PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hepimizin düşündüğü öz eleştiriyi

Rona
08.June.2014, 02:23
Bir de benim açımdan dinleyin.Bu tamamen bir öz eleştiri.Hiç kimse kırılmasın gücenmesin,mundar kedi demesin.Düşman ilan etmesin.Arkadaşlık dostluk ayrı gerçekler ayrı. Şapkayı önümüze alıp biraz düşünelim.

Doğruları konuşmak gerek bazen.

2011 senesi Mart ayından bu yana Regal Raptor Daytona 350 kullanıcısıyım.Modeli harikaydı ve boyutları tam benim vücut ölçülerime göreydi.Beni çok cezbetmişti satın almaya karar verdim ve aldım.

Motosikletin motoru dahil herşeyi iyi,iyi de, şu şanzuman olayı var ya alırken alış fiyatı + şanzuman yaptırma fiyatı olarak satışı yapılması lazım.Bu durumu Emre motor adı gibi biliyor ama iyileştirmek adına da bu zamana kadar bir çabası da yok.Sözüm ona garantiden hallediyorlar ama sonuç değişmiyor.Garanti süresi bitince aynı problem tekrarlanıyor ve para kazanıyorlar sonuçta(indirenziii) .Para kazanıyorlar kazanmasına da.Yazık ediyorlar markaya

İlk yeni nesil RR alan kişilerin grubunda RR sahibi bi Celil bi ben ve bir kaç kişi kaldı herkes farklı markalara geçiş yaptı.Forumun ilk kurulduğu gruptanda adminimiz(Alper) dışında (cukkadan dolayı)eskilerden hiçbiri şu an RR sahibi değil.Motoru alan ilk başta memnun ama daha sonra bu tip sıkıntı çıktıkça motor ne kadar güzel olursa olsun insanlar kurtulmaya çalışıyor.Çünki 800 tl gibi hatırı sayılır bir tamir meblağı var.Yaptırabilecek var yaptıramayacak var o farklı.

Ben motorumu alırken bu sorunu bilerek aldım ama “yav bu yeni nesil RR herhalde sorunu iyileştirmişlerdir” diye düşündüm fakat öyle olmadığını bi süre sonra anlamış oldum.9000 km de ki motorum şanzumandan dolayı 1.si garanti kapsamında 2 kez açılmış oldu.

Şimdi bazıları diyecek ki “arada bir,iki bu problemler olur sadece senin başına gelmiş ne cızırdıyorsun işine gelmezse sat gitsin”ama eninde sonunda bu problem halledilmediği taktirde kullanıcının başına geliyor.Ayrıca ben satın aldığım bir aracı otomobil olsun,motosiklet,beyaz eşya,elektronik eşya olsun en az 10 sene kullanacağımı düşünerek alırım.Ha bire değiştirecek kadar zengin değilim.

Yaklaşık 16 senedir motosiklet sürüyorum.bundan önce kullandığım motosikletlerin hiçbirinde şanzuman problemi yaşamadım.Yaşamam da pek mümkün değildi .Benim bildiğim düzgün kullanılan bir motosiklet şanzumanı en az 100 bin km gitmesi gereklidir.Bunun aksini hiç kimse iddia etmesin.örn:motokuryeler

Emre motor bu satış miktarına oranla markaya yatırım yapması gerekirken,Görünüşte markaya sahip çıkıyormuş gibi görünmesine rağmen arka planda yaptığı hiçbir şey yok. Ne yapabilirseniz garanti süresince yaptırabiliyorsunuz.Süre bittiği zaman ortadasınız.İyi bir ustanız varsa şanslısınız ama yoksa…….

Bu sorundan bu forumun adminleri ve modları dahil,marka distribütörü dahil RR markasıyla ilgili herkes haberdar .Bu forumda veya diğer forumlarda konuyla ilgili bir çok sorun bildiren kişi olduğu halde üzerine giden olmamış.Böyle gelmiş böyle gider mantığı ağır basmış.Marka değeri düşmesin diye üzerine düşülmemiş maalesef .İşte problemin halledilmemesinin kaynağıda bu zaten.

Bu durumda gariban chopperi olarak aldığımız bu motosikletler hiçte öyle olmamış oluyor.Ucuz etin yahnisi pahallıya gelmiş oluyor arkadaşlar.

Bu markayı satın alan arkadaşlarımızın bu durumu göz önünde bulundurmasını rica ederim.

İyi sürüşler.8)

Gezgin
08.June.2014, 09:48
Aslında bu motorlar bence muhteşem motorlardır ama beklentileri yükseltmezsek,
Bence RR dragstar-shadow-intrder-vn 800-900-harleye geçiş motorudur, daha fazla şey beklersek bizi yarı yolda bırakır,
Bu motorlara 10 yıl binmenin mümkün olduğunu sanmıyorum,
Zaten bu işe gönül veren biri mutlaka yukarıdaki motorlardan birine binmeli,ya da hiç değilse bu motoru olanlarla uzun sürüşe çıkmalı,o zaman her şey çok netleşiyor,ben istanbulda tanışacağım arkadaşlarıma kendi shadowumu veririm,bir tur atınca anlarsınız ne demek istediğimi:)

Tanju Mayda
09.June.2014, 05:38
10 yıl binilecek motorlar bence HD lar.
Kendimden örnek vereceğim.

RR 150 ile 1 ayda 1000 km yaptım.12 ay motora binen birisiyim.Yılda 12 bin, 4 yılda rahat rahat 50 bin km. yol yaparım.Çok da değil aslında.Mondial 125 ZN ( scooter ) ile 3 yılda 40 bin km yaptım ve motoru hala süper ama bundan sonra masraf yapmaya başladı.

Sonuç 4 yıl sonra benim RR masraf yapmaya başlar.Diğer 250 ve 350 RR leri bilmiyorum ancak DD 150 nin motorunun Mondial 150 nin motoru ile aynı olduğunu biliyorum.RR 150 nin sesinin daha gür ve güçlü olmasına sebep ise egsoz farklılığından kaynaklanıyor.Yarın öbürgün motorda herhangi bir sorun olduğunda ve de garantiden çıkmış ise benim motor, herhangi bir mondial servisi de benim işimi çözer.

Kısaca ben Çin'de motorsiklet motoru üreten bir firmayım mesela.Benden gelmiş Uğur motor Türkiye'den almış motoru, yapmış kasasını kafasına göre ve de Mondial markası altında Türkiye'de satıyor.Yine Türkiye'den gelmiş Emre motor almış benden motoru ve o da yapmış kasasını RR markası adı altında satıyor.

Tabii bu yazdığım sadece 150 lik RR için geçerli.Diğer 250 ve 350 likleri bilmiyorum.Ben tesadüf eseri Mondial in 150 liği ile benimkisi yanyana geldiğinde dışarıdan motoru incelediğimde herşeyiyle tıpatıp aynı olduğunu gördüm.Hatta benimkisinin kasası chopper olduğundan motorun şaşiye olan bağlantılarından 2 yerde boşluk olduğunu ve şasiye bağlanamamış olduğunu gördüm.Oysa Mondial şasiye motoru bende eksik olan yerlerden de montajlamış olduğunu gördüm.

250 ve 350 cc RR sahibi olanlar diğer çin malı markalarla yanyana geldiklerinde incelesinler bi.Belki de onlar da kendlerine bir kardeş motor bulabilirler :):)

Ancak ne olursa olsun, ben chopper kasa motorsikletimden memnunum.Onun sürüş keyfi yeter:):)

korhan_751
09.June.2014, 15:07
bende şanzuman sorunu yüzünden daytonamı sattım. şanzumanı yaptırdım ve sattım. benim motorumda 9000 km civarındaydı. dişli yemişti gittim 650 lira civarında birşey bayılmıştım. soğudum motordan. sonrasındada sattım. içime sinmedi. emre motor şanzuman için 1200 lira dediğinde şartellerim atmıştı.

Daytonaya hala daha hastayım. alınıp custom yapılacak çok güzel bir motor.