Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : A 2 Ehliyet Kabusu

centaur
23.February.2014, 13:38
Milli Eğitim 'in uygulaması sonucu sınava girmeyen B sınıfı ehliyet sahipleri bile direksiyon sınavını bekliyorlarmış.. Salı günü motorumu alıyorum inşallah fakat Kandıra'daki sürücü kursu ile yaptığım görüşmede Haziran sonunu beklemem gerektiği söylendi ehliyetimi alabilmem için.. Ve daha da kötüsü Milli Eğitim yüzünden bunun tüm sürücü kurslarında aynı olduğu söylendi. Bu nasıl bir saçmalıktır! 4 aylık gibi bir periyotta trafiğe çıkmadan güzelim motoru sokak aralarında mı kullanacağım? Yok mudur bunun bir kolayı? Torpil ,iltimastan söz etmiyorum.. Sadece direksiyon sınavına girecekler için hukuki bir boşluk yok mudur? Konuya hakim arkadaşlardan tavsiyeler bekliyorum,saygılar...

Hodbin
23.February.2014, 14:48
Sevgili Centaur, diğer kurslarada bi sormanı isterim. Aradığın kursun muhtemelen kontejanları dolu olduğu için sana bu şekil bir bilgi verdileri. Bildiğim kadarı ile her ay düzenli direksiyon sınavı var. Direksiyon sınavından kalanlar ve B'den A2'ye yükseltenler aynı sınava girebiliyorlar.
Şahsen ben Şubat başında kayıt olduğum kursa. Dün direksiyon sınavına girdim. Kalsaydım eğer Mart'ta olan sınava tekrar girecektim. Bi araştır derim.

Atıl
23.February.2014, 15:21
hodbin, biraz saçma gözüküyor biliyorum ama marttan sonraki ilk sınav hazıranda. tarihlere bakarsan görebilirsin internetten. adamlar resmen sezon başlangıcına sınav koymamış..

Mustafa Hoca
23.February.2014, 15:37
her ilçe kontenjan durumuna göre sınav açar bence iyi araştırın bir yanlışlık var bu işte

Atıl
23.February.2014, 15:47
her ilçe kontenjan durumuna göre sınav açar bence iyi araştırın bir yanlışlık var bu işte

http://www.eokul-meb.com/yeni-2014-ehliyet-sinav-tarihleri-51844/

buyrun... açıklanan tarihler dışında sınav yapılacağını düşünmüyorum. (bunlar yazılı sınavlar, bildiğiniz üzere bunlara bağlı direksiyon sınavı oluyor ama o döneme kayıt olmanız gerekiyor)

Hodbin
23.February.2014, 17:02
hodbin, biraz saçma gözüküyor biliyorum ama marttan sonraki ilk sınav hazıranda. tarihlere bakarsan görebilirsin internetten. adamlar resmen sezon başlangıcına sınav koymamış..

Abicim işte onlar yazılı sınav tarihleri. Yazılı sınavı geçenlerin direksiyon sınavlarıda yazılı sınavdan yaklaşık 2 hafta sonra. Ama direksiyon sınavını geçemeyenlerin bu 2 yazılı sınav tarihler arasında direksiyon sınav hakları var. B'den A2'ye yükseltenlerin bu ara direksiyon sınavlarına girme hakları var.
Ben dün bu ara sınavlardan birine katıldım ve geçtim. Normal şartlarda Mart sonunda girmem gerekiyordu. Farklı kurslara sor illaki seni ara sınavlardan birine sokacak bir kurs bulursun.:cheesy:

rotenas
23.February.2014, 17:17
Bende aynı sorundan muzdaripim. Balıkesir'deki bütün sürücü kurslarına gittim. En erken Haziran diyorlar.

centaur
23.February.2014, 17:38
arkadaşlar yazdıklarınızı dikkat ile okudum ve yaklaşık Kocaeli bölgesinden 7-8 kursu aradım. Ara sınav falan hak getire ! Sistem otomasyondan kayıt yapıyormuş .. Ve kursların elinde hiçbir yetki yok. Başvuru tarihi kaçtığı vakit giremiyorsun. Biz alsak bile sistem kabul etmez diyorlar. Kesin ve net konuşuyor hepsi..Haziran sonundan önce umut yok sanırım..

centaur
23.February.2014, 17:42
Bağlı bulunduğunuz ilçede yada sokak aralarında dahi gezseniz ehliyetsiz 3000 TL. gibi bir cezai işlem uygulanıyormuş.. El-insaf! Memur bir arkadaş ile görüştüm daha doğrusu fikir aldım. Böyle bir saçmalıkla karşılaşılması durumunda haklı olarak başvuru yapıp ehliyetini bir an evvel almak isteyen fakat Milli Eğitim'in denetim ve baskısı yüzünden bu hakkı uzunca bir süre olan Haziran'a ertelenen bizlerin hakkını kim savunacak? Yüce devletim benden suç işlememi mi istiyor??

Hodbin
23.February.2014, 17:50
Bağlı bulunduğunuz ilçede yada sokak aralarında dahi gezseniz ehliyetsiz 3000 TL. gibi bir cezai işlem uygulanıyormuş.. El-insaf! Memur bir arkadaş ile görüştüm daha doğrusu fikir aldım. Böyle bir saçmalıkla karşılaşılması durumunda haklı olarak başvuru yapıp ehliyetini bir an evvel almak isteyen fakat Milli Eğitim'in denetim ve baskısı yüzünden bu hakkı uzunca bir süre olan Haziran'a ertelenen bizlerin hakkını kim savunacak? Yüce devletim benden suç işlememi mi istiyor??

http://www.caddeehliyet.com/?page=1&id=17&Title=mtsk-sinav-kilavuzu

Ben 8 Şubat'ta yazılı sınavı olan gruba 4 Şubat'ta kaydoldum, 22 Şubatta direksiyon sınavına girdim. 8 Mart'taki sınava kayıtlar hala açık. Takriben Mart'ın 3. haftası da direksiyon sınavı var. Ben hala kurs ile alakalı olduğuna inanıyorum. Biraz zorlayın isterseniz. Etraf illerde ki kursları arayın. Aynı gün içinde Cumartesi günü sınava gidip dönebileceğiniz uzaklıkta illerdeki kursları arayın bi.

centaur
23.February.2014, 19:51
Allah razı olsun Hodbin.. Ne varsa büyük yerde var.. Kayıtlar dolmamış.. Yer ayırttım.. Nisan 'ın ilk haftası ehliyeti almış oluyorum inşallah.. Teşekkür ederim..

centaur
23.February.2014, 19:56
RR Ailesi gerçekten güzel bir aile.. Celil Abi sayesinde Salı günü spyder'ıma , Hodbin sayesinde de inşallah Nisan başı ehliyetime kavuşuyorum.. Teşekkürler..

Hodbin
23.February.2014, 20:39
RR Ailesi gerçekten güzel bir aile.. Celil Abi sayesinde Salı günü spyder'ıma , Hodbin sayesinde de inşallah Nisan başı ehliyetime kavuşuyorum.. Teşekkürler..

Abi sevindim..Hayırlı olsun şimdiden..

centaur
25.February.2014, 11:31
An itibari ile Kandıra'dan Kadıköy'e Yüksel Usta'ya doğru yola çıkılmıştır:) Allahtan bir mani çıkmaz ise bugün RR ailesinin spyderlı bir üyesi oluyorum.Allah utandırmasın..

CELİL
25.February.2014, 11:33
An itibari ile Kandıra'dan Kadıköy'e Yüksel Usta'ya doğru yola çıkılmıştır:) Allahtan bir mani çıkmaz ise bugün RR ailesinin spyderlı bir üyesi oluyorum.Allah utandırmasın..
Hadi hayırlısı Olsun kolay gelsin resim çekmeyi unutma 8)

Fatih
25.February.2014, 12:37

Hadi hayırlısı olsun.

centaur
25.February.2014, 13:17
Sağolasın abi .. Bugün bu yoldaysam yardımın büyük.. minnettarım.. elbette çekip yükleyeceğim hemen

centaur
25.February.2014, 13:18
Sağolasın dostum..

centaur
25.February.2014, 13:19
Eyvallah dostum.. Ben teşekkür ederim esas