PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arka amortisör

manowar54
04.Mart.2014, 01:11
Regal raptor daytona 250 var kuzenimde deneme sürüşü yaptım arkada amortisör yokmu bu makinanın :) ufak çukur tümseklerde baya hissediliyor ve görünürde amortisörde yok bilginiz varsa yazarsanız sevinirim

CELİL
04.Mart.2014, 01:23
Regal raptor daytona 250 var kuzenimde deneme sürüşü yaptım arkada amortisör yokmu bu makinanın :) ufak çukur tümseklerde baya hissediliyor ve görünürde amortisörde yok bilginiz varsa yazarsanız sevinirim
Daytona'da gizli darbe emici 2 amortisör var darbeleri emer motorun yol tutuşunu arttırır ama esneme çok az yapar o yüzden makina sertttir
amortisörler en altta yere bakan yüzeyde arka lastikten şaseye doğrudur ikisi yan yanyanadır 8)
http://www.motosikletcim.com/FileUpload/bs436678/UrunResim/15388830.jpg

manowar54
04.Mart.2014, 02:31
celil abi peki bunun bi ayarı varmıdır esnemeyi arttırmak için

CELİL
04.Mart.2014, 11:55
celil abi peki bunun bi ayarı varmıdır esnemeyi arttırmak için
Amortisörün bağlantı ayaklarında az ayar payı var 8)

cihan54
04.Mart.2014, 11:58
Ama tatmin etmez.. Daytona ve Spyder'ın karakteri böyle.. :|

manowar54
04.Mart.2014, 22:36
Cihan 54 bende sakaryadanım raptor çektik bugün banada sende ne var :)

cihan54
04.Mart.2014, 23:52
Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız temiz temiz kullanırsın inşallah.. Benim eski motorlarımdandı Raptor Spyder.. Sonra Fazer 6 abs aldım. 1,5 sene kullanıp geçtiğimiz ay sattım. Sıfır Fazer 8 abs aldım. Şu an onunlayım.. :|

CELİL
05.Mart.2014, 01:05
Cihan 54 bende sakaryadanım raptor çektik bugün banada sende ne var :)
Ömer yeni makinan hayırlı olsun güle güle kullan 8) nazar

manowar54
05.Mart.2014, 01:41
sağol celil abi sen çok yardımcı oluyorsun bizlere daytona 250 2013 çektim bende artık ailedenim

CELİL
05.Mart.2014, 01:52
sağol celil abi sen çok yardımcı oluyorsun bizlere daytona 250 2013 çektim bende artık ailedenim

Tekrar hayırlı olsun Kendine bir başlık aç resim çek koy tebrikleri oradan kabul edersin 8)

Barisinal
17.Şubat.2016, 16:09
Celil abi bende de 2011 Spyder var. Amortisorlerin ayarı nasıl yaılabilir abi? cukurdan gecerken arka camurluk lastige sürtüyo. Arkaya artçı aldıgımda lastige sürte sürte gidiyor. Motor yere normalden biraz daha yakın gibi duruyor ?

CELİL
17.Şubat.2016, 18:12
Celil abi bende de 2011 Spyder var. Amortisorlerin ayarı nasıl yaılabilir abi? cukurdan gecerken arka camurluk lastige sürtüyo. Arkaya artçı aldıgımda lastige sürte sürte gidiyor. Motor yere normalden biraz daha yakın gibi duruyor ?

Merhaba Barış arka amortisör ayarı için amortisör bağlantı ayaklarıdan amortisöre giren mil vidalıdır iki amortisörün eşit şekilde vidalarını sıkarak ayar yaparak arka çamurluğa değmecek kadar yüksetebilirsin 8)

e.erbaş
17.Şubat.2016, 19:19
Koltuğun altında kalan şasiye bağlı bi plastik takoz olması gerek.Eğer motorunuzda o yoksa yine sürter lastiğe. Takoz stopper görevi yapıyor. Bir yerden sonra esnetmiyor yayları.

2_rock
17.Şubat.2016, 19:25
Motorun hayırlı olsun .forumda ve yollarda aktif olman dileğiyle

DevilsHorse
20.Mayıs.2016, 17:03
350 spyderim var sanirim arka amortisorler patlak cok salliyor. Bulabilecegim bir yer mevcut mu

kadirercan
23.Mayıs.2016, 22:10
Koltuğun altında kalan şasiye bağlı bi plastik takoz olması gerek.Eğer motorunuzda o yoksa yine sürter lastiğe. Takoz stopper görevi yapıyor. Bir yerden sonra esnetmiyor yayları.
Ergun benim de teker çamurluğa sürtüyor. Bugün seleyi söküp baktım ama o takozla alakalı biyer göremedim rica etsem detaylı anlatabilir misin? Hatta foto okursa süper olur.

ckaraca
23.Mayıs.2016, 22:53
Merhaba; benim bildiğim bizim amortisörlerin içinde yağ yok (En azından benim ustanın söylediği o :) ), onun yerine yay varmış. patlak olması bu yüzden biraz zor...
Selenin sürtmesine gelince amortisörün ayarı çok açık olabilir.(takoz varmış bende yerini bilmiyorum :) ) amortisörün arkasında bir sabitleme somunu var. (27 lik anahtar) onu biraz gevşetip, arka lastiğe yakın olan kontralı (24 lük anahtar) somunları gevşetip arkaya doğru mümkün olduğunca sıkıyorsun, Sıkılınca arka beşik öne doğru gelmiş ve çamurluk payını açmış oluyor... en azında ben iki tarafı öyle yaptım şimdi biraz rahatım. (Not : bütün sonumları tekrar sıkmayı unutma.)
Bu konuda eksik biliyor olabilirim. :)

ereneren
23.Mayıs.2016, 23:40
ömer motorun hayırlı olsun celil abi peki bu amortisör ayarında yumusatma gibi bi şansımız varmı cok sert giiyo en ufak cukura bile artcı cok sikayetci oluyo

Crixus
24.Mayıs.2016, 00:26
Aynı sorundan zamanında muzdarip olan biri olarak. Celil abinin belirtiği gibi Amortisörlerin arka tarafındaki somunları motorun arkasına doğru sonunakadar sıkın eşit olmasına dikkat edin sadece. lastiğin çamurluğa değme sorunu ortadan kalkıcaktır ama kalas gibi olucaktır onada yapacak birşey yok bu makinaların usulü bu 😃.

Samsung Galaxy Note 5 Cihazımdan gönderildi

kadirercan
24.Mayıs.2016, 00:32
Aynı sorundan zamanında muzdarip olan biri olarak. Celil abinin belirtiği gibi Amortisörlerin arka tarafındaki somunları motorun arkasına doğru sonunakadar sıkın eşit olmasına dikkat edin sadece. lastiğin çamurluğa değme sorunu ortadan kalkıcaktır ama kalas gibi olucaktır onada yapacak birşey yok bu makinaların usulü bu 😃.

Her iki yöne de denedim somunları ama faydası yok artçı varken çukurdan falan geçtiğim zaman sürtüyor hala

Crixus
24.Mayıs.2016, 00:37
Her iki yöne de denedim somunları ama faydası yok artçı varken çukurdan falan geçtiğim zaman sürtüyor hala
yanlış somunu sıkıyosundur amortisörden lastik tarafında ayrı bir somun var onu arka lastiğe doğru sıkıcaksın dikkat et ön somunu çok gevşetirsen amortisör mili çıkar

Magaya
07.Ekim.2016, 04:21
Merhaba Barış arka amortisör ayarı için amortisör bağlantı ayaklarıdan amortisöre giren mil vidalıdır iki amortisörün eşit şekilde vidalarını sıkarak ayar yaparak arka çamurluğa değmecek kadar yüksetebilirsin 8)
Celil abi ben ali ustaya yukselttirdim simdi hafif tumseklerde zirt zirt surtuyor artci aldigimda. Ali usta patlak olabilir diyor birde icini acip ince ayar yapayim dedide. Patlak olsa hic esnemez aslinda suan ziplayabiliyorda. Patlak oldugunu nasl cozerim ben.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

CELİL
07.Ekim.2016, 09:05
Celil abi ben ali ustaya yukselttirdim simdi hafif tumseklerde zirt zirt surtuyor artci aldigimda. Ali usta patlak olabilir diyor birde icini acip ince ayar yapayim dedide. Patlak olsa hic esnemez aslinda suan ziplayabiliyorda. Patlak oldugunu nasl cozerim ben.

Patlak olup olmadığını söküp dışarıda üzerine yüklenip esnemesine bakarak anlayabilirsin patlaksa yüklendiginde amartisör direnç göstermeden kolayca kapanır sağlamsa çok zor kapnır

CELİL

Magaya
07.Ekim.2016, 11:29
Patlak olup olmadığını söküp dışarıda üzerine yüklenip esnemesine bakarak anlayabilirsin patlaksa yüklendiginde amartisör direnç göstermeden kolayca kapanır sağlamsa çok zor kapnır

CELİL
Saolasn celil abi bakalm supriz ne olacak

aslantürk34
07.Ekim.2016, 18:22
Bendeki kesin patlam daha vidalariyla oynamadim ama artci alamiyorum direk yapisiyor tekere

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aybars
07.Ekim.2016, 22:56
sefım ben ona soyle bı cozum buldum arkadakı seleye ve ondekı seleye ekstra sunger kaplatıp uzerıne derı dosettım ;) en azından ben az hıssedıyorum ;)