PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : motosiklet güvenliği hakkında

ufuk
25.May.2014, 15:14
öncelikle herkese selamlar.. forumu uzun süredir takip ediyorum fakat yeni üye oldum. iş ciddiye binince artık zamanı geldi diye düşündüm. siz abilerimden öğreneceğim çok şey var, umarım benim de sizlere faydam dokunur.. istanbul'dan izmir'e üniversite için geldim. bu yaz spyder 250 almak gibi bir hayalim var parasını biriktiriyordum hazır sayılır. otoparklı ev bakıyorum tutmak için fakat bulamama ihtimalim var, burda istanbul çapında evler yok. kalın zincirler hakkında araştırma yaptım fakat herkes inşaat ekipmanlarıyla kesilebildiklerini söylüyor. siz motosiklet güvenliğinizi nasıl sağlıyorsunuz ? ne öneriyorsunuz ? kafamı yedi bitirdi resmen.. şimdiden teşekkür ediyorum.

ukant
25.May.2014, 16:08
Güzel bir soru. en temizi garajlı bir ev veya güvenli bir semtte oturmak sanırım. Ben o bahsettiğin kalın zincirlerden almıştım ama hala aklım kalır motorda. Oturduğum yer de çok da tekin bir yer değil. Bir kere de evimize hırsız girmişliği var. Fiyat olarak benim motor çevredeki arabalara göre deve de kulak kalsa da gösteriş açısından hepsini solluyor.
Bir arkadaşımda gv250 vardı. bazen şehir dışına çıkardı motor öyle kapıda üstü açık falan dururdu ama kimse bir şey yapmazdı. Oturduğu yer merkezi ve pahalı bir yerdi. Güvenilir semtten kastım bu.

ufuk
25.May.2014, 17:15
bornova'da olduğum için semtin güvenilirlik konusunda rahat değilim. en iyisi garaj dediğiniz gibi. elimden geldiğince otoparklı ev bakayım haklısınız..

mrtckrt
25.May.2014, 17:43
500 tl gibi fiyatlara satılan çok kalın motosiklet zincirleri var onların güvenilir olduğunu duymuştum ama kapalı garajım olduğu için hiç araştırma yapmadım birde zinciri yerden yaklaşık 1 metre yüksekte bir yere kilitlemeni öneriyorlar o sayede inşaat tipi demir makası ile kesmek için zeminden destek alamıyorlarmış

muharremkara
25.May.2014, 19:03
Disk kilidi:
XENA DISC BRAKE SECURITY LOCK XX-10 STAINLESS STEEL Amazonda 75$ civarı, kargo bedava(sarı renklisi). E-bay'de 80$ + 20 $ civarı kargo. (Daha sipariş vermedim)

Alarm sistemi:
Spy Alarm Pager 5000m Motorbike, e-bay'den kargo dahil 240 tl'(84$ + kargo)ye aldım. Çok özellikli, herhangi bir şey olduğunda kumandasına da alarm gönderiyor, hassaslığı ayarlanabilir microwave sensörü var, ayrıca uzaktan motoru çalıştırıp stop ettirebiliyorsunuz. Kapsama alanı iyi, daha deneme durumum olmadı, başka bir motorsiklet forumunda ve youtube da Türkçe incelemesini ve püf noktalarını anlatan bilgileri bulabilirsiniz.

Zincir: Mümkünse 12 mm'den kalın(tercihen 14-15) olanlardan olsun deniliyor forumlarda. Forumun birinde(belki de bu forumda) kesme makaslarının 12 mm'den genişleri kesmekte çok zorlandığını(makas ağız açıklığı dolayısıyla) okumuştum. Özel satılan zincirlerde okkalı markalar var, buna karşın çapa zinciri, çeşitli sanayi tipi dayanıklı zincirler kullananlar da var. Hangisi size uygun geliyorsa araştırıp karar vermelisiniz. Ve evet, zinciri yerden yüksekte duracak şekilde bağlama yeri yapmanız öneriliyor, arkadaşın bahsettiği nedenden dolayı.

Herhangi bir yerde Diskkilidi + alarm, uzun süreli kalacak yerde(ev önü gibi) 3'ü birden.

Üni öğrencisine bir miktar pahalı gelebilir, gerçi benim en zengin dönemlerim üni zamanlarıydı :D En azından doğru dürüst bir iş bulmadan önce. :)

A. Emre GÜVEN
25.May.2014, 19:57
kapalı garaj en güvenlisi.
yalnız kapalı garajlı ev bulamazsan yakınlarda kapalı garajı olan bir apartmanın yöneticisi ile görüşüp aylık bir miktar para teklif edebilirsin. her garajda 1-2 motor koyabilecek yer rahatlıkla vardır.

CELİL
26.May.2014, 00:25
Merhaba Ufuk aramıza hoş geldin :)
istanbullu İzmirde tıp okuyan bir arkadaşımız daha var 8)
İnşallah kısa sürede gönlündeki spyder'e kavuşursun 8)
Güvenlikle ilğili arkadaşlar yardımcı olmuş her konuda bizler elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız 8)

ufuk
26.May.2014, 02:03
hepinize çok teşekkür ederim.. dediğiniz gibi otopark sorununu halledemezsem o zincir fikri muhteşem olmuş. yazdıklarınızdan alırım.

UCANLAZ
26.May.2014, 16:57
Grade 80 ve 100 zincirler var.Metresi 100 tl civarı araştırmıştım bir ara..Gemi sanayinde kullanılmakta.Tekne malzemeleri satan yerlerde var.Normal makasların kesemediği zincir türü.Bildiğim kadarı ile taşlama ile kesebiliyorlar sadece..En garantisi kasko.Her kapalı garaj güvenlidir anlamına gelmez...

Mesut82
27.May.2014, 12:35
ücre
Grade 80 ve 100 zincirler var.Metresi 100 tl civarı araştırmıştım bir ara..Gemi sanayinde kullanılmakta.Tekne malzemeleri satan yerlerde var.Normal makasların kesemediği zincir türü.Bildiğim kadarı ile taşlama ile kesebiliyorlar sadece..En garantisi kasko.Her kapalı garaj güvenlidir anlamına gelmez...
Kasko şirketinden fiyat aldım 2000 tl yıllık kasko ücreti istediler dedim yuh birde her firma sigorta yapmıyor dediler birtek anadolu sigorta yapıyormuş o da bu kadar dediler dedim saol kalsın bu arada sizin motorunuzun kaskosu varmı varsa hangi şirket ve nekadara yaptırdınız.

UCANLAZ
27.May.2014, 12:50
Ben henüz yaptırmadım ama Siteden Erkan çok çok daha ucuza yaptırdı.Başka bir siteden bir arkadaşta ekteki bilgiyi foruma eklemiş dün itibari ile...

""2003model dragstar custom icin koc allianz dan 350liraya (9 taksit) kasko yaptirmis bulunmaktayim. Calinma veya kaza durumunda maksimum 7000lira odeme yapiyorlar.Tavsiye ederim ihmal etmeyin..""

Birde eviniz motorun bulunduğu yere yakınsa ev tipi bir alarm ayarlayıp motorun bir yerinden 2 damarlı bir kablo geçirerek merkez alarm paneline bağlayabilir, kablo koparıldığı/kesildiği anda evde ve istenirse motorun oralara takılabilinecek bir dış siren ile ortaklığı ayağa kaldırabilirsiniz...Bu işlerden anlayan bir tanıdığınız var ise kolay ve ucuz şekilde halledebilirsiniz..Ana mantık şu basit bir alarm paneli ve bir iç ve gerekirse bir dış siren ediniyorsunuz.Alarm panellerinin pır dedektor,manyetik kontak v.b ekipman bağlanabilecek zone adı verilen kontakları vardır.Bu çıkışlar kullanılarak motor üzerinden doşlaştıracağınız bir kablo,çalınma anında mecburen kesilmesi gerekeceği için alarm çalacak ve hırsız sireni susturmayacaktır..Alarm sistemleri üzerine çalıştım oradan biliyorum 8)..Değişik senaryolar yaratılabilinir..

Aslında yapılabilinecek herşeyi yapmak lazım risk okadar azalsın...

inancalio
27.May.2014, 13:16
Öncelikle "hırsıza kilit dayanmaz",
maalesef acı gerçek bu... Sonrasında da Ucanlaz'ın dediklerine katılıyorum. Özellikle tersaneler yakınında bulabileceğin Grade 80-100 zincir konusunda. Ancak zincir kesilmesi zor olsada en nihayetinde ucundaki kilit kadar güçlü. Dolayısıyla da alacağın kilit alaşımı da Grade 80 olmalı. Tercihen kilitin mekanizması kurcalanmaya karşı duyarlı olmalı yani kilit kurcalandığında kendi kendine bozulup maymuncuk vs ile açılamaz hale gelmeli. Tabi bu noktada sen de anahtarla açamayacaksın... Onun dışında kasko yaptırmak gerçekten iyi bir çözüm ama onda da sigorta sözleşmesini çok dikkatli okuman gerekir bir çok sigorta kapalı alanın dışındaki çalınmalarda para vermiyor. Yani sen motoru yıllarca kapalı alanda tutsan bile eğer motor çalındığında arkadaşının evinin önündeyse havanı alıyorsun. Bir üçüncü önlem daha var; o da araç takip sistemleri. Bunu aylık ödeme ile yapan firmaların yanısıra E-bay vs yerlerden kendinde takip cihazı getirtip (40-60USD filan) kendi sistemini oluşturabilirsin. Cihazın içerisine sim kart takıldığı için ve o kartın internet paketi de olması gerektiği için doğal olarak ona da aylık bir ödeme yapacaksın... Benim yakın çevremde kimse yurtdışından o cihazlardan getirtmedi ama duyum olarak biliyorum IMEI konusunda bir sorun çıkmıyormuş. Bu kısımı detaylı araştırmakta fayda var...

Bahadır
27.May.2014, 14:20
takip cihazı mantıklı.Gittiği yere gidip alır geri dönersin:)

UCANLAZ
27.May.2014, 15:16
Kasko firmasından bana gelen cevap ekteki gibi,Benim motor Yalova plakalı Tarfik sigortam 100 tl tutmakta ama kasko fazla çıktı.350 civarı bekliyordum bende.Takip cihazı ile ilgili bir teklif almıştım daha önce bulursam ekliycem..
""Allianz 523 TL prim çıkardı. Motorun 4 yanından çekilmiş resimleri gerekmektedir."""