PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Egzozdan su ve yağ gelmesi ?

Opie
29.March.2014, 17:03
Google da araştırdım biraz ama pek bi sonuç alamadım , sıkıntım şu :

Hava soğuk olduğu için biraz jikle açık ısıttım daha sonra jikleyi kapattım ve 10 dk fln turladım sonra garaja koymadan önce farkettim ki egzozumun birinden sadece su diğerinden ise bulanık su (sanırım yağ karışmış) geliyor . Ustaya götürücem şuan hava kötü ve vakit sıkıntım var ama Bu beni şüphelendirdi o yüzden önce size sormak istedim sebebi nedir ?

Teşekkürler.

Mehmet.m
29.March.2014, 18:49
Benim bildiğim bizim makineler benzinle yağı biraz karıştırıp öyle yakıyor. Yani çok bir su yoksa bence sıkıntı teşkil edecek birşey değildir. Ama iç rahatlığı için bir ustaya götürmekte fayda var.8)

CELİL
29.March.2014, 20:05
Tarık motor ilk çalıştırmada ısınıncaya kadar egsozlardan içindeki sıcak soğuk farkından dolayı siyah kurumlu su gelir ısındıktan sonra keser normal bir durum 8)
fakat motor ısındıktan sonra kesmiyorsa bir terslik vardır

Opie
29.March.2014, 20:58
Cevaplar için teşekkürler , iyice ısındıktan sonra bakmak gerek o zaman 8)

mrtckrt
30.March.2014, 14:54
merak etme eğer conta yakıp da soğutma sıvısı yanma odasına karışıp oradan da egzoza gitmiyorsa (ki o zaman motor çekişten düşer vs.vs. yani bu çok ama çok küçük bi ihtimal)
bu anlattığın her araçta olur bezen yolda giderken egzozundan su damlayan arabalar görürsün bu çok ama çok normal ve doğal bir olay hattta şöyle söyliyeyim benim arabam(mitsubishi lancer) butada (kars) -20 ler - 30 larda egzozda biriken su dondu ve arabam çalışmadı yetkili servis dahi müdahale edecek birşey yok dedi
yani gayet doğal ve sıradan soğuk havalarda motor soğukken bu olacak canını sıkma ama yine de tedbir olarak radyatör sıvısının eksilip eksilmediğini rezerv kabından göz ile kontrol etmende fayda var