PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başlangıç Motoru için Yardım Lütfen

Öner
27.March.2014, 20:50
Herkese merhaba,

İsmim Öner yaşım 30 ankarada devlet memuruyum. bu zamana kadar motor kullanan herkese imrendim sonunda cesaret ettim ehliyete yazıldım haziranda elime geçecek umarım.

yazım biraz uzun olacak kusura bakmayın.

böyle olunca şimdiden motor arayışlarına başladım. acemi olduğum için pahalı bir şey almak istemiyorum açıkçası. 3-5 bin arası verebileceğim rakam.

ikinci el DD 250E-9 yada sıfır DD 150E-2 mi olur diye araştırırken çok sevdiğim bir arkadaşım bende 2006 model az kullanılmış çin malı bir motor var onu vereyim sana dedi kask falan herşey dahil 3bine verecek evet dersem.
motoru araştırdım 250cc hava soğutmalı,çift silindir.kanuni seyhan 250 parçaları birebir uyuyormuş .ama türkiyede yok gibi birşey kulanan veya yorumda yapan bulamadım.

alacağım motoru özellikle yazın işe gidip gelmede ve arasıra haftasonu kullanmayı düşünüyorum. genel olarak konya yolunu(mevlana bulvarı) kullanacağım.günde gitgel 40km. açık garajda tutmayı düşünüyorum.bu yüzden
1. sorum) hava soğutmalı mı yoksa su soğutmalı mı bir motor iyi olur?

ikinci el DD 250E-9 5bini bulacak,sıfır 150cc olanı plaka vs aynı şekilde. bunlardan biri mi yoksa 3bin tlye arkadşın motorunu mu tavsiye edersiniz bu da 2. sorum.

http://bikedanmark.dk/mc14.htm

sercan.m
27.March.2014, 21:49
Oner bey baslangic icin benim motoru oneririm :mrgreen:

CELİL
27.March.2014, 22:00
Merhaba Öner aramıza hoş geldin :)
Motor virüsü bir bulaştımı bir daha seneler geçsede çıkmaz ehliyete yazılmakla yola çıkmışsın geriside kolay olur işallah 8)
Bence Chituma (ctm250) ye hiç bulaşma makinanın parçalarını zor bulursun başka makinaların uydurma parçalarıyla çok sağlıklı olmaz ve satmak istediğinde elinden çıkaramazsın regal raptor çin makinalar içinde alınacak en sağlam sorunsuz makinadır bütçenin yettiği en üst model az kmde makinaya bak 150 cc makina başlangıç için yeterlidir iyidir fakat 250 cc su soğutmalı blansörlü model daha iyidir işallah kısa sürede gönlündeki makinaya kavuşursun 8)

Opie
27.March.2014, 22:43
Aramıza hoşgeldiniz tecrübeli arkadaşlarımız önerilerini yazmışlar ve ayrıca kafanızdaki tüm sorulara cevap bulabilirsiniz inanın bıkmadan cevaplıyorlar tecrübeyle sabit :) 8) Motor konusuna gelince de benim düşüncem temiz kullanılmış 2. el regal mantıklı bi seçim olur . Neden derseniz parça konusunda sıkıntı yaşamazsınız , performansı gayet tatmin edici ve de en önemlisi görüntü olarak da muhteşem diyebilirim .

Opie
27.March.2014, 22:45
Oner bey baslangic icin benim motoru oneririm :mrgreen:
+1 8):cheesy:

Öner
28.March.2014, 00:07
Cevap için teşekkürler, hoşbulduk.:)
Tecrübelerinizi dikkate alarak regal raptor bakmakta yarar var.8)

Öner
28.March.2014, 01:09
Merhaba Öner aramıza hoş geldin :)
Motor virüsü bir bulaştımı bir daha seneler geçsede çıkmaz ehliyete yazılmakla yola çıkmışsın geriside kolay olur işallah 8)
Bence Chituma (ctm250) ye hiç bulaşma makinanın parçalarını zor bulursun başka makinaların uydurma parçalarıyla çok sağlıklı olmaz ve satmak istediğinde elinden çıkaramazsın regal raptor çin makinalar içinde alınacak en sağlam sorunsuz makinadır bütçenin yettiği en üst model az kmde makinaya bak 150 cc makina başlangıç için yeterlidir iyidir fakat 250 cc su soğutmalı blansörlü model daha iyidir işallah kısa sürede gönlündeki makinaya kavuşursun 8)

Celil Bey blansörlü model daha iyidir demişsiniz 150 ve 250cc için hangi modeller blansörlüdür? en az kaç model olması lazım?

CELİL
28.March.2014, 01:26
Celil Bey blansörlü model daha iyidir demişsiniz 150 ve 250cc için hangi modeller blansörlüdür? en az kaç model olması lazım?
2011 ve üstü modellerde blansörlü revize edilmiş titreşimsiz motor var 8)

kartezyenx
28.March.2014, 15:43
3-4 binliraya 250 e9 alabilirsin ama celil abiyide dinle

sargin
10.May.2014, 20:05
bende 2 ay once ilk motorumu aldim ve motorumdan cok memnunum..lakin daha iki ay olmasina ragmn gozum dutmadan spyder 350 let kayiyor..150lik almani tavsiye etmem..250cc bence ideal baslangic icin :)

Tanju Mayda
12.May.2014, 02:38
Daha önce hiç motor kullanmamışsınız.
ikinci el 2011 ve üstü 250 lik su soğutmalı motor ile başlangıç bence iyi olur.Acemilik esnasında yeni motorunuzu hırpalamamış olursunuz böylece.

Daha sonra kendinize yeni bir motor alabilirsiniz benim fikrim.

Ayırdığınız bütçe 150 lik yeni bir RR ye de yetiyor ama uzun yolda 80-9o km civarı ile motorunuzu arada dinlendirerek yol katedecekseniz o da neden olmasın.

Öner
27.May.2014, 16:00
Tavsiyeleriniz için tekrar teşekkürler.
Uzun zamandır foruma mesaj yazmıyorum ama bu forum bende bağımlılık yaptı. her gün ne konu açıldı kim ne yazdı takip ediyorum8) Motor bilgim olmadığı için yazılanları okumakla yetiniyorum şimdilik.

pazar günü direksiyon sınavım vardı , geçmişim:) motor araştırmaya devam ediyorum.150lik bakmaya karar verdim. aslında taksitli olduğu için sıfır bakıyordum ama ankarada fiyatlar 5bine dayandı. motosikletcime sordum 4bin+300tl nakliye parası dediler. 6 veya 9 taksitle almak istiyorum, vadeli olursa +200 300 olur diyorlar. bu şekilde pek de farkı olmuyor ankarayla.

Gezgin
27.May.2014, 16:56
Bence ikinci el 250 lik su soğutmalı bir motoru çok daha ucuza almak varken,sıfır hava soğutmalı bir motor almak pek mantıklı değil,ikinci elde ruhsat plaka gibi harcamalarda da ekstra masraftan kurtuluyorsunuz,zaten 250 liği bile değiştirmek isteyeceksiniz,çünkü zamanla küçük gelecek,sonra bu motorla rodaj süresinde sıkıntı çıkarıyor vidası gevşiyor orası burası düşüyor,uğraşmayı sevenlere hitap eden ufak tefek sorunlar çıkarıyor,ikinci elde bu sorunları halledilmiş oturmuş bir motor alıyorsunuz,bir de aksesuar meselesi var,çantayı alıp takmakla bitmiyor,hem pahalı hem de uğraştıran işler, ilk motorda insanı soğutabilecek şeyler,bence ikinci el bir 250 lik alın
Ben de sizin gibi düşünüp ikinci el 250 lik te karar kıldım,4 ay sonra shadow aldım :) yetmiyor yani bir yerden sonra

mploken
26.June.2014, 16:00
Tavsiyeleriniz için tekrar teşekkürler.
Uzun zamandır foruma mesaj yazmıyorum ama bu forum bende bağımlılık yaptı. her gün ne konu açıldı kim ne yazdı takip ediyorum8) Motor bilgim olmadığı için yazılanları okumakla yetiniyorum şimdilik.

pazar günü direksiyon sınavım vardı , geçmişim:) motor araştırmaya devam ediyorum.150lik bakmaya karar verdim. aslında taksitli olduğu için sıfır bakıyordum ama ankarada fiyatlar 5bine dayandı. motosikletcime sordum 4bin+300tl nakliye parası dediler. 6 veya 9 taksitle almak istiyorum, vadeli olursa +200 300 olur diyorlar. bu şekilde pek de farkı olmuyor ankarayla.

artık yazmadığına göre almaktan vaz geçtin yada inemiyorsun motordan :cheesy:

Öner
26.June.2014, 19:10
artık yazmadığına göre almaktan vaz geçtin yada inemiyorsun motordan :cheesy:

yok dostum tam olarak ikisi de değil. özel işlerden dolayı erteledim biraz, forumu ve sahibinden.comdanu takipe devam :)

Samet AKTEPE
26.June.2014, 19:25
Bende yaklaşık bi 3 ay önce RR almaya karar verdim yaklaşık bi 2 ay da piyasayı araştırdım seyhan,tiger caracal,pioneer,macit,...vs. bakmadığım motosiklet kalmadı ama daha regali görür görmez işte bu dedim aldım. Gör - al - bin :) 150cc tercih etme bence 250 cc ideal alabilirsen Celil abinin dediği gibi 2011 ve üzeri olmaz bulamazsan RR olsun km de uygun olsun bence yeter inş sende kavuşursun RR ına şimdiden hayırlısı olsun...

eek
26.June.2014, 19:38
Ben de çok git gel yaşadım, sonunda bir pazar günü kafayı kırıp gittim aldım. İyi ki de almışım, müsait olduğum zaman gaza basıp 20-30km yapıp geliyorum, arabadan sonra çok keyifli geliyor, terapi gibi :) İnşallah şartlar düzelir istediğiniz motora kavuşursunız.