PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2.vitesten atma sonucu garantiden şanzumanına pul atılan motorlar

Rona
07.May.2014, 16:32
"Arkadaşlar iyi akşamlar.Motosikletimin bir sorunu var yardımlarınıza ve görüşlerinize ihtiyacım var.
1.viteste yokuş yukarı giderken sanki bisiklet sürerken zincir atıyorda birden tutuyor gibi atlama yapıyor.Şimdilik sadece 1.viteste bu sorun var 2.3.4.5. vitesler sorunsuz ve çekiş çok iyi balatadan kaynaklanan bir durumun olmadığı kanısındayım.
Dişlileri kontrol ettim kırık aşınma vs yok .Zinciri kontrol ettim bir noktasında sertleşmenin olduğunu farkettim.Sorun bundan kaynaklanıyor olabilirmi ?
Birkaç ustaya danıştım sorunun hilallerde olduğunu motorun yarılması gerektiği söylediler fakat hilallerinde sadece dişlilerin yer değiştirme hareketini sağlayan parça olduğunu biliyorum atlama yapacak bir arızaya sebep olabileceğini düşünmüyorum hilal arızası olsa vitesler geçmez diye düşünüyorum vites geçmeme sorunu da yok.
Bu konuda tecrübesi olan arkadaşların görüşlerini rica ederim.Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler."

Daha önce bu şekilde bir arıza ile karşılaşmıştım zinciri değiştirdim fakat sorun devam etti Atlama yapma probleminin zincirin sertleşmesinden dolayı olmadığını öğrenmiş oldum.

Geçtiğimiz hafta sonu motor açıldı.Bunun sonucu 1.ve 2.vites arasındaki hilalin et kalınlığının yarıya kadar ,2. ve 4. vites dişlilerinin bayağı bir aşınmış olduğunu gördüm.

Ustamın bana dediği de "Bu şanzumanda fabrikasyon bir hata var daha önce bu motor açılmış.Muhtemelen 2 vitesten boşa atıyordu bundan dolayı 1.hilale ilave kalın bir pul atılmış bu pul yüzünden şimdi de 1.viteste aynı şeyi yapıyor. bu pul da zamanla hilali yemiş ve dişlilere zarar vermiş fakat bu sorunu halletim artık uzun bir süre kullanabilirsin"şeklinde oldu .

Düşündümde birçok arkadaşımızın şanzumanlarına garanti kapsamında bu şekilde pul atıldı ve bir süre sonra bu atılan pullar sorun çıkartmaya başlayacak.Tamir ücreti de hiç ucuz değil ben 500 tl problemi çözdüm ama servisine giderseniz bu neredeyse iki katına patlayacaktır.Hepimize geçmiş olsun arkadaşlar .............................. :( :( :( :(

Ömer
07.May.2014, 16:40
Atilla geçmiş olsun, tabi bu arada bize de zamanla geçmiş olacak olacak gibi gözüküyor. Umarım böyle birşey olmaz :(

Rona
07.May.2014, 16:47
Atilla geçmiş olsun, tabi bu arada bize de zamanla geçmiş olacak olacak gibi gözüküyor. Umarım böyle birşey olmaz :(

Ömer'ciğim sağolasın eh biraz öyle olacak gibi ama motosikletini fazla zorlamazsan daha uzun süre kullanırsın.Ben çoğunlukla 2 kişi bindim ara ara depar attım sıkıntı erken baş gösterdi.

CELİL
07.May.2014, 17:07
Atilla sorunun çözülmesine sevindim
Şimdilik bu sorunu yaşayan tek kişisin inşallah tek kalırsın geçmiş olsun 8)

X__utku__X
07.May.2014, 23:13
Geçmiş olsun Atilla abi.Sonuç tahmin ettiğim gibi çıkmış. inşallah birdaha sorun yaşamazsın.

Eyüp Becerir
07.May.2014, 23:50
Geçmiş olsun Allah hepimizi beterinden korusun

Rona
08.May.2014, 12:43
Geçmiş olsun Atilla abi.Sonuç tahmin ettiğim gibi çıkmış. inşallah birdaha sorun yaşamazsın.

Teşekkürler Utku

Sorun olmaz dedi usta ama ne olacağı zamana kalmış.

O pullar fena zarar vermiş bastıkları yüzey içe doğru aşınmış keşke foto çekseydim 2.gittiğimde aklıma geldi ama çöpe gitmiş.1.hilalin kalınlığı 5 mm den 1-2 mm e düşmüştü neredeyse.Bu baskıyla da dişliler de bayağı bi aşınma vardı .Büyük ihtimalle bu pulları takarken 2.vites dişlisinde de sorun vardı ama değiştirmek yerine olduğu gibi kapattılar motoru.