecek bi yer varmı yola cikmadan bakımlarini yapyirabilsem
Glt.Ozt
18.May.2014, 02:59
iyi günler abim bende 250 E 10 kullanıcısıyım gayet memnunum öncelikle R kullanıcısı olman dolayısı ile R'dan çok farklı dönüş olarak otobüs gibi yavaşca ve geniş ama çok tatlı ve güzel boyut olarakta uzun ilk aldığımda babam bu ne böyle tren gibi diyodu :) görsellik mükemmel her gören bi gelir yanınana bakarlar sorarlar hayranları çok olur :) bence çok memnun kalırısn her zaman ilgi göstermen lazım sil temiz tut ben çok beğeniyorum şahsen umarım sende çok beğenirsin hız olarak R kadar olmasada gayet güzel bence tabiki R gibi motora çok yüklenmemek gerek şimdiden hayırlı uğurlu olsun :)
hakankose
21.May.2014, 22:31
geldi sonunda kara oğlan avatara ekledim resmini ne yalan soyleyim eve almak istedim hanım terlikle kovaladı az daha bende dışarda kalacaktım :))))
geldi sonunda kara oğlan avatara ekledim resmini ne yalan soyleyim eve almak istedim hanım terlikle kovaladı az daha bende dışarda kalacaktım :))))
Hakan hayırlı olsun Allah kazasız belasız keyifle binmeyi nasip etsin nazar
Ankaradaki makinayımı aldın resimlerini bekliyoruz 8)
Tanju Mayda
22.May.2014, 01:38
20 şubat da RR almak üzere centaur (http://www.regalraptor.net/forums/member.php?u=5216) konuyu açmış, ama konuya sonradan dahil olan hakankose ye nasip olmuş RR almak :)))))
Hayırlısı olsun kardeşim
centaur (http://www.regalraptor.net/forums/member.php?u=5216) kardeşime de inşallah nasip olsun, RR keyfini onun da en kısa zamanda yaşaması temennilerimle...
Glt.Ozt
22.May.2014, 03:54
Hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin güle güle binesin :)
Abi hayırlı uğurlu olsun nazar değmesi çok güzel makina maşallah.
Sen bir de sinyalleri , farı değiştirince ve çantaları takınca gör fotoğrafını çekip evde aklına geldikçe bakarsın .
En kısa zamanda da Ürgüp- Göreme turu yapalım.
ercankarşı
25.May.2014, 14:35
bugun motorumu çalıştırdım zor çalıştı 1 haftadır yatıştaydı hararet lambası yanıyor çalışınca nedeni ne olabilir? Ankara nato yolundayım bu çevrede baktırabileceğim motor servisi varmı?
bugun motorumu çalıştırdım zor çalıştı 1 haftadır yatıştaydı hararet lambası yanıyor çalışınca nedeni ne olabilir? Ankara nato yolundayım bu çevrede baktırabileceğim motor servisi varmı?
Ercan makinayı çalıştırdığında hararet lambası direk yanıyorsa hararet müşürü bozulmuştur
çalıştırdıktan bir süre sonra yanıyorsa motor ısınınca fan motoru çalışıyormu bak çalışmıyorsa sorun fandır bir servise göster
sorun fansa lamba yandığında makinayı kullanma soğumasını bekle
sorun müşürse fan açtığı sürece servise gidinceye kadar kullanabilirsin sorun olmaz kolay gelsin 8)
Mesut82
26.May.2014, 13:05
Motorun sol tarafında benzin deposu yakıt musluğunun altında cikle var kaldırdığında kapaklı bir şekilde hem gaz teli geriliyor hemde karbüratörün üstunda kapaklar açılıyor onu açtığında tek marşta alır.Bir de bu işleme başlamadan önce sağ tarafta rölenti ayarı var gaz telinin başladığı yerde ben önce rölentiyi yükseltiyorum sonrada cikleyi açıyorum ve tek marşta makina çalışıyor nazar sonrada cikleyi kapatıp yüksek rölentide makinanın sısnmasını bekliyorum birde böyle dene.
cluuberzone
15.July.2014, 13:13
selamlar arkadaşlar
bir sorum olacak
1,74 boy
93 kg
makine bu ebatlara nasıl durur
ya da şöyle desek ben üzerinde nasıl dururum :)
ısmarlama durmam dimi :cry:
selamlar arkadaşlar
bir sorum olacak
1,74 boy
93 kg
makine bu ebatlara nasıl durur
ya da şöyle desek ben üzerinde nasıl dururum :)
ısmarlama durmam dimi :cry:
Spyder en uzun makinadır üzerinde herkes iyi duruyor sırıtmazsın 8)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.