PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : RR Daytona Süspansiyon Sorusu

MCD
01.May.2014, 23:36
Merhabalar,

Forumda henüz yeniyim. Yakın zamanda RR Daytona satın almayı düşünüyorum. Hazırlıklarım tamam. Bugün ailemle bir Regal Raptor bayisini ziyaret ettik. Bayi adı vererek kimsede olumsuz bir etki bırakmak istemem ancak ilginç bir diyalog yaşandı ve bunu buradaki arkadaşlara danışmak istiyorum.

Bayideki Daytona modelini inceliyorduk babamla. "Yeni başlayacağım uygun mu sizce bu model?" şeklinde bir soru yönelttim bayi görevlisine. Kendisi de bana başka bir model önerdi. Önerdiği motor yine Regal Raptor'un 250cc hacimli bir modeli ancak adını hatırlamıyorum. Classic demiş olabilir. Modelin arkasında teleskopik (sağlı-sollu) amortisörler vardı ve uzun süreli kullanımlarda Daytona'dan daha konforlu olduğunu söyledi. 2013 modeli için 7450 TL fiyat verdi.

Burada ilgimi çeken nokta 2013 veya 2014 model Daytona'nın arka amortisörü konforu düşürüyor mu? Motorda makul ölçülerde titreşim olduğunu zaten diğer konulardan okumuştum. Ancak görevli bana açık açık uzun yolda uyuşukluk yapar o yüzden sen bu teleskopik amortisörlü olanı al dedi. Tabii ki elindeki modeli satmak için teşvik ettiğini düşünüyorum ancak uzun yola çıkmış ve şehir içinde aktif olarak Daytona kullanan arkadaşların kendi deneyimlerini aktarmalarını rica ediyorum.

Şimdiden teşekkürler, kazasız keyifli sürüşler...

caglar
01.May.2014, 23:53
2006 model teleskopik olarak adlandırılan süspansiyonları kullanıyorum aşırı konfor düşkünü biriysen tabiki bu motor daytonaya göre cok daha iyi yalnız benim şeklim güzel olsun ,tasarımım güzel olsun , genç adamız süspansiyona gerek yok dersen daytona alınır ki daytonanın sürümü süren arkadaşlar tarafından daha güzel olduğu söyleniyor arka amortisor dışında

Bahadır
01.May.2014, 23:55
Ben şu anda Daytona kullanıyom.Bundan önceki motorum klasik modeldi.Evet bencede klasik modeller o konuda daha rahat.Artık seledenmidir yoksa amortisör veya süspansiyondan mıdır bilmiyorum.:?:

CELİL
02.May.2014, 00:01
Merhaba Can aramıza hoş geldin :)
Satıcının dediği klasik küçük kasa olan model söyledikleri doğru klasik kasaların süspansiyonları ve seleleri daha rahat makina daytona'dan daha hafif olduğundan ilk kullanımda daha kolaydır
Daytona'nın kasası tarzdır büyüktür ve daha ağırdır (190 kğ) ve tarzından dolayı süspansiyonu gizli sert yapıya sahiptir bu özelliği daha iyi yol tutuşu sağlar yolda makina savrulmaz selesi serttir ama zamanla insan alışıyor ilk makina olarak pek çok arkadaşımız bu makina ile başladı çok kısa sürede hiç zorluk çekmeden kullandı tarz olarak hangisi sana hitap ediyorsa onu seç kullanması sorun değil ikisinide rahatlıkla kullanırsın 8)

MCD
02.May.2014, 00:04
Merhaba Can aramıza hoş geldin :)
Satıcının dediği klasik küçük kasa olan model söyledikleri doğru klasik kasaların süspansiyonları ve seleleri daha rahat makina daytona'dan daha hafif olduğundan daha ilk kullanımda daha kolaydır fakat
Daytona'nın kasası büyüktür tarzdır ve daha ağırdır (190 kğ) ve tarzından dolayı süspansiyonu gizli sert yapıya sahiptir bu özelliği daha iyi yol tutuşu sağlar yolda makina savrulmaz selesi serttir ama zamanla insan alışıyor ilk makina olarak pek çok arkadaşımız bu makina ile başladı çok kısa sürede hiç zorluk çekmeden kullandı sana tarz olarak hangisi sana hitap ediyorsa onu seç kullanması sorun değil ikisinide rahatlıkla kullanırsın 8)

Çok teşekkür ederim verdiğiniz faydalı bilgiler için. İnşallah birkaç hafta içerisinde almış olacağım :)

serkangungor
02.May.2014, 00:05
Nacizane kendi fikrimi belirteyim, daytona'nın amortisörleri ne kadar sert olursa olsun bence regal bundan sonra bu makinayla anılacak, fazlasıyla ün yapmış durumda. Daytona tatmin eder seni :cheesy:

decimate
02.May.2014, 01:04
daytona candir ama tipi sekli hangisi hosuna gidiyorsa onu al yeni baslayacak biri icin ikiside ayni. ben acikcasi klasik 150ik kullandim rahatti. su anda daytona kullaniyorum daytonada daha rahat ettim cunku bacaklarimi pek kirmadan oturuyorum sadece cok one egilmekten bel agrisi yapiyordu onuda bellikle cozdum corlu tekirdaga gidiyorum geliyorum hic sifir agri. zaten aklinda asla soyle birsey olmasin motora binerim hic rahatsizlik cekmeden gezerim oyle birsey yok. varsada bizimkilerde yok herhade bilmiyorum :D

Bahadır
02.May.2014, 09:20
daytona candir ama tipi sekli hangisi hosuna gidiyorsa onu al yeni baslayacak biri icin ikiside ayni. ben acikcasi klasik 150ik kullandim rahatti. su anda daytona kullaniyorum daytonada daha rahat ettim cunku bacaklarimi pek kirmadan oturuyorum sadece cok one egilmekten bel agrisi yapiyordu onuda bellikle cozdum corlu tekirdaga gidiyorum geliyorum hic sifir agri. zaten aklinda asla soyle birsey olmasin motora binerim hic rahatsizlik cekmeden gezerim oyle birsey yok. varsada bizimkilerde yok herhade bilmiyorum :D

bellik mi?O nasıl bir şey?

CELİL
02.May.2014, 11:28
Race motorcuların kullandığı bellik motor kıyafeti satan heryerde var 8)

Bahadır
02.May.2014, 11:53
Race motorcuların kullandığı bellik motor kıyafeti satan heryerde var 8)

Korse gibi mi?

CELİL
02.May.2014, 12:02
Korse gibi mi?

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-kask-kiyafet-ekipman-aksesuarlar-armode-korumali-bellik-161802358/detay

http://image5.sahibinden.com/photos/44/90/25/thmb_1604490254vo.jpg
http://image5.sahibinden.com/photos/44/90/25/thmb_160449025ml6.jpg

eek
02.May.2014, 12:19
Aynı bayi olduğunu tahmin ediyorum, bana da aynı şeyi söylediler ve eşim de tutturdu adam haklı bu daha rahat diye :) Gerçekten de sele daha kalın ve yumuşak geldi ama Daytona için biraz ağrı sızı çekilir diye düşünüyorum..

Mehmet.m
02.May.2014, 16:24
Daytonayla başladım bu serüvene. Aralıksız 1 saat kullandığım da oldu henüz hemde sıfır makina. bide kartal gidon değil kısa spor gidon. Boyum 1.70 biraz eğilerek sürmeme rağmen, belim ağrımadı hiç. Sele de rahatsızlık vermedi henüz. Uyuşma falan yapmadı yani. Gözüne hoş gözüken hangisiyse, içine sinen hangisiyse onu al hocam.

decimate
02.May.2014, 18:41
http://www.motomaxonlineshop.com/4riders-bel-ve-bobrek-koruma-pmu1726
soyle birsey dostum

sunay690
02.May.2014, 18:48
Daytona mı alalı 9 ay kadar oldu ve 5 bin km yol yaptım ve gayet memnunum. Sonuçta bu alet yol motoru arazıye girmiyecegin için hiç bi sıkıntı olmaz. Evet amörtisörlerinin ve selesinin sert olduğu doğru fakat rahatsızlık vermiyor totoda uyuşma falan olmuyor. Bozuk düzgün olmıyan yollarda biraz yavaş sürersin bi problem olmaz. Bu makinadan konfor beklemiyeceksin, keyif bekliyeceksin. Beklentini bu yönde şekillendir pişman olmazsın... :)

Opie
02.May.2014, 23:04
Bugün akşam işyerimin önünde gereken bilgiyi verdim kardeşime :) Daytona iyidir 1 hafta içinde alışır vücut , görsellik-performans zaten 10 numara 8)8)

dragut_60
02.March.2015, 01:08
bugün arka süspansüyondan çukurlardan geçince gıcırtı sesi gelmeye başladı.yağmurla alakası varmıdır acaba? ne yapmak lazım

dragut_60
02.March.2015, 01:09
bi de oturağın altındaki plastik takozların iki tanesi yok nasıl bulabilirim?Teşekkürler

CELİL
02.March.2015, 01:19
bi de oturağın altındaki plastik takozların iki tanesi yok nasıl bulabilirim?Teşekkürler
Servisden talep et olmadı yukarıdaki demirtaş ali ustayı arayıp sipariş verebilirisin 8)

leonraptor
07.March.2015, 22:52
Daytona kartal gidon ;-) bugün ilk defa motorumu çıkardım Daytonamla ilk kez yollardaydık ilk çok tedirgindim ama korktuğum gibi hiç olmadı 3 ay önce aküsünü sökmüştüm taktım jikle ve biraz rölanti yükseltmesiyle ikinci basmada çalıştı ;-) birkaç dengesizin aralardan bakmadan çıkması ve kapılarını önüme açmaları dışında( ki bunlar da çevre olumsuzlukları) 20 km yi hangi ara yapmışım farkında değilim ;-) kartal gidon kullanımı çok rahat sele de rahatsız edici değil ;-)