Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : radyatör fanı

raptors
13.March.2014, 17:40
herkese slm daytonalarda fan ne zman devreye giriyor bu havalarda 30-40 km lik yolda ortalama 90 km hızda dur kalk yaparak yada düz yolda durmadan giderek fan açmaması normalmi yoksa havalar birazdaha ısınıncamı devreye giriyor.birde bu motorlara hararet göstergesi takmam mümkün mü?

kartezyenx
13.March.2014, 17:42
bildiğim kadarıyla hararet ikaz lambası var ,
ayrıca radyatöründe su azaldıysa fan açmayabilir zaten fan müşürün arızalı olsa hiç açmaz fanı arasıra mı açıyo hiçmi açmıyor fanı

raptors
13.March.2014, 17:46
ortalama 500 km dir kullanıyorum makineyi ama hep kısa mesafe malum kıs dolayısıyla 8-10 km bi turlayıp geliyorum bazen 40-50 km yol gidiyorum ama actıgını hiç görmedim havalar soguk diyemi acaba.

kartezyenx
13.March.2014, 17:59
ortalama 500 km dir kullanıyorum makineyi ama hep kısa mesafe malum kıs dolayısıyla 8-10 km bi turlayıp geliyorum bazen 40-50 km yol gidiyorum ama actıgını hiç görmedim havalar soguk diyemi acaba.

eski modelllerde vites boşta 10 dakka çalışınca fan açardı seninkini bilmem bi dene radyatöründe su varmı

CELİL
13.March.2014, 18:43
Kışın acmaması normal motor suyu 80 dereceye ulaştığında fan açar

raptors
13.March.2014, 18:51
radyatörde su var gecen 1000km bakımına ali ustaya gittim havalar biraz ısınsın bakarız demişti.

raptors
13.March.2014, 18:53
radyatörün altındaki su haznesinde antifiriz var yeterli seviyede oraya antifiriz konulmuyor radyatörün artık suyu demişti ama onlada bi alakası olduğunu sanmıyorum en iyisi havaların biraz düzelmesini beklemek olucak sanırım.

CELİL
13.March.2014, 18:59
radyatörün altındaki su haznesinde antifiriz var yeterli seviyede oraya antifiriz konulmuyor radyatörün artık suyu demişti ama onlada bi alakası olduğunu sanmıyorum en iyisi havaların biraz düzelmesini beklemek olucak sanırım.

Radyatòrün altındaki depo yedek su deposu radyatör su eksilttiğinde oradan alır depoda yarîya kadar su olmasî gerekiyor yarısı boş olucak 8)

raptors
13.March.2014, 19:02
aynen öyle yarısı bos haznenin ama usta su eklerken radyatörün kapağını açıp ordan çok az su eklemişti.

dragut_60
28.February.2015, 23:07
selamlar.RAdyatör su seviye göstergesi var mı? FAn açmıyor hiç

CELİL
28.February.2015, 23:27
selamlar.RAdyatör su seviye göstergesi var mı? FAn açmıyor hiç
Radyatör suyunu radyatörün altındaki yedek su deposundan kontrol ediyoruz su deponun yarısına kadar olması gerek diğer yarısı boş olucak makina hararet yaparsa genleşme alanı olarak deponun yarısı boş kalmalı
Fan soğuk havada kolay kolay açmaz test için motoru olduğu yerde rolantide 7- 8 dakika çalıştır fan açması lazım radyatör soğuyunca fan tekrar durur 8)

dragut_60
01.March.2015, 18:15
Karbüratörün karşısında sol ayağımızın iç tarafına bakan mantar şeklinde bi parça var adı ne acaba? (Bayramda ikram edilen mantar çikolatalara benziyor, dışında siyah plastik kaplama var.

dragut_60
01.March.2015, 18:16
fan açmıyo ne yapmam lazım yoldan geldim 10 dk. rolantide bekledim yok:( açılmıyo

CELİL
01.March.2015, 18:34
fan açmıyo ne yapmam lazım yoldan geldim 10 dk. rolantide bekledim yok:( açılmıyo

Yolda giderken veya dururken hiçbir zaman fan açmıyorsa fan müşürü arızalanmış olabilir kontrol için radyatörün üzerinden iki kablo çıkar o müşürün kablosu kontak açıkken iki kabloya iğne batırıp içindeki tele ulaş iki kabloyu birbirine kısa devre yap fan çalışırsa müşür bozuktur iki kabloyu kısa devre yaptığından eminsen fan yinede çalışmıyorsa fan bozuk olabilir kolay gelsin müşür 60 tl 8)

dragut_60
02.March.2015, 00:24
teşekkürler yarın bakıcam. iğne batırma olayını gördüm ama hangi kablolara yapıcağımı bilmiyodum

dragut_60
02.March.2015, 00:33
bu nedir?siyah yuvarlak mantar gibi olan parça(fan müşürü mü)
http://s14.postimg.org/sg6tjdpu5/IMG_6282.jpg (http://postimg.org/image/sg6tjdpu5/)

dragut_60
02.March.2015, 00:35
tamam fan müşürünü google amcaya sordum, sanırım silindire kılavuzlu bi parça var o.

CELİL
02.March.2015, 00:44
Resimdeki mantar lastik kapak çekip çıkardığında altında 3 ayaklı fiş var o fiş akünün artı ve eksi uçlarına bağlı sıfır motorla verilen akü şarz adaptörünü oraya takıp akü biterse aküyü şarz etmeye yarıyor 8)

bu nedir?siyah yuvarlak mantar gibi olan parça(fan müşürü mü)
http://s14.postimg.org/sg6tjdpu5/IMG_6282.jpg (http://postimg.org/image/sg6tjdpu5/)

tamam fan müşürünü google amcaya sordum, sanırım silindire kılavuzlu bi parça var o.

Fan müşürü radyatörün üzerinde altta yazmıştım 8)