Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Daytona - artçı ile sürtme sesi

Forgotten
24.February.2014, 18:58
Merhaba,

Motora artçı ile birlikte bindiğimizde gelen bir sürtme sesi var arka çamurluk tarafında ama tam olarak nereden geldiğini tespit edemedim henüz. Lastikte herhangi bir iz görünmüyor sürtme yerine dair.
Amortisör "preload" ayarının yumuşakta olabileceğini düşünerek Karşıyaka Motosiklet'e gittim haftasonu. Usta amortisör ayarıyla kurtarmanın mümkün olmadığını, haftaiçi bir ara getirirsem çamurluk montaj deliklerinin yerini değiştirip çamurluğun yükseltilmesi gerektiğini söyledi. Çamurluğa yeni delikler açılacak yani. Pek aklıma yatmadı orjinalli bu denli bozacak (kötü görünecek olmasını saymıyorum bile) bir işlem.

Siz ne önerirsiniz? Preload ayarıyla çözülebilecek bir nane midir bu? artçıyla beraber 150kg'ı buluyoruz (belki 3-5 kilo ile geçiyor olabiliriz montlar kasklar vs derken). İzmir'de önerebileceğiniz iyi ve güvenilir bir usta var mı? Çamurluğa delik açtırmak yerine sıkı bir rejime girmeyi tercih ederim, o derece yani :D

ozguralic
24.February.2014, 19:17
Bence çamurluklarını hiç deldirme. Sürtme zincir korumasından olabilir mi? Arka tekerleğin eksen açısı kaçıksa 8 çizip de sürtebilir. Ayrıca altta tesisat haznesi var orayı kontrol et.

En son bulamazsan aklıma şu yöntem geldi.

Arka tekerleği ıslatıp kireç gibi beyaz bişeyle her tarafını sıva. Sonra iki kişi binip yavaşça ilerle bakalım neresi sürtüyor.

Serkan
24.February.2014, 20:54
Arka stop fren tesisat kabloları çamurlugun altında bir kanaldan giçiyor o kablolar kanaldan çıkmış ise sürter ses yapar daha önce başımıza geldi.Kolay gelsin

CELİL
24.February.2014, 21:21
Bencede çamurluğu deldirip orjinalliği bozma verdiğin kilo toplamı normal makina rahat taşır amortisör ayarları kurtarması lazım ordan değilse arkadaşların dediği gibi lastik ayarları kaymış lastik sağa yada sola kaymış sürtüyor olabilir çamurluk içindeki kablolar sürtüyor olabilir o usta bulamıyorsa başka ustaya göster kolay gelsin 8)

Forgotten
27.February.2014, 12:56
izmirli arkadaşlara sesleniyorum o vakit. Hangi ustayı önerirsiniz? nereye götüreyim amortisör ayarlatmak için?

DarkMacros
28.March.2016, 17:58
2 yıllık konuyu hortlatmak:Rockn Roll:

Dün arkadaş bindi biraz turladık. Kasiste veya hafif engebeli yerde sürtme sesi geliyor. Baktırtacağım. 100 ben 100 de arkadaş olsa 200 KG taşırmı Daytona 250 :)

FouL
28.March.2016, 18:07

Dün arkadaş bindi biraz turladık. Kasiste veya hafif engebeli yerde sürtme sesi geliyor. Baktırtacağım. 100 ben 100 de arkadaş olsa 200 KG taşırmı Daytona 250 :)

Biraz kasar : ) max 150kg deniyor ama 70 ben 100 arkadaş sorun yapmadı hafif yokuş çıkarken biraz çekişten dusuyo ama : )

Rednexi
28.March.2016, 18:48
150lilik classic ile ben 95 arkadaş 130 istinye yokuşunu devirlenerek cıkıyor benim motor ve ses gelme olayı bendede vardı dün ali ustanın yanına gittim zinciri gerdi ses düzeldi bilginize.

Bypale
28.March.2016, 19:35

Önder sürtme sesi arka çamurluktan geliyodur muhtemelen. Teker sürtüyodur. Artçılı kullanacaksan ve çok rahatsız ediyosa altta iki adet paralel şok emici amortisör var. Yükseklik ayarı bunlardan yapılıyo. İşin ehli bi ustaya götürürsen motorunu burdan gerekli ayarı yapar kafan rahat olur kardeşim.8)

2_rock
28.March.2016, 22:29
Tuğrul veya izmir ekibi görünce İzmirde iyi bir usta tarif edeceklerdir.

e.erbaş
28.March.2016, 22:50
Koltuk altında plastik bir tokaz olması gerek stopper görevi yapıyor.Belli bir yerden sonra esnetmiyor makinayı,şase demirine dayanıyor.Bu takoz sizin motorda yoksa amortisörleri en yüksek konuma dahi aldırsanız kasisten geçerken yine sürtecek.