PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : egzoz Kararmasi

mustafa77yilmaz
09.March.2014, 18:22
RR'lerin neden egzoz kısmında katalizör kısmı hemen sararıyor ve kararma yapıyor. Motoru fazla kullanmadan katolizeri söktürmek mi lazım. Bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

"Motorumu henüz çıkartmadım, bulunduğum yerde havalar halen soğuk, motora binecek hava yok, motoru aldım ve daha 1 km. yapmadım. Çıkarttığım zaman egzozun sararmasını ve kararmasını istemiyorum."

CELİL
09.March.2014, 18:37
RR'lerin neden egzoz kısmında katalizör kısmı hemen sararıyor ve kararma yapıyor. Motoru fazla kullanmadan katolizeri söktürmek mi lazım. Bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

"Motorumu henüz çıkartmadım, bulunduğum yerde havalar halen soğuk, motora binecek hava yok, motoru aldım ve daha 1 km. yapmadım. Çıkarttığım zaman egzozun sararmasını ve kararmasını istemiyorum."

Egsozlardaki katalizatörü ilk fırsatta çıkarmak gerekiyor yoksa kararma yapabilir 8)

özgürr
09.March.2014, 18:48
Katalizörü çıkartman lazım çıkarmazsan gerçekten çok kötü oluyor.Sıkıntılı bi durum çıkarmak için kremler parlatıcılar Klullanıyorsun eski halinide vermiyor tam anlamıyla

mustafa77yilmaz
09.March.2014, 19:03
Katalizör nasıl sökülüyor? Kolay olur mu? eli anahtar tutan biri yapabilir mi?

özgürr
09.March.2014, 19:13

rahtalıkla yapar bağlantı yerlerrin sökeceksin mengeneye koyacaksın parçayı kalın bi boru bulabilirsen oturtup üstüne çekiçle çakmaya başlarsın o çıkmaya başlar veya uğraşmak istemezsen servise veya ustaya götür beş dk halleder. :D

CELİL
09.March.2014, 19:14

Katalizatörün olduğu yeri dışarı al içindeki petek şeklindeki bölümü tek taraftan vurarak diğer taraftan kızaklayarak vurarak çıkarabilirsin 8)

kartezyenx
09.March.2014, 19:52
Katalizör ney

CELİL
09.March.2014, 21:50
Katalizör ney

2011 ve sonrası blansörlü yeni kasa motorlarda egsozun ince borusunun içinde olan çevre kirliliğini engellemek amaçlı konulan filitre bu filitreyi çinliler mecbur oldukları için koyuyorlar ama hatalı üretimden dolayı egsoz çıkışını engelleyip egsoz borusunun çok fazla ısınıp kızarmasına borunun yanıp kararmasına neden oluyor o yüzden katalizatörü söküyoruz 8)

Forgotten
12.March.2014, 12:23
yani katalizörü kesin sökün diyorsunuz... hmmm.. haftasonu motoru ofise getireyim de atölyede halledeyim şu işi bare...